• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Bizde mama takviyesi yapıyoruz benim eşimde hiç beni desteklemez sütümü artıralım diye kendim çabalıyorum ama evdekilerin bişeyler söylemesi maalesef süt artırma değil azaltma sebebi.. Neymiş efendim zaten anne sütü alıyo mama alsa nolurmuş gibi gibi.. Valla anlayışlı olmasını beklemiyorum artık kimsenin eş destek olmayınca kim olur başka, destek yerine köstek oluyorlar

Kızlar sabah kontrolumuz vardı. Kızım tam 2 aylik oldu bugün. 58 Cm ve 5.150 gr. Rotavirüs aşımı olduk.. burda soran vardı. 140 tl. Birde kızım üstümüştü . Benden geçti Grip. Bol bol burnunu temizle dedi. İlaç kullanma onun yerine cubuk tarçın ve ıhlamuru kaynat. İçine az biraz pekmez ve 1-2damla limon koy ver dedi. Bunu söyleyen doktor mersin in en ünlü 30 senelik doktoru. İnşallah düzelir bebisim

Canım 4-5 saat uyumaları normalmiş hiç sıkma canını. Tehlikeli zamanları geçti bebişlerimizin acıkmadmki demekki annesi onların da uykuya ihtiyacı var artık
Aslında haklısın canım ama kafama takılıyo işte
Belki de tek baktıgım ıcın kafam atıyo
Yani arada baksa eşim en azından üstünü acmıs mı
Ya da beni kaldırsa emzir diye
Ama yok inan hayal görüyorum bazen
Gecen oglen uyudum kalktım eşimi arıyorum evde nerdesın ya geldın mı falan dedım
Beyin resetli gezıyorum
Asıl komedı bebegın pudrası kayıptı gunlerdır
Ara ara bulamadım
Uyurken vucuduma bir şey çarpmaya basladı
Bir de gördüm ki nevresim takımının içine girmiş
Şaşırdım o kadar dar ki düğme araları nasıl girdi ben mı soktum bılmıyorum

Gruplarina bak canim, ben istek yollayanlari kabul ettim olmustur büyük ihtimalle..

Eklenmissindir canim, ben kabul ettim istekleri :KK66:

bu kadar odun olmayi nasil basariyorlar acaba :/ bi tuhaflar yaa..
Cnmm bende ekledim ama dogru gruppmu bilmiom bitek grup cikti 2015 ekim anneleri yazinca ins dogrusudur

Bimden bu haftaki oyuncaktam alan oldu mu ya kızlar? Ben dün telaştan almadim. Merak ettim nasil bişey

Bz
Kızlar sabah kontrolumuz vardı. Kızım tam 2 aylik oldu bugün. 58 Cm ve 5.150 gr. Rotavirüs aşımı olduk.. burda soran vardı. 140 tl. Birde kızım üstümüştü . Benden geçti Grip. Bol bol burnunu temizle dedi. İlaç kullanma onun yerine cubuk tarçın ve ıhlamuru kaynat. İçine az biraz pekmez ve 1-2damla limon koy ver dedi. Bunu söyleyen doktor mersin in en ünlü 30 senelik doktoru. İnşallah düzelir bebisim
Biz de 3.ayimizda olcaz doktorumuz diğer kontrolde yapalım dedi.

Aslında haklısın canım ama kafama takılıyo işte
Belki de tek baktıgım ıcın kafam atıyo
Yani arada baksa eşim en azından üstünü acmıs mı
Ya da beni kaldırsa emzir diye
Ama yok inan hayal görüyorum bazen
Gecen oglen uyudum kalktım eşimi arıyorum evde nerdesın ya geldın mı falan dedım
Beyin resetli gezıyorum
Asıl komedı bebegın pudrası kayıptı gunlerdır
Ara ara bulamadım
Uyurken vucuduma bir şey çarpmaya basladı
Bir de gördüm ki nevresim takımının içine girmiş
Şaşırdım o kadar dar ki düğme araları nasıl girdi ben mı soktum bılmıyorum
Bizde de aynı durumlar tek başıma ilgileniyorum ben de. Babası anca çok ağlarsa uyanıyor altını almam için sıcak su ve bezini getirir o yani. Zaten ona güvenemem ki ağlamasını bile duymuyor bazen. Gözünü aralıyor ben yine emzirme mesaisinde kıyamam sana diyor yarın göz küt gene gidiyor. Zaten bize bağımlı dönemleri bebişlerin babaların da bahanesi bu bebek anneyi ister deyip sıyrılıyorlar.

Kızlar ya benim mememden süt yerine rakı mı akıyo acaba :KK47:
Benim kız emcem diye çıldırıyor göğse alıyorum 2. Çekilen sonra uyuyor bu ara çok yapmaya başladı ben de sinir krizi geçiriyorum. Camı isteyince cuk cuk deli gibi emiyor ama çoğunlukla 2 çekilen sonra uyukluyom uykuya dalmıyor da yatağa koyduğum an açılıyo gözler 15 dakkalık olay 2 saati buluyor çok sinirleniyorum. Neden böyle yapıyor olabilir. Karnı tok olamaz memeye bayılıyor ama uyukluyor gündüz neyse de gece hiç çekilmiyor. Bu sefer sağmak zorunda kalıyorum. Her şeyi denedim mıncıklıyorum soyuyorum uyanmada sorun yok emmeye başlayınca uyuyor

benimkide aynı ben artık gece uykusuzluguna dayanamadığım için sagıp veriyorum o zaman en azından biraz içip uyuyo yoksa memede indir kaldır sürekli insanın kolu kopuyo benim kız bide tospik oldu iyice agırlaşınca gece zor oluyo

Ayyy kızlar bisi dicem normal doğum yaptığım için sanki vajinam esnedi ya bazen aniden kalkınca hava aliyo gecermi bu durum ya da otururken benim bebisim 4 kilo doğdu napicam :KK43:
bunun için egzersizler var internetten araştır bence bu dönemde yapmam işe yarayacaktır.bi miktar esneme oluyor malesef

merhaba kızlar bir şey soracağım yardımcı olursanız sevinirim. benim doğum sonrası kanamam ilk üç gün yoğundu sonrasında 10. gün falan durmuş gibiydi lekelenme şeklinde 4-5 günde bir çok az geliyordu kahverengi gibi. dün yani 37. günümde kanama başladı anlam veremedim. adet gibi ama ne karın ağrım var ne de adetin ilk günleri gibi yoğunluk. pazartesi doktor muayenem var ama aklıma takılıyor normal mi değil mi diye. bir de sezaryen doğum yapanlar 40. günden sonra doktora gittiğinizde vajinal muayene de oldunuz mu? ona göre psikolojimi hazırlayıp gitmem gerekiyor da:)

bence adet oldun canım bende bu hafta gideceğim 40 gün kontrolune bence alttan kontrol eder daha detaylı görmek için

Gecen de yazmıstım biz de her gece o durum var göğsüme vuruyo
Kendini ordan oraya hareket ettiriyo hızlıca
Sanırım uykuya gecıs cıldırıyo
Canim ben bu sorunu her gün her uyutmaya çalıştığımda yaşıyorum.. Benimki uykuyu sevmiyor karar verdim dün akşam 8 den gece 2 ye kadar böyleydik bir yol çözüm bulursan lütfen bana da söyle..

Ela memeyi almıyor artık bunda benim payım büyük devamlı sütü sağıp verirsem reddeder tabi ki. Eskiden tak kafasını döndürürdü şimdi hiç.

kendini suclama canım bende genelde sagıp veriyorum ozellikle geceleri sagılmış süt vermek kolayıma geliyor ama gündüz meme verincede cıldırmış gibi cekiyo

Merhaba güzel anne.. bende gündüz fazla olan sütü gece biberonla takviye amaçlı veriyorum acaba bizimki de memeyi bırakır mi endişe ediyorum gece Sütüm çok az ve beybi gece uyumuyor 1 den 7ye kadar nobette minigim :mad::mad: şuan 25 günlük olduk 40 tan sonra duzelirmi acep Ececim?

bırakmaz merak etme canım bende aynı sen gibi yapıyorum arada 60 cc mama takviyesi de yapıyorum (geceleri) mışıl mışıl 3-4 saat uyuyo benimki 35 günden sonra uslanmaya başladı ondan önce sürekli mızmızdı

Kızlar uyku tulumu aldım mothercare den. 2 gündür Dora bir uyuyor bir uyuyor anlatamam. Herhalde sevdi sıcak sıcak. Bir de 3-6 ay aldım haliyle biraz büyük. Öyle deli gibi elini kolunu da sallayamiyor. Hani aklınızda olsun. Belki çare olur

nasıl bişey aldın resmini eklermisin?

Canim ben bu sorunu her gün her uyutmaya çalıştığımda yaşıyorum.. Benimki uykuyu sevmiyor karar verdim dün akşam 8 den gece 2 ye kadar böyleydik bir yol çözüm bulursan lütfen bana da söyle..
Loş ısığa goturmeye basladım canım
Oda degısıklıgı az da olsa etkı ettı
Ama hıc cıkarmadım odadan
Agladı sapıttı baya ama uyudu

Çok şükür bir mesaiyi daha bitirdik :) Hasılatımız baya sağlam :) 3 bez, 2 takım kıyafet batırdık.
Bir de korkulu bir uyanış gerçekleştirdik. Miniğim kundağını yine çözmüş, beşiğinden ayak ucuna kadar kaymış. Reflü yatağı var beşiğinde. Yarısına kadar geliyor beşiğin. Nasıl yaptıysa en uca gelmiş. Yatağın gelmediği yere sığdırmış kendini. Dönüp baktığımda sadece üzerine örttüğümüz battaniyesini gördüm ayak ucunda. Reflü yatağı bomboştu. Annem de yanımda yatıyor, ağladı babası aldı sandım gelip. Nerdeee! Koştur koştur salona ve babamızın yattığı odaya baktım yok. Beşiğe geldim, battaniyeyi bi kaldırdım, minik altında. Nasıl sığdırdı kendini oraya bilemiyorum. Annemi kaldırdım şok oldu. Şimdi o reflü yatağından sonra boş kalan yere de bir yastık koydum. Umarım kaymaz tekrar. Hem kundak battaniyesi hem üzerine örttüğümüz battaniyesi kafasına kadar çekiliyken nasıl uyudu onu da anlamadık. Güya ya annem ya ben devamlı da uyanıp bakıyorduk.
Annem pazar günü gidiyor, bir de onun tedirginliği sardı beni şimdi. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşalla

aman canım dikkat et benimki baş ucundaki ağız mendilini bile cekebiliyor bu dönemde bebek güvenlği cok önemli allah korusun yüzü kafalı kalır uyurken

Günaydınnnlarr :) dün misafirim vardi baya bi kalabalık 3 aile ve çocukları. .bizim kız yadirgadi hiç uyumadi neredeyse onlar varken. Bayanlar sağolsun yardimci oldular da ben atlattim misafirleri.
Ya kizlar benim cimcime 3 gündür deli gibi parmak emiyor. Geceleri şapırtısına uyanyrm..gülüyoruz eşimle ama kötü bir durum..kuzenimin çocuğu 2 yaşında hala emiyormş parmağını. Parmağı incelmiş artik. Emziğe alıstrmaya çalışıyorum bir alıyo bir almiyo.. napicam bilmiyorum. .netteki yorumlarda üzerinde durmayin siz müdahale ettikçe daha çok yapar gibilernden yorumlar var..
Sizde de var mi bu durum? ??
Eldiven taksan canım unutana kadar o arada emzik verirsin

Canım bugünlerde bu çocuklar ayrı bir huysuzlar sanırım. Benim kız da saat 2 gibi bir uyandı 4.30 gibi uyutup koymuştum yatağına ki yeniden ağlamaya başladı sinirlerim bozuldu zaten sırt bel kalmamıştı ben de onunla ağlamaya başladım. Eşim kalktı o halimi görünce kızı alıp diğer odaya gitti ağlaya ağlaya saat 7 yr kadar uyumuşum. Benim kız altını kirletmiş acıkmış eşim getirdi verdi bana o da uykusuzluğa dayanamayıp uyuyakaldı 7 den beridir mahvolmuştum ayağımda sallarken uyuyakaldı kızım da. Ama yatağına almaya korkuyorum:KK43:
Ayaktan sallansa oturduğım yerde uyucam ama onu da istemiyor sürekli ayakta zıplıcak biz bi de annemlerdeyiz eşim rahat annem kalkıyor onunda ayağı ağrıyor diye veremiyorum sürekli 9 da verdim artık 2 saat uyumuşum ama sersem gibiyim çocuğub uykusu acıldı mı bittik yani tekrar uyumuyor uyanık kalmayı da sevmiyor:) 2 gündür iyi uyuyor oh düzene giriyor artık birde uyku süresi 4-5 saate çıksa diyordum kendi kendime nazarndeğdirdim şimdi 3 saati e uyumuyor:)

Back
X