• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

sen alma zaten boşver anana yap güzelliklerini kvne de yeni gelini alsın kızz :KK70:
Demi... bende oyle dusunuyorum canm :KK70: kiz bu sefrde o alir merve almadi olur bunca sene bi alan bendim. Evli olan bi eltim daha var arayip kutlamazdi bile. Bu sefr benim odun bana yuklenir. Gerci ona da derim sen benim anneme aldin mi ki herkes kendi annesine yapsin napiosa derim:63:

Benim en yakin arkadasim yarin gidiyo canim :cry: benden taaa 15 16 saat uzaga atamasi oldu clismaya basliycak balikesirde ben osmaniyede :cry: dun butun gunumuzu beraber gecirdik. Bugunde buluscaz. Dun bana dedi ki ailemden uzak kalmak deilde sana uzak kalacak olmak cok pis koyuyo bana dedi. Bide yegenimi dogdugunda goremiycem dedi. bi yandan seviniyorum onun adina. Cok emek verdi unv dersler dersaneler filancok yiprandi karsiligini alcak kendine yeni bi hayat kuracak belki biriyle tanisip evlenip guzelcene yuvasini kurcak die. Bi yandan da ayda yilda belki bayramdan bayrama ancak gorcem :cry: sen oyle anlatinca aklima geldi transfrden sonra gelip evimi temizledi yemegi filan yapip esimi bile arayip gel eniste yemek hazir filan die herseyimi halletti. Bide ben cok herkesle samimi olan bi insan deilim bi tanecik dostum var. Digrleriyle hic bi samimiyetim ol az hic biseyimi konusamam ozelimi paylasamam. Icim bi buruk bi tuhaf anlatamam :KK42:
canım benim kıyamam seni o kadar iyi anlıyorum ki... bu dediğim arkadaşta geçen senelerde özel bi sebepten tayin istedi gitti adıyamandan ben o zaman çok üzülmüştüm hergünümüz beraber geçiyordu aynı iş yerindeyiz aksamları beraberdik çok alışmıştım boşluğa düsmüstüm ama günr oldu devran döndü yine geldi burada artık yine beraber çalışıyoruz. senin arkadaşın da öyle olabilir memursa tayin ister 1-2 yıla yine yanında olur sen canını sıkma :KK42:

Benim en yakin arkadasim yarin gidiyo canim :cry: benden taaa 15 16 saat uzaga atamasi oldu clismaya basliycak balikesirde ben osmaniyede :cry: dun butun gunumuzu beraber gecirdik. Bugunde buluscaz. Dun bana dedi ki ailemden uzak kalmak deilde sana uzak kalacak olmak cok pis koyuyo bana dedi. Bide yegenimi dogdugunda goremiycem dedi. bi yandan seviniyorum onun adina. Cok emek verdi unv dersler dersaneler filancok yiprandi karsiligini alcak kendine yeni bi hayat kuracak belki biriyle tanisip evlenip guzelcene yuvasini kurcak die. Bi yandan da ayda yilda belki bayramdan bayrama ancak gorcem :cry: sen oyle anlatinca aklima geldi transfrden sonra gelip evimi temizledi yemegi filan yapip esimi bile arayip gel eniste yemek hazir filan die herseyimi halletti. Bide ben cok herkesle samimi olan bi insan deilim bi tanecik dostum var. Digrleriyle hic bi samimiyetim ol az hic biseyimi konusamam ozelimi paylasamam. Icim bi buruk bi tuhaf anlatamam :KK42:

zaten belli bir yaştan sonra arkadaş çok zor ediniliyor. insan bazen kendi ailesine bile katlanamıyor ama öyle dostlar oluyor ki her şeyin önüne geçiyor... inşallah hiç kopmazsınız bağınız hep devam eder. benim de çok yakın arkadaşlarım hep başka şehirlere gittiler üniversite sonrası. başta insan anlayamıyor işe girme telaşı yeni çevreler şu bu derken ama sonra zaman geçince anladım ve çok üzüldüm. eski günleri çok aradım...

Kizlar ben dun kontrole gidebildim sonunda. Dr azcik tenhalasinca annem aradi gel bakalim oglana die. Oglusum cok kilo alamamis o_O 2450 gr olmus. Haftasiyla uyumlu ama ne onde ne geride.. buna sukur geri olmasin tek.. yalniz soyle bi durum var kafa birbucuk hafta onde gobek kismi tam haftasinda bacaklar da 3gun geride. Koca kafali bise olcak galiba oglusum. Ama dr uzun uzun inceledi. Canm sklmisti azicik kilosuna. Suan dogmus olsa gayet saglikli yasar sikma canini Bebegin normal filan dedi.kilolu olmasi deil organlarinin gelismis olmasi onemli vs.. dedi. Yine normal dogum yapmani oneririm dedi. Cok kolay yaparsin diyo. Kasik agrilarimi da tek nedeni kafasinin baski yapmasiymis. Gunler gectikce kafasi dogum kanalina dogru girecek kasik agrilarin artacak korkma normal dedi. 10 gun sonra tekrar cagirdi Hoppa

bu arada benim de anneler gunu icin aklima kendi namima bi fikir geldi. Benim esim okuzun teki. Hayatta aklina gelmez benim karim yillar sonra anne oluyo bi hediye alip gununu guzellestireyim filan die. Gerci ben bi haftadir filan duygu somurusu yapiyorum. Normal sekilde anneler bi kez anne olup o saygiyi hakediyosa ben 10 kati hakediyorm diyorum. Tabi hepimiz burdaki... herkes sicacik yataginda yorganinin altinda kocasinin koynunda saten geceliklerle anne olurken ben buz gibi ameliyat odalarinda yabanci adamlarin orami burami tum mahremimi didik didik etmesiyle ameliyt onlukleriyle anne oldum filan die. Alttan alttan mesaji veriyorum hala bise anlamis gibi durmuyo. C.tesi gunu dukkanda olacagi saatlere alarm kurcam tlfnuna. Merve anne bu anneler gununde yazcm. Pazar gunu heryer kpali olur cumartesi yapiyim ki hediye almamaya bahanesi olmasin :KK62: :KK70::KK31:

Kizlar ben dun kontrole gidebildim sonunda. Dr azcik tenhalasinca annem aradi gel bakalim oglana die. Oglusum cok kilo alamamis o_O 2450 gr olmus. Haftasiyla uyumlu ama ne onde ne geride.. buna sukur geri olmasin tek.. yalniz soyle bi durum var kafa birbucuk hafta onde gobek kismi tam haftasinda bacaklar da 3gun geride. Koca kafali bise olcak galiba oglusum. Ama dr uzun uzun inceledi. Canm sklmisti azicik kilosuna. Suan dogmus olsa gayet saglikli yasar sikma canini Bebegin normal filan dedi.kilolu olmasi deil organlarinin gelismis olmasi onemli vs.. dedi. Yine normal dogum yapmani oneririm dedi. Cok kolay yaparsin diyo. Kasik agrilarimi da tek nedeni kafasinin baski yapmasiymis. Gunler gectikce kafasi dogum kanalina dogru girecek kasik agrilarin artacak korkma normal dedi. 10 gun sonra tekrar cagirdi Hoppa

canım öyle üç gün beş gün çok fazla sorun değil. şöyle düşün hangimiz manken gibiyiz ki kimimizin bacakları uzun kimimizin kafası büyük kiminin beden boyu uzun. şunu demek istiyorum oradaki ölçüler ortalama olması gerekenler. doktorunun da dediği gibi önemli olan organların gelişimi. zaten doğup da büyümeye başladıklarında gelişim süreçlerinde bu değerler çok değişecek. o yüzden aman küçük ya da yaşasın büyük dememek lazım. sağlıklı olsunlar diğer şeyler zamanla olur inşallah...

bu arada senin doktor seni zorla normal yaptıracak bu gidişle :KK70: hakkında hayırlısı olsun...

bu arada benim de anneler gunu icin aklima kendi namima bi fikir geldi. Benim esim okuzun teki. Hayatta aklina gelmez benim karim yillar sonra anne oluyo bi hediye alip gununu guzellestireyim filan die. Gerci ben bi haftadir filan duygu somurusu yapiyorum. Normal sekilde anneler bi kez anne olup o saygiyi hakediyosa ben 10 kati hakediyorm diyorum. Tabi hepimiz burdaki... herkes sicacik yataginda yorganinin altinda kocasinin koynunda saten geceliklerle anne olurken ben buz gibi ameliyat odalarinda yabanci adamlarin orami burami tum mahremimi didik didik etmesiyle ameliyt onlukleriyle anne oldum filan die. Alttan alttan mesaji veriyorum hala bise anlamis gibi durmuyo. C.tesi gunu dukkanda olacagi saatlere alarm kurcam tlfnuna. Merve anne bu anneler gununde yazcm. Pazar gunu heryer kpali olur cumartesi yapiyim ki hediye almamaya bahanesi olmasin :KK62: :KK70::KK31:

valla anlamayana ne yazık ki öyle yapmak lazım canım.
bizim evlilik yıldönümümüz de çok yakın. dedim ki geçen ne yapacaksın pazar anneler günü sonra evlilik yıldönümümüz de var dedim. anneler gününü tamamen kendi annesi olarak algıladı pazar uğrarız annelere dedi. evlilik yıldönümüne odaklandı sadece.
ne demek ya dedim. doğurmadıysam daha anne değil miyim yani bir şey alman gerek düşünüp de dedim. zorla kafasına vura vura kendimizi düşündürüyoruzya daha ne diyeyim...

canım benim kıyamam seni o kadar iyi anlıyorum ki... bu dediğim arkadaşta geçen senelerde özel bi sebepten tayin istedi gitti adıyamandan ben o zaman çok üzülmüştüm hergünümüz beraber geçiyordu aynı iş yerindeyiz aksamları beraberdik çok alışmıştım boşluğa düsmüstüm ama günr oldu devran döndü yine geldi burada artık yine beraber çalışıyoruz. senin arkadaşın da öyle olabilir memursa tayin ister 1-2 yıla yine yanında olur sen canını sıkma :KK42:
Insallh diyorum ama pek umudum yok. Arkadasim zaten burda yasamayi buraya yrlesmeyi pek dusunmuyo. Zaten burda biraktigima uzuldugum tek insan sensin diyo. Yakina gelirim belki adanaya filan diyo ama burasi kucuk yer insanlari cok iyi deil... zaten benm arkdasim da babasi uzmancavustu hep tayinleri cikti gittiler geldiler hic kopmadik surekli tlflastik. cocuk yasta basladi arkadasligimiz. Unv okudu 4 yil gitti yine kopmadik. Ne zaman bi derdimiz olsa tlfda konustuk o beni arar ben onu konusurduk. Yine oyle olcak ama yanimda oturup karsilikli kahvelerjmizi icerek konusmak gibi olmiycak tabi. Napalim sonucta o da kendi haytini kurcak hep duamda insallh iyi insanlrla karsilasir oralrda bi basina uzulmez die.. bide ailesi burda bi ayagi burda olcak orasi kesin. Tatillerinde byramlrinda gelecek mutlaka ben de gorcem :cry:

Günaydın
Canım oğlunun durumu gayet iyi niye canını sıkıyorsun ki. Benimki de tam haftasında gidiyor. Kilolu olmasının ekstra bir faydası yok ki. Dr nun dediği gibi organlarının gelişmiş olması önemli. Benim doktorum da ne önde ne geri de tam zamanında gelişimi, durum gayet iyi diyor. Benim doktorum prof. ve çok hastası olan tercih edilen yılların tecrübesine sahip bir doktor. Bana da şimdilik normal doğuma müsait olduğumu, önemli bir riskimizin olmadığını söylüyor. Ve canım ben 39 yaşındayım :KK9: Ne kadar korksamda aslında normal doğuma sıcak bakıyorum. Tabi son anda karar değiştirmezsem :KK73:

canım öyle üç gün beş gün çok fazla sorun değil. şöyle düşün hangimiz manken gibiyiz ki kimimizin bacakları uzun kimimizin kafası büyük kiminin beden boyu uzun. şunu demek istiyorum oradaki ölçüler ortalama olması gerekenler. doktorunun da dediği gibi önemli olan organların gelişimi. zaten doğup da büyümeye başladıklarında gelişim süreçlerinde bu değerler çok değişecek. o yüzden aman küçük ya da yaşasın büyük dememek lazım. sağlıklı olsunlar diğer şeyler zamanla olur inşallah...

bu arada senin doktor seni zorla normal yaptıracak bu gidişle :KK70: hakkında hayırlısı olsun...
Durum onu gosteriyo valla canm. Kdin sana bise diyemem secim hakki senin tedaviyle olan ozel bi bebek diyo ama lafi evirip cevirip kivirip normal doguma getiriyo. Kalca yapin genis diyo. Ne bilim bebek zaten kafasini dayamis dogum kanalina girdi gircek diyo. Iki saate kalmaz dogurursun vs diyo. Bide dun sey dedi norml dogum yaprsan dogurmus olursun sezeryan yparsan dogurtulursun dedi.gunlerce dikis sikintin olcak normal dogum yaparsan hemen bi kac saate kalk git isine gucune bak ne gzel filan.... Tam kesin karar verdim sezeryan olcam diyorum. Boyle yapip kafami kurcaliyo. Artik dua edcem herzamanki gibiAllah hayirlisini nasip etsin insllah hepimiz icin....

canım Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah güzel haberlerini bekliyoruz bizlere de dua et olur mu :KK54::KK54:

tatlım çok geçmiş olsun sabırsız oğluşun erkenden gömek istiyor sizi ama inşallah kalabildiği kadar kalır canını sıkma sakın bişeycik olmaz Allahın izniyle dualarımız seninle....

omertcan omertcan güzelim eşine kulaklarını tıka bu aralar en iyisi duyduğun birçok şeyi duymamakmış ben sensizim89 sensizim89 in tavsiyelerini dinliyorum bu aralar eşim ne derse gülüp geçiyorum sen de öyle yap hiçççç ağlayıp da bebişlerini üzme :KK15:
Gülüp geçemiyorum işte,çok takılı kalırım ben.öylede bi huyum var.bizimki ikizler burcu ve resmen iki erkekle birden evliyim.bambaşka iki insan var içinde.bazen bi bakarsın o kadar detayları düşünür,öyle hassasiyetler gösterirki ben o kadar düşünmem kendimi.naziktir,bonkördür,sabırlıdır vs.bazende bi bakarsın sinekten yağ çıkarır,kuruş hesabı yapar,o dikkat ettiği ayrıntılarla boğulur ve boğar,sinirlenince en son edilecek lafı ilk eder,tahammülsüzleşir,ufacık şeyden kalp kırar vs vs... Dengemi bozuyor resmen,çift karakterliliği.akşam da gelmiş sanki gündüz o tartışmayı yapan biz değilmişiz gibi gülücükler,karnımı sevmeler,günün nasıl geçti demeler ..ben birine kızsam bi kaç günde kendime gelemem,bakıp yüzüne gülemem,bu da 5dk sonra bişey olmamış gibi eeee daha daha naber moduna geçiyo! Şeytan diyo ööööffff deyip kalk git başka odaya:63:

evet canım gül ağacının dallarına asıyorsun dileklerini ya yazıp ya da resimle çizip sabaha karşı da alıyorsun. ben geçen sene gül ağacı olmadığından orkideye asmıştım tutmuştu yine de :)
Lüksün gözü körolmasın,orkide he?:KK70::KK70::KK70:

bu konuda ben çok şanslıyım sanırım kızlar.. arkadaş demiycem artık kardeşim gibi sevdiğim dostumun elinin maaşallahı var elinin değdiği yer hafifliyor resmen hergün gelir bana bi dokunsa bütün elektiriğimi alıyor bide masajını anlatamam size en ünlü masaj salonları yanında halt etmiş Allah ondan razı olsun şifalı elleri dert görmesin :KK68:
bu arada kızçeler analar gününde annenize ve kv ye ne almayı düşünüyorsunuz ?? anneme ben bişeyler uydururum ama kv çok yaşlı çiçek miçek de ona göre değil ne alsam ki ona bilemedim:KK57:
Tesbih al:KK70:

benim eşimde de o yetenek yok ne yazık ki. sanki hamur yoğuruyor canım nasıl acıyor. tamam tamam yapma diyorum hemen. onun yaptığı nokta kangren olabilir yani o derece :KK11:
Bizimkine de can hıraş ayy sırtım kaşındı kaşısana derin,Allahım kaşınan yeti bulması yarım saat zaten,o arada ben zaten kıvranırım kaşı artık diye,bulduktan sonrada kaşıması mıy mıy mıy...Allahım yarabbim,sanki dersin gıdıkla dedim ona.hiç şöyle hatır hutur kaşıyıpta rahatlatamaz.bu kadar beceriksiz.oğlum ondan bin kat daha iyi:63:

Durum onu gosteriyo valla canm. Kdin sana bise diyemem secim hakki senin tedaviyle olan ozel bi bebek diyo ama lafi evirip cevirip kivirip normal doguma getiriyo. Kalca yapin genis diyo. Ne bilim bebek zaten kafasini dayamis dogum kanalina girdi gircek diyo. Iki saate kalmaz dogurursun vs diyo. Bide dun sey dedi norml dogum yaprsan dogurmus olursun sezeryan yparsan dogurtulursun dedi.gunlerce dikis sikintin olcak normal dogum yaparsan hemen bi kac saate kalk git isine gucune bak ne gzel filan.... Tam kesin karar verdim sezeryan olcam diyorum. Boyle yapip kafami kurcaliyo. Artik dua edcem herzamanki gibiAllah hayirlisini nasip etsin insllah hepimiz icin....

ya ama bu söylemler benim hiç hoşuma gitmiyor benim. sezeryan evet normal doğum değil ama bir başka yerde de biri yazmıştı sezeryan doğum yapanlar doğurdum demesin falan diye. hele bir de doktorun bu tarz konuşması hiç hiç hoş değil. en büyük açıklamaları da eskiden sezeryan mı varmış. evet eskiden sezeryan yokmuş ama bebek ölümleri ne kadar fazlaymış. ya da ikizlerden kaç tanesi yaşayabiliyormuş. en basiti bizim ailede çok ikiz var ama tekleri hep ölmüş. o yüzden bulunduğumuz yılın şartları ve teknolojisi düşünülmeli sezeryan yapana da laf edilmemeli. inşallah senin için hayırlısı olur. normal de olsa sezeryan da olsa sağlıkla kucağına al inşallah.

Bizimkine de can hıraş ayy sırtım kaşındı kaşısana derin,Allahım kaşınan yeti bulması yarım saat zaten,o arada ben zaten kıvranırım kaşı artık diye,bulduktan sonrada kaşıması mıy mıy mıy...Allahım yarabbim,sanki dersin gıdıkla dedim ona.hiç şöyle hatır hutur kaşıyıpta rahatlatamaz.bu kadar beceriksiz.oğlum ondan bin kat daha iyi:63:

en azından oğlun var. inşallah benim oğullarım da seninki gibi olur canım ya. akıllı, yardımcı...

en azından oğlun var. inşallah benim oğullarım da seninki gibi olur canım ya. akıllı, yardımcı...
Sorma,şükürler olsun ki var.büyüyüp işe yaradıklarını görmek ayrı bi gurur zaten.masajda yapar o çöp parmaklarıyla:KK68: bide bu kadar hareketli olup başımı döndürmese,enerjimi emmese tam 4 başı mamur olucak:KK51:

Back