• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

canım biliyorsun zorlukla elde edilmiş olduğundan bende ilk aylar doktoruma gitmek istedim....ben sadece bir yada iki kere bekledim. ....gürkan beyden memnunum ama bende heralda iki üç kere gidebilirim....şehir dışından geldiğim için
istersen başka doktora geçebilirsin canım bence ..
sende bir hafta sonrada ben gidicem demekki.....
Konuşacağım bakalım Güvenç Bey'le. Biraz daha takip edelim derse devam ederim tabii ki. Prof. Dr. Rıza Madazlı ya gitmek istiyorum sonrasında. Ileri yaş ve riskli gebelik uzmanı. Küzenim 42 Yaşında onunla geçirmişti hamileliğini. Çok memnundu. Bakalım şu bir hafta geçsin de:)

kızlar günaydın. bir kez daha tecrübelerinize ihtiyacım var. Gebelik takibini tüp bebek doktorunuzla mı yapıyorsunuz ya da başka bir doktora mı gidiyorsunuz? Eğer başka doktora gidiyosanız kaçıncı haftadan itibaren başladınız? ben de doltor arayışına girdim de.

ben başka bi doktorda yapıyorum. tüp doktoru çok pahalı. 7. haftadan itibaren başladım.

kızlar bide bugun doktor hamile kaldigim kiloyu sordu dediki 85 kiloyu gecme ama ben simdiden 85 e dayandım napıcam :p
Yapcak bişey yok canım bende 62 kiloyum :KK57: decavit bide maltofer fol verdi günde 1 kere tok karna. Folik asit i bırak dedi :KK51:

Çok çok teşekkür ederim. Burda herkes tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığı için daha çok kişiden cevap beklemiştim ama tek tük cevap aldım çok ilgilenen çıkmadı. Allah senden ve diğer cevap veren arkadaşlardan allah razı olsun insan bu dönemde iyi birşeyler duymak istiyor. Bana dün histeroskopi yapıldı. Bu ay sonu adet olmayı bekliyorum sonrada iğnelere başlayacağız sanırım çok heyecanlıyım. Histeroskopi sonucumda tertemiz çıktı allahın izniyle inşallah bende sonrasında aranıza katılacağım. Bu arada allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin arkadaşım.
Amin canim. Allahim hic birimizin kucagini bos birakmasin. Bende senin gibi asiri heyecanliydim. Nasil olduysa Allah.tarafindan adetim erken olmustu. Normalde cok duzenliydi. Hatta adet oldugum gun aksam esim eve geldiginde sarildim optum tam bi.ay sonra baba adayisin insallah dedim. Adetime ilk defa o zaman sevindim :) insallah seninde oyle olur. Olumlu dusun insallah guzel olur canim. Dua edelim birbirimize...

Merhabalar hamile olduğumu öğrendiğimden beri takip ediyorum yazmak bugüne nasipmis. 9 yıllık evlilik 7. Tüp Bebek denemesi Allahıma bin şükür meleğim kızım bizimle 14+2 deyiz. Herkese sağlıklı hamilelikler diliyorum.
Hoşgeldin aramıza canım allh tamamina erdirsin insallah.

Lovely35 Lovely35 canim sonucunun iyi cikmasi cok gusel haber. Benim de esimin sperm sayisi biraz azdi normal yolla olur demisti doktorum ama benim yas 35 olunca birkac ay bekledi sonra vakit kaybetmek istemedi. Cok sukur ilk denememizde tuttu. Tutcak mi, ilk 3 ay riskli, ikili test, dörtlü test, aman şeker yüklemesi derken 29. Haftam bitiyor.. Bugün kontrolde doğumu konuşur hale geldik... Kadın da problem olmaması ihtimali biraz daha arttırıyor. 1 tane sperm bulunsa yetiyor çünkü. Önemli olan senin vücudun oluyor bir süre sonra. Hiç kötü düşünme.. Bak burda ne hikayeler var. 7. denemesinde hamile kalanlar var. Allahım izniyle eninde sonunda zamanı da gelince oluyor bu iş öyle düşün. Transfer sonrasi dinlen ama surekli yatma kan dolasimi da cok onemli sonucta.. Allah hayirlisiyla guzel haberler versin.. Simdiden hayirli olsun insallah... Iyi sanslarr...

Kizlar merhabalar 8.haftada bebek normalde kac mm olmalidir. Dun gece 10da cok kanamam olunca doktora kostuk allahima sukurker olsun kuzum duruyor cok korktum kizlar cok. Bide parcalar dusunce onlar jelmis. Beni bide kan tutuyor az kalsin banyoda bayilcaktim allahtan kayinvalidem evde o yardim etti. Bugun 9+1 olduk. Dun nobetci diktor soyledi bebek cok kucuk diye 6mm olurmu o yuzden sordum kizlarrr......

Merhaba…

Adana Başkent Üniversitesi Tüp Bebek merkezi hastasıyım. 21.11.2014’te 5+2’de kesemizi gördük, yolk kesemizi de gördü doktorumuz ve kalp atımı duymak için gün sayarken, 29.11.2014 cumartesi akşam saatlerinde aniden başlayan aşırı kanamayla bulunduğumuz ilçedeki hastaneye koşturdum. İlk gittiğim özel hastanedeki doktor, kesenin şeklinin bozulduğunu ve umut olmadığını belirtti. O böyle söyleyince direkt devlet hastanesine geçtik belki bebeğimize sahip çıkarlar diye ama oradaki doktor direkt kürtaj dedi ve bebeği kurtarmak için yapılabilecek hiçbir tedaviyi kabul etmedi. Tekrar ilk hastaneye gittim. Oradaki nöbetçi kadın doğum doktoruna yalvar yakar düşük tehlikesi prosedürü uygulattım. O kadar çok kanamam vardı ki doktor kan hazırlattı gerektiğinde vermek için. Bu arada tüp bebek merkezimdeki hemşiremle de sürekli telefondaydım. O da hemen kürtaj yaptırmamı onaylamadı. O akşam hastanede yattım. Cumartesi akşamıydı. Progestan iğne ve klasik serumlar.. Gecenin ilerleyen vakitlerinde erik büyüklüğünde parçalar gelince bebeğin gittiğini düşündüm. Doktor müdahale etmek istedi ama izin vermedim zira içinde bir şey varsa kendiliğinden temizlensin istedim. Pazar sabah İskenderun’daki hastanede benim doktorum olan güvendiğim bir doktor geldi. Baktık ekranda kesenin şekli düzelmiş.. Nasıl bir umut oldu anlatamam… Ama bebeği göremedik. Yolk kesesi de yoktu. Progestan iğnelere devam… Pazartesi günü taburcu oldum (bu arada CRP’m 110’a yükselmişti beyaz kürem 19 binlerde) ve olduğum gibi doğruca Adana’ya tüp bebek merkezine gittim. Kendi doktorum yurtdışındaydı ve oradaki bir doktora göründüm. Doktor göremedi bebeği de yolk kesesini de.. Bana söylediği tek şey bir daha kanama olursa lütfen müdahale etme.. Zira progestan iğnelerle durmuştu kanamam. Bu arada hemogram ve CRP bakılmasını istedi. Biz sonucu beklerken doktor gitti. Sonuç 145 Crp ve 28 bin beyaz küreydi ve telefonla doktora bildirildiğinde doktor hemen yatış dedi. Evimize uzak bahanesiyle kabul etmedik ve iskenderuna geri döndük. İskenderundaki hastaneye yatış yaptık ve antibiotik tedavimiz başladı damardan. 2 gece daha geçirdik hastanede. Çarşamba çıkmak istediğimizi belirttik. Çıktık ama damar yolum açık olarak çünkü antibiyotikleri direkt damardan almam gerekiyordu. Taburcu olurken CRP 119 beyaz küre 19 binlerdeydi ve ben hala kabul etmiyordum kürtaj olmayı. Yurtdışındaki doktorum gelsin o ne derse onu yapacağım dedim. 1 gece evde geçirdim ateşler içinde.. Ertesi gün, Perşembe günü doktorumuza gittim. Baktı.. Bebek kaybolmuş dedi.. Crp değerlerimi de öğrenince doğruca hastaneye yatırdı.. itirazsız.. O gece (04.12.2014) kürtaj oldum. Sonrasında 08.12.2014’e kadar hastanede yoğun antibiyotik tedavisiyle yattım. CRP 10 küsürlere ve beyaz küre de 8 binlere düşünce çıktım. 12.12.2014’e kadar evde dinlendim. 12.12.2014’te kontrole gittiğimde (kürtajdan sonra kanamam olmamıştı) doktorum rahimde kan biriktiğini ve laf arasında da yapışıklık olabileceğini belirtti. O anda müdahale etti ama tam temizleyemedi. Ardından ilaçla müdahale edildi ve bu sefer ağızdan antibiyotiklerle eve gönderdi. Şimdi bekleme sürecindeyim.. Bebek sahibi olmaya çalışırken karşıma çıkan nice travmadan en can acıtanı bu oldu… Dilerim daha fazla sorun yaşamam…

Enfeksiyon sebebine gelince, 2 ihtimalden bahsediyorlardı ilk başta.

1 – Bebeğimin beni enfekte edebileceği (ki rahim kültüründe herhangi bir üreme olmadığı için bu şık haylice olasılık dışı kaldı)

2 – Daha önceki aşılamamda da benzer bir durumu yaşamış olduğum için Progestan iğnenin beni enfekte edebileceği.

Eğer progestan iğneden kaynaklanıyorsa bu benim için yaşanabilecek en kötü durum. Zira bir sonraki gebeliğimde kanama yaşamam durumunda ya iğneyi vurulmayacağım ve bebeğim gidecek ya da iğneyi vurulacağım ve ikimizi de enfekte edeceğim. Yani her iki şekilde de tehlikedeyiz. Tabii bu arada yapışıklık sorunumuz olmazsa..

Radikal kararlar aldım kendimce. İşi bırakacağım mesela. bir sonraki transferde 3 ay sırf yatacağım. ve rabbime sığınacağım.

Bu arada hastanede kaldığım süre içerisinde o kadar çok enfeksiyon vakası geldi ki hastaneye ve o kadar çok insan bebeğini bu yüzden kaybetti ki anlatamam. lütfen çok ama çok dikkatli olun...

böylece şimdilik veda ediyorum sizlere.. anlattıklarımın sizlerden uzak olması dileğiyle..

Back