2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Ay yillar sonra yanidigin birini gormussun gibi...halen buralarda birilerinin olacagini hic dusunmemistim.Herkese selamlar insan en stresli gunlerini gecirdigi kisileri unutmuyor...selamlar herkese.

öncelikle kesmek için kararlı olmalısın.yaşadığın çaresizliği en iyi sen bilirsin o yüzden daha küçük biraz daha emzirseydim keşke gibi duygulara kapılma,artık bebeğin için olması gereken bu de ve bismillah başla.
ben kızımı memeden kesme hikayemi düşündükçe gözlerim dolar öyle bir mucize vermiştiki bana Rabbim,meme delisi yavrum son kez emzireceğim zaman emmek istemedi peşinden koştum resmen emmedi,ve son kez emzirmeden bıraktırdım.çok dua etmiştim bir gece öncesi bana yardım et Allahım çok acı çekmesin üzülmesin yavrum diye.
sen de gönülden dua et ve cuma günü sela ve ezan arası bir vakitte son kez emzir yavrunu.daha sonra meme uçlarına sarımsaklı bal karışımı sür.bebek her istediğinde ver memeyi, ama o bu tadı sevmeyecek ve ememeyecek.mecbur meme gibi bir şansı kalmayınca inşaallah mama yiyecek.bu meme isteme süreci de ortalama 3-4 gün sürer ama seninki sırf memeci olduğu için daha da sürebilir,her istediğinde çaktırmadan karışımı sürüp emmesine müsade edin.ilk zamanlar çok ağlayacak üzülecek (olmayadabilir,olma ihtimalini düşünerek)kendinizi sakın bırakmayın kararlı olun.emme isteğine karşı belki biberon emzik gibi bişeyler verebilirsiniz.ağlarsa susturmak için mama vermek yerine dışarı çıkarın dikkatini dağıtın,mamayı sakin bir zamanında keyfi yerindeyken verin.zor ama yine de uygulamaya çalışın Allah kolaylık versin
Selam
Mamayı nasıl bıraktılar acaba? Benim sütüm cidden az. Mama ağırlıklıydık. Günde 8 den 4 e indirdik ama yine de fazla tabi. 10 gündür çabalıyorum. Başarabilecek miyim korkuyorum. Doktor kontrolünde 1 ay sonra 700 gram aldıysa böyle devam edicem mutlu şekilde. Gelişimi geri kalırsa die endişeleniyorum. Anne sütü aah ahh :KK43: bezine, hareketlerine bakmakla da olmuyo. Kesin cevap boy-kilo gelişimi verecek. Olmazsa mecbur mama ağırlıklı devam edicez, Takdir ALlahtan :KK43:

X