2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Canim bak netten alintiladim dikkat edelim benim arkadasimin basina geldi yarali elle cig tavuk veya etle temasindan ve toksoplazmaya bagisikligi olmadigindan dolayi cocugunda zeka geriligi oldu. Allah korusun bunlara dikkat edelim zaten doktor istedigi test sonucunda dokunup dokunanayacaginizi soyler size. Bisey demezse dokunabilirsiniz anlamina gelir.

GRi-Gandalf
Doktorunuz toksoplazmadan dolayı çiğ ete dokunmamanızı söylemiştir ve kesinlikle haklıdır. Hamileliklte ilk etapta yapın testlerin arasında tokzoplazmada vardır. Benim doktorum da testlerimin sonucunu görünce bana bu uyarıyı yapmıştı. Eğer ki daha önce tokzoplazma mikrobu ile karşılaşmadıysanız benim gibi hamileliğinizde çok dikkatli olmanız gerekmekte. Ayrıca tüm gebeliğim boyunca salam, sucuk, sosis yemedim. Doktorum bu konuda da yasak getirmişti. Toksoplazma etten, yumurtadan, iyi yıkanmamış sebze ve meyveden (sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkayın.Sebze, meyve doğradığınız tahtayı da cam olarak değiştirin. Sokak kedilerinden ve dışarıya çıkabilen ev kedilerinden uzak durun. Bu mikrop kedilerin dışkılarında bulunmakta... Gebelikte toksoplazma enfeksiyonu geçirmek nelere sebep olabilir. Düşük, ölü ve erken doğum, bebekte zeka geriliği, hidrosefali, körlük yapabilir. Bu parazitin en sevdiği doku fetal beyin ve diğer sinir dokularıdır. Bu da bebekte ciddi nörolojik sorunlar doğurabilir

O konuda cok cok dikkatli biriyim canım cocuga karar verdiğim zaman tokzoplazma ve rubellaya bagışıklı sagladım asılarımı oldum zaten evde kedim var ve duzenli kontrollerimi yaptırırım... Fakat sorulan soru dokumaktı ve dokunmakta sorun yok az pişmiş et ve iyi yıkanmamış sebze hayvan dışkısı ve bahce işiyle ugtasıyosan topraktan gecer yani dokumaktan farklı şeyler...

Benimkide 24 mayista 3 yasina girecek. Allah uzun omurler versin cumlemizinkine. Ama zor valla pesinde kosturmak asiri hareketli merakli ve karistirici. Tam burcunun cocugu:)
Bende çok zorlandım büyütürken bebekliği çok zordu huysuz bi çocuktu ve çok hareketliydi
Ama 3ten sonra dünyam güzelleşti:)) şimdi deli gibi kardeş istiyo
Şimdilik söylemedik yemesin bizi kardeşim ne zaman doğcak diye:KK48:

O konuda cok cok dikkatli biriyim canım cocuga karar verdiğim zaman tokzoplazma ve rubellaya bagışıklı sagladım asılarımı oldum zaten evde kedim var ve duzenli kontrollerimi yaptırırım... Fakat sorulan soru dokumaktı ve dokunmakta sorun yok az pişmiş et ve iyi yıkanmamış sebze hayvan dışkısı ve bahce işiyle ugtasıyosan topraktan gecer yani dokumaktan farklı şeyler...

Aynen canim bilmeyen arkadaslarda okusun boyle boyle fikir sahibi olucaz. Ben ilk gebeligimde bilmiyordum arkadasimin basina gelince cok korktum arastirmistim sonrasinda. Allah saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin. Ama dedigin dogru asiri evham yapmaya gerek yok rahat olalim.

Anne ismi :) - Sat - Terminbaşlangıç kilobebiş cinsiyeti doğum kilosu
Sekizhaziran

26 ocak1 Kasım50--
simayus25 ocak3 Kasım48--
allbaby 28 ocak4 kasım67--
Simay ada 28 ocak4 kasım52--

adanamerkez
30 ocak 7 kasım92--
mariapdr30 ocak 7 kasım---
Pearl970330 ocak7 kasım---
handete31 ocak8 kasım---
Ssilan31 ocak8 kasım---
hatice196930 ocak9 kasım---
GCA1 şubat9 kasım---
Berenimbo3 şubat10 kasım64,5--
sempatico13 şubat10 kasım55--
moon28873 şubat10 kasım---
Serinse4 şubat11 kasım---
hazal875 şubat12 kasım62--
Akasya9 şubat16 kasım---
DoraNora9 şubat16 kasım---
parkbyull9 şubat17 kasım84--
melekyuzlumm9 şubat17 kasım---
------
------
------
------

tablo son durum var mı sıkıntı göndericem hanımlar ?

birde kiminin satı farklı doğum tarihi aynı ben anlamadım :S
Beni unutmayın beni :) sat 2 şubat dogum 9kasım kilo 57

Bende çok zorlandım büyütürken bebekliği çok zordu huysuz bi çocuktu ve çok hareketliydi
Ama 3ten sonra dünyam güzelleşti:)) şimdi deli gibi kardeş istiyo
Şimdilik söylemedik yemesin bizi kardeşim ne zaman doğcak diye:KK48:

Bebekliginde zorlanmadim cok neseli ve uyumlu bir bebekti tek zoru asiri karistiricr ve yerinde durmamasiydi. Son gunlerdede asiligi basladi insallah bu da bir surectir atlatiriz. Buyudukce zorlasiyor sanki bizimkide.

Aynen canim bilmeyen arkadaslarda okusun boyle boyle fikir sahibi olucaz. Ben ilk gebeligimde bilmiyordum arkadasimin basina gelince cok korktum arastirmistim sonrasinda. Allah saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin. Ama dedigin dogru asiri evham yapmaya gerek yok rahat olalim.

Paylaşmakla cok iyi yaptın canım bilmediklerimizi ogrenelim bu bilgiler diger bebişlerde de lazım olacak

Kızlar cumbur cemaat su gaz şişkinlik ve kabız işine care bulalım. Olmıycak boyle sahsen ben catlıcak gibiyim gerci dr ilaç verdi ama şimdilik tık yok... Var mı bi fikri onerisi olan tecrubeli anneler bi el atında sevaba girin

Kızlar cumbur cemaat su gaz şişkinlik ve kabız işine care bulalım. Olmıycak boyle sahsen ben catlıcak gibiyim gerci dr ilaç verdi ama şimdilik tık yok... Var mı bi fikri onerisi olan tecrubeli anneler bi el atında sevaba girin

Kuru kayisi ye canim ac karinla ustunede su ic. Kimyon ye cay kasigiyla onerecegim bunlar simdilik.

Kizlar ben 100 kiloyum.ne yapacagim simdi:KK43:
Tedavilerden o kadar kilo aldim ki.insallah cok kilo almadan bitiririm.yememem laziiimmm:mad:

Kabizliktan cok cektim ben ilk gebeligimde
Sabah ac karnina zeytinyagida iyi geliyodu
Yarin bi deneyelim bakalim
Iyi zeytinyagi olmasi lazim tabi

kızlar beni de ekleyin :) sat 11 şubat bugün test yaptım pozitif çıktı. kilo 68 2. çocuğum olacak inşallah nisanda 2 yaşında olacak oğlum :) şöyle genel olarak sayfaları gezdim de kiloyu dert etmeyin ben ilk hamileliğimde tam 33 kilo aldım oğlum 3 aylıkken 5 kilo fazlam kalmıştı emzirirken hepsi gidiyor. 13 ay emzirdim sütüm kesilince 8 kilo aldım da onu saymıyorum :)) sağlıklı beslenin yeter. kasmayın kendinizi keyfini çıkartın bu günlerin çünkü ileride mide bulantıları başlayabilir :KK43: eğer mide bulantısı şikayetiniz varsa nacizane tavsiyem haşlanmış patates ve havuç. öyle işte okudukça kendi deneyimlerimi paylaşırım inşallah :)

Anne ismi :) - Sat - Terminbaşlangıç kilobebiş cinsiyeti doğum kilosu
Sekizhaziran26 ocak 1 kasım---
allbaby28 ocak4 kasım67--
Simay ada 28 ocak4 kasım52--
adanamerkez30 ocak 7 kasım92--

mariapdr
30 ocak 7 kasım---
Pearl970330 ocak 7 kasım---
handete31 ocak8 kasım---
Ssilan
31 ocak8 kasım---
hatice196930 ocak9 kasım---
Berenimbo3 şubat10 kasım64,5--
sempatico13 şubat10 kasım55--
moon28873 şubat10 kasım---
Serinse4 şubat11 kasım---
hazal875 şubat12 kasım62--
Akasya9 şubat16 kasım---
DoraNora9 şubat16 kasım---
parkbyull9 şubat17 kasım84--
------
------
------
------
------
------
------

kızlar tamammıııııııııı :)

Cnm bende varım sat 1 Şubat

[QUOTE="Hayirli olsun canim bir iki gun hep degisecek benimki son zamanlarda bir hafta onde gozukuyodu korkulacak bisey degil.[/QUOTE] dr. Da oyle dedi ama imsan tedirgin oluyor ayrica pazar gunu atesim 39 a kadar cikti cok korktum bebegime bisey olacak diye tedirginim :KK43:(

günaydın hatunlar bugün yine kana gittim bir saate kalmaz çıkacak sonuç inşallah hafif öğürme mide yanması var bu sabah...gazdan bahsetmeyeceğim bile birde bu hafta biraz kabızlık mevcuttu bugün tersine çevirdi...ha birde bugün doğum günüm uleeeeeeeeeeeeeen:KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

Günaydın:KK36:
Doğum günün kutlu olsunnnnn:KK73:
Test sonuçlarından haberdar et.
Ben de 9,30 gibi alacağım sonuçlarımı.
günaydın hatunlar bugün yine kana gittim bir saate kalmaz çıkacak sonuç inşallah hafif öğürme mide yanması var bu sabah...gazdan bahsetmeyeceğim bile birde bu hafta biraz kabızlık mevcuttu bugün tersine çevirdi...ha birde bugün doğum günüm uleeeeeeeeeeeeeen:KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

X