• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Canim yurume mesafesi degil minubusle gidiyorum iki tesellim var annem bakiyo birde 12.20de evden cikip 1740gibi evde olucam o 5saatlik arada bir defa icecek sut ama benim kiz alisti 4aydir yanindayim simdi birakip ise gidince sanki bana kusecek gibi geliyo ona haksizlik ediyomuyum bilmiyorum bak gozlerim doldu gene ben nasil ise gidecem ya aglarsa ya ac kalirsa kurdukca kuruyorum kafamda bugun okul muduru aradi artik okula bekluyoruz sizi diye o da hakli ama bende hakliyim zaten dogum iznimiz yandi bence 1yil ucretli izin olmali
evde her çeşit biberon var bende denedim birçok biberonu ama korkma endişe etme işe ilk başladığım günü anlatamam sana. aç kalacak diye çok korkuyordum ama ağzına sıkarakta olsa doyuruyorlar işte. hem ben sabah 7 de çıkıyorum evden akşam 7 buçukta evdeyim birde beni düşün :(

işe başlayacaklar için pedegog tavsiyesi

https://instagram.com/p/8kymdou9qS/
evde her çeşit biberon var bende denedim birçok biberonu ama korkma endişe etme işe ilk başladığım günü anlatamam sana. aç kalacak diye çok korkuyordum ama ağzına sıkarakta olsa doyuruyorlar işte. hem ben sabah 7 de çıkıyorum evden akşam 7 buçukta evdeyim birde beni düşün :KK43:
Allah kolaylik versin arkadasim

Canım kimisi erkek çocuğuna giydirilmez diyor testislerini sıkıştırıyormuş ama doktora sorucam bisey olurmu diye en iyisini doktor bilir
Ben bi kere giydirdim ogluma c
yok kız çok ağlatamam. gözünden yaş geliyor bu ara. görmediğinde yok olduğumu sanıyor gb bu ara. görünce yüz kırmızı göz yaşlı gülüyo birden mutlu oluyor. kıyamam :KK33:
Walla bende dahanamiyorum :KK43:
Bu konuda haklisin arkadasim baska meslek gruplarini dusununce cok rahatiz cok sukur sansliyim yarim gun calisiyorum ve annem var ama annelik iste gunun 24saati bebeginle vakit gecirsen doymuyorsun bir yillik iznin sadece ogretmenlere degil butun calisan annelere verilmesini kastettim ayrica biberon almadigi icin stresli oldugumu belirttim
Canimm tabiki haklisinn. İnsan 1 saat ayrilsa akli kaliyo hangi meslek olursa olsun en basta anneyiz we ewladimizi özleyip her an merak edebili

selam,

bende iki haftadır çalışıyorum. benim bebişte 13 haziran doğumlu. işe başlamadan 2 hafta önce biberon deneyimi kazanmak istedim fakat sonuç hüsran oldu. denemediğim birşey kalmadı, çok acıkmasını da bekledim uykuluyken de denedim keyifliykende denedim ama yok. sağlık ocağındaki hemşire kaşıkla vermeyi önerdi ama kaşıklada doyurmak imkansız resmen, damla damla 1 saat sürüyor ve hareket ettiği için heryere dökülüyor... gelelim asıl mesele. 2 haftadır biberonun ucunu ağzına sıkarak besleniyor. hala emmeye çalışmıyormuş hep reddediyormuş ama ağzına süt aktıkçada mecbur yutuyor, belli bir süre sonrada doymaya başlayıncada hiç sesi çıkmıyormuş. bu böyle ne kadar devam eder hiç biberonu emmez mi bilmiyorum ama endişe etme. ben evdeyken oğlumu emzirmeden beslemeyi becerememiştim ama bir şekilde o süt ağzına sıkıldığında bebek doyuyor.
Cok sagol arkadasim moral verdin bana

Biz yillardir kimseye öGretmenlerin 3 ay tatil yapmadiklarini anlatamadik seminerlerimiz var yalnizca iki ay tatilimiz var onu da fazlasiyla hak ediyoruz bütün bir yil ayni anda 30 farkli karakterle velilerle uGraSiyoruz çenemixi patlatiyoruz seCmeli derslerle biz de en az 5 te okuldan ayrilabiliyoruz bir ton tatil demişsin de resmi tatillerde kutlamalarda bile en azindan okulda bulunuyoruz bayram tatili sana bana herkese tatil doğum iznimiz yandiği için arkadaş serzenişte bulunmuş yoksa kimsenin bu meslekten yakindiği yok!!!öğretmenlik çok zor bir meslek sabrin olmazsa sevmezsen yapamazsin insanla uGraşiyoruz insanla biz de sizin kadar el kadar bebeklerimixi birakip gitmek istemiyoruz bu da en doğal hakkimiz!
Benim babamda dahil olmak üzere cevremde ki herkes öğretmen ve kendileride mesleklerinin rahatlığını kabul ediyorlar.zorluklarından bahsetmissinde her mesleğin kendine göre zorluğu var.ben mimarim mesela sabah 8 akşam 6 cumartesi dahil çalışıyorum,karda kışta santiyelere gidiyorum,eve iş getirmek zorundayım çoğu zaman,bebeğimi emzirmeye kalktigimda bile proje çalışıyorum.ama kimse bana 2 ay tatil vermiyor ve 2 ay tatil yapanlar kadarda yakinmiyorum.

Benim babamda dahil olmak üzere cevremde ki herkes öğretmen ve kendileride mesleklerinin rahatlığını kabul ediyorlar.zorluklarından bahsetmissinde her mesleğin kendine göre zorluğu var.ben mimarim mesela sabah 8 akşam 6 cumartesi dahil çalışıyorum,karda kışta santiyelere gidiyorum,eve iş getirmek zorundayım çoğu zaman,bebeğimi emzirmeye kalktigimda bile proje çalışıyorum.ama kimse bana 2 ay tatil vermiyor ve 2 ay tatil yapanlar kadarda yakinmiyorum.
ÖGretmenliğin ne gibi bir rahatliği varmiş merak ettim sadece mesai saatleri özele göre rahat evet meslek değil bak kiskanmayin tatilimizi demek ki hak ediyoruz ki devlet bize iki ay tatil veriyor arkadaşim

4. Ayina girenler gelisimleri nasil meleklerinizin. Bizimde 20 sinde. Merak ediyorum.aşı gelisimi ws. Buaralar bebegimde huysuzluk war ve kopek disleri sismis durumda. Surekli bagirir halde kucagimda tutmaktan ameliyat yerim agriyo walla :( bugun esimi aradim artik gel diye hemen geldi cok sukur biliyo cunku canima tak etmese arayip gel demem. Belimdede rahatsizlik war malum. Yakinda aileden kimssenin olmamasi cokzor :(

Kızlar bugün tam 3buçuk aylıkoldu bebeğim. Kıpır kıpır ama bişeye uzanıp almıyo ben eline verince tutuyo ama uzanıp almıyo.. Erken mı daha? Yoksa benim tosbaam mı tembel?

Yarın bir gün bebeklerinizi öğretmenlere emanet edeceksiniz. Yeri gelecek öğretmen, gün içinde çocuğu sizden daha çok görecek, daha çok ilgilenecek. Bu klasik öğretmen tatili tartışmasını bırakın. Öğretmen insanla uğraşıyor, büyük fedakarlık ve özen ister. Aynı anda 30 farklı kişilikle gün boyu ugrasmak kolay değil. Bırakın kafası ve vücudu rahat olacak ki en değerli varlıklarinizi egitebilsin, ogretebilsin. Yoksa yapılmaz bu iş emin olun. Bir iki yıl değil senelerce ugrasiyorsun. O yüzden bina ile evrak ile aynı kefeye koymayın. Kaldı ki bunu tartismanin yeri değil. Bebeklerden söz edin.

Yarın bir gün bebeklerinizi öğretmenlere emanet edeceksiniz. Yeri gelecek öğretmen, gün içinde çocuğu sizden daha çok görecek, daha çok ilgilenecek. Bu klasik öğretmen tatili tartışmasını bırakın. Öğretmen insanla uğraşıyor, büyük fedakarlık ve özen ister. Aynı anda 30 farklı kişilikle gün boyu ugrasmak kolay değil. Bırakın kafası ve vücudu rahat olacak ki en değerli varlıklarinizi egitebilsin, ogretebilsin. Yoksa yapılmaz bu iş emin olun. Bir iki yıl değil senelerce ugrasiyorsun. O yüzden bina ile evrak ile aynı kefeye koymayın. Kaldı ki bunu tartismanin yeri değil. Bebeklerden söz edin.
Katiliyorum canim öğretmenlere olan bu rahatlik tavrina dayanamiyorum eşim de dahil bu tür haksizliklarla çok karşi karşiya kaliyoruz bebeklerden konuşalim bence de

Ya şimdi merak ediyorum sizin bebekleriniz uzatılan oyuncaga elini uzatıyor mu anlamadım benimkinde böyle bir durum yok eline verdigimide on saniye falan tutuyor

ne demek, sen şimdi biberona biraz sütünden koyup ağzına sıkıp beslemeyi dene bence. biberonun ucunu meme gibi sıkıyormuş annemler
Canim 4gundur sutumu sagip koyuyoruz inat ediyo benim cadi agliyo cok sukur az once biberonu tutmaya calisti eliyle tek sorunumuz ac kalirmi endisesi annem kayinvalidem esim stres yapma alisir diyolar ins alisir pazartesiye az kaldi

ÖGretmenliğin ne gibi bir rahatliği varmiş merak ettim sadece mesai saatleri özele göre rahat evet meslek değil bak kiskanmayin tatilimizi demek ki hak ediyoruz ki devlet bize iki ay tatil veriyor arkadaşim
Hakikaten neden bu kadar rahat oldugumuz dusunuluyo ki sanirim calismayip saat dolduran meslektaslarimiz yuzunden boyle bir kani var vallahi ben essek gibi calisiyorum simdi sinifim degisti velilerim milli egitime gitmis calismasam yapmazlar boyle bir sey degilmi calisan cok yoruluyo arkadaslar

Back
X