2015 Nisan Anneleri

Canım inşallah faydasını görürsün zaten bu ilk haftalar rahim çom hasaas oluyor agır kaldırmaktan, ilişkiden vs kanama olabiliyor kendine çok dikkat et ayagını altına 2 yastıkkoy sürekli uzan tuvalet dışında ayaga kalkma kendine dikkat et
Yatiyorum canım hepimiz sağlıkla kavusalim. Aslında kizin çok istiyo kardeşinin olmasını soylesem bana yardim bile eder. Ama duymayan kalmaz. Gecen seferden agzim fazlasiyla yandı karnım iyice çıkana kadar kimseye soylemicem.

Yatiyorum canım hepimiz sağlıkla kavusalim. Aslında kizin çok istiyo kardeşinin olmasını soylesem bana yardim bile eder. Ama duymayan kalmaz. Gecen seferden agzim fazlasiyla yandı karnım iyice çıkana kadar kimseye soylemicem.
Anlıyorum seni canım bende sadece annmlere söyledi eşim tarafına hiç söylemedim gecen sefer onlar tarafından yayıldı çünkü. İnşallah herşey yolunda giderde içimiz ferah 1 şekildee hamileliğimizi söyleriz Allahtan ğmit kesilmez Allah korusun hepimizi

Anlıyorum seni canım bende sadece annmlere söyledi eşim tarafına hiç söylemedim gecen sefer onlar tarafından yayıldı çünkü. İnşallah herşey yolunda giderde içimiz ferah 1 şekildee hamileliğimizi söyleriz Allahtan ğmit kesilmez Allah korusun hepimizi
İnşallah canim

kızlar nasıl uyku basıyor anlatamam dün eve 7de geldim 10da uyumuşum koltukta hep uykum geliyor kolum kalkmıyor yahuu :KK16:
Benim ağrım 2 gün önce geçti hapşurunca bıçak saplaması oluyor sadece ondan öncesinde çok sızlıyordu sağ yumurtam.
Birde bende pko var insülin direncim yüksek yediklerim şekere sonrada yağa dönüşüyor.
doktor kilo almamamı söyledi hatta verebilirsende iyi olur dedi
Ekmek yok börek yok bakliyat yok kızartma yok pasta yok şeker içeren hiç bisey hatta çikolata bile yok.. o_O
protein+sebze ve 2 porsiyon meyvee oda cücük kadar.. merak etme bebeğin keke böreğe şekere ihtiyacı yok dedi

:mad::mad::mad::mad:
Ne güzel ilgili bi doktor canim ben bunlari sizden duyuyorum özele mi gidiyorsun
Canım geçmiş olsun ben hem hafif obez sinirindaydim hem de kan pihtilasmasindan iki kere emboli geçirmişligim var bekarken 99la doktora gittim kilo vermeni beklemeyelim hem ver hem hamile kalmaya çalış dedi Mayıs sonundan bu yana senin dediğin gibi besleniyorum şuan 88 kiloyla hamile kaldım inşallah ilk 3 ay 85'e kadar düşerim. Nefsimi koreltcem artık bebeğim sağlıklı beslenecek kadar yesem yeter. Allah senin de yardımcın olsun.
84 le hamile kaldim bende gebelikte kilo verebiliyor muyuz saglik acisindan sorun olmuyor uymuş bebek acisindan

Allah yardımcın olsun canım, ben bu kan pihtisindan çok korkuyorum bende kan pıhtılaşması var iki kere ciğerime attı 6 yıl önce. kan sulandirici iğneyle geçireceğim hamileliğimi. Pıhtı ve düşükten çok korkuyorum. :KK43:
Çok geçmiş olsun cnm
günaydın güzel anneler dinlendiğim için çok giremedim son zamanlarda.yeni topiğimiz hayırlı olsun.nasılsınız?nasıl gidiyor?
Gunaydin cnm amin inş iyi gidiyordur diye umut ediyor meleklerimiz için endiseleniyoruz
Bende de kan pıhtılaşması çıktı canım hamileliğimin başında beri iğne vuruyorum cleaksin ve coraspi 100lük günde 1 kere göbegim morluktan görünmüyor ama olsun Allah saglıkla kavuştursun inşallah bebişlerimize ben folidoce kullanıyorum içinde folikasit ve b12 varmış ama elevit isminde multivitamin ilacı var onuda kullananlar var ikisini birlikte kullansam olurmu elevitin içideki folikasit miktarı az gibi geldi bana o yüzden, sen kullanıyormusun elevit
kizlar pihtilasma kese görüldükten sonra mi anlasiliyor geçmiş olsun cnm

Teşekkürler sanada geçmiş olsun geçen sene dukan diyetiyle 62 kgye düşmüştüm şimdi ise 74le hamile kaldım. Doktor ipin ucunu tutamazsan fena kaçar dedi bende korktum ilerdeçocuk obez ollabilir yada bende şeker fln çıkabilirmiş.

Sen çok güzel zayıflamışsın maşallah bende umarım ya hiç almam yada verebilirim :) hamura dayanamıyoruz öyle yetiştirilmişiz napalım Türk kadını hamileyken hep yer aslında nekadar zararlı. Psikolojiyi yemeğe odaklıyorlar.

Gerçi ben son bikaç gündür acayip acıkıyorum umarım köreltebilirim kendimi. Doktora sordum istersen 1 kg et ye balık ye ama 1 tabak makarna yeme dedi kendini öyle doyur dedi. protein zaten tok tutuyor dukandan biliyorum. Hadi hayırlısı
Dukani devam ettirebilirsin o zaman cnm doktorun konusmasina gore benim doktor um nie hic bilgilendirmiyor beni anlamiyor
Arkadaslar merhaba:KK33: Rabbimizin izniyle bende nisan annesi olucam insallah. Su an 8 haftayi doldurdum cok sukur, fazla bulantim olmasada arada bir bulaniyordu, fakat son 4/5 gundur bulantilar gitti bende, ister istemez endiseleniyorum bi problem mi var diye. Aranizda benim gibi olan varmi?
Hoş geldin cnm Rabbim saglikla kucagimiza almayı nasip etsin ins
Günaydinn taze anneler :p ben zor günler geciriyorum. Hapsurup oksurunce ya da ani hareketler yaptığında bicak saplaniyo :KK43: doktor genis kanama alani gormustu enson, henuz kanama baslamadi ama baslayabilirmis. ayrıca kabizliktan oluşan hemoroid im kötüleşti pek kalkamiyorum. Kızımın bebisten haberi oadigi için sürekli üstümde. Onu uzmemek için bisey de diyemiyorum :KK43: su anda onun psikolojisi daha onemli. umarım hep boyle devam etmez :KK43:
geçmiş olsun cnm Rabbim yardimcin olsun ani hareketler yapmamaya calis cnm vebnm kizina neden soylemiyorsunuz

Himm belli canm bende su siralar doktor arastiriyorum bakalim devlet doktorlarinin agzi fazla ski bazilarinib

Onlar genelde çok ilgilenmiyorlar araştır bencede. Gitmeden sorularını biriktir hatta yaz biyere oraya gidince heyecandan herşeyi unutuyor insan :) Nezaman gitmeyi düşünüyorsun bana 25 27si gibi gel garanti olsun dedi.

Onlar genelde çok ilgilenmiyorlar araştır bencede. Gitmeden sorularını biriktir hatta yaz biyere oraya gidince heyecandan herşeyi unutuyor insan :) Nezaman gitmeyi düşünüyorsun bana 25 27si gibi gel garanti olsun dedi.
Normalde Üsküdar devlet hastanesine gidiyordum yarin zeynep kamil kadim doğum araştırma hastanesine gebe izleme sura aldum öğleden sonra oraya gidicem bakalim cnm daha da olma di özele gidicem artik bana hafta içinde herhangi bi gün gelebilirsiniz demişti ben yarina giducem sabredemem bekleyipte kendimi yiyecegime:))

Normalde Üsküdar devlet hastanesine gidiyordum yarin zeynep kamil kadim doğum araştırma hastanesine gebe izleme sura aldum öğleden sonra oraya gidicem bakalim cnm daha da olma di özele gidicem artik bana hafta içinde herhangi bi gün gelebilirsiniz demişti ben yarina giducem sabredemem bekleyipte kendimi yiyecegime:))

Tamam ozaman haber verirsin bi gelişme olursa bende erken giderim tekrar kontrole :KK55:

84 le hamile kaldim bende gebelikte kilo verebiliyor muyuz saglik acisindan sorun olmuyor uymuş bebek acisindan

Çok geçmiş olsun cnm
Teşekkür ederim canım. Tabi gebelikte zayıflamayı tavsiye ettiyse doktorun diyetisyen kontrolünde zayıflayabilirsin ilk 3 ay. Bana hamile kaldığım zaman diyet programımın değişeceğini söylemişti diyetisyenim. Kontrole gidince onun yanına da uğrayıp yeni bir diyet programı yaptıracağım.

Tamam ozaman haber verirsin bi gelişme olursa bende erken giderim tekrar kontrole :KK55:
Tamam canim yarin doktor dan cikar cikmaz yazarim buradan yazarim umarim yarin keseyi gorurum
Teşekkür ederim canım. Tabi gebelikte zayıflamayı tavsiye ettiyse doktorun diyetisyen kontrolünde zayıflayabilirsin ilk 3 ay. Bana hamile kaldığım zaman diyet programımın değişeceğini söylemişti diyetisyenim. Kontrole gidince onun yanına da uğrayıp yeni bir diyet programı yaptıracağım.
ben dugunume kadar 25 kilo vermiştim ama diyetisyene falan görmemiştim ramazandan sonra tekrar baslicaktim ama bebis olunca askiya aldim elden geldiğin ce yediklerime dikkat etmeye calisiyorum

Ne güzel ilgili bi doktor canim ben bunlari sizden duyuyorum özele mi gidiyorsun

Çok geçmiş olsun cnm

Gunaydin cnm amin inş iyi gidiyordur diye umut ediyor meleklerimiz için endiseleniyoruz
kizlar pihtilasma kese görüldükten sonra mi anlasiliyor geçmiş olsun cnm

Dukani devam ettirebilirsin o zaman cnm doktorun konusmasina gore benim doktor um nie hic bilgilendirmiyor beni anlamiyor

Hoş geldin cnm Rabbim saglikla kucagimiza almayı nasip etsin ins
geçmiş olsun cnm Rabbim yardimcin olsun ani hareketler yapmamaya calis cnm vebnm kizina neden soylemiyorsunuz
Canım kan pıhtulaşması gebelik dışında yapılan bir test diğer adı trombofili paneli ben 2 düşükten sonra ğniversite hastanesinde yaptırdım bi de zaten 2, 3 düşüğün olmadan yapmıyorlar her nedende sonra çıktı hem pıhtılaşma hemde folikasit eksikliği 1 yıldan fazla folikasit kullanmama ragmen vücut depolarım depolamıyormuş 9 ay boyunca folikasit ve kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi gittiğim prof, 2 gebeliğimde de rahimiçi kanam ve gerilik vardı demekki pıhtılaşma yüzünden bebek gelişemiyormuş, bu sefer ilaçlarımı kullanıyorum Allah nasip edecek mi bakalım

Canım kan pıhtulaşması gebelik dışında yapılan bir test diğer adı trombofili paneli ben 2 düşükten sonra ğniversite hastanesinde yaptırdım bi de zaten 2, 3 düşüğün olmadan yapmıyorlar her nedende sonra çıktı hem pıhtılaşma hemde folikasit eksikliği 1 yıldan fazla folikasit kullanmama ragmen vücut depolarım depolamıyormuş 9 ay boyunca folikasit ve kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi gittiğim prof, 2 gebeliğimde de rahimiçi kanam ve gerilik vardı demekki pıhtılaşma yüzünden bebek gelişemiyormuş, bu sefer ilaçlarımı kullanıyorum Allah nasip edecek mi bakalım
Anladim cnm Rabbim yar ve YARDIMCImIZ olsun Rabbim bu sefer kucagina almayi nasip etsin inş araştırma hastanesi farklimi devlete göre cnm peki yarin bende gidicem de bide bildiğim kadarıyla folik asiti vücut depolamiyormus cnm o yüzden gebeligin 3 ayında ve gebelikten önce ilk uç. Ay kullanilmasi gerekiyormus diye biliyordum CNm ben

Son düzenleme:
bende kilo almaması gerekenlerdenim çok korkuyorum dikkat etmeye çalışıyorum

Anladim cnm Rabbim yar ve YARDIMCImIZ olsun Rabbim bu sefer kucagina almayi nasip etsin inş araştırma hastanesi farklimi devlete göre cnm peki yarin bende gidicem de bide bildiğim kadarıyla folik asiti vücut depolamiyormus cnm o yüzden gebeligin 3 ayında ve gebelikten önce ilk uç. Ay kullanilmasi gerekiyormus diye biliyordum CNm ben
Canım ben sana ne desem yalan olur kadın doğum hastanesinede gittim hatta yattım, devlete de gittim 2 farklı özel hastaneyede gittim herşey dr da bitiyor, özel hastanednin avantajı son model cihazlar ğstelik dr un odasında oluyor birde ayrı bşr sıraya girip ultrasona girmiyorsun sıra olmuyor dr a herşeyi sorabiliyorsun ama her özeldeki dr da özverili olmuyor kimisi sadece para için çalıştığı için hastaya görede muamele ediyor , ben kürtajımı özel hastanede oldum gecen sene 750 tlye bana ne moraller verdi bir daha seni takip edeceğim üzülme hamile olunca bana gel dedi, 2 kez hamile oldum ona gittim muayene ücreti 70 tlydi herkes için ama sanki ben parasız muayene oluyormuşum gibi bana 10 dk bile ayırmadı ne test sonuçlarımı gösterebildim ne soru sorabildim ve onun yalancı bir insan olduguna karar verdim o zaman hamileiğimin 1 günü degerim 45 ti bana sen hamile sayılmazsın bu labaratuvar hatası olanilir dedi beni gönderdi evet sonunda düşük yaptım ama paramla kötü muamele gördüm, o nedenle iyi bir dr olsun gidecegin kişi doktor ve hastane yorumları var onları okuyabilirsin ,

Hamilelik döneminde un tuz ve şekeri azaltmak gerekiyormus cnm özellikle tuz vücutta su topladigi için hamilelik boyunca vücudun suya daha çok ihtiyacı oluyor mus
şeker kullanmamaya çalışıyorum canım tuz da çok tüketmiyorum ama kilo almamak yerine vermeyi istiyorum

X