• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Sizi sorularımla bunaltmaya geldim :KK53:

1. Bebekleriniz yüz üstü durduğunda başını rahatca kaldırabiliyor mu? (bizimki hiç sevmiyor, başını kaldırıyor ama fazla değil)

2.kızım çook hareketli maşallah. Yavas yavas sağ tarafına dönmeye başladı beceremesede fazla :) Ama nesneleri çok tutmuyor, hemen bırakıyor. Galiba bu aylar için normal her çocuk bir olacak değil ama arada bi kafama takmıyor değilim.

3.Ek gıda için ne düşünüyorsunuz, 6 ayı beklicemisiniz? Ben dolaba meyve pürelerine katmak için biraz şeftali ve mürdüm eriği koydum. Tadını alsın maksat, her sebze meyvenin zamanında yenilmesini düşünüyorum normalde :KK51:
Ve 4 ay bitsin yavas yavas başlamak istiyorum, doyumluk değil tadımlık olarak tabiki.

4. Bizde kolik durumu yok şükür ama akşam olup hava karardımı uyuyana kadar deli ediyor bizi, bi mızmız bi huysuz oluyor, memnun edemiyoruz ve bu gerçekten bunaltıyor. Neden olabilir gaz dışında? Acaba diyorum gün boyu emiyor, dolayısıyla akşamları süt fazla olmuyor ve doymuyor mu?

ve Biz bu ayın 19unda 4 aylık olcaz inşallahh.

Kizlarr gaz sorunu bendede war 2 gecedir uyuyamiyo bebegim karnina masaj yapiyorum gurultular geliyo. Bide ishal oldu su gbi yapiyo inleye inleye. Saglik ocagindaki hemsire gaz ilacini birakin demisti gerizekali 1 hafta once. Az once kendi doktumuzu aradim anlattim durumu gaz ilacina dewam et cok gazi olmus birakmaman lazimdi bebegin gazli bi bebek dedi vicdan azabi duyuyorum suan. İshali icinde atesini surekli kontrol et 2 gun daha surerse getir bakim dedi. Uykusu ck war yawrumun ama sanciyla uyanip aglama krizine giriyo:KK61: insallah enfeksiyon falan degildir:KK61:

1. Bebekleriniz yüz üstü durduğunda başını rahatca kaldırabiliyor mu? (bizimki hiç sevmiyor, başını kaldırıyor ama fazla değil)

2.kızım çook hareketli maşallah. Yavas yavas sağ tarafına dönmeye başladı beceremesede fazla :) Ama nesneleri çok tutmuyor, hemen bırakıyor. Galiba bu aylar için normal her çocuk bir olacak değil ama arada bi kafama takmıyor değilim.

3.Ek gıda için ne düşünüyorsunuz, 6 ayı beklicemisiniz? Ben dolaba meyve pürelerine katmak için biraz şeftali ve mürdüm eriği koydum. Tadını alsın maksat, her sebze meyvenin zamanında yenilmesini düşünüyorum normalde :KK51:
Ve 4 ay bitsin yavas yavas başlamak istiyorum, doyumluk değil tadımlık olarak tabiki.

4. Bizde kolik durumu yok şükür ama akşam olup hava karardımı uyuyana kadar deli ediyor bizi, bi mızmız bi huysuz oluyor, memnun edemiyoruz ve bu gerçekten bunaltıyor. Neden olabilir gaz dışında? Acaba diyorum gün boyu emiyor, dolayısıyla akşamları süt fazla olmuyor ve doymuyor mu?

Canım benim oğlan yüz ustu yattığında çabuk sıkılıyor bende yastığın üstüne koyuyorum kafasını rahatça kaldırıp televizyon seyrediyor
Nesneleri daha ilk ayda tutmaya başlamıştı yastıktaki çiçekleri elliyordu şimdi diş kaşıyıcısını eline alıp ağzına goturuyor oyun halısındaki oyuncakları tutuyor
Geçen hafta doktora gittiğimizde kilosu azdı gelecek aya ekgıdaya başlarız demişti kardeşimin bebeği 5 aylıkken peynir yemeye başlamıştı
Benim oğlanda akşamları uyumakta bazen zorlanıyor artık eşime veriyorum uyut diye bende o arada işlerimi yapıyorum galiba biraz yormak lazım bazen oyun halısına koyuyorum ağlayana kadar bekliyorum yorulmuş oluyor bu sayede hemen meme verip uyutuyorum
Bu arada aynı gün doğmuş bebeklerimiz bende 19 haziran doğum yaptım

yaa bi de beni görseydiniz.. annemlerin evinin orda dik bi yokuş var normalde iki kere dinlenip çıkardım dün otobüsten indim tek nefeste çıktım o yokuşu... kuzum teyzesinin kucağında gülüyodu etrafa beni gördü kocaman gülümsedi annem aaa özlemiş anasını bi emzirmeyi dene bakıyım dedi. bi tuttu işte baya uzunca süre bırakmadı..normalde 5 dk emip bırakırdı dün her seferinde en az 15 dk ayrılmadı göğsümden..
4 aylık daha öyle çok anlamaz diyolar ama anlamaz olur mu yaa benim kokum başka gelmez mi ona..
Rabbim biz bebeğinden ayrılıp çalışmak zorunda olan annelere sabır versin..

Benimde baslama yapacagim gun tam 4 aylik olcak bende anneme birakicam ama simdi senin yasadiklarini okuyunca bi garip oldum . benimki suan 3 aylik beni cok tanimiyor sanki cunku herkese guluyor herkesin kucagina gidiyor yeterki gazi olmasin herkeslerde mutlu ben varmisim yokmusum anlamiyor pek o yuzden acaba beni ozleyecek mi diye dusunup duruyorum.

kizlar masallah ya bebisleriniz ne guzel 7 -8 kilo olmuslar benim oglum daha 5800 cok zayif dogdugunda 3400 du zaten 3 ayda bu kadar alldi hic emmek istemiyo mama veriyorum onu da aalmiyo agliyo bagiriyo tukuruyo gorseniz ne yapacagimi sasirdim nutrigen istah surubu veriyorum sutum vardi ama emmeye emmeye azalmaya basladi tavsiyeniz varmi
mamipower dene. Tomrisin emzirme kampına bak.
ama genelde tombiş anneleri daha çok yazıyor. çok fazla kg ya takılma. bn

Benimde baslama yapacagim gun tam 4 aylik olcak bende anneme birakicam ama simdi senin yasadiklarini okuyunca bi garip oldum . benimki suan 3 aylik beni cok tanimiyor sanki cunku herkese guluyor herkesin kucagina gidiyor yeterki gazi olmasin herkeslerde mutlu ben varmisim yokmusum anlamiyor pek o yuzden acaba beni ozleyecek mi diye dusunup duruyorum.
Seni ayiriyo diger insanlardan canim benim hic oyle dusunme. Senin kokun baska herkesin kokusu baska.. Bakma kucucukler ama akillari yetiyo buna.. Ozler tabi ki ama yapicak bisey yok calismak zorundayiz.. Affedecekler tabiki bizi.. biz neticede onlar icin calisiyoruz..

kizlar masallah ya bebisleriniz ne guzel 7 -8 kilo olmuslar benim oglum daha 5800 cok zayif dogdugunda 3400 du zaten 3 ayda bu kadar alldi hic emmek istemiyo mama veriyorum onu da aalmiyo agliyo bagiriyo tukuruyo gorseniz ne yapacagimi sasirdim nutrigen istah surubu veriyorum sutum vardi ama emmeye emmeye azalmaya basladi tavsiyeniz varmi
Benimde 3300 doğdu. 3. Ay kontrolde kilosu 5800. Aynen canı istemedikce 1 gr yemiyor me meme ne mama. Yanlız ben kilosu nun az olduğunu düşünmüyorum %25 percentilde ama her bebek tombik olacak diye bir şey yok

Seni ayiriyo diger insanlardan canim benim hic oyle dusunme. Senin kokun baska herkesin kokusu baska.. Bakma kucucukler ama akillari yetiyo buna.. Ozler tabi ki ama yapicak bisey yok calismak zorundayiz.. Affedecekler tabiki bizi.. biz neticede onlar icin calisiyoruz..
Tabikide hersey onlar icin.. Zaten ne demisler onemliolan kaliteli zaman gecirmek insaallah bunu basarabiliriz.. Buyudukce off yorgunum git basimdan tv izle falan filan demeden buyuturuz..

Kizlarr gaz sorunu bendede war 2 gecedir uyuyamiyo bebegim karnina masaj yapiyorum gurultular geliyo. Bide ishal oldu su gbi yapiyo inleye inleye. Saglik ocagindaki hemsire gaz ilacini birakin demisti gerizekali 1 hafta once. Az once kendi doktumuzu aradim anlattim durumu gaz ilacina dewam et cok gazi olmus birakmaman lazimdi bebegin gazli bi bebek dedi vicdan azabi duyuyorum suan. İshali icinde atesini surekli kontrol et 2 gun daha surerse getir bakim dedi. Uykusu ck war yawrumun ama sanciyla uyanip aglama krizine giriyo:KK61: insallah enfeksiyon falan degildir:KK61:
Cnm yediklerinden belki ishal olmuştur. Benim oyle acayip bisey yiyeyim hemen ishal olur duzelir sonra. Bu aralar hafif seyler ye dikkat et. Bizim doktor da 6.aya kadar gaz ilacina devam dedi. Simdi 4aylik bir gun ilacin saatini gecirsem kivraniyor. Sen de devam et. Hangi ilaci kullaniyorsun? Bize zinco acayip iyi geldi. Bilsem en basindan bunu kullanirdim..... dogal yaglardan oluşuyor. Rezene anason fln.

Kizlar buyuklerimizden sure gelen aliskanlikla hep toplu bebek sagliklidir anlayisi yerlesmis gorsel olarakta daha hosumuza gidiyor.. Ama tombis bebek obez olacak diye de birsey olmadigi gibi zayif bebek sagliksiz olur diyede birsey yok ..kemik ve kas kutlesi iyi olsun zekasi yerinde olsun birde saglikli oldular mi bizdem iyisi yok endiselenmeyin.. Ek gidaya gectikletinde asil problemler baslayacak bizim icin ... Allah yardimcimiz olsun...

Canim evet keske birakmasaydin biz hala devam ediyoruz kakasi sumuksu ve yesilse ebfeksiyon olabilir ki insallah oyle degildir kaplan beycigin cok gecmis olsun

Cnm yediklerinden belki ishal olmuştur. Benim oyle acayip bisey yiyeyim hemen ishal olur duzelir sonra. Bu aralar hafif seyler ye dikkat et. Bizim doktor da 6.aya kadar gaz ilacina devam dedi. Simdi 4aylik bir gun ilacin saatini gecirsem kivraniyor. Sen de devam et. Hangi ilaci kullaniyorsun? Bize zinco acayip iyi geldi. Bilsem en basindan bunu kullanirdim..... dogal yaglardan oluşuyor. Rezene anason fln.
Bizde zinco kullaniyoruz bizede o iyi geldi

Benim oglumda 19 haziran doğumlu sizin kız gibi aynı şeyleri yapamıyor bence normal çünkü 10gun bebekler için önemli bir sağlıkçı olarak böyle dusunuyorum, kilo aliyorsa süt yeterlidir sıkıntı yok bence sağlıkla büyütün inşallah

Kizlar benim kiz dogdugundan beri ilk defa bugun kaka yapmadi baya kivrandi agladi hemde yaslar boncuk boncuktu cok uzuldum normalde cok yapardi kaka sizinkiler ne siklikta kaka yapiyor

Ek gıda konusunda bebeginize gore davranin eğer ki iştahı varsa ve verdiğiniz şeylere atiliyorsa bence beşinci ayda hafif başlayın benim iki oğlum var birincisi iştahı vardı yiyeceklere karşı başladım önce yoğurtla sevmişti, bu oğlum anne sütü nü çok seviyor baslamiyacagim zaten bu oglumda süt allerjisi çıktı benim için zor ama onun için daha da zor olacak Allah yardımcımız olsun herşey onların iyiliği için benim küçük oğlum kilolu(kilosu 90 persentil) ama allerjisi var demek oluyor ki kilo sağlık demek değilmiş , ama buna da çok şükür ayrıca nazar açısından da sıkıntı, yeni öğrendim yıldızı da düşük

Kızlar benim canım çok sıkkın bgn, küçük bi trafik kazası yaptım :KK43: şükür bizde bişi yok, ama karşımdaki dallamanın sırf bayanım die beni sıkıştırması ve kaza yapmama sebep olması çok canımı sıktı, insanın hevesini kırıyorlar iyice :KK43:
Geçmiş olsun canım.

Cnm bnce gaz...... bnmkininde gazi cok olunca oyle yapiyor. Zinco damla bize cooook iyi geldi. Doktor 3kere 4damla ver dedi. Baktin ise yaramiyor 6damla ver. Oda olmadi 8damlaya çıkar dedi. Bilgin olsun Allah kolaylik versin. .... annelik sabir isi.
Zinco damlanin içinde alkol var öyle yaziyor ben vermedim biogaia veriyoruum

Canim idrar yolu enfeksiyonu olabilir:'(

Back
X