• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Selam kizlar diyetteki hanimlar nerdesiniz bi haber verin lutfen beni motive etmek icin ... ben birazdan parka gidecem oglumla .. neler yaptiniz bugun bakalim ben evin isini bitirdim rahatladim vallaha .. yarinda ütü var yapilacak ... yani anlicaniz ev isi bitmez :) neyse ben kacar sonra gorusuruz kizlar
Merhaba canım ben sabah cok hafıf kahvaltı yaptım evimin İşi de bitti birazdan arkadasım gelecek sma dikkat etmeye devam daha sonra da kızımla dısarı cıkıcaz biraz

Kızlar bugün diyete başladım sabah kahvaltı yaptım öğlen çorba içtim ama cook acıktım binguzel gozleme yapıp yedim nası amaaaa

benim de doğumdan sonra 6 kilom kaldı, 36 bedendim, şimdi 40 bedenim. 38ler tam oluyor ama rahat giyeyim dersem 40 beden. Canım sıkılıyor. Süt olsun diye yemeyi kesmedim. Gerçekten de az yorulsam ve az yemişsem, öğün atlamışsam sütüm olmuyor :( 4 aya kadar diyet önermiyorlar. Ne yapsam bilemedim. Kıyafetlerim olmuyor, yeni de almak istemiyorum vermeye niyetli olduğumdan...

Merhaba canım ben sabah cok hafıf kahvaltı yaptım evimin İşi de bitti birazdan arkadasım gelecek sma dikkat etmeye devam daha sonra da kızımla dısarı cıkıcaz biraz
Super bende sabah hafif kahvalti yaptim ogle yemegi yemedim daha eve gecince yicem simdi disardayim kagit islerim var isim bitsin yuruyuze gidecez oglumla

benim de doğumdan sonra 6 kilom kaldı, 36 bedendim, şimdi 40 bedenim. 38ler tam oluyor ama rahat giyeyim dersem 40 beden. Canım sıkılıyor. Süt olsun diye yemeyi kesmedim. Gerçekten de az yorulsam ve az yemişsem, öğün atlamışsam sütüm olmuyor :( 4 aya kadar diyet önermiyorlar. Ne yapsam bilemedim. Kıyafetlerim olmuyor, yeni de almak istemiyorum vermeye niyetli olduğumdan...
Bende aaşırı acıkıyorum ve çok tatlı cekiyo canm ne yapcaç bilemedim gobekte 6ayluk gibi kıyafetler olmuyor

Tamamen mi mama veriyorsunuz?? Kaç aylık bebeğiniz?
Canim ben sara hastasi oldugum icin bebegim dogduktan sonra uykuzluktan yorgunluktan kriz gecirdim ve doktorum hemen ilac tedavisine baslamaliyiz dedi ilaclarda anne sutune gececegi icin bebege zarari oldugundan anne sutu vermeyi biraktim simdi mama veriyorum .. bebegim sadece 15 gun anne sutu icti

Muskat bebeklerde nasıl kullanılır?

Gaz sancısı nedeni ile çok ağlayan bebeklerde eski zamanlardan beri kullanılmaka olan muskat rendelenebilen ve hindistan cevizine benzeyen küçük bir baharat türüdür. Ancak çok güçlü bir gaz söktürücü özelliğe sahip olduğu için bebeklerde muskat kullanımı yaygındır.

Annesini emen ve ek gıdaya geçmeyen bebeklerde direkt olarak muskat kullanımı önerilmemektedir. Bunun yerine bebeğini emziren anne adayının muskat kullanması önerilir. Muskatı bir bardak kaynar suya bir kaşık kadar rendeleyip 5 dakika demlenmesini bekleyip içebilirsiniz. Böylelikle sütünüze karışan muskat sütünüz aracılığı ile bebeğinize geçecek ve gaz sorununa karşı rahatlatıcı bir etki gösterecektir.

Eğer muskat kullanmak istediğiniz bebek ek besinlere başladıysa yada mama kullanıyorsa o halde bebeğinizin mamasına yada ek besinine muskattan biraz rendelemeniz yeterli olacaktır. Kesinlikle bir çay kaşığından fazla kullanmayın ve sık sık vermeyin. Çünkü muskatın fazla kullanımı halinde kalp atış hızı tehlikeli seviyelere çıkabilmektedir. Muskatın faydaları arasında gaz giderici özelliğinin yanı sıra uyku getirmesi, iştah açması, bulantı ve kusma hissini geçirmesi, idrar söktürücü olması yer almaktadır.
Ayy cok iyi oldu bu bilgi cok tesekkur ederim

Canim ben sara hastasi oldugum icin bebegim dogduktan sonra uykuzluktan yorgunluktan kriz gecirdim ve doktorum hemen ilac tedavisine baslamaliyiz dedi ilaclarda anne sutune gececegi icin bebege zarari oldugundan anne sutu vermeyi biraktim simdi mama veriyorum .. bebegim sadece 15 gun anne sutu icti
Geçmiş olsun canım. Önemli olan kendi Sağlığın. Ve bu kilolar gittikçe sen daha iyi olacaksın. Hemen bir an önce gitsin inşallah kilolar:)

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.

Kızlar selam,
Sterilizatör aldınız mı? Hangi marka, nası bişi önerirsiniz? İşe başlayınca lazım olacak çünkü. Çok fonksiyonlu olanlar daha kullanışlı gibi geliyor, hem ısıtıcı hem Buharlı pişirici hem de sterilizatör

Şimdiden sütünü sağıp da saklamaya başlayan var mı bu arada? Ne sıklıkta ve ne zaman sağmalı? Emzirdikten sonra iyce boşaltmak gerekiyormuş sanırım göğsü ki süt Kanalları tıkanmasın ve süt artsın diye.
Ben de avent sterilizator var. Ablamdan kalma. Muhtemel eski model. Cok ise yarıyor. Memnunum.
Süt dışarda 3 saat, buzdolabinda 3 gun, -18 derece de buzlukta 3 ay saklanıyor mus. Ama okudugum kitapta ameliyat vs ozel durum yoksa saklamayin diyor. Cunku anne sutunun icerigi bebegin ihtiyacına gore surekli değişiyormus. Ben de biraktim saklamayi. Ise baslarsam sabahtan sagar, taze taze bırakırım

Super bende sabah hafif kahvalti yaptim ogle yemegi yemedim daha eve gecince yicem simdi disardayim kagit islerim var isim bitsin yuruyuze gidecez oglumla
Canım biz yeni geldik yürüyüşten birazda alışveris yaptım yarın heryer kapalı tatil burada. 6 dan önce son yemegimi yemeyi düşünğyorum

Back