• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Allah yavrularımıza sağlıklı ömürler basıp etsin . Kopmayalım birbirimizden gelişimleri hakkında bilgi alışverişi yapalım ilerleyen aylarda ek gıda katı gıda hakkında tarifler alalım.. bende direndim direndim kucağa alışmasın sallamaya alışmasın dediğim buyuk laflarımı teker teker yiyorum su an oğlum bacaklarımda sallanarak uyuyor o_Oo_O Yoksa gündüz uykusu hiç Yok eski usule döndüm napayim. Birde ilk torun olunca doğduğu günden sonra eve gelince her gün kucakta e haliyle kucak delisi oldu oturunca kızıyor ayakta kucakta gezmek istiyor. Artık uykusuzluk yorgunluk dogum kiloları vücut kaldırmıyor bende aldım ayağa sallıyorum . Zaten ise başlayınca babaanne bakacak ben almasam o alacak cefasını ben sefasını o sürmeden bende Sefa sureyim dedim :sus: sevgiler hepiniz :KK200:

Bwbisler doğdu anneler yazıları bıraktı:) biz 3 aylık olacağız pazar gunu insallah sizler ne alemdesiniz ? Yavrular iyilerdir insallah
Biz uc aylik olduk bile aynen oyle oldu canim ya hamilemiyiz degilmiyiz nasil gececek derken bebislerimiz kucagimizda hemde kocaman oldular rabbin eksikliklerini vermesin

arkadaslar sıze bırsey demek ıstıyorum lutfen yorumunuzu beklıyorumm...... ben calısan bayanım.... evdede kendımı yormak ıstemıyorum ve agır kaldırmamaya calısıyorum. gecen kayınbabam sözde baskasını örnek gosterıyo kızım sana dıyorum gelınım sen anla der gibi ortama konusuyor ıste cok abartmaya gerek yok ben görüyorum hamıle bayanlar nazlı falan gıbı hanı bu turde konusuyo tam cumlelerını demıyeyım.... lafım sana degıl dedı.... bugun sabah kayınvalıdem gıle kahvltya gıttık onların caydanlıkları agırr kalabalık aıleler cunku.... kayınvalıdem cayı demle dedı bende anne bana agır gelır bu dedım hanı güldüm bundan bısey olmaz kızım dedı bende pinpirikliyim ben bıraz dedım oda güldü gibi ama... sankı laf edıyolar gıbı gelıyo bana:KK43::-)-)KK67: hanı bısey dedıklerı yokta hareketlerınden bunu anlıyorum...

bılmıyorum yanı acaba dıyorum ben mı abartıyorum ama agır olan seylere dokunmak ıstemıyorum... 16 haftalıgım su an nasıp olursa.... kendı evımde de oyleyım dıkkat edıyorum haala.... sızce ben mı abartıyorum yada yorumunuz nedırrr bız tarlaya gıttık zamanında falan dıyolarr bana:KK43:(
Sen onlarin zmaanini bosver bizde o zamnlari cok duyduk ama suan ki zamandan bahsetmek lazim ve hemen butun gebelikler sikintili oluyo o yuzden dikkat etmek gerekiyo ha biraz fazla abartiyosun sanki soyle abartiyosun ilk uc ay tamm kaldirma zaten bende kaldirmafim ama ucuncu aydan sonra her isimi yaotim agir tabiki kaldirmicaksin dogima kaar ama caydanlik kaldirmamak biraz abarti sanki ikisini kaldirma birden tek tek kaldir

Merhaba anne yoldaşlarım ❤️

Zamanında iyi ki bi topic açılmış ve paylaşımlarınızı yapmısız..
Şimdi dönüp tekrar okuyorum, hersey ne heyecan vericiymiş... Geçen sene bu zamanlar bizimkinin temellerini atıyormuşuz meğerse :KK46:
Şimdi çoğumuzun bebişi kucaklarında, Allah hepsine sağlıklı ömür versin...
Herkesi iyidir insallah

Amin Allah sağlıklı nice omur versin onlara da bizlere de insallah..
Kızlar uyku düzenleriniz ne alemde ? Biz uykuya dalmakta cok k zorluk yasıyoruz sadece emerken uyuduuyla yetiniyor önceleri huysuzlanmiyordu artık uykusuzluktan deliriyor ama uyumuyor:( ne yapacağımı şaşırdım artık zombi gibi geziyorum evde :/ uyku düzenine nasıl sokabilirim varmi tavsiyeniz? Tam gaz olayından kurtulduk derken reflü o bitmeden uykusuzluk artık üzülüyorum onun ağlamalarına da

Kızlar uyku düzenleriniz ne alemde ? Biz uykuya dalmakta cok k zorluk yasıyoruz sadece emerken uyuduuyla yetiniyor önceleri huysuzlanmiyordu artık uykusuzluktan deliriyor ama uyumuyor:KK43: ne yapacağımı şaşırdım artık zombi gibi geziyorum evde :/ uyku düzenine nasıl sokabilirim varmi tavsiyeniz? Tam gaz olayından kurtulduk derken reflü o bitmeden uykusuzluk artık üzülüyorum onun ağlamalarına da

Benim bebeğimde uykusuz kaldığı ya da uyumasi gereken vakit yaklaştığı zaman cok huysuz oluyor... Geceleri pek sorunum yok masallah ama günduzleri beni cileden cıkarıyordu bazen.. Geceleri başından beri kundakla cözdüm olayı, kundakta oldugunu farkettigi an anlıyor gece olduğunu ve uyuması gerektiğini. Gündüzleri ise 1 saat falan aktif bi sekilde ayık kaldıktan sonra uykusu geldiğini anlıyorum. Hiç huysuzlanmasina fırsat vermeden emziği veriyorum ağzına, o an ki keyfi nasılsa ya kucakta sallanarak uyuyor ya da gezerek. Emziği de hemen uykuyla bağdaştırıyor bu da uykuya dalmasında yardımci oluyor..
Sen de buna benzer birşey uygulayabilirsin. Uykuyla bağdıştırdığı tek şey meme olsa gerek ki o yüzden nemede uyuyor.. Mesela Uyku rituelleri var bebekler için , istersen arastır ve uygulamaya çalış. Konuşması kolay tabii ama uygularken İstikrarlı olmak şart. En azından gece uykularını düzene koysan sana yeter.

Benim bebeğimde uykusuz kaldığı ya da uyumasi gereken vakit yaklaştığı zaman cok huysuz oluyor... Geceleri pek sorunum yok masallah ama günduzleri beni cileden cıkarıyordu bazen.. Geceleri başından beri kundakla cözdüm olayı, kundakta oldugunu farkettigi an anlıyor gece olduğunu ve uyuması gerektiğini. Gündüzleri ise 1 saat falan aktif bi sekilde ayık kaldıktan sonra uykusu geldiğini anlıyorum. Hiç huysuzlanmasina fırsat vermeden emziği veriyorum ağzına, o an ki keyfi nasılsa ya kucakta sallanarak uyuyor ya da gezerek. Emziği de hemen uykuyla bağdaştırıyor bu da uykuya dalmasında yardımci oluyor..
Sen de buna benzer birşey uygulayabilirsin. Uykuyla bağdıştırdığı tek şey meme olsa gerek ki o yüzden nemede uyuyor.. Mesela Uyku rituelleri var bebekler için , istersen arastır ve uygulamaya çalış. Konuşması kolay tabii ama uygularken İstikrarlı olmak şart. En azından gece uykularını düzene koysan sana yeter.
Canım tesekkur ederim hemen araştıracağım... zor gunler başlıyor artık Allah boyle zorluklar versin tabi.dun sabahın 6 sondan gece 11 e kadar toplamda sadece 90 dk o da emerken uyudukları gece kudurdu kıpkırmızı oldu soyduk oyle rahatlattık da uyuttuk :'( her günumuz birbirinden farklı geciyor. Allah kolaylık versin hepimize :*

Canım tesekkur ederim hemen araştıracağım... zor gunler başlıyor artık Allah boyle zorluklar versin tabi.dun sabahın 6 sondan gece 11 e kadar toplamda sadece 90 dk o da emerken uyudukları gece kudurdu kıpkırmızı oldu soyduk oyle rahatlattık da uyuttuk :'( her günumuz birbirinden farklı geciyor. Allah kolaylık versin hepimize :*

Uyumayan bebek gerçekten çok yıpratıcı. Ben günduzleri bile bazen zorluk çekiyordum, geceleri düşünemiyorum bile, Allah hepimize sabırlar versin. Acaba çok mu sıcak ev ya da kat kat mı giyidiriyorsun da bebek soyununca rahatladı? Olur ya, belki de o an farkedemediğin bi rahatsızlığı vardır da o yüzden uyuyamıyordur kuzucuğun

Evi 25 derece sabit tutmaya çalışıyorum aslinda cok kalında giydirmiyorum ama tek kat polar tulum... heralde ağlamanın huyauzlugun etkisi ile daha da ateş bastı dediğin gibi soyunca rahatladi Yavrum ben acemi o acemi boyle boyle öğreniyoruz

Ca
Kızlar uyku düzenleriniz ne alemde ? Biz uykuya dalmakta cok k zorluk yasıyoruz sadece emerken uyuduuyla yetiniyor önceleri huysuzlanmiyordu artık uykusuzluktan deliriyor ama uyumuyor:KK43: ne yapacağımı şaşırdım artık zombi gibi geziyorum evde :/ uyku düzenine nasıl sokabilirim varmi tavsiyeniz? Tam gaz olayından kurtulduk derken reflü o bitmeden uykusuzluk artık üzülüyorum onun ağlamalarına da
Canim bebegin gece gunduzu bilsin aksam olunca uyudugu yer karanlik olcak baska bi odanin isigini ac hafif isikla uyusun geveyle gunduzu kariatirinca cocuklar uyumayabiliyo bide kolik bi aglamasi varsa kolik bebekler icin muzikler var onlari dinlet mesela elektrikli supurge sesi gibi

arkadaslar sıze bırsey demek ıstıyorum lutfen yorumunuzu beklıyorumm...... ben calısan bayanım.... evdede kendımı yormak ıstemıyorum ve agır kaldırmamaya calısıyorum. gecen kayınbabam sözde baskasını örnek gosterıyo kızım sana dıyorum gelınım sen anla der gibi ortama konusuyor ıste cok abartmaya gerek yok ben görüyorum hamıle bayanlar nazlı falan gıbı hanı bu turde konusuyo tam cumlelerını demıyeyım.... lafım sana degıl dedı.... bugun sabah kayınvalıdem gıle kahvltya gıttık onların caydanlıkları agırr kalabalık aıleler cunku.... kayınvalıdem cayı demle dedı bende anne bana agır gelır bu dedım hanı güldüm bundan bısey olmaz kızım dedı bende pinpirikliyim ben bıraz dedım oda güldü gibi ama... sankı laf edıyolar gıbı gelıyo bana:KK43::-)-)KK67: hanı bısey dedıklerı yokta hareketlerınden bunu anlıyorum...

bılmıyorum yanı acaba dıyorum ben mı abartıyorum ama agır olan seylere dokunmak ıstemıyorum... 16 haftalıgım su an nasıp olursa.... kendı evımde de oyleyım dıkkat edıyorum haala.... sızce ben mı abartıyorum yada yorumunuz nedırrr bız tarlaya gıttık zamanında falan dıyolarr bana:KK43:(
bence abartmışsınız,kasık ağrınız,kanamanız vs. herhangi bir belirti yoksa o kadar da temkinli olmanıza gerek yok.belki fikirlerimiz sizi tatmin etmeyebilir onun için dr.unuza danışıp hangi durumlara ve ne kadar dikkatli olmanız gerektiğini öğrenin derim

Merhaba güzel anneler :KK66: ben yine bi doktor sonrası yazıyorum :) okuyorum burdan yazdıklarınızı inşallah mide bulantılarınız en kısa zamanda geçer. Benim bulantım olmadığı için tecrübe paylaşamıyorum. Eşimin kuzeni ile aramızda 1 hafta var onun da durumu vahim :KK43: dua ediyorum çabucak geçsin diye.
Bugün bizim bebeğimiz kıpır kıpırdı inanılmaz heyecanlandım. Her seferinde gözümden yaşlar geliyor. Atlayıp zıplıyor kerata :KK70: devlet hastanesine gidiyorum ve doktor çok ilgili istanbul levente yakın olan varsa demet gümüştekin doktorumun adı. Sadece ikili testi başka hastanede yaptırmam gerekiyor. Var mi istanbul avrupa yakasında yaptıranınız?
Birde gynoferon ( demir ve folik asit ) ve decavit pronatal ( multivitamin ve mineraller ) verdi.

Merhaba güzel anneler :KK66: ben yine bi doktor sonrası yazıyorum :) okuyorum burdan yazdıklarınızı inşallah mide bulantılarınız en kısa zamanda geçer. Benim bulantım olmadığı için tecrübe paylaşamıyorum. Eşimin kuzeni ile aramızda 1 hafta var onun da durumu vahim :KK43: dua ediyorum çabucak geçsin diye.
Bugün bizim bebeğimiz kıpır kıpırdı inanılmaz heyecanlandım. Her seferinde gözümden yaşlar geliyor. Atlayıp zıplıyor kerata :KK70: devlet hastanesine gidiyorum ve doktor çok ilgili istanbul levente yakın olan varsa demet gümüştekin doktorumun adı. Sadece ikili testi başka hastanede yaptırmam gerekiyor. Var mi istanbul avrupa yakasında yaptıranınız?
Birde gynoferon ( demir ve folik asit ) ve decavit pronatal ( multivitamin ve mineraller ) verdi.

Canım selam,
Aradan bir sene geçmiş ama doktor hala orda gerkçeten memnun musun ben gebelik istediğim için gideğim bana yakın yer orası doktor hakkında öncerini istiyorum :) teşekkürler şimdiden

Canım selam,
Aradan bir sene geçmiş ama doktor hala orda gerkçeten memnun musun ben gebelik istediğim için gideğim bana yakın yer orası doktor hakkında öncerini istiyorum :) teşekkürler şimdiden

Merhaba
Ben memnundum. 30. Haftaya kadar devam ettim. Sonra dogum yapacagim hastaneye gectim. Devlet hastanelerinde oyle uzun uzun muayene şansı olmuyor.
Bence gidip bir konusun zaten hissedersiniz ;)

Back
X