• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Sa
Canım konuya dalmış gibi oldum kusura bakma biberonun başlıkları değişebiliyor numara yazar zaten ona göre alabilirsin diye biliyorum. Doğumdan önce biberonu alırken ebebekte çalışan personel bize öyle söylemişti. Biz de avent almıştık da
sağol cnm,ne demek dalmak estağfurullah

iyi akşamlar kızlar girmeyeli buraya ne çok oldu özledim hatta :KK36: biz 3 ay 13 günlükEki Görüntüle 1730333 Eki Görüntüle 1730334 gaz maz sorunu kalmadı artık darısı herkese inşallh. oğlum sadece mama ile besleniyor malum. 15 günde 1-1 buçuk kilo alıyor biraz obur iştahlı ama fazla vermiyorum hiç. 3 saatte 120 cc veriyorum. Sağlık ocağında 4. ayda itibaren ek gıdaya başlayın meyve suyu püresi yoğurt verebilirsin çok obur dedi. ayın 15 inden sonra başlıcam inş. Çok değil tabi zaten günlük 5 çay kaşığı meyvenin sularından veriyorum alışsın. Öyle işte ya çok seviyorum oğlumu hattaaa yaz çıktıktan sonra bir daha istiyorum zaten zar zor doğurdum ara verince olmuyor. Şimdi 66 cm 8 kilo maşallah :nazar::-):KK46:Bir de foto da görüldüğü gibi dedesini yani babamı çok seviyor biz çağırınca ağlıyor dedesinin kucağundan gitmiyor kimseye :KK15:
Maşallah canım güle güle büyüt. Ay ne cesaret ikinciye niyetlenmiş olman, tebrik ederim. Çok şeker oğlun var çok :)

merhaba anneler , sezaryen ile dogum yapanlarin dikis agrilari, acilari ne kadar sure sonra gecti acaba? 20 gun oldu hala acım var da...

merhaba anneler , sezaryen ile dogum yapanlarin dikis agrilari, acilari ne kadar sure sonra gecti acaba? 20 gun oldu hala acım var da...
Merhaba canım benim 20 günden fazla sürdü acısı acıdan ziyade sol bacakla kasığımın arası yanıyordu ve ben kambur olucam diye korkuyordum hatta doktor heralde bisey unuttu icerde bu kadar ağrıyamaz diyordum başka hastaneye bile gittim kontrole bisey yokmuş kas dokusunun üstündeki yumuşak doku iyileşirken bazılarının boyle hassas olurmuş fazla hissedermiş. Sonra o hastane çıkışı kendi hastaneme gittim ultrason çeken doktor oraya fazla mi bastırdı oradaki şeyi yaydı mi bilmiyorum mucize gibiydi hic ağrım kalmamıştı bıçak gibi kesildi.umarım seninde geçer.

Merhaba canım benim 20 günden fazla sürdü acısı acıdan ziyade sol bacakla kasığımın arası yanıyordu ve ben kambur olucam diye korkuyordum hatta doktor heralde bisey unuttu icerde bu kadar ağrıyamaz diyordum başka hastaneye bile gittim kontrole bisey yokmuş kas dokusunun üstündeki yumuşak doku iyileşirken bazılarının boyle hassas olurmuş fazla hissedermiş. Sonra o hastane çıkışı kendi hastaneme gittim ultrason çeken doktor oraya fazla mi bastırdı oradaki şeyi yaydı mi bilmiyorum mucize gibiydi hic ağrım kalmamıştı bıçak gibi kesildi.umarım seninde geçer.

sadece sag kisim aciyor solda bisi yok... sag dikisin bittigi dugumun atildigi yer bende... insallah gecer canim yaa... hic gecmicek gibi gelio da :l

peki cnm bebek büyüdükçe o plastik kısmı değişiyor mu hani daha büyüğü oluyor mu biberonu tümden mi değiştirmek gerekiyor yoksa akış hızını mı değiştiriyoruz biberon durup
Cnm biberon emzigini degistirebiliyorsun bende bir ve iki numara var su an.ilerde degistirip daha büyüğünü alabilirsin

sadece sag kisim aciyor solda bisi yok... sag dikisin bittigi dugumun atildigi yer bende... insallah gecer canim yaa... hic gecmicek gibi gelio da :l
Cnm benim kısa sürede geçmişti ama devamlı hareket halindeydim hep yatma kendini yormucak şekilde hareket et.

Kızlar ben ocak 19 da işe başlıycam şu an buzlukta 3000 ml sut biriktirdim daha da her gün 120-130 ml biriktircem günde kaç ml içiyormuş bebekler bilen var mı 8-9 sa yanında olamıycam ne kadar tüketir ki

Benimde sağ tarafimda bitiyordu dikisim duş alırken fln ayakta kalınca çok canim yaniyodu erken dogum yaptim ve bebeğim Kuvezde kaldı ilk günden itibaren kalkıp hastaneye hergün gidip bebeğini görmek için ayaklandim bolca yürüdüm ve çabuk iyilestim 10 günde fln bitti ağrılarım kosa kosa gidiyodum Ogluma tavsiyem bolca yürü emin ol gecicek canim geçmiş olsun bebisin içinde hayırlı olsun

Merhabalar 19 haftalık hamileyim.12.haftada çarpıntılarım başladı.Şu anda devam ediyor, ara ara acile gittiğimde ölüyorum sandım.Panik atak mı hamilelikten mi anlamadım.Daha öncesinde hiç böyle bişey yaşamadım ve ayriyeten boğazımda bir kuruluk, yutkunma zorluğu çok zor geçiyor, kardiyolojiye gittim sorun yok ,kbb gittim burnumda tanıklık varmış ondan dedi, psikikiyatriye gittim psikiyatri ilaç kullanmam gerektiğini söyledi ama bebeğim daha çok küçük ilaç kullanmak doğru gelmiyo bana düşük tehlikem iki kere kanama geçirdim bnm durumumda olan var mı geçecek mi yardım edin lütfen :KK61:Gerçekten artık psikolojik olarak çöktüm her gün ağlıyorum sadece bnm başıma mı geldi diye etrafımdakilerii bunalttım iyice bana bir destek nolur

Merhabalar 19 haftalık hamileyim.12.haftada çarpıntılarım başladı.Şu anda devam ediyor, ara ara acile gittiğimde ölüyorum sandım.Panik atak mı hamilelikten mi anlamadım.Daha öncesinde hiç böyle bişey yaşamadım ve ayriyeten boğazımda bir kuruluk, yutkunma zorluğu çok zor geçiyor, kardiyolojiye gittim sorun yok ,kbb gittim burnumda tanıklık varmış ondan dedi, psikikiyatriye gittim psikiyatri ilaç kullanmam gerektiğini söyledi ama bebeğim daha çok küçük ilaç kullanmak doğru gelmiyo bana düşük tehlikem iki kere kanama geçirdim bnm durumumda olan var mı geçecek mi yardım edin lütfen :KK61:Gerçekten artık psikolojik olarak çöktüm her gün ağlıyorum sadece bnm başıma mı geldi diye etrafımdakilerii bunalttım iyice bana bir destek nolur

canım öncelikle geçmiş olsun şu an okurken benim yaşadıklarım canlandı gözümde. 11-12. haftalar civarında çarpıntıyla birlikte tansiyonum yükselmişti ve o gerginlik hali üzerimden gitmediğinden tansiyonum yüksek seyretti. durumum üzerinde düşündükçe daha kötü oluyordum. ben de panik atak yaşadığımı düşünmüştüm. burun tıkanıklığı da yaşadım rinit problemim var zaten. dr um dalman aq diye bir ilaç verdi sprey o biraz rahatlattı biraz da zamanla her şeyi oluruna bırakmamla normale döndüm. sana tavsiyem zihinini boşaltmanın kendini rahatlatmanın bir yolunu bulman. yaşayacağımız her şey nasip sonuçta bunun ötesini görmüyor yaşamıyoruz. çarpıntın olduğu anlarda ne kadar kötüye gittiği yönünde değil birazdan geçeceğine odaklanman. inan bu problemleri yaşadığım zamanlar dışarı bile çıkamıyordum nefes darlığı yaşıyordum. hele ki kalabalık ortamlarda hiç bulunamadım. ama şimdi 70 günlük bir kızım var çok şükür ve gayet iyiyim

canım öncelikle geçmiş olsun şu an okurken benim yaşadıklarım canlandı gözümde. 11-12. haftalar civarında çarpıntıyla birlikte tansiyonum yükselmişti ve o gerginlik hali üzerimden gitmediğinden tansiyonum yüksek seyretti. durumum üzerinde düşündükçe daha kötü oluyordum. ben de panik atak yaşadığımı düşünmüştüm. burun tıkanıklığı da yaşadım rinit problemim var zaten. dr um dalman aq diye bir ilaç verdi sprey o biraz rahatlattı biraz da zamanla her şeyi oluruna bırakmamla normale döndüm. sana tavsiyem zihinini boşaltmanın kendini rahatlatmanın bir yolunu bulman. yaşayacağımız her şey nasip sonuçta bunun ötesini görmüyor yaşamıyoruz. çarpıntın olduğu anlarda ne kadar kötüye gittiği yönünde değil birazdan geçeceğine odaklanman. inan bu problemleri yaşadığım zamanlar dışarı bile çıkamıyordum nefes darlığı yaşıyordum. hele ki kalabalık ortamlarda hiç bulunamadım. ama şimdi 70 günlük bir kızım var çok şükür ve gayet iyiyim
Çok teşekkürler ama gerçekten elimde değil iki gündür yine çarpıntı devam ediyor korkularım endişelerim var ben kendimi geçtim bebeğime artık zararı olacak diye korkuyorum geçecek dimi inş geçer çünkü bazen dayanamıcak duruma geliyorum :KK61:Yatıyorum cnm çıkacak neredeyse evden çıkmaya korkuyorum gerçekten topluma giremiyorum

kızlar merhaba
doğumdan sonra bir fırsat bulupta yazamadım ama azimle hepinizin yazdıklarını okudum :)
hepinizin iyi haberlerini almak beni sevindirdi sizlerden o kadar çok şey öğrendim ki
şimdi face açmışsınız bende katılıyım diyodum ama grup dolmuş herhalde kısmet artık burdan yazışmaya devam artık
sizleri seviyorum

peki günde kaç ml sut içiyor
Cnm sana komik gelecek ama bilmiyorum inanki ne kadar ictigini.sadece anne sui veriyorum.ağladığında yapistiriyom hemen.ama biberonu neden aldım anneme bırakıp eşimle gezebilmek için.anne sütü Sagiyorum.ama iyiki almışım biberonu üç gün hastanede yattım sutum yoktu stokta üç gün mama verdiler.sonra devam ettim emzirmeye.benim için önemli olan anne memesine yakın olması ve az akitmasi bebeğin uğraşması tembelliğe alismamasi

Kızlar ben ocak 19 da işe başlıycam şu an buzlukta 3000 ml sut biriktirdim daha da her gün 120-130 ml biriktircem günde kaç ml içiyormuş bebekler bilen var mı 8-9 sa yanında olamıycam ne kadar tüketir ki
Mesela Ben Bebeğime bi yere giderken 90cc çıkarıyorum bitiriyor.100de azcik kaliyor yada zorlarsak bitiriyor bunun gibi günde kaç kere içer hesapla.Ben hesaplayamiyorum çünkü emzirmem bazenuzu
tam 12-13haftalarda uykumdan carpintiyla uyandım oluyorum sandım korkudan artık uyumak istemiyordum ve hafif uykuya dalinca yine sicriyordum carpintim oluyordu kardylg gittim hiç bir sorun çıkmadı şükür 15-16haftalarda olmadı.normal doğum istiyordum yine carpintim olur kalbim alatas diye çok korkuyordum.ama 10cm açıklığa kadar sancimida çektim sezaryanimida oldum.kalbimde alamadı.korkma geçer herkeste olmuş hemen hemen

çünkü bazen kısa kısa çok emziriyom bazen uzun

Kızlar bebeğim 72 günlük hala emziğe alıştıramadım. Chicco kauçuk 0+ kullanıyorum. Sizler ne veriyorsunuz nasıl alıştırdınız?

Back