ikiz anne adayları nerelerdesiniz?
bu ikizlere nasıl oda yapacaz kızlar?
2 beşik iki dolap bir şifonyer almayı veya yaptırmayı düşünüyorum.
bi de en büyük sorun ana kucağı ve ikizler için bebek arabası seçimi:))
çok zor işmiş yahu bu pusetler arasında karar vermek.
yola asansöre sığma dertleri var bunların.
işte bunun farklı marka olanları var.
bi de önlü arkalı olanlar var

kimi ilkini kullanışlı bulmuş kimi ikincisini.
aklım karıştı.
bir de ana kucağı seçimi var.
ben oğlumda portbebe kullanmıştım.o zamna anakucağı ya yoktu ya da yaygın değildi hatırlamıyorum bile.:))

böyle çanta gibi tutup götürmek yerine bu haliyle kucağımda taşıyordum kolay da oluyodu aşıya filan giderken.
ee ama şimdi anakucakları var.arabaya bağlanabilmesi ve güvenlik açısından öneriliyor.

ama ağırlıkları var.
tam yatar pozisyonda deiller.
okuduğum kadarıyla ilk aylarda mutlaka içine düzleştirici destek kullanmak gerekiyor.
anneler ya battaniye ile sağlamış bunu veya bunun gibi hazır ürünler de çıkmış

ben de görüyorum insanların elinde bu ana kucaklarının içinde bebekler iki büklüm duruyor gibi.pek hoşuma gitmedi açıkcası.
portbebe tabi bunlara göre ilkel gibi gözüküyor ama hem bebeğin düz yatabiliyor oluşu hem de rüzgara karşı korunaklı olması nedeni ile avantajlı gibi ama araç içinde güvenlik söz konusu olunca tabi sınıfta kalıyor bu eski usul portbebeler.
ana kucaklarını 8-9 aya kadar evde kullandım diyenler var.uyutma amaçlı yani.
çünkü bazılarında sallanabilme özelliği var.ev tipi anakucakları veya ana dizi diye de geçiyor ya bunlara alternatif bir seçenek olarak ta evde de kullanabiliriz sanırım.
ama nihayetinde kullanım süreleri kısıtlı ürünler.bir süre sonra evde kaldıracka yer arayacağız.
çok pahalısından almam bu sebeple.çok uçuk rakamlara kadar çıkıyor marka fiyatları.
bu mesela 550 tl

bu 700 tl
ama bu 80 tl.
demek istediğim buydu:))
hadi bakalım kızlar ne yapacağız bi fikir yürütelim beraber...