2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

kandil simidini filan hastanede mi dağıttı gelenlere?
güzel örnekler var.bi düşünelim bakalım:))
evet hastanede dağıttı, bir de aklıma geldi bileklik ya da yaka yapıp dağıtılabilinir. kullanışlı olabilir veya isim yazılı nihale galiba biraz üretken bir sürece giriyorum zaten severim uğraşmayı:)

kendin yapabiliyosan ne güzel:))
erkenden hazırlayayım diyorsun sanırım.
ben daha yeni yeni alışveriş moduna girdim.
malum dolaptır beşiktir arabadır bisürü şey var.
giysiler de tabi.
benim bebekler ikiz olunca düşüneceğim mevzu da iki kat olduverdi.
ben de dolap ve beşik ayarlama derdindeyim bu aralar.
onlar bitince ikramlık hediyelik şeyler düşünebilirim sanırım.

ikiz anne adayları nerelerdesiniz?
bu ikizlere nasıl oda yapacaz kızlar?
2 beşik iki dolap bir şifonyer almayı veya yaptırmayı düşünüyorum.
bi de en büyük sorun ana kucağı ve ikizler için bebek arabası seçimi:))
çok zor işmiş yahu bu pusetler arasında karar vermek.
yola asansöre sığma dertleri var bunların.

işte bunun farklı marka olanları var.
bi de önlü arkalı olanlar var

kimi ilkini kullanışlı bulmuş kimi ikincisini.
aklım karıştı.
bir de ana kucağı seçimi var.
ben oğlumda portbebe kullanmıştım.o zamna anakucağı ya yoktu ya da yaygın değildi hatırlamıyorum bile.:))

böyle çanta gibi tutup götürmek yerine bu haliyle kucağımda taşıyordum kolay da oluyodu aşıya filan giderken.
ee ama şimdi anakucakları var.arabaya bağlanabilmesi ve güvenlik açısından öneriliyor.

ama ağırlıkları var.
tam yatar pozisyonda deiller.
okuduğum kadarıyla ilk aylarda mutlaka içine düzleştirici destek kullanmak gerekiyor.
anneler ya battaniye ile sağlamış bunu veya bunun gibi hazır ürünler de çıkmış

ben de görüyorum insanların elinde bu ana kucaklarının içinde bebekler iki büklüm duruyor gibi.pek hoşuma gitmedi açıkcası.
portbebe tabi bunlara göre ilkel gibi gözüküyor ama hem bebeğin düz yatabiliyor oluşu hem de rüzgara karşı korunaklı olması nedeni ile avantajlı gibi ama araç içinde güvenlik söz konusu olunca tabi sınıfta kalıyor bu eski usul portbebeler.
ana kucaklarını 8-9 aya kadar evde kullandım diyenler var.uyutma amaçlı yani.
çünkü bazılarında sallanabilme özelliği var.ev tipi anakucakları veya ana dizi diye de geçiyor ya bunlara alternatif bir seçenek olarak ta evde de kullanabiliriz sanırım.
ama nihayetinde kullanım süreleri kısıtlı ürünler.bir süre sonra evde kaldıracka yer arayacağız.
çok pahalısından almam bu sebeple.çok uçuk rakamlara kadar çıkıyor marka fiyatları.

bu mesela 550 tl

bu 700 tl

ama bu 80 tl.
demek istediğim buydu:))
hadi bakalım kızlar ne yapacağız bi fikir yürütelim beraber...

Hemen yorumlarımla geliyorum :) herşeyden 2 tane fikri güzel ama odayı çok karışık yapmaz mı? onun yerine herşeyde en büyük olsa :))) 3 yada 4 kapılı bir dolap özel yapım maxsi boy şifonyer ve iki beşik gibi gibi :)

birde bebiş arabalarından arka arkaya olanı sevmedim yanyana daha ulaşılır geldi güzüme hem bebiş bişey görmez ki kardeşinin arkasından başka dimi :)))

zeymuran0 canım bende aynı seyleri düşünüyorum ve karar vermek gercekten zor. İkili olan bebek arabasını kullanmak zor diyolar tek tek iki tane daha kullanışlı oluyormuş ama ondada yalnz dışarı cıkma ihtimalin yok.. Ama zaten ikiz bebekle yalnız dışarı cıkılır mı bilemedim.
ben yinede ikiz bebek arabası alcam yanyana olanlardan..
İki tane de araba koltuğu şart..
Bende oda yapıcam 2 büyüyen beşik
Birde büyük dolap alırım şifonyere yerim olmaz sanırım..
bebeklerin durumuna göre davranırız ilerde belki odaları ayırırım..
ilk doğduklarında yatak odasına bi park yatak koysam ikisini bir arada yAtırsam 2 aylık olunca da odalarına yatırsam dururlar mı?

Kizlaaaaaar ya kafama takiliyo benimm 7. Haftam ve hala ilaclarim ignem devam ediyo. Corasprin, hibor 3500, crinone jel ve bide euthyrox eklendi. Sizler de devam ediyomusunuz birakanlar var mi aranizda?
bende devam ediyorum canım kısmet olursa 12. haftanın sonuna kadar devam edecekmişim.

ben oda yapmayı düsünmüyorum ama besik ve büyük bi sifonyer alıcam sanırım simdilik yeter bana

yorumun için sağol canım:))
haklısın aslında herşeyden iki tane karışık yapacak ama dolapları büyük istiyorum ileride de kullanabilmeleri için.
biri kız biri erkek bi de.ayrı olsun istedim.şifonyeri tek alırım ama ikitane fazla.
3 seneden sonra ise beşikleri yatakla değiştiririm.
bu sebeple orta kalite beşikler alacağım küçüklerden.
öyle büyüyen filan almıcam.
bi de kanepe olacka odada.malum yanlarında yatmak gerekecek uzunca bir süre.
şimdilik bu hali ile sığıyor gibi odaya.ölçüp duruyor eşim ama bakalım son kararımız ne olur.

ben oda yapmayı düsünmüyorum ama besik ve büyük bi sifonyer alıcam sanırım simdilik yeter bana
ben ilk oğlumda aynen öyle yaptım hatta sadece beşik aldım yatak odasına koydum.dolap filan da almadım .oda küçüktü zaten.kendi dolabımı kullandım bi de beşiğin altındaki çekmeceleri.
ama şimdi yatak odasına iki beşik sığmaz.
bi de bakıcı gelecek eve.
mecburen oturma odamı bozup oda yapıyorum.
en büyük etken de bakıcı gelecek olması.bu sebeple yatak odası uygun bir seçenek olamadı bu sefer benim için.
ama anne babaanne bakacaksa veya anne evdeyse,bebek için ilk zamanlarda bi beşik şifonyer çok çok yeterli.

malesef ki bu ikiz arabalarını kullanmak zormuş.
ayrı ayrı alınıp gerektiğinde bi aparatla da birleştirebiliyormuşssun.
mecbur kalıp tek çıkacağımız zamanlar da olacaktır bu sebeple yap yan yana olandan ya da aparatla birleştirilebilir olanlardan alırım ben de büyük ihtimal.daha tam bakamadım
.

beşiği böyle basit bişey alıcam sallanır ve beyaz.
ileride elden çıkarır iki tane yatak alırım çünkü.
ama dolapları sağlam bişeyle düşünüyorum ve de bilerek büyük olsun istyiorum.
bebekken ihtiyaç değil ama ileride askıya asılan kıyafetler çoğalıcak vs.
ikide bir dolap almyayım diye bi müddet yani okul çağına kadar-nasipse inşallah tabi- kullanmalarını isterim

bunun gibi 2 tane dolap yaptırmayı düşünüyorum aynen bu model:))

bir de tek bir şifonyer böyle.
bakalım hesaplar uyarsa tabi.:))

Bu arada 80 tl olan ana kucagı uygunmuş ama kuması boyası falan nasıldır?
fotoları öylesine ekledim fiyat açısından.
dediğim gibi henüz karar vermedim.
ama ana kucağı takılabilen ikiz bebek arabası yok gibi hemen hemen.
hani teklilerde travel sistem diye geçiyor ya, anakucağını bebek arabasına takabiliyorsun.
hiç araştırdın mı bilmiyorum ama aslında mantıklı bir çözüm anneler için.
yeni doğan bebeklerle yakın mesafeye gidebilirsin ve orada anakucağını söküp hooop elde taşıyabilrsin.
ama ikiz pusetlerde bu seçenek sadece tandem denilen önlü arkalılarda var sanırım

demek istediğim bu.

Ben yan yana olan pusetlerin hastasıyım diğerinde gezerken bi bebeğin suçu ne manzara göremesin :) oto koltuğu da cok gereksiz pahalı ben nasipse arkadaslardan isticem :)

Insallah cnm hic sorma ya biliyorum hep uyuyorsun bana fazla etki yapmamisti igneden daha iyidir bence. Lekelenmem oldugu icin alttan kullanmam heralde kanatir diye korkuyorum.Senin kontrol ne zmn.

Kizlaaaaaar ya kafama takiliyo benimm 7. Haftam ve hala ilaclarim ignem devam ediyo. Corasprin, hibor 3500, crinone jel ve bide euthyrox eklendi. Sizler de devam ediyomusunuz birakanlar var mi aranizda?
Cnm kanaman olmadikca sukret bunlara hala igneler yiyoruz hergun. ilaclari sorma hic. daha 7.haftandasin daha erken birakman icin. Jelle aspirini 10.haftada braktim birazcik sabir cnm.

Ben yan yana olan pusetlerin hastasıyım diğerinde gezerken bi bebeğin suçu ne manzara göremesin :) oto koltuğu da cok gereksiz pahalı ben nasipse arkadaslardan isticem :)
senin de ikiz mi yoksa:))
ben de önlü arkalı olanları çok beğenmedim.
oto koltukları pahalı evet.
ama uygun fiyatlı olanlar da var.
ama yine de süre olarak kısıtlı kullanıcaz ve sonra atacak yer arıcaz:))
arkadaştan bulabildiysen çok iyi.
ben iki tane birden bulama heralde.
mecburen uyugn fiyatlı iki adet alacaz artık:))

Erkek anneleri bende sizlerin treninizdeyim galiba :) dun ense kalinligi testimiz vardi dr.kontrol ederken cinsiyetini biliyomusunuz dedi hayir dedik ozmn doktorunuz soylesin diye guldu bizde yalvararak soyletmeye calistik erkek gibi dedi. Kayinvalidem de vardi o kiz istiyordu bizde gulduk anneme bakip. Sonrada dr kivirmaya basladi. Kiz da olabilir falan filan diye. Sizcede erkekmidir kesin cok merak icindeyim kizlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…