- 11 Ekim 2013
- 663
- 389
- 88
Vallahi beraber büyüdük :) Ben de 6.ayımda artık bulantıların etkilerini geride bırakarak kilo almaya başladım. Oğlan da hiç durmuyor. Sürekli hareket halinde :) Benim oğlan da o kadar kusmaya hep 1 hafta önden gitti. Doktorum zaten onun benim depolarımdan yeterli bir şekilde besleneceğini merak etmememi söylüyordu. Depoları o kullandığı için senin vucudun düşer diyordu. Artık sen de 17. haftandasın. Bulantılar bitti inşallah.. Rahat döneme giriyorsun. 2 hafta içinde bebişini de hissedeceksinn :) Ben ikili test, dörtlü test, ayrıntılı ultrasound ve şeker yüklemesi hepsini yaptırdım. Hepsini tüp bebek için gittiğim HRS hastanesinden yaptırdım. Zaten hala tüp bebek doktoruma devam ediyorum. İkili ve dörtlü test (üçlüye bir şey daha eklemişler dörtlü diyorlarmış) benim de çok düşük risk çıkmıştı. Ancak doktorum yine de ayrıntılı ultrasounda istedi. Ben de o dönem kuzenim kadın doğum doktoru ona sormuştum. Bana bu testlerin hepsinin birlikte anlam ifade ettiğini söyledi. Yani tek başına ikili testin temiz olması yeterli gösterge değilmiş onlar için. İkili düşük çıktı diye, dörtlü de düşük çıkacak diye bir şey yokmuş. Belli haftalarda bakılma sebepleri ikili testte atlanan bir şey var mı bunu tespit etmek. Veya ayrıntılı ultrasounda kanda gözükmeyen ama bebekte varolan bir anomalite var mı bunu görmek. Bunları öğrenince ben doktorum ne derse koşulsuz yaptırdım. Hepsi temiz çıktı çok şükür. Bir de allah korusun down sendromuna falan yapılacak birşey yok ama o dönem internette okumuştum, ikili veya dörtlü testte çıkan bazı aksiliklere anne karnında müdahale edilebiliyormuş. Yani tavsiyem ikili temiz çıktı diğerlerine gerek yok diye düşünme. Umarım bulantısız günlerin ardından çok güsel günler geçirirsin, hamileliğinin keyfine varırsın. Seni böyle bulantım yok derken görmek güsell :) Fındığı da öptümm...