• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Neden böyle söylediniz? Aramızda çocuk gelin mi var ?
Bana laf sokmuş canım. Bir anneye çocuğun antibiyotik almış, ishal ondan olmuştur. Bağırsak florası bozulmuş olabilir. En az 2 yılda düzelir gibi moral bozup yanlış yönlendirmekten başka bir yorum yapmamasına tepki verdim. Gerçi yaptıkları bir değil iki değil. Merak etme, bildiğim kadarı ile burada çocuk gelin yok. Hiç bir yerde de olmazda, çocuklar çocukluklarını, doktorlar doktorluklarını yaşarlar ;)

Kızlar benimle saat vererek ek gıdaları ne Zaman verdiğinizi paylaşabilir misiniz? Doktorun dediğiyle uyumlu gidiyorum ama 7. Ayda 3 öğüne çıkar ve kıyma ekle demişti sabah kalkıyor emiyor 2 saat uyanık kalıp geri uyuyor ama o iki saatte kahvaltı veremiyorum çünkü istemiyor tok oluyor ben de ne de olsa işe başlayınca cok ememeyecek diye zorlamıyorum siz Nasıl yapıyorsunuz
sabah 8 buçuk 9 gibi kahvaltı yapıyoruz. 1 yemek kaşığı yulafı kaynar suda ıslatıyorum içine bi bebe bisküvisi evde yapım çeyrek yumurta lor peyniri evde yapım yine sütü limonla kestiriyorum. azıcık zeytin 1 çay kaşığı keçi boynuzu unu ve 30 cc mamayı bulamaç yapıp veriyorum. 7. aya kadar bulamaç halinde vermemiz gerektiğini böylelikle bütün tatları alabileceğini söyledi doktorumuz. ama ben arada tek tekte veriyorum. kahvaltıdan 1- 1,5 saat sonra 6 ölçek mama yiyor. öğlen 1 gibi çorba yiyoruz kıymalı mercimek kıymalı tarhana sebze çorbasını çok sevmedi. bazen çorbadan hemen sonra yine 5 yada 6 ölçek mama yiyor. o kadar çorba nereye gitti diye düşünüyorum. akşam üzeri 5 6 gibi yoğurt yiyoruz. yoğurttan sonra yine akşam 8 gibi 5 yada 6 ölçek mama yiyor. sonra gece 12 de yine mama yiyor 5 ölçek sabaha karşı 5 gibi yine mama yiyor 5 ölçek ve tekrar kahvaltıyla güne başlıyoruz. bazı günler çorba yemiyor meyve yiyor özellikle cennet elması ve muzu çok seviyor. bazen yoğurduna avokado rendeliyorum oda hoşuna gidiyor. dün mesela balık denedi sevdi gibi artık balığa başlayacağız yavaş yavaş. günde 3 öğün ek gıda 800-900 cc de mama yiyor. çorba yoğurt ve kahvaltısıda hep 1 kase ama kasemiz biraz küçük 8 yemek kaşığı çorba için.

Cnm benim ilk bebegim insan surekli arastiriyo bebegim icin hangisi daha iyiyse onu yapayim diyo.ama edindigim kotu tecrubeden sonra en iyisi kendi annelerimizin yaptigiyms yeni seylere gerek yokms anladim.birde meyve filesi aldim artik icine koyup meyvetlyi oyle eline veriyorum.
Haklısın canım. Bende öyle. Sürekli araştırma halindeyim. Ben montessori ile ilgili doğumdan önce baya araştırma yapıp, hatta bir de aktivite kitabı aldım. Ama yemek konusunda söyledikleri pek aklıma yatmadı. Aktivitelere ufak ufak başladım. Tavsiye ederim. Kırtasiyeden renkli fasulyelerden aldım. Pet şişeye doldurdum. Çok ilgisini çekti. Bir de bir sepet oluşturdum. İçine kendine zarar veremeyeceği, renkli eşyalar doldurup önüne bıraktım. İçinde mutfak eşyaları da oyuncaklarda var. Yemek konusunda bebeğin sofrada sizinle bulunması çok önemli, bence buna dikkat et gerisi gelir ;)

Çok sağol canım ya peki sen hiç hastaneye götürdüm mü benim bebeğim yarın EEG çekilecek hadi hayırlısı

Arkadaslar mayis annesiyim dunyalar guzeli bir kizim benim sorunum normal dogum yaptim 16 saat surdu 6 ay gecmesine ragmen her gece o ani yasiyorum ve gercekten yasiyorum gunduzleride aklima geliyor ama geceleri uyutmuyor dusunceler boyle olan varmi yardim edin

Geçmiş olsun kötü bi deneyim oldu sanırım. psikoloğa gidebilirsin belki zihnini temizlemek için. Benim ilk sezaryanim bu şekilde kötü iz bırakmıştı ve kadın doğum doktorum EFT diye bir yöntemle nerdeyse unutmamı sağlamıştı.
Normal doğumum benimde aklıma sık sık geliyor ve çok mutlu oluyorum o anı tekrar yaşamayı çok isterdim.

Ergenlik dönemini geçtim canım, sen burayı evcilik oyununa çevirdin, doktorculuk oynuyorsun. Hem de kendine ukala bir doktoru model almışsın. Altında yatan nedeni merak ediyorum. İnsanlara hakaretler edip, kendi kendine teşhisler koyup tedaviler öneriyorsun. Ne demek düzelmesi 2 yıl. Ne biliyorsun da bir anneye bu cümleyi kuruyorsun. Prebiyotik alması lazımmış, hangi gerekçe ile. İnsanları yanlış yönlendirmekten, suçlamaktan, kendini egonu tatmin etmeye çalışmaktan başka derdin yok senin. En baştan beri böyle. Burada insanlar samimim bir ortam kurup, basit bilgi ve tecrübelerini paylaşıyor. Kimseyi yargılamak, tıp doktoruymuş gibi yönlendirmek derdinde değil kimse. Sende aa egom geldi diyip burada patlama yaşama artık. Engin tıp bilgini ve tedavi yöntemlerini kendine sakla, zira insanları yanlış yönlendirerek zarar görmelerine (gerek psikolojik gerek fizyolojik) neden olursan, suç işlemiş olursun. Bu son cevap sen o çocuk dünyanda ezikliklerinle baş başa bırakıyorum.

Güzel kardeşim bir meselen var ise mesaj atarsın bana niye forumu meşgul ediyorsun hakkımdaki şahsi düşüncelerin için.Ayrıca neyin son cevabı bu anlamadım.Soru mu sordum?Fikrini mi almak istedim?Araya girip kendi kendine bişeyler konuşuyorsun da burası yeri değil.Bide birşey ifade etmiyor yorma boşuna kendini.

Geçmiş olsun kötü bi deneyim oldu sanırım. psikoloğa gidebilirsin belki zihnini temizlemek için. Benim ilk sezaryanim bu şekilde kötü iz bırakmıştı ve kadın doğum doktorum EFT diye bir yöntemle nerdeyse unutmamı sağlamıştı.
Normal doğumum benimde aklıma sık sık geliyor ve çok mutlu oluyorum o anı tekrar yaşamayı çok isterdim.
Mutlu oldugum anlarda var ama acilma kontrolunde ve o kargasa hersey aklimda kaldi umarim gecer cunku ikinci cocugu dusunemiyorum... Tesekkurler bilgi verdigin icun

Bende normal dogum yaptim. Cok sukur iyi gecti. 3 4 saatte dogdu oglum. Normal dogumu cok istedim Rabbimde nasip etti. Hatta oglumu ilk ben gorecegim dedim ama bebek geliyor denildi ve dr bayiltin dedi. Yani cikis anını ve dikisleri hatirlamiyorum. Uyutularak normal dogum yapan nadir bayanlardanim heralde.
Bak ne guzel prensesin seninle. Onu düşün. Cok mu zor gecti canim ya. Insallah en yakin zamanda unutursun
Benimde hamileligim 22. Haftaya kadar cook kotu gecti. biri bana hamileyim deyince midem bulaniyor. Bende hamilelikten korkuyorum :KK17:
Aslinda dogum cok kolaydi ama sanci ve allatan bakma bebi mahfetti dok da cok iyiydi ozel hastahanede yaptim ama bilemiyorum her gece o ani yasiyor gibiyim dyzelir umarim sezeryanmi olsaydim keske dedigim bile oldu karsi olmama ragmen

Mutlu oldugum anlarda var ama acilma kontrolunde ve o kargasa hersey aklimda kaldi umarim gecer cunku ikinci cocugu dusunemiyorum... Tesekkurler bilgi verdigin icun

Doğumda mahramiyet bu yüzden şart. O an yaşadığın hiçbirşey unutulmuyor çünkü çok haklısın. Orada bulunanların en ufak bi bakışları bile aklında kalıyor. Biraz zaman geçsin ikinciyi düşünürsün daha çok erken.

Aslinda dogum cok kolaydi ama sanci ve allatan bakma bebi mahfetti dok da cok iyiydi ozel hastahanede yaptim ama bilemiyorum her gece o ani yasiyor gibiyim dyzelir umarim sezeryanmi olsaydim keske dedigim bile oldu karsi olmama ragmen

Sanciya dayanamadigin anda epidural almadin mi?Cok insani bir durum korkabiliriz,aciya dayanamayabiliriz.Herkesin aci esigi,her dogumunda sancisi farkli.Kimi epidurale ihtiyac duymayabiliyor.Kimine de olmazsa olmuyor.Dusunuyorsan ikincisine daha tecrubelisin iyi tarafindan bak.

Mrb iyiyiz biz şükür. Gerçi kabızlık var iki seferdir ama kafaya takmamaya calışıyorum. Sen nasılsın. Bebiş nasıl oldu daha iyidir inş.
ek gıdaya gecince olmuştur canım. gecer inşallah. biz de iyiyiz canım. ek gıdaya yavaş yavaş ekleme yaparak geçiyorum. sebze meyve falan. kızım da iyi alerji olabilir diye yogurt veremiyorum. alerji süphesi var hala. diyet yapıyorum. sen çalışmaya başlamıştın sanırım. nasıl gidiyor?

ek gıdaya gecince olmuştur canım. gecer inşallah. biz de iyiyiz canım. ek gıdaya yavaş yavaş ekleme yaparak geçiyorum. sebze meyve falan. kızım da iyi alerji olabilir diye yogurt veremiyorum. alerji süphesi var hala. diyet yapıyorum. sen çalışmaya başlamıştın sanırım. nasıl gidiyor?
Mrb görmedim seni uzun zamandır. Kabızlık sürdü baya bi de biz de alerjiden şüphelendik ben diyet yaptım. Kızıma da yogurt hiç veremedim daha. Az önce geldik doktordan hersey yolunda. Gecen ay 250 gr almıştı bu ay daha iyi. Bi de diş çıkardık. Blw yapmaya calşıyorum ben püre de yapıyoz ama yedirmek zor geliyo bana. Kendi yesin en güzeli ;) okullar acıldıgından beri çalışıyorum haftada 4 gün. 3 gün evdeyim. Annem bizde. Çok rahatız şükür. Sen de iyi haberler ver. Bu alerji sıkıntı gercekten ben kilo verdim vallahi. Gerci regl olunca birden gitti 3 kilo.

Cvp yazan arkadaslara teşekkür ediyorum
Dun saat 11 de ameliyathaneye alindi 11 30 da cikti oglummm. Malesef bizi almadilar. Oglum icerde ben kapida agladim. Keske yaptirmasaydim hep benim sucum dedim. Oglum bi abinin kucaginda cikti. Hemen kucagima aldim ama nasil kokluyo beni. Sonra emzirdim. Emzirirken uyuyakaldi ama hep ic cekti uykusunda. Saat 14 te gülücükler atmaya basladik. 16 da dr umuz ameliyatlarini bitirdi. Kontrole geldi. Pipimiz sarginin icine kacmis. 1 saatlik yoldan geldiginiz icin sizi böyle gonderirsem benim icim rahat etmez dedi. Sargiyi acarken cok agladi yavrum. Eveet burdaymis saklanmis dedi dr :) yarin 14 te sargi acilacak dedi
Sonra aglamaktan uyuyakaldi bitanem. Antibiyotik ve agri kesiciyi 5 gun
Merhem sargi acildiktan sonra her bez degisiminde kullanilacak
Dikisler 15 gunle 1 ay arasi atar kendini
Ama atilmazda aliriz dedi
4 gun banyo yapmicakmisiz
Dr umuzdan Allah razi olsun cok basarili bir islem oldu. Sargiyi yarin nasil acacagiz diye düşünürken sabah altini degistirmek icin actigimda sarginin ciktigini gordum ve cok mutlu oldum. Kanamada yoktu
Keyfimiz yerinde cook sukur
Iyikide yaptirmisim
Dualariniz icin Allah razi olsun

canım gecmıs olsn hayırlı olsun. ben bebegım 2 gunlukken yaptırmıstım ancak antıbıyotık kullanmadım batıcon + merhem surdum sonra dıkıslerıde attı kendılıgınden yanı ıyıce arastır derım antıbıyotık konusunda. bılgın olsn dıye yazdım gorusmek uzere

Mrb görmedim seni uzun zamandır. Kabızlık sürdü baya bi de biz de alerjiden şüphelendik ben diyet yaptım. Kızıma da yogurt hiç veremedim daha. Az önce geldik doktordan hersey yolunda. Gecen ay 250 gr almıştı bu ay daha iyi. Bi de diş çıkardık. Blw yapmaya calşıyorum ben püre de yapıyoz ama yedirmek zor geliyo bana. Kendi yesin en güzeli :KK66: okullar acıldıgından beri çalışıyorum haftada 4 gün. 3 gün evdeyim. Annem bizde. Çok rahatız şükür. Sen de iyi haberler ver. Bu alerji sıkıntı gercekten ben kilo verdim vallahi. Gerci regl olunca birden gitti 3 kilo.
evet canım bayadır buraya bakmamıştım. ben 2,5 ayda 7 kilo cıvarında verdim. sizin niye alerjiden şüphe edildi? kızım cok iştahsız versem yemez. hazırladıklarımı da yemiyo gerci. diş çıköası iyi olmuş sıkıntısı azalmıştır. ben de cıksın diye bakıyorum. annenin bakması çok iyi aklın kalmaz çalışırken. kızımın kilo alımı hep azdı zaten bu ay en fazla 300 almıştır

Benim sütüm kesildi yaa herşeyi denedim incir kürü üzüm kürü hurma süt artırıcılar sağıyorum 20 cc anca napıcam yaa

Sanciya dayanamadigin anda epidural almadin mi?Cok insani bir durum korkabiliriz,aciya dayanamayabiliriz.Herkesin aci esigi,her dogumunda sancisi farkli.Kimi epidurale ihtiyac duymayabiliyor.Kimine de olmazsa olmuyor.Dusunuyorsan ikincisine daha tecrubelisin iyi tarafindan bak.

Epidurale dok karsiydi evet haklisin tecrubeli oluyor ikinciye erken dogdu kizim 8 aylik kuvezde kaldi oda ayri yipratti hepsi olunca atamadim hala insallah atlatirim tesekkurler

Doğumda mahramiyet bu yüzden şart. O an yaşadığın hiçbirşey unutulmuyor çünkü çok haklısın. Orada bulunanların en ufak bi bakışları bile aklında kalıyor. Biraz zaman geçsin ikinciyi düşünürsün daha çok erken.
Sagol canim malesef toplumumuz cok kati anlattildiginda bizde yasadik abartmayin bu nesil boyle biz 8 cocuk dogurduk ne var bunda gibi seyleri duydum cahil denek istemem ama kati malesef burdan bilgi almak daha mantikli ve kati insanlar yok rahatladim cok tesekkurler☺☺

canım gecmıs olsn hayırlı olsun. ben bebegım 2 gunlukken yaptırmıstım ancak antıbıyotık kullanmadım batıcon + merhem surdum sonra dıkıslerıde attı kendılıgınden yanı ıyıce arastır derım antıbıyotık konusunda. bılgın olsn dıye yazdım gorusmek uzere

Tesekkurler ama bilgi icin biraz gec oldu :) gecen sali yaptirmistik. 5 gun antibiyotik kullanip biraktik. Suan sadece merhem kullaniyoruz. 2 farkli ilde arkadaslarim sunnet yaptirdilar. Biri kullanmis biri kullanmamis. Biri dikisli olmus biri banti. Bende 2 ilde yaklasik 10 ozel hastaneyi arayip bilgi aldim ve en son devlet hast bir dr u cok ovduler ve orda yaptirdik. Dr dan cok memnun kaldik. Vermisse vardir bir bildigi, adam cerrah sonucta ;) ne kadar erken o kadar iyi bencede.Hoscakalin

Back