2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

  • Kızımız Olacak :)

    OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

    OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

    OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

    OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

    OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

    OY: 1 0,3%

  • Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Emzirme konusunda otorite gibi yazmisim yanlis anlasilma olmasn kizlar 2cocuk oldugu icin nacizane yasadiklarini ve doktirlarn siylediklerini yazyrm ben bu tavsiyelere uydum ise yaradi ama ben sutumun oldugunun farkindaym sutu olmayan arkadaslar icin soylediklerm uymaz onlar dr lari ne derse onu yapsinlar cok opuyrm ii geceler
 
canm iste 50dk emzrd demissn ya o kesinlikle yanlis 50dk emzirmek hem seni yorar hem cocukkeyif yaiyor cenesi agrir emzik olarak kulanr buyudukce daha cabuk boatr nemeyi sen sik sik emip coplattktan sonra baktn az emiyor cek agzindan doktorlar iki memeyi en fazla em20dk diyorlar ac uzman tv yi her konuda uzman valla her istediginde ver ama suyunu cikarmasn sipa sanada yazik :KK43: birde anlattklarn bana dr sacmalams geldi vben yerinde olsam bebrgin buyudugunu anlarsn vucudu soyulur yuzunde falan kirmizi puturcuk olur annenn anlsr az bucuk hic buyumese degismez sen anlamasan eve gelip giden biri anlar bencede mama vermeden once ev tartisiyla tart ben meraktan tartiyorum :) mesela once yalniz cikiyorum kendi kiloma bakiyorum sonra bebegi kucagima aliyrm az bucuk anliyrm saglik ocagndaki kadar hassas olnasada iyiye gidiyor dyebiliyrm .sen bilirsin ama doktorun gaz problemi var cocugun demek istemis ama ates dusurucu vermis guya ilfgiki ddr yada cok yogundu kafasi karisti ben olsam dr degistrrrm
Kesinlikle dr u degistircem cnm ,arabayla minicik bebek gezdirilirmi yada muzik neden dinleteyim,nerde bir manyak var bizi bulur zaten
 
minione minione canim teraziden teraziyede fark olabiliyor, hep ayno yerde baktirmak lazim kilosuna, gram hesabi yapiyoruz sonucta, hepsi ayni olcemeyebilir.

Kizlar benim bebegim bi memeyi 5dk 10dk emiyor birakiyor, 2-3 saat sonra tekrar acikip yine 10dk filan tek meme emiyor, en fazla 15dk emmistir, sizler 50dk emiyor dilan diyince sasiriyorum ben az mi besliyorum zorlamam mi lazim?
Bwn artik aptala dondum bu konuda cnm 15 dk fazlasi bosyere agizda oyalaniyo gibi algilanmasin 45. Dk bebegi memeden cikardigimda agzinin ici sut doluu ,yanaklarindan akiyoo,kipkirmizi olmus didaklar I imspecial yani tmm full 50 dk icmiyo ama aralari cikarirsam bu bebek 35 dk rahat emiyo bi memeyi zaten arkadaslar bilmiyorum cis kaka durumunuz ne ben gunde 12 bez harciyorum ,1 saatte bez aciyorum en az 100 ml cis dolu bez,bence bu bnm sutum cok sivi ictiginde aninda cis ve kaka oluyo ,artik ne diyecegimi bende anlamadim,bide isin garip tarafi sutumude sagiyorum 50 ml var nerdeyse biberonda bunkdr uzun emmenin ardina birde 3 dk da o 50 ml sutu de iciyo,bu cocufun bu yedikleri peki nereye gidiyo,az evvel tartiya ciktik 83,800 gr geldik bebeksiz 80,200 gr yani 3600 olmus aslinda ama bugun dr 3340 olcttu bebek acti ondanmi oldu acaba?
 
Slm guzel annelerrr, nasilsiniz baklim? Alistiniz mi bebislere? Biz iyiyiz hamd olsun. Goguslerim silikon ucu biraktiktan sonra cok feci olmustu. Aglayarak tepinerek emziriyodum kizimi. Artik emzirmek iskenceye donusmustu. kizim acikip uyanck diye aklim cikiyodu resmen. Yeni yeni iyilesmeye basladi hamd olsun. Denemedigim sey kalmadi. Lansinoh hic ise yaramadi. gogus kalkani aldim. Hametan merhem aldim. mustelanin gogus ucu kremini aldim. Aralarda tahin yagi ve ayva cekirdegi jeli de surdum. bunlari yapmaya baslayinca 2 gunde aglamadan emzirebilir hale geldim cok sukur. Darisi gogusleri yara olan diger hamislerin basina insaallah. Bugun 23.gunumuz. 30u iple cekiyorum. Minnak dogan kizim ne kadar kilo aldi merak ediyorum bakalim.Sizleri ve tatli bebislerinizi opuyorum.
 
minione minione canım tartıda ve dr da sıkıntı var kesinlikle

senin yerinde olsam sağlık ocağına gidip tarttırırım

bebeği arabayla gezdirme olayı gaz için

büyük oğlumu uyusun diye çok gezdirdik biz
 
günaydınlar

kızlar sağdığım sütün miktarını yazdığıma pişman oldum

bir kıyaslama durumu oldu

bir çok kişi üzüldü yetmiyor mu az mı diye

benim bıdık bazen 40 ml aldı bazen 90 ölçülü vermedim

istedikçe verdim

neyse artık süt miktarı ve kiloyla ilgili bir şey yazmıycam

benim yüzümden üzülen olursa bende üzülürüm
 
emzirme konusuna gelince

yeni doğan kırkı çıkana kadar her istediğinde emzirilmeli

gaz sancısı olmasın diye ilk oğlumda saatli emzirirdim

o da ağlayıp meme istemezdi

ama bu bıdığa saat işlemiyor

saat başı bir buçuk saatte bir istiyor

gazı olacak diye direnmeye çalışıyorum

ne mümkün o galip geliyor

ağlamasındansa veriyorum

her bebek kendine özel kısacası

alacağı miktar emeceği aralık

sadece yeni doğan iki saati geçirilmemeli

15 dk bir meme 15 dk bir meme olacak şekilde emzirilmeli
 
Kizlar bebeklerinizi nasl uyutuyosunuz? Benimki sadece memede uyuyor bazen uykusu gelince agladiginda tok olsada emzirmek zorunda kaliyorum uyku en buyuk sorunumuz...
Yalniz değillsin cnm aynen benimki de oyle..
bi tek memede uyuyo ben de tok olsa da veriyorum uyutmak icin..
bi de benimki memede siziyo yatağına koyunca uyaniyo ve agliyo hemen..
 
Uzun suren meme ucu yarasi,sut yetmemesi vss.sorunu yasadik ama kizimi uzun sure emzirip hala AC olmasından dolayı elektrikli göğüs pompasi aldik bugün. Ya benim göğüs ucunda sıkınti var kizim emerken kiziyo bazen.o birakinca bakiyorum süt var.
Pompayi wollex marka aldik.esimin medikalci arkadaşı tavsiye etti.saat 2 de sagdim ilk öncesinde bi gogsumden emzirdim kizimi ikisinden toplamda 30 cc cikti :-(
3.30 civari tekrar sagdim bu seferde ikisinden toplamda 40 cc cikti.normal mi acaba yoksa az mi.ilk sagdigimi verdim kizima simdi uyuyo kalkinca tekrar vericem.mama vermemek çok güzelmiş inşallah tekrardan ihtiyaç duymayiz.şuanda 40 cc cikti kizin için yeterlimi.gaz damlasini mamasina damlatsam olurmu.
Hem mama hem emzirdim ama kizim kakasini yapmadi.en son dun sabah yapmisti mama kabiz yapiyo biliyorum ama normal bi durumu bu yapmaması.
Ayy ilk çocuk oldumu kafamda deli sorular :-)
Pompa savarken acitiyomu cekisi nasıl birde fiyatını yazarmisin
 
.......
 
Son düzenleme:
@sarfansari canım bebeğe vermedim ama benim içtiğim fayda etti sanırım

I imspecial canım otorite gibi değil tecrübeli bir anne gibi yazmışsın:)

gayet açıklayıcı olmuş bence
 
Son düzenleme:
minione minione canim teraziden teraziyede fark olabiliyor, hep ayno yerde baktirmak lazim kilosuna, gram hesabi yapiyoruz sonucta, hepsi ayni olcemeyebilir.

Kizlar benim bebegim bi memeyi 5dk 10dk emiyor birakiyor, 2-3 saat sonra tekrar acikip yine 10dk filan tek meme emiyor, en fazla 15dk emmistir, sizler 50dk emiyor dilan diyince sasiriyorum ben az mi besliyorum zorlamam mi lazim?
Benimki de öyle canım takma kilo alıyor
 
günaydın herkese

bu gece saat başından terfi ettik

bir buçuk saatte bir uyandı

gaz için zinco daha iyi gibi

sab simplex daha huzursuz etti

hem kimyasalmış içim rahat etmedi

nurse harveys ve omvimit kaldı

yarın dr a sorucam inşaallah

adaçayı yağı süreyim dedim ayaklarına

oğlumdan kalmıştı tarihi geçmiş

fön makinası sesi açıyorum netten

dün rezene papatya kimyon karıştırıp içtim

bir kaşık miniğime versem olur mu bilen var mı
Ben 1 çay kaşığı rezene veriyorum
 
X