- 9 Aralık 2013
- 2.245
- 4.042
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım vücudundan aşan birşey olduğu için nerde olursa anlarsın sadece sızıntı şeklinde gelince ısrarla karistirma olayı olabilir odada doktor çişini tutamazsan şudur demişti
kıyamam sana üzülme arkadaşım bazen hayirlisi budur olabılselerdl güzel olurdu ama ablan gelir pazar günü hem esin kayınvalıden destekcin oğlunda beklediğinden metanetli olacak merak etme Allah yardım ediyor ..ins sağlıkla evine kardeşlerimizin dönersiniz oğlun çok kıskanmadan atlatır süreci kolay bi dönem değil seni zor bi süreç bekliyor ama alabilecek gücün var ki böyle bi durumdasın güçlüyüm de kendine iki çocuklu anne kervanına hosgeldin :)
canım benim bazen seçme şansı olmaması insanı mutsuz ediyor belki normal doğurma şansın olsaydı o zaman sezeryan tercih ederdin ama suan seni mecbur olma fikri üzüyor ... Benimde seçme şansım olmaması üzmüştü beni hele doğum esnasında epıdural normal istememe rağmen onun bile olmaması kismet bazı şeyler önemli olan o güzel bloğun sahibi oglusunun kucağında olması :)
gözün aydın canım
seni o kadar iyi anlıyorum ki şükür ki kucağında bebeğin ve saglıklısınz buda ışte yaşanan herşeye rağmen mucize ... Mucizeyi basarmak çok güzel hayırlı olsun tekrar canım
Canım ne güzel paylasiyorsun tecrubelrini saol biz odamizi klimayla isitacaz oda derecesi kacta oluyir genelde sizdeminione inşallah sorularina cevap olmuştur.. Bü arada ilk bi hafta kollarını da koyarak bacaklarını sıkmadan kundak yapıyordum yani battaniyeleri sarıyordum şimdi de sarıyorum ama kollarını asla vermiyor beynimiz kollar yukarda kafasını arasına alıp çok düşünüyor derdi büyük oğlumun gaz :) ama ikinci çocuk olunca gaz olayını umursamıyorsun çünkü kizima ne gaz ilaçları getırttık bitkisel falan hiç bişey ise yaramiyor o bağırsakların zamanla gelisine herşey geçiyor o yüzden bunda hicbirsey kullanmıcam zaten korkulacak düzeyde değil Allaha şükür kizima göre sakin bi çocuk tabi hergün huy değişiyor beni utandırabilir :) başka aa.. Battaniye ile yatırıyoruz daha yorganına altına koyamadım bi penye ince battaniye arasında büyük plus battaniyesine koyup yatırıyoruz.. Altını değiştirirken mutlaka su naylon ait değişim ortusunden kullanın derim yoksa kundak ince battanıyelerınze kaka sayabilir erkekle bebek fısklye tutabilir ... Ilk zamanlar küstü artık sukur kusmuyor o ara kiyafet lazım oldu hastane cıkıslarını sık sık yıkadım şimdi keyfıme göre değiştiriyorum.. Haftada bi banyo yaptırıyoruz dün ikinci kez yaptırdık siz tabi duruma bakın sık sık yapsa iyi olur benm kuzum pısık olmasın diye önleyici krem kullanıyorum iki güne bi tulbentle silip boynunu koltuk altını kulak arkasını kremliyorum...evimizi sürekli sıcak tutmaya çalışıyoruz ama en ufak altı uzun açık kalsin burnu usuyor hapsuruyo o yüzden çok sık banyo yaptırmıuyrm zaten ilk göbeği düşen kadar yapilmadi ondan sonrada dün bi haftası dolunca yaptırdık.. Biz saf zeytin yağ ile yaglıyoruz başka sormak ıstedıgınz bişey var mi güzel anneler
İns zamaninda gelirler canmBizimkiler gununu gecircek heralde tik yok asagi bile inmedi
aynn canim bel agrisi var bendedeBende iki gündür adet sancısı gibi bişey var ara ara belime vuran...hayırlısı bakalım startı nasıl vercez :)))
@Sılam doğurmuştur bile 10 da demis Allah yardımcısı olsun. ..
Bu arada Ankara buzzz resmen ://
gozun aydin canm amiin2 ocak ta bende oglusumu ikucagima aldim darrisi tum beleyenlerin basina
gucluanne gozun aydinselamlar hemen yazıp çıkıcam geçmişe henüz bakamıyorum unun süre bakamayabilirim, oğlum mememi emmiyor sütümü sağıp şırıngayla vermek zorundayım o yüzden hiç zamanım yok, pazartesi 10.30 da oldu spinal sezaryan dr servise bidirmeyi unuttuğu için doğumum o saate kaldı neyse.. sıkıntısız bir doğum oldu sadece tansiyonum düştü ameliyat anında onuda halletiler, oğlum çın çın ağlamasıyla inletti orayı:) tıpkı abisi ona benziyor :) 3350 gr 50 cm doğdu daha çok bekliyorduk ama neyse sağlığı yerinde:) böbreği için henüz bakılmadı özelde ki dr biraz büyüsün dedi ama biz devlette ki oğlumun dr una götürücez birde araştırma hastanesinde çocuk nefrolojisine inşaallah
kakasını çişini yaptığı için sıkıntı olmadığı düşüyorlar, saat başı beslememe rağmen dr dün sinir etti aç kalmış cvs diye tabi ki sonra yanıldığı ortaya çıktı!
eşim her zaman ki gibi lohusa :) ben her zaman ki gibi güçlü olmak zorunda kaldım her şeye yetişen süper kadın süper anne modundayım
ameliyat sonrası en büyüm korkum ayağa kalkma anıydı işin açığı ama o kadar rahat oldu ki hayret ettim, çok rahat kalktım desteksiz dolaşabildim, akşama gazımı çıkarabildim, yaptığım hoşaf sağolsun:) süreki ağrı kesici yaptılar zaten ve gerçeketn çok rahat bir sezaryan oldu maşaallah diyeyim kendime:) hemşireler çok güzel igilendi, özelde olması çok doğru bir kararmış, dr un eli dedikleri gibi ağır değilmiş çokta rahatım şu an
oğlum kesinlikle mememi tutmuyor şırıngayla mama verdik önce sonra ikinci gün sütümü sağmaya başladım iyi ki pompam varmış damla damla derken şimdi çoğalmaya başladı hamdolsun inşaallah daha da çoğalır oğlum da memei tutar, tembel çıktı emmek için uğraşmak istemiyor, ilk günden gaz olmaz diyen ben büyük yanlış biliyormuşum tam bir gazman :)
uykusuz ve de çok yorgunum şimdi sütümü sağıp hazır etmem lazım, iyi ki kv falan var yoksa ben yanmıştım, ebbeğimin her türlü ihtiyacını ben ve eşim gideriyoruz, babannesi evi süpürüp silip oğlumla ilgileniyor
şimdilik böyle, herkesi çok merak ediyorum inşaallah geçmişi okuyacak zamanımda olur, doğum yapan var mı bilmiyorum
herkese dua ettim doğum yapacak olanlara bebek bekleyenlere
saol canm giremedim bugunbabyforwe nerelerde sesi çıkmıyor sanki
bu arada arkadaşlar pzt eflalimle beraber doğum yapacak olan buğdaytanesi arkadaşımızın cmt gecesi aniden suyu gelince apar topar sezeryanı alınmış hemen,çok yazamadı haliyle ama aşırı su kaybettiği için epilepsi krizi geçirmiş ve başka bir hastaneye sevk edilmiş,3 gün gözleri açık fakat bilinci yerinde olmadan yatmış dün sanırım kendine geliyor,dediğim gibi çok detaylı yazışamadık ama inşallah oğlunun sağlığı yerinde,ne zmn taburcu olurum bilmiyorum yazmış,dua edelim kızlar arkadaşımızada biran önce toparlanıp evine dönsün inşallah yawrusuna kavuşsunnn cnmmm yaaa,dualarımız seninlee @bugdaytanesi82
hayirlisiyla al kucagina bebegini insKızlaaaaar doguruyormuşum ben megersem. Bugün nstde düzenli sancim çıktı.Kvle gitmiştik. Ebe gelip " Tatlım senin sancın var ya agrın yok mu?" Dedi.şoka girdik.okadar heyecanlandım ki tansiyonum 13e 8 çıktı. Doktor alttan baktı 2 parmak açıklık var dedi.beebgin kilosu 3500 olmuş çatıda problem yok dedi.simdilik normal dogurabilirsin gibi görünüyor dedi.Sanirim sancının aralıkları çok az.Tahlillerimi yaptırdı. Yarın saat 7:30 da acilden giriş yap.sonra dogumhaneye cikacaksin dedi.sunni sanci vericez dedi.Korkuyorum suni sancıdan.Sabah kadar ne yapayım da doğurayım. Bi akıl verin bana.bi de bebek daha yukarda itmemis kendini dedi.epidural yapmayı planladigini söyledi. Şimdi sirtimdan asagi dogru bi agri var.sanirim sanciyi hissetmeye basladim.Çok çok çooook heyecanlıyım. Dualarınızı eksik etmeyin noluuur
canm hayirlisi ne zamnsa o zamn doguralm inskarlı havaya rağmen bugun dr um kontrole çağırmıştı,dayanamadım gittim,nst de çok az sancı çıktı,38+2 yiz bugun,sen daha drum ultrasonda bana bakmadan demezmi cmt ben yokum rica edeyımde dr arkadaşımdan bu cmt seni doğuma alsın,dedim nasıl yani normal doğumada istediğimiz zaman karar mı verebiliyorurz artık dedm,azcık sancı çıktı ya dedi cmt doğar gibi geldi birden dedi,neyse ultrasona baktı,yok dedi kafa aşağıya inmemiş henuz,bu haftada doğmaz bu oğlun dedi,kılosuda 3250 iken 3550 olmuş,haftaya çarşamba tekrar alttan bakalım belki dedi açılma olur,tekrar çatı muayenesi yapmakta fayda var dedi,sonra dedim ben artık çk sıkıldım yokmu dedim tetikleyecek birşeyler cinsel ilişki hurma gibi dedim,ikiside tetiklemez dedi,heleki dedi cinsel ilişkiye ben son haftalarda çok karşıyım enfeksiyona neden olabiliyor dedi,hurmada şekerden başka bişey yapmaz dedi fazlası için tabi,bol bol avmlerde yürüyüş yap dedi,sıcak duş almak iyi gelir dedi,havadisler bizden böyle kızlarr...
iyiim cannm coook ts edeim bugn giremedmcanım @baybforwe bende merak ettim yaaaaaaaaaaaaa @bugdaytanesi82 içinde çok üzüldüm Allah yardımcısı olsun ins sağ salim evinde olsun önceden epilepsi var miydi anlamadim bembeyaz canım
Allah yardımcın olsun sıcak suya otur hurma ye ilişkiye gir diyemem sancını hissetmeye baslamıssın ins çabuk kolay hayırlı bi doğum olur
Gzun aydn canmİyi aksamlar guzel anneler, bende dogum yaptim, bebegim 38.haftasini doldurup geldi, normal dogum istiyordum oyle oldu ama zor bi dogum oldu, neredeyse 2 gun surdu, cok sukur ikimizde iyiyiz, evimizdeyiz. Herkese hayirli kolay dogumlar diliyorum..
bizde bebeklerimizi kucagimiza alalim hayirlisiyla insAlt karın bolgem çok ağrıyo artık.yatıp kalkamıyom.belimde çok hafif ağrıyo 4 gunumuz kaldı..hayırlısıyla olsun inş cumlemizin ki
Küçük değil gibi 34 haftalık mi 2300du. Sanki normal. Bitki de 34+4 te 2300du küçük bebek mi? Tabi doktorun bir bildiği vardır
Saglikli olsunda isallah onemli degil ama kafa yapisi niye kucuksevil yigit 33 canim kaygi edecek birşey yok
Bende son adet tarihime gore 39 um ama geç döllenme olduğundan 37 haftaligim. Ultrason da da 35 cikiyorum.
Önemli olan saglikli kucagimiza almamiz
Eaimim.çok büyük.kafasi varmis. Doğduğunda herkes sadirmisSaglikli olsunda isallah onemli degil ama kafa yapisi niye kucuk
Insallah canım ya hayirlisiyla bebegin beyninde iilk zamanlar kist vardi oyuzden acaba alakali birseymi diye dusunuyor insan korkuyorEaimim.çok büyük.kafasi varmis. Doğduğunda herkes sadirmis
Sonra büyüyünce aradaki fark kapanmis.
Bende çocuğu merak ettim bu yüzden özellikle sordum. Benim bebeğinde normalden az kucukmus. Sorun olmaz yapisi öyle dedi Dr.
38 +2 oldukbugun kontrolumuz vardi. Nst de sanci cikmadi ilki normal old.icin iinciyie iyke bekliyiruz simdilik bi sorun yok universitehast gittigim icin gebeye pek birsey soylemiyorlar sadece degerleri soyluyorlar bilgisayar basindaki kisiye bende aklimda tutuyorum so haftalarda alustim artık ne demek istediklerini kilosu 3400 boyu 39 haftayla uyumlu suyu iyi gobek cevresi 37 haftayla uyumlu ama kafasi 36 haftaya denk geliyor kucukmu dedim hayir iyidedi ama ne bilim iki hafta geriden gelmesi kotu gibi sanki ne dusunuyorsunuz
Benimki girmis demisti gecen hafta ebemiz masallah iyiymis kilolari ama haftaya kadar bayaa olucak normal dogumda zorlarmi diye dusunmuyor degilim ama 3400 dedigine bakmamak lazim cunku +- 200 var gelecekhaftaya kadar iyiolurlar inssllah oglumu 3250 dogurmustum tam 39 +1 de bakalim bu yavrumuz ne zaman gelecek bende yurumk idyiuorum haftaya kadariyi yurumem lazimki guzrl dogum olsunmaşallah 1 gün var aramızda benm minnoşda 3500 gramdı bugun,kanala girmemiş,sanncı çok az çıktı,geçen hafta çatı muayenesi olmuştum,haftaya olmadı tekrar bakarız dedi,bizde normal doğumu bekliyoruz bakalım hayırlısı inşallah,ama yarın aşırı yürümek istiyorum belki tetiklerde cuma d.günümde doğrurum
İyi geceler kızlar...
Yarın doğumumuz varrrrrrrr.
Doktor iki gün önce herşey yolunda Perşembe öğlen bebeğimizi alıyoruz dedi. Yarın 9,30 da hastaneye yatış yapıyorum. öğlene sezeryanım var.
Korkuyorum, heyecanlıyım,kendimden değil ama bebeğim nasıl olacak, sağlıklı olacak mı diye ?
Ne zormuş. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Dualarınızı bekliyorum.