2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Kan ilacını verirken yakalik kullanıyorum
Ben günde iki tatli kasigi pekmezi sulandirip kaşıkla veriyorum almiyodu bnde biberonla veriyorum yinede yarısı ziyan oluyo çünkü kızımın ilerde kansızlık gibi bi sorun yaşamasını istemiyorum ben şuanda bunu çok fazlasıyla çekiyorum günde iki defa kan ilacı haftada 1 de ignem var ve halada rengim ölü gibi başım devamli dönüyo anneme kızıyorum bazen keşke zorla olsada küçükken alistirsaydin pekmez kuru üzüm kusburnu ciğer ne faydaliysa yiyemiyorum bideher gören hast mısın diye sorunca dahada kötü oluyorum

ilk oğlumda çok heves etmiştim biran önce ek gıdaya başlamak için 6 ayın dolmasına 10 gün kala falan başlamıştım yavaş yavaş tattırmaya meyve falan. herşeyi sırasında ve düzeninde vermeye çalışmıştım

bu sefer doya doya emzirmek istiyorum hevesim yok hiç ek gıdaya başlamak için. yoğurt ve bikaç defa meyve tattırdım ben yerken hoşuna gitti gibi

Ben cok korkuyorum bogazina bisey mi kaciririm ne hazirlicam ne kadar vericem bin bir soru aklimda keske hep emzirsem bende

Ben cok korkuyorum bogazina bisey mi kaciririm ne hazirlicam ne kadar vericem bin bir soru aklimda keske hep emzirsem bende

ilk bebekte insanın psikolojisi bozuluyor vallahi. ne kadar vericem, önce hangisi, sonra ne gelicek, az mı çok mu, saat kaçta vs. vs. bunun yanında araştırdığın sayfalarda yazanlar bir yandan, her kafadan çıkan türlü sesler bir yandan. insanlar da bir de şey var ya 'ben verdim bişey olmadı' deli oluyordum ya benim çocuğum ben ne istersem onu yediririm diye.

boğazına bişey kaçar mı diye düşünme canım önce pürelerle başlıcaz ama bir süre sonra blenderdan geçirmeden pütürlü olarak vermek lazım çatalla ezilmiş şekilde. komşumun torunu 1,5 yaşında hala püre yiyordu pütürlü gıdaya alışmadığı için. salatalık, meyve dilimleri, ekmek, kraker hep eline veriyordum ben korkmadan (tabi 8-9 aylıktan sonra)

Anne Sütü Alan Bebeklerde 6 Aydan Sonra Verilebilecek Örnek Beslenme Çizelgesi...

l 06.00 anne sütü
l 09.00 kahvaltı
l 11.00 meyve püresi
l 13.00 sebze çorbası + yoğurt
l 17.00 anne sütü
l 19.00 meyve püresi
l 20.00 kaşık maması veya muhallebi
l 23.00 anne sütü

bu şekilde belirtilmiş ama bana göre anne sütünden çok mahrum edilmiş bir beslenme düzeni olmuş

şahsen 6. aya girince kahvaltı vermek için acele etmem. meyve püresi ve yoğurt veririm gün içinde. sonra yavaş yavaş sebze püresi ilave ederim

muhallebi ve kaşık mamalarını ilk oğlum hiç sevmemişti bakalım ege sevecek mi?

Bende kan damlasını ilk kez verdim kan gibi çok kötü . Bana doktor meyva suladıysa verebilirsin demişti bende öyle yapacağım elma suyuyla vereceğim . Birde sizler kaç damla veriyorsunuz bize tahlil falan yapmadan 10 damla ver dediler ama bana çok gibi geldiben 4-5 damla veriyorum sadece​
bize sabah aç karnına dört damla denildi ama çoğunu tükürdü oğlum. bir de kakasını boyuycak korkma vermeye devam dedi.

ek gıda olayında kafama takılan bişey var. bulaşıklarını normal deterjanla mı yıkayacaz. tel süzgeçten kasıt ne. hani şu beyaz ince aralıklı plastik süzgeç mi

eek gidaya gectikce değişik şeyler yedikçe sen gör o zaman asik kokuyu gazi
Off düşünemiyorum o zaman

Bence ek gida konusunda herkes pimpiriklenmis.organik gida konusunda tabii ki organik vermek isterim ama su an mumkun degil.disarida organik diye satilan seylerin organik olup olmadigini bilmiyoruz.sahsen ben kisin pazardan aldiklarimi yedircem.yazinda anneannemizin bahcesi var domates kabak vs. Bahceden organik yeriz.yumurtasi filan mayis ayinda organik anneanneden gelir.bende ilk defa dun aksam kan damlasini verdim.simdilik bi degisiklik sikinti yok.ama hmsire bize sabah yada aksam verin gibi bisey demedi.sadece verdikten sonra 1 saat emzirme dedi o kadar.bide kaka lekesi camasir muhabbeti olmus.lekeler dalinle cikmiyo.bende once normal deterjanla yuksek derecede yikiyorum sonra kendi deterjaniyla bi kere daha yikiyorum.

Arkadaşlar merhaba Oğluma ilk kez kan damlası vermeye çalıştım büyük bir mücadele içinde o kadar hareketli ki üstüne başına damlattım benim böyle Ağzına danlatmam çok zor siz nasıl veriyorsunuz?4 damla dendi ama bizimki 2 damla ancak almıştır zaten 15 günde geç başladım ne zor işmiş bu damla

ben amwayin deterjanını kullanıyorum, her yeri kaka yapan bi kız benimki normal deterjanla kesinlikle çıkmıyo çarşaflarımdan biliyorum, onu tavsiye ederim, başta pahalı gibi ama 4,5 aydır kullanıyoruz bence yaşına kadar bile yeter :)

Bende dun verdim ilk kez sanki cocuguma kan iciriyomusum gibu hissttim burdaki yorumlari okuyunca vermeye karar verdim bakalim insallah huzursuzluk kabizlik yapmaz onluk takip verdim bi dahakine sende oyle yap :) bide ben dalinin sivi deterjanini kullaniyorum ama lekeleri cikarmiyo sizler ne kullaniyosuz kizlar, beyazlarda kaka lekesi oluyo bazen annem camasir suyu kullan diyo ama ben cesaret edemedi m​
Ben önce kosla ile yıkıyorum daha sonra sakinleri yıkıyorum çamaşırları

çay kaşığına damlatıyorum öyle veriyorum. bir elimde de peçete hemen siliyorum ağzını leke çıkmıyor çünkü

Ben.kasiga damlatip öyle veriyorum kan damlasini iki kerede iciyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…