tebrikler hayırlı olsun.gunaydınlar hamişlere bir sorum var 2 hafta once 6 aralıkta doktora gittim ve 5+5tesin 2 hafta sonra gel kalp atışı dinleyelim dedi ve dinledik 7+2 çıktı kalp atışımızda var yani niye 7+2, 7+5 olması lazım boyu 1.22cm
Benim sata göre zaten intiharlık:) bide zaten tüp bebek olduğu için onu önemsemedim de ama biraz şu durumda korktum bişeyler yapabileceksem yapayım diye sizlere sordum.tebrikler hayırlı olsun.
baş popo uzunluğuna göre hesaplanan haftadır o.
oluyor böyle bebeğin gelişmesi hızlı veya yavaş olmasına göre gebelik haftasında düzeltmeler hep oluyo.
yani benim bebeklerimin de hesaplanan haftaları SAT a göre hesaplanandan farklı.
intiharlık derken?:))Benim sata göre zaten intiharlık:) bide zaten tüp bebek olduğu için onu önemsemedim de ama biraz şu durumda korktum bişeyler yapabileceksem yapayım diye sizlere sordum.
Günaydın canım gebeliğin hayırlısı olsungunaydınlar hamişlere bir sorum var 2 hafta once 6 aralıkta doktora gittim ve 5+5tesin 2 hafta sonra gel kalp atışı dinleyelim dedi ve dinledik 7+2 çıktı kalp atışımızda var yani niye 7+2, 7+5 olması lazım boyu 1.22cm
benim drum ikili testte bişey çıkmadıysa 3lü teste gerek yok dedi canım ben yaptırmıycam sanırım..Kızlar 3 lü test yaptıran varmı ? Kaçıncı haftada yaptırdınız , 2 li tetstteki gibi birşeyler ölçülüp kan vermeye öylemi gidiliyor ? Bilgi veren olursa sevinirim
. Ben de haftaya alacam randevu 12. Haftada girdigimde 20. Haftadanda gel gecirme demistiaramızda detaylı ultrasona giren var mı?
veya ne zamana planlandı drç unuz tarafından?
20. haftalarda olanlarımız çok az gerçi.
19.-23. haftalar arası girmemiz gerekekn ayrıntılı ultrason.Perinatoloji uzmanı bakacak.
Ben bugün soracağım bakalım ne zamana randevu al diyecek?
Kramp varsa büyük ihtimalle kalsiyum veya magnesium eksikliğindendir. Doktoruna telefonla söyle ilaç önerebilir canımHanimlar ozellikle 16. Haftasini gecenler bana bi el atin. Ben 19. Haftanin icindeyim. Kasimlarimda keamplar oluyor. Karnima gobek cevresine anlik igne batiyormus gibi biseyler oluyor. Daha yeni dr.daydik biktim artik ne zaman muayeneye gidip gelsem iki gun sonra bisey cikiyor. Sizin de boyle agrilariniz var mi bazen karnim da sertlesiyor gerginlesiyor. Bilen varsa bisey soyley8n nolur.
. Ben de haftaya alacam randevu 12. Haftada girdigimde 20. Haftadanda gel gecirme demisti
canım benim de göbek çevremde ani kramplar ve kasılmalar oluyodu dr a gittiğimde tahlil sonuçlarından şüphelendi dahiliyeye gönderdi böbreğim büyümüş o da göbek çevresinde ve sağ tarafımda ağrı ve kasılma yapıyomuş... bilmiyorum aynı şeylerden mi bahsediyoruz ama söylemek istedim..Hanimlar ozellikle 16. Haftasini gecenler bana bi el atin. Ben 19. Haftanin icindeyim. Kasimlarimda keamplar oluyor. Karnima gobek cevresine anlik igne batiyormus gibi biseyler oluyor. Daha yeni dr.daydik biktim artik ne zaman muayeneye gidip gelsem iki gun sonra bisey cikiyor. Sizin de boyle agrilariniz var mi bazen karnim da sertlesiyor gerginlesiyor. Bilen varsa bisey soyley8n nolur.
. Ben de haftaya alacam randevu 12. Haftada girdigimde 20. Haftadanda gel gecirme demisti
Canım dayanılmayacak gibi olsa zaten dr.una söylerdin o da dikkate alırdı.Hanimlar ozellikle 16. Haftasini gecenler bana bi el atin. Ben 19. Haftanin icindeyim. Kasimlarimda keamplar oluyor. Karnima gobek cevresine anlik igne batiyormus gibi biseyler oluyor. Daha yeni dr.daydik biktim artik ne zaman muayeneye gidip gelsem iki gun sonra bisey cikiyor. Sizin de boyle agrilariniz var mi bazen karnim da sertlesiyor gerginlesiyor. Bilen varsa bisey soyley8n nolur.
Tatlim ara ara bende de oluyor kramp.esas bel agrisi bitiriyor beni.belim resmen orta yerinden ikiye ayriliyor.dr.bana osteocare diye bi hap verdi.bi aydir kullaniyorum.kalsiyum ve magnezyum destegi.belki faydasi oluyordur.istersen bi danis doktoruna.doktora sorarken cekiniyosan ki ben oyleyim gereksiz mesguliyet yaratmayayim diyorum sekreterine soyle.bi musait zamanda siz sorsaniz ben sizden ogrensem falan diyorumHanimlar ozellikle 16. Haftasini gecenler bana bi el atin. Ben 19. Haftanin icindeyim. Kasimlarimda keamplar oluyor. Karnima gobek cevresine anlik igne batiyormus gibi biseyler oluyor. Daha yeni dr.daydik biktim artik ne zaman muayeneye gidip gelsem iki gun sonra bisey cikiyor. Sizin de boyle agrilariniz var mi bazen karnim da sertlesiyor gerginlesiyor. Bilen varsa bisey soyley8n nolur.
Ayy hadi insallah bakalim.hayirli haberlerle gelirsin.ikiz gebelik maddi manevi zor derlerdi nedenini anlamaya basliyorum.detayli ultrasonda sordum.tek gebeligin iki kati fiyat verdiler.ne yapalum.hayirlisi artik.sukur var bi sekilde odeyecegiz.alah olmayanlara yardim etsinCanım dayanılmayacak gibi olsa zaten dr.una söylerdin o da dikkate alırdı.
Bunun dışındaki ağrılar gebelikte rutindir.
Dün bütün gün karnım ağrıdı yer yer adet sancısına benziyordu.
karnım kasıklarım daha çok ağrıyor artık bu haftalarda.Bacağıma vuruyor.
ben ilk gebeliğimden aşinayım bu ağrılara.
Hep böyle geçirdim çünkü.
bebeklerin büyümesi hızlandıkça rahim hızla genişliyor biliyorsun.
Doğal olarak ta bize ağrı olarak yansıyor.
Ben seni birazcık evhamlı görüyorum bu konuda.
Biraz daha raha ol lütfen.
Bu arada detaylı ultrason randevumu da aldım.
cuma günü gireceğim inşallah..
inş güzel sağlıklı haberlerini alırım
evet pahalı malesef.Ayy hadi insallah bakalim.hayirli haberlerle gelirsin.ikiz gebelik maddi manevi zor derlerdi nedenini anlamaya basliyorum.detayli ultrasonda sordum.tek gebeligin iki kati fiyat verdiler.ne yapalum.hayirlisi artik.sukur var bi sekilde odeyecegiz.alah olmayanlara yardim etsin
canim ilk ve sikintili bir surec baslangic gecirdigim icin bir de neyin neden kaynaklandigini bilmedigim icin tedirgin oluyorum. Bu haftaya kadar raporluyudum. Bugun ise de basliyorum. Su int. Hem iyi hem kotu bisey. Baktim biraz karindaki gerginlik igne batma hissine filan cok iyi seyler yazmamislar . Arastirsan bir turlu arastirmasan diger turlu neyse hayirlisi artik.Canım dayanılmayacak gibi olsa zaten dr.una söylerdin o da dikkate alırdı.
Bunun dışındaki ağrılar gebelikte rutindir.
Dün bütün gün karnım ağrıdı yer yer adet sancısına benziyordu.
karnım kasıklarım daha çok ağrıyor artık bu haftalarda.Bacağıma vuruyor.
ben ilk gebeliğimden aşinayım bu ağrılara.
Hep böyle geçirdim çünkü.
bebeklerin büyümesi hızlandıkça rahim hızla genişliyor biliyorsun.
Doğal olarak ta bize ağrı olarak yansıyor.
Ben seni birazcık evhamlı görüyorum bu konuda.
Biraz daha raha ol lütfen.
Bu arada detaylı ultrason randevumu da aldım.
cuma günü gireceğim inşallah..
inş güzel sağlıklı haberlerini alırım
canim o dedigin ilaci 3. Ayin bitiminde verdi kullaniyorum hic oyle yogun bel ve bacak agrisi yasamadim. Bu agrilar rahimde keselerin oldugu yerde ve vajina da hissettigim agrilar oldugu icin tedirgin oluyorum.Tatlim ara ara bende de oluyor kramp.esas bel agrisi bitiriyor beni.belim resmen orta yerinden ikiye ayriliyor.dr.bana osteocare diye bi hap verdi.bi aydir kullaniyorum.kalsiyum ve magnezyum destegi.belki faydasi oluyordur.istersen bi danis doktoruna.doktora sorarken cekiniyosan ki ben oyleyim gereksiz mesguliyet yaratmayayim diyorum sekreterine soyle.bi musait zamanda siz sorsaniz ben sizden ogrensem falan diyorum
Yok tatlim benim bulundugum yerde perinatoloji uzmani yok.bi ultrason merkezinde baktiracagim.kadin dogumcu bi arkadasim tavsiye etmisti. 400 tl ucreti.2 saat kadar suruyor dediler.cuma doktorumda randevum var. Tamam git derse o zaman randevuyu alacagim.benim gittigim iki doktorda biz bir sikinti gorursek gondeririz diyorlar.evet pahalı malesef.
300 tl vereceğim ben de.
malesef masraflarımız fazla.
dediğin gibi bir şekilde denkleştirebiliyoruz buna da şükür.
sağlıklı olduklarının haberini alalım da para da gözümde yok.
sen ne zaman gireceksin?ne kadar ücret istediler?perinatoloji uzmanı mı dr. un?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?