2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
[QUOTE post: 39853631, member: 262844"]Kizlar kacinci haftada doktora gittiniz,benim 2.hamilelik.6.haftada gideyim diyorum.[/QUOTE]
Bende gitmedim canim henüz.bugün aradim doktor izindeymis haftaya pazartesi gelcekmis bende haftaya gidicem insallah

Ben hala becerip ekleyemedim kendimi

Canim listete adanamerkez ekleme yapiyor bilgilerini ona yaz.

4 kilocuk mu aldın, nolur bütün yedikleri içtiklerini bildiklerini banada anlat :KK9:

Canim 74 olacak o 72 yazmisim 6 kilo aldim. Duzenli beslendim sabah kahvaltisi yaptim tam tahilli 2 ince dilim ekmek domates bol yesillik roka maydanoz nane beyaz peynir zeytin tahin pekmez veya bal 1 yumurta yedim genelde sabahlari. Aralarda elma ceviz badem findik fistik kuru kayisi kuru incir vb yedim toplamda bir avuc ogle ve aksam Sebze veya et yemegi yogurt yada balik bol salata yedim. Pilav makarna hamurisi tatli asiri tuzlu tursu salgam suyu vb yiyip icmedim birde gunde 2 bardak sut ictim. 3.200 gram 53 cm bi veled dogurdum:)

Bu arada benim karnimda kac gundur sislik var bayaa
Esim bile bu aksam ya senin gobegin cok erken cikmadimi dedio_O
Gazdanmidir nedir varmi sizde boyle siskinlik
????
Aslinda kabizlikta basladi biraz bende onunlami alakalidir anlamadim gitti

Bu arada benim karnimda kac gundur sislik var bayaa
Esim bile bu aksam ya senin gobegin cok erken cikmadimi dedio_O
Gazdanmidir nedir varmi sizde boyle siskinlik
????
Aslinda kabizlikta basladi biraz bende onunlami alakalidir anlamadim gitti

Kabizlikla alakali olabilir benimde karnim suan 3 aylik gibi:))

Bir sorum olacak arkadaşlar. Ben manti döktüm ya çiğ ete dokundum. Çiğ ete dokunulmaz diye duymuştum unutmusum birşey olur mu?olmaz insallah

Bir sorum olacak arkadaşlar. Ben manti döktüm ya çiğ ete dokundum. Çiğ ete dokunulmaz diye duymuştum unutmusum birşey olur mu?olmaz insallah

Hayır tabikide bişi olmaz hurafe bunlar amma velakin kafana takarsan hiç olmayacak sey bile olur. Sonucta evli bayanlar olarak evde etle yemek yapıyoruz herseye elimiz degebilir canım içini ferah Tut

Aynen canim. Evet kizim bayag zipir hatta zipir zipir:KK70::KK71:
Allah bagislasin benimde bi zipirim varda hemen tanirim gorunce zipirlari
Kac yasinda benimki 4u yeni bitirdi aralıkta
Sislik ve gurultu var bendede asiri
Yarın dra sorcam bu işi gaz gıderıcı bişiler versin bari
Elinde yara olduğunda sıkıntı olabilir
Ama herkeste değil toksoplazma varsa eğer
Onunda testi yapılcak zaten önümüzdeki aylarda

Hayır tabikide bişi olmaz hurafe bunlar amma velakin kafana takarsan hiç olmayacak sey bile olur. Sonucta evli bayanlar olarak evde etle yemek yapıyoruz herseye elimiz degebilir canım içini ferah Tut

Canim bak netten alintiladim dikkat edelim benim arkadasimin basina geldi yarali elle cig tavuk veya etle temasindan ve toksoplazmaya bagisikligi olmadigindan dolayi cocugunda zeka geriligi oldu. Allah korusun bunlara dikkat edelim zaten doktor istedigi test sonucunda dokunup dokunanayacaginizi soyler size. Bisey demezse dokunabilirsiniz anlamina gelir.

GRi-Gandalf
Doktorunuz toksoplazmadan dolayı çiğ ete dokunmamanızı söylemiştir ve kesinlikle haklıdır. Hamileliklte ilk etapta yapın testlerin arasında tokzoplazmada vardır. Benim doktorum da testlerimin sonucunu görünce bana bu uyarıyı yapmıştı. Eğer ki daha önce tokzoplazma mikrobu ile karşılaşmadıysanız benim gibi hamileliğinizde çok dikkatli olmanız gerekmekte. Ayrıca tüm gebeliğim boyunca salam, sucuk, sosis yemedim. Doktorum bu konuda da yasak getirmişti. Toksoplazma etten, yumurtadan, iyi yıkanmamış sebze ve meyveden (sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkayın.Sebze, meyve doğradığınız tahtayı da cam olarak değiştirin. Sokak kedilerinden ve dışarıya çıkabilen ev kedilerinden uzak durun. Bu mikrop kedilerin dışkılarında bulunmakta... Gebelikte toksoplazma enfeksiyonu geçirmek nelere sebep olabilir. Düşük, ölü ve erken doğum, bebekte zeka geriliği, hidrosefali, körlük yapabilir. Bu parazitin en sevdiği doku fetal beyin ve diğer sinir dokularıdır. Bu da bebekte ciddi nörolojik sorunlar doğurabilir

Allah bagislasin benimde bi zipirim varda hemen tanirim gorunce zipirlari
Kac yasinda benimki 4u yeni bitirdi aralıkta

Yarın dra sorcam bu işi gaz gıderıcı bişiler versin bari

Elinde yara olduğunda sıkıntı olabilir
Ama herkeste değil toksoplazma varsa eğer
Onunda testi yapılcak zaten önümüzdeki aylarda

Benimkide 24 mayista 3 yasina girecek. Allah uzun omurler versin cumlemizinkine. Ama zor valla pesinde kosturmak asiri hareketli merakli ve karistirici. Tam burcunun cocugu:)

X