• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Vallahi beraber büyüdük :) Ben de 6.ayımda artık bulantıların etkilerini geride bırakarak kilo almaya başladım. Oğlan da hiç durmuyor. Sürekli hareket halinde :) Benim oğlan da o kadar kusmaya hep 1 hafta önden gitti. Doktorum zaten onun benim depolarımdan yeterli bir şekilde besleneceğini merak etmememi söylüyordu. Depoları o kullandığı için senin vucudun düşer diyordu. Artık sen de 17. haftandasın. Bulantılar bitti inşallah.. Rahat döneme giriyorsun. 2 hafta içinde bebişini de hissedeceksinn :) Ben ikili test, dörtlü test, ayrıntılı ultrasound ve şeker yüklemesi hepsini yaptırdım. Hepsini tüp bebek için gittiğim HRS hastanesinden yaptırdım. Zaten hala tüp bebek doktoruma devam ediyorum. İkili ve dörtlü test (üçlüye bir şey daha eklemişler dörtlü diyorlarmış) benim de çok düşük risk çıkmıştı. Ancak doktorum yine de ayrıntılı ultrasounda istedi. Ben de o dönem kuzenim kadın doğum doktoru ona sormuştum. Bana bu testlerin hepsinin birlikte anlam ifade ettiğini söyledi. Yani tek başına ikili testin temiz olması yeterli gösterge değilmiş onlar için. İkili düşük çıktı diye, dörtlü de düşük çıkacak diye bir şey yokmuş. Belli haftalarda bakılma sebepleri ikili testte atlanan bir şey var mı bunu tespit etmek. Veya ayrıntılı ultrasounda kanda gözükmeyen ama bebekte varolan bir anomalite var mı bunu görmek. Bunları öğrenince ben doktorum ne derse koşulsuz yaptırdım. Hepsi temiz çıktı çok şükür. Bir de allah korusun down sendromuna falan yapılacak birşey yok ama o dönem internette okumuştum, ikili veya dörtlü testte çıkan bazı aksiliklere anne karnında müdahale edilebiliyormuş. Yani tavsiyem ikili temiz çıktı diğerlerine gerek yok diye düşünme. Umarım bulantısız günlerin ardından çok güsel günler geçirirsin, hamileliğinin keyfine varırsın. Seni böyle bulantım yok derken görmek güsell :) Fındığı da öptümm...

Rabbim hayirli sonuclar nasip etsin insallah.o dedigini ben sordum dr a oyle bi tedavi sekli yok dedi bende yaptirmiyorum o zaman dedim
benimde doktorum istemedi ikili taramayı sadece ense kalınlığı ve burun kemiğine bakılacak 4 aralıkta.ben aile hekimliğindeki hemşireminde ikizleri var ona sorudm gerek yok sonuç kötü çıksa bile hangi bebekte olduğu ayırt edilemiyor ikisinide aldırmayacağına göre hiiiiç gerek yok sadece 20. haftada iyi bir hocaya ayrıntılı usg çektir dedi

Gunaydinlar tatli anneler! Benim bir sorunum var bogazim kasiniyor ve cok oksuruyorum pzrtsi kontrolum var o zmn doktoruma ilac yazdircam, pzrtesine kdr idareden ne yapabilirim. Birde affedersiniz balgam cikiyor oksurunce. Bebislerinizle beraber guzel h.sonlari gecirmenizi dileriz bizde :)

merhabalar.. hamileligin baslangicinda vucuudun savunma mekanizmasi duzermis ki bebis tutunsun iyice. bende de ayni sekilde baslamisti. ilac kullanmak istemedigim icin (cok igrenc biliyorum ama) sirke ve tuz karistirip gargara yapmistim.. yutmamak gerek.. bogazimda enfeksiyon ilerlemesin diye.. daha sonra da kemik suyuna (icinde ilik olan kemik olsun ki sifa olsun) corba icip bol bol dinlendim.cok sukur surunmeden gecti. tavsiye ederim

Cisimi yapmasaydim goruncekmis ☺ test sonucu ciktiginda tekrar bakti. Ama o zaman sıkışıktim ve minnos kesesi gorundu. Sen ne yaptin canim?
Ooo çok şükürrr:) keseyi görünce biraz rahatlıyr insan ... Ama kalp atışınıda bi duysaydım... Aralığın 3üne randevu verdi çok geç diilmi yaaa????

Cisimi yapmasaydim goruncekmis ☺ test sonucu ciktiginda tekrar bakti. Ama o zaman sıkışıktim ve minnos kesesi gorundu. Sen ne yaptin canim?

Ooo çok şükürrr:) keseyi görünce biraz rahatlıyr insan ... Ama kalp atışınıda bi duysaydım... Aralığın 3üne randevu verdi çok geç diilmi yaaa????

Ben de bugün keseyi gördüm kızlar:) biraz rahatladım..Dış gebelikten çok korkuyordum. Tek kese gördük şükür 8 mm.lik.sizin adınıza da sevindim. Dua ile
Maşallah hayırlısı olsun kızlar :nazar: Allah herkese bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin , aminn.

Ben de bugün keseyi gördüm kızlar:) biraz rahatladım..Dış gebelikten çok korkuyordum. Tek kese gördük şükür 8 mm.lik.sizin adınıza da sevindim. Dua ile
Maşallah kızlar rabbim tamamına erdirsin :)
Herkese mrb. ben yeni katıldım. 8+0 ım bugün. allhım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin hepinize ve isteyen herkese inşallah.
Merhaba canım :) hoş geldin aramıza rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

iyi akşamlar hanımlar ben dondurulmuş embriyo transferiyle hamile kaldım 11. haftadayım dün kontrolüm vardı ultrasonda 12 haftalık görünüyordu doktor bişey söylemedi ama biraz endişelendim aynı durumda olan varmı ikili test içinde kan verdim
Gebeliğin hayırlı olsun canım , bebişini kucağına alman nasip olur inşallah :nazar: Neden endişelendiğini anlamadım ?

iyi akşamlar hanımlar ben dondurulmuş embriyo transferiyle hamile kaldım 11. haftadayım dün kontrolüm vardı ultrasonda 12 haftalık görünüyordu doktor bişey söylemedi ama biraz endişelendim aynı durumda olan varmı ikili test içinde kan verdim
Canım endişelrnme benimde dondurulmuş embriyo bende bir hafta öndeyim 2 arkadasım daha var aynı bizim gibi... Dondurulmus transferi normal teansfere göre bir hafta önce oluyor hemen hemen ondan böyle bizim bebişler biraz önde gidiyolar

Kızlar benim transferim 28 Ekim de oldu 10 gün sonra kan değerim 28 di. Benimki büyük ihtimalle geç tutundu. Bu duruma göre kaç haftalığım, gebelik Takvimi sanırsam ileri o hafta olmaması gerekiyormuş. Keseyi gördüm ama 5 mm sanırsam çok küçük ve sadece içi siyah başka birşey güzükmedi. Bu sizdede oldu mu?

Kızlar benim transferim 28 Ekim de oldu 10 gün sonra kan değerim 28 di. Benimki büyük ihtimalle geç tutundu. Bu duruma göre kaç haftalığım, gebelik Takvimi sanırsam ileri o hafta olmaması gerekiyormuş. Keseyi gördüm ama 5 mm sanırsam çok küçük ve sadece içi siyah başka birşey güzükmedi. Bu sizdede oldu mu?
Gebelik takvimi 1 hafta ileri canim transferden 14 gun oncesini sayip oyle haftani hesaplayacaksin.

Benim ki 4 mm idi gördüğümde ama 10. Gün kan testim 105.7 ydi canım ve benim kesemde öyleydi endişe duymana gerek yok :)

Canım tüp bebekte transfer tarihi 2. hafta olarak hesaplanıyor. Transfer tarihin 28 ekim ise bugün 5+5 haftalıksın.
Gebelik kesesisinin içerisinde embriyo yoksa içi siyah etrafı parlak görünür , sonra embriyo oluşur.Yolk kesesinin olması yada olmaması önemli değil dedi benim tüpçü.
Embriyo görünene kadar gebelik kesesinin büyüklüğüne göre gebelik haftası hesaplanıyor. Senin gebelik kesen 5mm ise gebelik haftan 5+0

Back