:)) kilo aldın mı canım hiçDaha bnm karnm cikmadi yemk yiyince cikiyo.sismeye baslamasini cok istiyorm.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
:)) kilo aldın mı canım hiçDaha bnm karnm cikmadi yemk yiyince cikiyo.sismeye baslamasini cok istiyorm.
bu konuda en önemli kişi doktor zaten,biz hepimiz onların ağzının içine bakıyoruz ki bebeğimiz nasıl iyi mi diye e böyle olumsuz şeyler duyunca da ister istemez insan kafasına takıyor.Allahım hepimizi yi insanlarla karşılaştırsın sen drunu değiştirdin mi pekiamin canım.. eşim de öyle. aslında bizi bu hale tüp doktorumuz getirdi,kendisi bi taraftan hemşiresi bi taraftan 6 haftadır her şeye olumsuz ,iyi değil,geri vs dediler. hamile kaldım gene öyle boş kese olabilir dediler.her seferinde büyük üzüntülerle çıktık hastaneden. öyle olunca olacak mı olmayacak mı kaygısı yerleşti artık olumlu düşünemiyoruz,her şey iyi bile olsa stres yapıyoruz. hormonların da etkisi var galiba. bakalım allah korktuklarımızla sınamasın cidden zor yollardan geçiyoruz
Maşallah de canım bazen öyle geriliyoki balon gibi patliycak resmen eşim fotoğraflarini cekiyo penguen gibi geziyorum evin içinde kiloya hiç girmiyim
ay canım yaa işte bunlar hep hamilelik hormonu ben de bilgisayara gıcık oluyorum çok vakit geçiriyor onunla arada cinnet geçirttiriyor bana ama susuyorum genelde... ama arada patladığım da oluyor. ya da küsüyorum kısa süreli 2 dk falan sürüyor peşimden geliyor hemen çünkü.Ayy hamile değilde marazlı gibiyim çok oturunca kaburgalarım batıyor yatınca sol bel boşlugum acıyor,dolaşıp iş yapınca dermanım kalmıyor.arada popişim acıyor,taşikardi,el uyuşukluğunuda ortaya karışık koyunca şahane bir konsept çıkıyor ortaya Bazen utanıyorum oram acıyor buram sızlıyor demeye"iyi iyi idare ediyorum " diye geçiştiriyorum.
Dün akşam bir trip atmışım ki ben bile şok oldum.Adamcağız kahvaltımızı hazırladı yedik topladık,iğnemi yaptı selamet dileyerek dua ederek yolcu ettim.Akşam 21 de geldi (çok yoğun oluyor ay sonları) yemeği ye kalk sofradan odaya geç saat oldumu 22 uzanarak tv izliyoruz ve günün kritiğini yapıyoruz bir ara diziye takıldık oda ne bir horlama sesi olamaz uyumuş saat22:30 Toplasan adamı 1 saat gördüm konuştum ben duruma hak versemde sinir oldum.Uyandıgında saat 23:50 bende ki suratı gör turşu gibi" Zaten bütün gün yalnızım birde yemek sonrası hemen uyuyorsun çok sıkıldım ben yatıyorum dedim ne öptüm ne iyigeceler diledim gittim yattım" ayy ne edepsizim benYaptıgıma üzüldüm ama o uyurken iki kat şiştim
evet geçen haftaki bizi ağlatmasından sonjra birdaha gitmiycem dedim. özel hastanede başka bir dr bulduk o çok şeker hem de kadın ve kendi de çocuklarını tüp bebekle sahip olmuş. daha da olmazsa i,stanbula gidip gelcem her haftabu konuda en önemli kişi doktor zaten,biz hepimiz onların ağzının içine bakıyoruz ki bebeğimiz nasıl iyi mi diye e böyle olumsuz şeyler duyunca da ister istemez insan kafasına takıyor.Allahım hepimizi yi insanlarla karşılaştırsın sen drunu değiştirdin mi peki
yok cnm ya mide bulantiai kusma zamanmda 1kilo vermstm.smdi yawas yaws yemeye basladm yrm kilo geri aldm.ama bulantim tam olark gecmedi.:)) kilo aldın mı canım hiç
bulantı çekilmez ama iyi bir şşeymiş.ben 6+5 im hala bulantım yok.senin ne zaman başladıyok cnm ya mide bulantiai kusma zamanmda 1kilo vermstm.smdi yawas yaws yemeye basladm yrm kilo geri aldm.ama bulantim tam olark gecmedi.
9 10 kilo iyiymiş ama bize uzak galibaben 73le hamile kaldım şu an 86 yım böyle gidersem 100 de görürüm heralde doğumdan sonra da biraz veririz heralde şu an gücümüz azaldığ için bebeklrimize nasıl bakıcaz düşüncesi olur ama doğumdan sonra gücümüz yerine gelir diye düşünüyorum
ya galiba morallenmeye ihtiyacım var kime sorsam 9-10 kg ancak almış ben 20 kg ya dayandım valla kendim için üzülmüyorum ama doğuma kadar bi bu kadar daha kilo alırsam ben bebeğe nasıl bakıcam
Yani embriyonun cinsiyeti mikroskopla bakılıp görülecek bişey olmuyor,PGD denen genetik ayrıştırma yöntemiyle embriyodan alınan örneğin kromozom koduna bakılarak belirleniyor diye biliyorum.ben hatta özellikle sormuştum bunu tedavimizi yapan merkezin embriyoloğuna.sadece cinsiyete bağlı genetik kod bozukluğu olan,örn.erkek bebrkleti hep ms hastası doğan ya da kız bebekleri hem mongol olan aile soylarında kromozomal bozukluk olan çiftlerde yasal izne tabii olarak yapılıyor,o da her bir embriyo için 5 bin tl gibi çok pahalı bir işlem oluyor demişti.istesekte keyfi bakamayız demişti.o yüzden dondurulanlar şimdilik kardanadam oluyo sanırım
Yok canım daha neler son ayda 15 kilo alacak değilsin ya. en fazla 4 yada 5 kilo alsak yeterde artar çünkü bebek son aylarda kilo alıyor ben resmen iki gündür bunu farkediyorum ki tartıda da görüyorum.Ne kilolu hamile kalıpda dahada kilo alan hatunlar gördüm valla miss gibi bakıyorlar evlatlarına,biz mi bakamıyacağız.Anneyiz biz anne evelaallah bakarız yeter ki sağlıgımız üzerimizde olsun
ya galiba morallenmeye ihtiyacım var kime sorsam 9-10 kg ancak almış ben 20 kg ya dayandım valla kendim için üzülmüyorum ama doğuma kadar bi bu kadar daha kilo alırsam ben bebeğe nasıl bakıcam
türkiyedeyim canım evet. işte yukarıda da yazdım bilmiyoruz diyorlar ama ben öyle duymadım. cinsiyetleri genelde biliyorlarmış. hatta genelde bir kız bir erkek oluyor tüp bebeklerde o da onunla ilgiliymiş. tr de yasak cinsiyet belirleme o yüzden merkezler bilmiyoruz diyorlarmış ama sırf bunu el altından yapan yerler de var onu da duydum.Canım hayırıolsun. Allah tamamına erdirsin. Ben de 13'e girdim çok mutluyum. Darısı başıma :)
Canım genetik test yapıldıysa bile tam bir gen taraması yapılmadığı için cinsiyet bakmamışlardır. Sen Türkiye'desin di mi? Türkiye'de PGD ile sadece belli başlı kromozomlara bakılıyor.
Bebisler iyi sukur.duzen konusu hala degisken.oglum buyuk insan gibi gece cok guzel uyuyor kizim ise annesi gibi gecelerin insani.aglama vs.sukurler olsun sikintisiz.emmeye iuice alistilar.bugun sadece anne sutu veriyorum.dayanabilirsem aksama kadar mama yok.50 cm.olan yenidoganlar tam oluyor su an.56 cm giydiriyorum ama.azicik buyuk olsun.ne olacak.bana herkesin uyu uyu dedigini benimde yatmaktan yoruldum artik dedigim gunleri mumla ariyorum sadece.ama meleklerimin yuzundeki o gulumseme bana tum yorgunligumu unutturuyor cok sukurAyyy süpersin,tebrik ederim seni.darısı başımıza inşallah.bebişlerden haber ver,nasıllar?kiloları ne durumda,kaç beden giyiyolar şu ara? Düzen kurabildinmi,bebeklerin uyku ve ağlama durumları ne alemde?çok merak ediyorum
canım tedavi de şişkinlik yapıyor benim ilk 12 haftam falan anormal şişti karnım. sonradan hafif iner gibi oldu sonra da zaten bebekler büyümeye başladı...Arkadaşlar 13. haftada 5 aylık hamile gibi göbeğim var. Sabah uyandığımda da olduğu için ve şişlik gibi yayvan değil sadece ortada top gibi olduğu için bunun bebek göbeği olduğunu düşünüyorum. Yalnız biraz erken değil mi? Bu kadar erken karnı büyüyen oldu mu?
canım aşırı stres yapmamaya çalış o da tedavi sürecini olumsuz etkiliyor. rahat ol hayırlısı de. kafanı başka şeylere yönlendir...sağlıkla devam etsin de daralıp bunalmaya razıyım :) benim psikolojim bozuldu aşırı stresten kaygı bozukluğu yaşıyorum hatta bazen nefes bile alamıyorum
Daha cok erken sennki 10-11.haftalarda haffti 12.hafta baya yogundu smdi azaldi.azadi dedigim gunde bi kez cikariyrum yne.ama bazlarnda hc bulnti fln olmuyo kisiye gore degisiyo bu durumlarbulantı çekilmez ama iyi bir şşeymiş.ben 6+5 im hala bulantım yok.senin ne zaman başladı
yok canım almazsın o kadar dikkat et kendine yediklerine. bol su iç tuzlu yeme. karbonhidratı şekeri de kes.
Offf gerçekten izliyor musun resmen demorolize oluyorum izlerken Youtubeden Barış Mançonun eski şarkılarını dinliyorum ohh mis missss Malum yaş kemale erdievde olan kızlar işte benim stilimle zehirlenme saatimiz geldi
Sutum idare eder.cok degil yani.ama 2 cocuk tabi kolay degil.belki tek olsa rahat yeter ama 2 olunca biraz zor oluyo.emzirirken iciyorum.cocuklar emerken icimden biseyler kayniyo.elimde sisem var surekli.istemsiz iciyorum yanimaşallah canım. sütün iyi mi peki o kadar su içmeye. ben de 3 lt içiyorum ama 4 lt baya baya çok.
Hiç arama o günlerini,uykunun deposu yok maalesef.uyusaydın da şuan aynı uykusuzluk seni bekliyor olacaktı.ben jühiç hamileyken çok uyuduğu için sonradında uyku sorunu olmayan görmedim ama şuan yazdıklarınla nasıl mutlu oldum anlatamam,çok sevindim senin adına.daha 12. Günde epey yol katetmişsin ki 40'larına kadar kırk şekle girer derler.maşallah barekallah ikisine de.yerim onları benbenim kişisel gözlemim de oğlanların daha uyumlu kızların daha cazgır bi bebeklik geçirdikleri üzerine büyüklerinde de oğlan çektiriyor gerçi ama bebeklikte kızlardan çok şikayet oluyor.hepsi bi yola girer annesi,hiç merak etme.akşam,oğlumun doğduğu ilk günleri,onu yanıma alıp uzandığımda kolunun birini bana atsın,sarılıyomuş gibi olalım derken minici kolunun bana uzanmadığına çok üzüldüğümü,acaba ne zaman bana sarılabilecek diye hayal kurduğum günleri hatırladım.uyurken onu seyreder,Allahım kendi başına düşmeden oturabilecek kadar olsa yeter bana diye sabırsızlandığım günleri hatırladım.zaman su gibi akıyor inan,değerini bilmek gerek.şimdi 8 yaşına girdi ve ben inanamıyorum düşündükçe.duygusala bağladım yineikizlerimizde büyüyecek,düşünsene seneye bu zamanlar yaşlarına girmiş olacaklar,ne büyük bişey bu!dilerim meleklerinin yüzündeki o gülümseme daim olsun,Rabbim off dedirtmesin sana inşallah..Bebisler iyi sukur.duzen konusu hala degisken.oglum buyuk insan gibi gece cok guzel uyuyor kizim ise annesi gibi gecelerin insani.aglama vs.sukurler olsun sikintisiz.emmeye iuice alistilar.bugun sadece anne sutu veriyorum.dayanabilirsem aksama kadar mama yok.50 cm.olan yenidoganlar tam oluyor su an.56 cm giydiriyorum ama.azicik buyuk olsun.ne olacak.bana herkesin uyu uyu dedigini benimde yatmaktan yoruldum artik dedigim gunleri mumla ariyorum sadece.ama meleklerimin yuzundeki o gulumseme bana tum yorgunligumu unutturuyor cok sukur