Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    147
Yaşamadan yine bilemeyeceksin. Bu tamamen sizin deneyiminiz olacak. Şu bir gerçek ki ilk zamanlar desteğe çok ihtiyaç var. Benimde annem 10 gün kalabilmişti, babama tanı konmuştu o süreçte. Kayınvalidemde bana gelirsen bakarım, ben gelemem demişti. Gitmedim. Çok ama çok zorlanmıştım, yemek yapmayı geçtim, olanı yiyecek vakit bulamıyordum. Eşim ne yapacağını bilemiyordu, yaptığı yapmadığı herşey gözüme batıyordu. Sürekli kavga ediyorduk.
Size tavsiyem gittiğinizde rahat edebilecekseniz hiç bi iş yapmadan sadece bebekle ilgilenebileceğinizi düşünüyorsanız, size ve bebeğe ait oda olacaksa, bir süre gitmekte fayda var. Benim meme yaram vardı evde açık duruyordum sürekli (2 ay) örtünce aşırı acıyordu, sürekli süt akıyordu, o yüzden gidemedim. Kayınvalidemde görümcem vardı küçük o zamanlar, kendime ait odam da olmayacaktı.
Ama eşiniz yemek temizlik yapabiliyorsa, bu konularda becerikliyse ve size iyi bakabileceğini düşüyorsanız kendi eviniz daha rahat olur tabi. Bence en mantıklısı, ilk zamanlar eve düzenli kadın gelmesi yemeği temizliği yapması. Benim eşim istemedi ve zaten güvenilir birini bulmak da çok zordu. Dilerim en rahat şekilde atlatırsınız atlatırız 🙏
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için🙏🏻 annemde de kayınvalidemde de ben ve bebeğe ait oda olacak . Ev büyük ve yalnız yaşıyorlar . Ve evet annemde kalırsam bebekle ilgilenmek dışında hiçbir şeye karışmayacağım , annem bebek bakımı konusunda da çok iyi sabırlı . Eşim yemek temizlik yapar evde kalırsam fakat işten gelip yemek yapmasını bekleyemem 7de eve geliyor çünkü :( bakalım doğuma kadar kararımızı veririz ama zaten gidersem de 1 ya da 1 buçuk ay kalırım en fazla

Kızlar calısan hamile anneler nasıl dayanıyorsunuz banada yol gösterin . haftaya 32 hafta çalışabilir raporu alırım diyordum ama zor yürüyorum.Ayaklarım gün içinde şişiyor. Tuvaletim geldi mi penguen gibi tuvalete zor yetiştiyorum. Erken doğum riskim var iş yerim evden devam et mağazalara gitme dedi yarın son kez ziyaretim olacak mağaza ama evden bile çalışabilecek miyim bilmiyorum maddi olarak 1 ay daha maas yatsa süper olacak. Evde bir sürü yapılacak iş var allah yardımcımız olsışun
Benim de iş yerim eve uzak her gün 2 saatim yolda geçiyo 6 da uyanıyorum ise gitmek icin normalde cumartesileri calismazdim işler yoğun cumartesileri de yarım gün çalışmaya başladık isim masa başı ama erken kalkmak yol vs çok yorucu oluyo sürekli merdiven inip çıkmak zorunda kalıyorum bir de 29.haftaya giriyorum yarın 32. haftada direkt rapor alicam dayanamicam bende daha fazla yollarda doğurmaktan korkuyorum yoksa 😂

Selamlar hissettikleriniz cok normal 🥰 dogumdan sonra karar verin bu surece isterseniz ama anneninizin yaninda olmak elbet iyi gelcek siz de toparlanmis sekilde donmus olursunuz bu durumda tabi es te dusunuluyo ama oncelik sizin ve bebeginiz sagligi kendinizi zorlamanin anlami olmaz yipratabilir ☺️ benim ilk 20 gün annemle kv dönüşümlü kalmıştı saolsunlar sonra hep gidip geldiler düzeni kendim kurdum kendim yıkadım kendim çıkardım dışarı yemeği yaptım bi şekil bazen aç kaldım bazen bebek ağladı ben ağladım banyo yapamadım vs eş desteği hiç olmadı zaten biri gelsinde tutsun banyo yapiim diye beklediğim oluyodu ilk başlarda yani ama sonra düzen oturuyo bi şekilde 🤗 Su akar yolunu bulur doğumdan sonra bakarsınız durumunuza gönlünüz nasıl isterse öyle yaparsınız en iyi şekilde geçer bu süreç umarım hepimiz için 🌸
Çok teşekkür ederim💕 hepimiz için çok güzel geçsin. Öncelikle sağlıklı kucağımıza alalım gerisi hallolur 🙏🏻🙏🏻

Herkese merhaba, kontrolden geldim benim bebiş doğum pozisyonuna geçmiş, ve aşağı inmiş acele ediyor dedi. Magnezyum yazdı. Benzer durumda olan var mı? Normalde başka bi sorun yoktu muhtemelen çok hareketlisin ondan oldu dedi. Yani evden çalışıyorum, evet evde sık sık ayaktayımdır eğilip kalkarım ama daha aktif olanlar var ua insanlar spor falan yapıyor bu nasıl iş😟

Ne yaptilar ne yapmadilar hiçbir fikrim yok. Yurtdisindayim. Kan aliyorlar sorun varsa arariz deniyor. 1 hafta geçti aramadilar. Hadi dedim bir arayip sorayım bebeğin rhesus testi ne cikti rh negatif mi pozitif mi ona bakilacakti. Pozitifmiş.
Aramadilar ya ben de kendimi avutuyordum negatif heralde diye. Antikor testi yaptilar mi bilmiyorum
Benim doktor sadece antikor testi istedi,ben kan grupunu öğreneyim sorunca gereksiz olduğunu söyledi. Benim 2 çocuğumunda kan grubu pozitif önemli olan antikor testinin negativ olması.

Kızlarr size bir şey danışacağım. İlk doğumum olacak. Bulunduğum şehirde ben ve eşim dışında kimsemiz yok ailelerimşz uzakta. Annem doğumuma gelecek sağolsun. Ama en fazla 20-25 gün kalabilecek . Annem diyprki sonrasında da birlikte bizim eve dönelim diyor. Annemin sorumlulukları var çünkü ve bizim ev çok çok küçük o yüzden o kadar kalabilirim diyor . Birlikte dönelim 1-1,5 ayda bizde kalalım diyor. Bana da cazip geldi aslında çünkü biraz kaygılı bir insanım ve ilk dönemlerinde tek kalırsam üstesinden gelir miyim korkusu var . Ama bi taraftanda eşimden ayrı kalmış olacağız o süreçte . Eşim çpcuğunu göremicek. Bende ilk kez eşimden ayrı kalmış olacağım. Aynı zamanda da kayınvalidemlerde annemlerle aynı şehirde. Haklı olarwk onlarda da kalmamı isteyecekler gidersem . Minik bir bebekle bi o ev e bi diğer eve göçebe gibi aşırı düzensiz bir süreç geçirerek hem ben hem bebek daha mı fazla yıpranırız diye düşünüyorum. Benim gibi herkesten uzakta yaşayan ve ilk doğumu olacaklar nasıl yönetmeyi planlıyor acsba ? Bu arada normalde ben düzenden yanayım ve kendi evim en rahat en huzurl uyer benim için. Fakat çocuk büyüten çoğu arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk aylar çok ağır geliyor psikolojikmende çok etkileniyorsun ve ne kadwr fazla destek alırsan o süreci o kadwr kolay atlatırsın diyorlar. Eşim gündüzleri çalışıyor , akşamları destek olabilecek bana. İşi çok yorucu ve yoğun. Gündüzleri çalışıp gecede sen uyuma bebeğe bak diyemem açıkçası . Elbette yardımcı olacak elinden geleni yapacağından çok eminim ama akşam 7 de ancak evde olabiliyor . Uyuyana kadwr ilgilenir ama sonrasında onunda biraz uyumaya dinlenmeye ihtiyacı olacaktır, sabah kalkıp işe gidebilmesi çalışabilmesi için.
Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın, ilk olunca bir bilinmezlikte hissediyor insan kendini. Her taraftan ayrı bir ses çıkıyor , yaşamadığın içinde neyin bana bebeğe iyi geleceğini bilemiyorum .
Benim annem 50 gun kaldi bizimle sonra yalnizdim ben de. Esim de yogun calisiyor, pek destek olmadi. Annem gittikten sonra hakikaten cok zor oldu, ama yalniz kalinca ancak kendi duzenimi kurabildim ve anne oldugumu anladim/yasadim. Bence akisina birakin. Anneniz gidince bi bakarsiniz, zorlanirsaniz esiniz sizi goturur 10 gun bile kalsaniz iyi gelir. Kv ile durumlariniz nasil bilmiyorum ama ayip olmasin diye biraz da orada kalmayi dusunmezdim. Cok samimi ve rahatsaniz siz bilirsiniz tabi.

Kızlar calısan hamile anneler nasıl dayanıyorsunuz banada yol gösterin . haftaya 32 hafta çalışabilir raporu alırım diyordum ama zor yürüyorum.Ayaklarım gün içinde şişiyor. Tuvaletim geldi mi penguen gibi tuvalete zor yetiştiyorum. Erken doğum riskim var iş yerim evden devam et mağazalara gitme dedi yarın son kez ziyaretim olacak mağaza ama evden bile çalışabilecek miyim bilmiyorum maddi olarak 1 ay daha maas yatsa süper olacak. Evde bir sürü yapılacak iş var allah yardımcımız olsışun
Ben evden çalışıyorum. Fiziksel olarak aşırı rahatım ama stres yönünden hiç rahat bir işim yok. Sürekli bir şey istiyorlar ve dertleri hiç bitmiyor. Bir de doğum iznine ayrılacağımı bildikleri için önden bir sürü işi yaptırmaya çalışıyorlar. Bu stres ve yoğunluğu devam ettiremiyorum. Bebeğimi durduk yere strese sokuyorum. Müdürüm, yöneticim çıkma sonuna kadar çalış, sonrasında kullanırsın rahat edersin diyor ama yemezler :)

Bu nedenle 32. haftamda ayrılacağım. Kalan zamanı bebeğimden önce kendime, eşime, bebeğimin hazırlıklarına ayıracağım. Bu zamanlar bir daha gelmeyecek. Kimse için kendimi yıpratamam

Eşim de sağ olsun destekliyor beni. Ben zaten bir süre de ücretsiz izin kullanacağım. 2026’ya kadar Allah izin verirse bebeğimle olmayı düşünüyorum

Kızlarr size bir şey danışacağım. İlk doğumum olacak. Bulunduğum şehirde ben ve eşim dışında kimsemiz yok ailelerimşz uzakta. Annem doğumuma gelecek sağolsun. Ama en fazla 20-25 gün kalabilecek . Annem diyprki sonrasında da birlikte bizim eve dönelim diyor. Annemin sorumlulukları var çünkü ve bizim ev çok çok küçük o yüzden o kadar kalabilirim diyor . Birlikte dönelim 1-1,5 ayda bizde kalalım diyor. Bana da cazip geldi aslında çünkü biraz kaygılı bir insanım ve ilk dönemlerinde tek kalırsam üstesinden gelir miyim korkusu var . Ama bi taraftanda eşimden ayrı kalmış olacağız o süreçte . Eşim çpcuğunu göremicek. Bende ilk kez eşimden ayrı kalmış olacağım. Aynı zamanda da kayınvalidemlerde annemlerle aynı şehirde. Haklı olarwk onlarda da kalmamı isteyecekler gidersem . Minik bir bebekle bi o ev e bi diğer eve göçebe gibi aşırı düzensiz bir süreç geçirerek hem ben hem bebek daha mı fazla yıpranırız diye düşünüyorum. Benim gibi herkesten uzakta yaşayan ve ilk doğumu olacaklar nasıl yönetmeyi planlıyor acsba ? Bu arada normalde ben düzenden yanayım ve kendi evim en rahat en huzurl uyer benim için. Fakat çocuk büyüten çoğu arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk aylar çok ağır geliyor psikolojikmende çok etkileniyorsun ve ne kadwr fazla destek alırsan o süreci o kadwr kolay atlatırsın diyorlar. Eşim gündüzleri çalışıyor , akşamları destek olabilecek bana. İşi çok yorucu ve yoğun. Gündüzleri çalışıp gecede sen uyuma bebeğe bak diyemem açıkçası . Elbette yardımcı olacak elinden geleni yapacağından çok eminim ama akşam 7 de ancak evde olabiliyor . Uyuyana kadwr ilgilenir ama sonrasında onunda biraz uyumaya dinlenmeye ihtiyacı olacaktır, sabah kalkıp işe gidebilmesi çalışabilmesi için.
Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın, ilk olunca bir bilinmezlikte hissediyor insan kendini. Her taraftan ayrı bir ses çıkıyor , yaşamadığın içinde neyin bana bebeğe iyi geleceğini bilemiyorum .
Bunu gerçekten de doğum yaptıktan, bebeğiniz 15 günü geçtikten sonra en doğru şekilde anlayabilirsiniz. Belki de çok kolay bir bebeğiniz olacak, başbaşa da rahatlıkla halledebileceksiniz.

Saraya bile gitsek, insanın evi gibisi yok. Ama şimdi atmak kolay :)

Ben de anneme ‘15 gün sonra gidersin, ben bebeğime tek başıma bakmaya alışmalıyım’ diyorum ama yani beni neyin beklediğini de bilmiyorum :) belki de gitme anne yalvarırım diye ayaklarına kapanacağım :)

Bebeklerimiz sağlıklı olsun da bir şekilde bakarız. Ben yeni doğmuş bebeğinizin ve sizin düzeninizin bozulmamasından yanayım. Ama baktınız olmuyor gidersiniz. Ne şanslısınız ki böyle bir opsiyonunuz var

Kızlar özelde kan uyuşmazlığı ignesi yaptıran var mı devlette yazılınca ücretsiz özelde 750-1000 lira ücret aldıklarını okudum ama emin olamadim

Benim annem 50 gun kaldi bizimle sonra yalnizdim ben de. Esim de yogun calisiyor, pek destek olmadi. Annem gittikten sonra hakikaten cok zor oldu, ama yalniz kalinca ancak kendi duzenimi kurabildim ve anne oldugumu anladim/yasadim. Bence akisina birakin. Anneniz gidince bi bakarsiniz, zorlanirsaniz esiniz sizi goturur 10 gun bile kalsaniz iyi gelir. Kv ile durumlariniz nasil bilmiyorum ama ayip olmasin diye biraz da orada kalmayi dusunmezdim. Cok samimi ve rahatsaniz siz bilirsiniz tabi.
Eşimin anne babası yalnız yaşıyor ve ilk torunları onlarda çok heyecanlı. Dolayısıyla eşim orda da kalmamı istiyor . Aslında onlarla bi sıkıntım yok fakat yine bana kalsaydı elbette sadece annemde kalırdım😂 ama eşimin hatrı için onunda gönlü olsun diye kalırım

Bunu gerçekten de doğum yaptıktan, bebeğiniz 15 günü geçtikten sonra en doğru şekilde anlayabilirsiniz. Belki de çok kolay bir bebeğiniz olacak, başbaşa da rahatlıkla halledebileceksiniz.

Saraya bile gitsek, insanın evi gibisi yok. Ama şimdi atmak kolay :)

Ben de anneme ‘15 gün sonra gidersin, ben bebeğime tek başıma bakmaya alışmalıyım’ diyorum ama yani beni neyin beklediğini de bilmiyorum :) belki de gitme anne yalvarırım diye ayaklarına kapanacağım :)

Bebeklerimiz sağlıklı olsun da bir şekilde bakarız. Ben yeni doğmuş bebeğinizin ve sizin düzeninizin bozulmamasından yanayım. Ama baktınız olmuyor gidersiniz. Ne şanslısınız ki böyle bir opsiyonunuz var
Tşeekkür ederim inşallah hepimizin bebişleri sağlıklı uslu minnoş olurlarda düzenlerimizi bozmaz rahatlıkla atlatırız ilk ayları🙏🏻 ya aslında evet şanslıyım diyim fakat aynı şehirde olsaydık hem düzenim bozulmqzdı hem yalnız kalmwzdı. Sadece yardıma ihtiyacım oluncq annem gelir giderdi

kızlar çok ağırlaştığımı hissediyorum bu hafta yatakta dönmek kalkmak oturmak her şey zorlaştı gibi bebişte hiç durmuyor kımıl kımıl arada sancı giriyor normal mi acaba kontrolüme daha bir hafta var. bu arada 32 de izne ayrılanınız var mı bende düşünüyorum gibi
Normal seninle günümüz aynııymis bende de oluyor bu dediklerin pazartesi randevum var bende soracağım

Kızlar özelde kan uyuşmazlığı ignesi yaptıran var mı devlette yazılınca ücretsiz özelde 750-1000 lira ücret aldıklarını okudum ama emin olamadim
Rhopylac iğnesi için ücret alamazlar çünkü SGK iğnenin tamamını hastaneye ödüyor 😊 Eğer ücret almakta ısrar ederlerse hiç strese girmeyip ödemenizi yapın Rhopylac ilacı yazıcak şekilde hizmet dökümlü faturanızı alın bağlı bulunduğunuz sgk ya bildirin ödemenizi geri alırsınız.

Back
X