2015 Mayıs-Haziran-Temmuz Tüp Bebek Düşünenler

canım yorum yapmayayım dedim ama tutamadım kendimi yani bence oturup ciddi ciddi konuşun çocuk çok ciddi bi mesele bi defa olduğunda geri dönüşü yok önce sizin ilişkiniz güzel olacak ki çocuğunu da güzel bir ortamda yetiştirebilesin bence karşına al ve konuş böyle konuşmadan gönlüne küsüp olacak bişey değil ki bu sadece ikinizin ilişkisi olsa anlarım ama çocuk olayı var ortada olur olur geçer geçer deyipte daha sonrasında sıkıntılar büyümesin yani yanlış anlama kafanı karıştırmak istemem kavga et ayrıl demiyorum tövbe ama konuşmadanda anlaşamazsınız insanlar konuşa konuşa demişler Allah gönlüne göre versin

Konuşmuyo sorunum bu ztn asla agzını açmıyor insanın agzından bir kelam çıkmaz mı yok çıkmıyor bn tartışalım demiyorum ztn kavga edelim demiyorum ama bi konu var mesela konuşmak için açıyorum söylediği seyler sunlar ' evet , bilmiyorum , zamanı gelirse bakarız , bnim psikolojimi bozma ' adam endekslenmiş gbi aynı seylerı tekrarlıyor acaba bn mi çok sey istiyorum diyorum yok yani istedigim birşeyde yok rabbim yukarda Şahit kesınlıkle birsey istedigim bi beklediğim yok .
Ailesiyle annesi babası abisi yengesi hangisi olursa olsun böyle oturuyı Konuşuyor Gülüyor şakalaşıyo.
Embrıyo tutamadığında öğrendiğimiz gün bni arıyo tutmamış dıyo tm dıyorum kapatıyorum yengesini arıyımul saatlerce dakikalarca konuşuyolarmış . Bnde problem var dıyorum bn artık

peki birlikte psikologa gitmeyi teklif ettinmi yada etsen kabul eder mi çok garip işte herkese böyle davransa tamam kabullenilir ama sadece sana bu şekilde davranması ortada sorun olduğunu gösteriyor sorun varken de gözardı edip çocuk kurtarır diye düşünmek daha kötü yaparmış gibi geliyor bana çünkü bu dönemde de bebek olduğunda da en çok onun desteğine ihtiyacın olacak canım ben kendimi senin yerine koyup düşündüğüm için bunları yazıyorum lyanlış anlaşılmaktan da korkuyorum yani keşke net bi çözüm olsa da yardımcı olabilsem zor bi durum umarım çözersin bir an önce

Benim de miyomlarim var ama gittigim her dr onemli olmaddigini,hic dogum yapmamisken aldirirsam ameliyat sonrasi olusabilecek komplikasyonlarin bebegin olusmasini daha fazla riske atacagini soylediler.hepsi once bebek denenmeli dedi....
Miyomlarin hamilelikte riski yerlerine gore degisiyo. bendeki rahim icindeydi ve riskli yerdeydi. Sendekinin nerde oldugunu bilmiyorum ama fazla risk tasimiyosa aldirmana gerek yok zaten. Ben laparoskopi yontemiyle yani gobekten girilerek yapilan ameliyattan oldum. Riskleri daha azmis. Insallah oylede olur allahim ikinci kez yasatmaz o acilari. Bende hollandadayim. burada hersekilde ameliyat kolay kolay yapmiyolar. banada birsey olmaz demislerdi hamileligimden once. Ben zorle ikna ettim onlari. Ama turkiyede supmukoz miyomlara ameliyat tavsiye ediyolar. Sendeki demekki farkli yerdeyse doktor tavsiye etmedi ameliyati. Hersekilde nasip kismet, ben bunu son bir sene icinde yasadiklarimdan dolayi daha iyi anladim. Allahim insallah hepimize nasip eder cocuklarimizi kucagimiza almayi.

Yoo Estağfirullah asıl bna destek oldunuz gercekten . Psikolok mu eger onu dersem bn delimiyim der . Ztn cocuk asla istemiyodum bn hersey oturana kdr sonra onda sperm azlığı güçsüzlüğü çıkınca ret edemedim ztn hersey sorunlu olucaktı tedaviler iğneler ilaçlar bir srü zaman kaybı olucaktı istemiyorum dedıgımde Tedaviyi Öne sürdü olucagı ne malüm dedi belki olmadı garantin var mı senin deyip durdu .

Bende sevindim :)
Amsterdam Vumc ıv

evt bnde sevindim .
Amsterdam vumc ıvf
Bende Rotterdam Erasmusda.. Biraz sorunlarin var galiba esinle. Guzelim bu erkeklerin hepsi ayni anlayis pek beklenmiyo bunlardan. Malum bizde tedavi sirasinda fazla hormandan ruh halimizde iyi olmuyo. Bende ilk tedavimde nasil sinir oluyodum esime. Simdi kendim psikologa gidiyorum ve simdilikkkk rahatim fazla sinir olmuyorum:)) Galiba yas olarak senden buyugum. Benden abla tavsiyesi fazla aldirma ona. Erkek milletinin yapisi anlayissiz. Zaten hormonlari cok farkli :))) bizleri zor anlarlar. Sonucta senin neyi istedigin onemli ki... sen kendi istediklerini gerceklestir.

Önemsemiyorum ztn abla ama yoruldum pes ettim artık . Hıh kndı bilir

mrb ben daha hiç tüp bebek yapmadım normal üç düşüğüm var bugun bülent hocaya ılk kez gittim
Anladım canım hadi hayırlısı
Nasıl gecti görüşme olumlu oldu mu senin için ?
Ben de hayatımda hıc hamile kalmadım umarım bu tedaviler bizi bebislere kavustursun

Insallah bu sefer yuzun gulecek bebegini kucagina alacaksin.

Hormon yuklemesinden dolayi da boyle seyler oluyor. Doktorum cogu kadinda yasiyoruz bunlari dedi. Sakin olmaya calis canim .

Önemsemiyorum ztn abla ama yoruldum pes ettim artık . Hıh kndı bilir

Canım bu çok hassas bir konu rasgele yorum yapmayı istemem. Sadece fikir ve düşünce olarak algıla lütfen söyleyeceklerimi. Biz henüz 6 aylık evliyken öğrendik eşimdeki sperm problemini ve içsel olarak nasıl çöktüğünü gözlerinde hep gördüm. Benim üzülmeye fırsatım olmadı bile onu düşünmekten.. Sonra biz birlikte çift terapilerine başladık sadece bu konu için çünkü rabbime çok şükür başka br problemimiz yoktu sadece bu kadar erken çocuk düşünmüyorduk ve bu problem bizim planlarımızı hızlandırmıştı. Ben çalışmak istiyordum çalışamamam demekti bu birsüre vs vs. Önce eşim ve ben bu problemi normalize etmeyi öğrendik. Evet bu var ve kabulumuz dedik. Erkekler içsel olarak kendilerini erkek gibi hissedemezlermişböyle durumlarda ve malesef onlar bizler gibi üzerne gitmek yerine kaçmayı ve susmayı tercih ediyorlar.6 ay bekleyelim dedik önce normal yolla olur belki deneyelim denedik 6 ay geçti hala korkuyordu eşim o kadar minik adımlarla bu güne geldik ki. Ben kendime iğne yaparken hüngür hüngür ağlıyordu benim yzümden ben sein hakkını nasıl ödüycem diye. Bak düşün sadece bir kere bana iğne yapmasını istedim onda da iğneyi öyle bir sokup anında geri çekti ki kanlar boşaldı kolumdan. Yaşadığı travmayı anlamam.. Kendimi anlatıyor gibi oldu biraz ama demek istediğim şu bu iki tarafında pskolojik olarak dalgalandığı bi sürec ve birbirimizi anlamakan başka çaremiz yok çünkü dışarıdan kimse bizi anlamıyor.
Kendine şunu sor benim eşimle başka problemlerim var mı eğer cevabın hayır yoksa bu konu üzerinde minicik minicik konuşmaya çalışın en azından kendi hissettiklerini dillendirmeye başlayarak denemeni öneririm

Anladım canım hadi hayırlısı
Nasıl gecti görüşme olumlu oldu mu senin için ?
Ben de hayatımda hıc hamile kalmadım umarım bu tedaviler bizi bebislere kavustursun
Baska forumlarda ananas yemenin bebegin tutunmasini kolaylastirdigini okudum...

Baska forumlarda ananas yemenin bebegin tutunmasini kolaylastirdigini okudum...
Evet canım haklisin tavsiye için teşekkürler. ben de daha bugun yedim hatta ayıptır söylemesi :) olacağı varsa zamanı gelmişse olacak az kaldı heyecandan ölucem :)

Kben sadece onu çok fazla seviyorum Çık üzerine düşüp titriyorum asla düşünemiyorum onsuz bi hayat ev onsuz özge eksik olur ztn . Bnm sevgim ona cok ağır geliyo kaldıramıyor sevgi fazlalığı . Psikiyatriye gidip konuşmak bnde çok istedim ama sadece bn istedim o degıl ve ikna edemedim etseydim de ztn ailesi vazgeçirir di onu .

Hormon yuklemesinden dolayi da boyle seyler oluyor. Doktorum cogu kadinda yasiyoruz bunlari dedi. Sakin olmaya calis canim .
gitikce daha iyi oluyorum kendimi cok hazırlamısım olucak diye.büyük hayal kırıklıgı yasadım.kızımda olmuycak dîye diye oldugunada inanmamiştim hiç düşünmemek gerekîyor demek ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…