- 21 Ağustos 2014
- 2.097
- 2.127
- Konu Sahibi adanamerkez
- #1.121
Canim bak netten alintiladim dikkat edelim benim arkadasimin basina geldi yarali elle cig tavuk veya etle temasindan ve toksoplazmaya bagisikligi olmadigindan dolayi cocugunda zeka geriligi oldu. Allah korusun bunlara dikkat edelim zaten doktor istedigi test sonucunda dokunup dokunanayacaginizi soyler size. Bisey demezse dokunabilirsiniz anlamina gelir.
GRi-Gandalf
Doktorunuz toksoplazmadan dolayı çiğ ete dokunmamanızı söylemiştir ve kesinlikle haklıdır. Hamileliklte ilk etapta yapın testlerin arasında tokzoplazmada vardır. Benim doktorum da testlerimin sonucunu görünce bana bu uyarıyı yapmıştı. Eğer ki daha önce tokzoplazma mikrobu ile karşılaşmadıysanız benim gibi hamileliğinizde çok dikkatli olmanız gerekmekte. Ayrıca tüm gebeliğim boyunca salam, sucuk, sosis yemedim. Doktorum bu konuda da yasak getirmişti. Toksoplazma etten, yumurtadan, iyi yıkanmamış sebze ve meyveden (sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkayın.Sebze, meyve doğradığınız tahtayı da cam olarak değiştirin. Sokak kedilerinden ve dışarıya çıkabilen ev kedilerinden uzak durun. Bu mikrop kedilerin dışkılarında bulunmakta... Gebelikte toksoplazma enfeksiyonu geçirmek nelere sebep olabilir. Düşük, ölü ve erken doğum, bebekte zeka geriliği, hidrosefali, körlük yapabilir. Bu parazitin en sevdiği doku fetal beyin ve diğer sinir dokularıdır. Bu da bebekte ciddi nörolojik sorunlar doğurabilir
O konuda cok cok dikkatli biriyim canım cocuga karar verdiğim zaman tokzoplazma ve rubellaya bagışıklı sagladım asılarımı oldum zaten evde kedim var ve duzenli kontrollerimi yaptırırım... Fakat sorulan soru dokumaktı ve dokunmakta sorun yok az pişmiş et ve iyi yıkanmamış sebze hayvan dışkısı ve bahce işiyle ugtasıyosan topraktan gecer yani dokumaktan farklı şeyler...