2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Valla yazın cidden daha beter . sana da geçmiş olsun. Bende de hafif var gibi deniz çarpılması da olabilir .fenalardayım ..

tutkku tutkku sen gel izmire.
Ciddiyim. Adamakıllı doktora bir görün gelmişken burada da.ben sana doktor da öneririm.
Ne hale getirmişler orada sağlığı pes valla.

Esimde oyle dedi dun oraya gidip orda ciksak diye ama gelsem bakan olurmu hakkim varmi bilemedim.

Burdan cogu ozellikle ameliyat icin oraya cok gidiyor. Istanbula falan, cunki gercekten hic ciddiye alinmiyor birsey yani

Sanada gecmis olsun, gitmismiydiniz denize sicak mi carpti acaba

Esimde oyle dedi dun oraya gidip orda ciksak diye ama gelsem bakan olurmu hakkim varmi bilemedim.

Burdan cogu ozellikle ameliyat icin oraya cok gidiyor. Istanbula falan, cunki gercekten hic ciddiye alinmiyor birsey yani

Sanada gecmis olsun, gitmismiydiniz denize sicak mi carpti acaba
Hak var mi bilmiyorum ama bir araştırsın ..
Vardır bence.

Denize gittik güzeldi de , denize gir çık benim omuzlar yanmış ... Heryerim berbat :KK70:

Evet astigmatim zaten sol gozumle, zaten o basladi cift gormeye ilk.
Goz doktorlari ona bagladi ama yinede norolojiye git dediler. Gidincede o yine beni goz dr yonlendirdi. Bir ona bir buna derken sonunda isin icinden cikamadilarmi bilmem profesore gitmemi soylediler.
Bugun aradilar cok sukur ayin sonunda bos saat varmis nasipse gideyim bakalim. Tabi kotu hislerime engel olamiyorum . 2 yildir boyleyim ve bin pismanim daha buyuk yere doktora gitmedigime

Canim bendede cok sık oluyor ozellikle yumurtalik iltihabi
Aylardir kac kez antibiyotik, fitil kullandim tekrarliyor illa.
Gecen nette oturma banyolarini arastirdim . Suya 1,2 bardak elma sirkesi atip oturdum icinde 4 5 gun cok sukur simdi iyiyim.
Tabi belirti vermedende devam edebiliyor ama en azindan agrim vs gecti.

Bir dene istersen zaten mantar icin oneriliyor bu sirkeli su

Amin canim oyle tabi
SIkma canini sagliklidir insallah minik paşa
Evet ben de sirkeli suyu okumustum cnm. Iyi geldiyse onu da deniyeyim. Sogan suyuna devam ettim ama pek faydasi olmadi. Yumurtaliklar temiz demekki. Zaten dis kisimda hissediyorum iceride bisi yok. LR in acil durum seti vardi bende. Ondan surdum 2 gun. O iyi geldi gibi. Hafif var yine. Dr.a gidicem ztn cocuk icin gitmisken onu da sorarim bi.

Canım bu sistem yeni tercihlerinizi çok doğru yapmanız lazım.tutan okulun kadro kötüyse olmaz..belkide nitelikli oldu diye kadroyu düzeltirler canım ne diyim..

Resmen insanları özel okullara yönlendiriyolar.paran varsa okursun yoksa meslek yada imam hatp.gidersin.canım durumunuz nasıl bilemiyorum ama özel okullardan indirim alabilirsiniz.dilimi iyi çünki...araştırmışsındır ama en mantıklısı bu geliyo aklıma.kızın başarılı ortalamanızda çok iyiydi.Rabbim en hayırlısı neyse onu nasip etsin.üzülme canım.çok çalıştınız emeklerinizin karşılığını alın inşallah.

Kızlar bu ülkede yaşıyosak bizleri çocuklarımızı neler bekliyo bilemiyoruz.Allaha havale ediyorum.başkada demiyorum bişey.elinizde imkan varsa çocuklar küçükken birikim yapın.çocuk okutması çok zor hem maddi hem manevi.

Hayırlısı olsun canım üzme kendini

Günaydın kızlar.
Nasılsınız?
M mambur canım üzme kendini elinizden geleni yaptiniz. Minicik çocukları bu hale koyanlar utansın.
tubaa1 tubaa1 ben de onu araştıracaktim kabız çocuklarda tuvalet eğitimi nasıl oluyor? Bilen var mı kızlar? Çünkü hep devam ediyor genelde zor yapıyor.

M Mavisu27 ah su kabizlik..
Ben genelde kabizlikla cok ugrastim kendimde ..o da bana cekmis..
Ozellikle antibiyotik kullanimindan sonra vay halimize.
Kuru erik,incir,kayisi kavun vs vs yerse anlil iyi o gun iyi ama devamli.yemeyince yine ayni.
Su iciyor, e corba vs iciyor ama yok.
Bu gunlerde sanki hafif cok hafif sislik var gibiydi poposunda. Cok korkuyorum hemoroid olusacak diye. Kendim cok cektim , insallah o bari ayni seyi yasamaz. O yuzden kabizliga şu hemoroid yuzunden dikkat etmek lazim kizlar cunki kucuk yasta bile oluyormus.

Bence ozel bir tuvalet egitimi gerektirmiyodur canim kabizlik.aksine tuvaletr daha rahat yapacagini soylersin. Birde oturarak degilde, çomelmis sekilde yaparsa daha kolay yapiyorlar.

Birde baktin yapamiyor, kaldir biraz yusurun 5-10 adim, tekrar yapsin o zaman genelde yapiliyor.
Rabbin dermansiz dert vermesin ama kabizlik zor gercekten ozellikle hemoroid/çatlak varsa..

M mambur canim hakkinizda hayirlisi olsun. Keske boyle olmasaymis . Keske baska seylerle meskul olunacagina biraz şu egitim sistemine iyi yonde bir el atsalar.
Tek Turkiye degik inan bana burasida ayni. Gittikce sacmaliyorlar artik
Sağolun kızlar alıntı yapım dedim eksik yaptıysam affola ..
Valla tercihlerimizi yaptık zorda olsa karar verdik.dort kez kontenjan açılacak artık Eylül'ün ilk haftasına kadar denicez.
tubaa1 tubaa1 canım özele yollayamam mecbur normal lise yazdık .kendi bölgemizde bir normal lise ve sayısız imam hatip ve teknik lise çıktı ve üç tercih doldurmadan kardeş bölge okulları açılmıyor yani imam hatip mecbur yazılacakmis .bende gözümü krarttim tek okul yazdım gerekirse açıktan okutucam.

Uzun zamandir defne bugun ogle uykusuna yatmadi. Eve gelince uyur dedim onu da yapmadi. Saat 9da ayakta uyuyodu saga sola carparak yurumeye basladi. :uykucu: Aldim hemen yataga koydum 1dk icinde uykuya gecti. Artik uyutmasam mi oglenleri acaba ya? Ben onu uyutmaktan yoruldum he..
Canım Varya bu yaz düzen çok bozuluyor vallaha ne uyuma saati ne uyanma saati nede öğlen uyku saati belli değil .bir parklardan içeri girebilsek...ev aldı başını gidiyor hele çamaşır ve banyo sürekli yiknmktn banyo hep nemli dağınık

Kızlar ben de bir şey danisicam size.
İkili test sonuçlarını aldım doktor orta sınırda olduğunu söyledi. 1/650 ymis.

Bu testin çok güvenilir olmadığını yüksek risk çıkan bebeklerin normal dogabildigini, hiçbir şey cikmayanin daum lu dogabildigini yalnızca bilgilendirdiğini söyledi.

Böyle bir sonuçla karşılaşan var mıydı aranızda. Endişelendim açıkçası.
Canım bozma moralini sakin doktorlar her ihtimali söylüyorlar çok ufak ihtimalleri bile .. benim kızıma da aynı şeyi demişlerdi hatta bu yüzden amniyosentezdi sanırım yapılıp bakıldı yine bir ihtimal dediler şimdi kocaman oldu.tabii sen tetkiklerini yaptır mutlaka

Sağolun kızlar alıntı yapım dedim eksik yaptıysam affola ..
Valla tercihlerimizi yaptık zorda olsa karar verdik.dort kez kontenjan açılacak artık Eylül'ün ilk haftasına kadar denicez.
tubaa1 tubaa1 canım özele yollayamam mecbur normal lise yazdık .kendi bölgemizde bir normal lise ve sayısız imam hatip ve teknik lise çıktı ve üç tercih doldurmadan kardeş bölge okulları açılmıyor yani imam hatip mecbur yazılacakmis .bende gözümğü krarttim tek okul yazdım gerekirse açıktan okutucam.
Şaka gibi :KK57:
Canım ne yazayım ne söyleyim.gözüm korkuyo sekizinci sınıfa gelincw napıcaz.git gide daha zorlaşıyo sistem.Aklımdasın hep canım.sen elinden geleni yaptın.inşallah sonu hayırlı olur.

Hak var mi bilmiyorum ama bir araştırsın ..
Vardır bence.

Denize gittik güzeldi de , denize gir çık benim omuzlar yanmış ... Heryerim berbat :KK70:

Ay zor oluyor yanik .
Bende kareli givi mayo giymistim benim neyime ilk oyle cikmak gunese belim.nasil komik olmus ya :)

Evet ben de sirkeli suyu okumustum cnm. Iyi geldiyse onu da deniyeyim. Sogan suyuna devam ettim ama pek faydasi olmadi. Yumurtaliklar temiz demekki. Zaten dis kisimda hissediyorum iceride bisi yok. LR in acil durum seti vardi bende. Ondan surdum 2 gun. O iyi geldi gibi. Hafif var yine. Dr.a gidicem ztn cocuk icin gitmisken onu da sorarim bi.

Dene canin ama doktora gitmeyide ihmal etme.
Sogani bende iciyordum son ictigimde sanki safra kesemde agri yapti icmemistim ama ayni zaman ilacta kullaniyodum.
Bi tekrar icsem iyi olacak yumurtaliklar temizlensin
Adetin kacinci gununde ictin oyle birseyler vardi

Canım geç oldu azıcık ama yanık yerlere bebe yağı sur çok iyi geliyor

Bilmiyodum ogrendigim.iyi oldu canim

Hakkinizda hayirlisi olsun bu arada

M mambur Allah yardımcınız olsun. Çok büyük risk herşey.
Eğitim rezil halde.

Uyku konusu bizimde berbat.bilinçleri yerine geldi artık. Karanlık istemiyor kerem.önceden pat pat giderdi şimdi anne ışık aç diyor ..
Gece lambası uykuda iyi de akşamları ışık lamba her yer açma derdinde.
Gece de 2 ye doğru dalıyor resmen. O saate dek kaç kere uyanıyor .yatakta debeleniyor bunaldim.

Ay zor oluyor yanik .
Bende kareli givi mayo giymistim benim neyime ilk oyle cikmak gunese belim.nasil komik olmus ya :)

Dene canin ama doktora gitmeyide ihmal etme.
Sogani bende iciyordum son ictigimde sanki safra kesemde agri yapti icmemistim ama ayni zaman ilacta kullaniyodum.
Bi tekrar icsem iyi olacak yumurtaliklar temizlensin
Adetin kacinci gununde ictin oyle birseyler vardi

Bilmiyodum ogrendigim.iyi oldu canim

Hakkinizda hayirlisi olsun bu arada
5.gunu baslaniyomus aslinda da ben ilk baslayip 6gun icmistim.

Kızlar biz hasta olduk
Yine benim hatam yüzünden.
Dün gece serindi cami kapatmadim yatarken.
Çok üzüldüm
Ateşi çıkıyor.
Dolven veriyorum düşüyor birkaç saat sonra yine cikiyor.
Kaç oluyor bilmiyorum annemlerdeyiz Ateş ölçerimiz yok. Kol altından var ona da izin vermiyor.
Bir gündür var.
Napim sizce doktora götüreyim mi antibiyotiksiz geçer mi

Kızlar biz hasta olduk
Çok üzüldüm
Ateşi çıkıyor.
Kaç oluyor bilmiyorum annemlerdeyiz Ateş ölçerimiz yok. Kol altından var ona da izin vermiyor.
Bir gündür var.

Canım geçmiş olsun, deme öyle benim hatam yüzünden diye.vücutta vardır enfeksiyon da ortaya çıkmıştır. Bence götür doktora. Boğazı fln şişmiştir muhtemelen o da antibiyotiksiz geçmiyor :KK43:

Kızlar biz hasta olduk
Çok üzüldüm
Ateşi çıkıyor.
Bir gündür var.
Canim uzme kendini.cok gecmis olsun.hafif soguk alginligi ise aksama gecer atesi.gecmwzse goturursun doktora.

X