• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Kızlar selam, İstanbul Anadolu yakasında bildiğiniz iyi bir çocuk doktoru var mı? Ben her hastalıkta antibiyotik ve çeşitli ilaç yazan doktorlardan bıktım. Birsuru doktor değiştirdim. Hep de haklı çıktım. Çünkü otomatik antibiyotik yazıyorlar. Yazdıkları ilaçları kullanmıyorum zaten. En fazla ateş dusurucu kullanıyorum. O da gerekirse... Madem kullanmayacağım, neden doktora gidiyorum? Tecrübeli ve ilaç sevdalısı olmayan doktor önerisi olan var mı?

bizim burada öyle bir doktor var canım, istanbul anadolu yakasında da illa ki vardır inşallah bulursun aradığın gibi bir doktoru. bazen de şöyle oluyormuş, sen sağlık konusunda bilgili, çocuğunu takip edebilen, ateşini kontrol altında tutabilen bir ebeveyn isen doktora ilaç kullanmak istemediğini belirttiğinde ona göre bitkisel doğal içecek yiyecekler de önerebiliyormuş. normalde ilaç yazan doktor sana ilaç yazmıyormuş, böyle bir şey duymuştum.
benim tanıdığım bazı aileler (ve içinde doktor olanlar da var), en ufak bir hastalıkta antibiyotiği veriyor, p..ditusu veriyor, çok zararlı olmasına rağmen öksürük şurubunu veriyor. çocuğu kontrol altında tutmak gece başında beklemek tabi daha zor... ben kadir tuğcu nun yapın veya yapmayın dediklerini okuyorum hafif geçiriyorsa ilaç vermiyorum.

Kızlar selam, İstanbul Anadolu yakasında bildiğiniz iyi bir çocuk doktoru var mı? Ben her hastalıkta antibiyotik ve çeşitli ilaç yazan doktorlardan bıktım. Birsuru doktor değiştirdim. Hep de haklı çıktım. Çünkü otomatik antibiyotik yazıyorlar. Yazdıkları ilaçları kullanmıyorum zaten. En fazla ateş dusurucu kullanıyorum. O da gerekirse... Madem kullanmayacağım, neden doktora gidiyorum? Tecrübeli ve ilaç sevdalısı olmayan doktor önerisi olan var mı?
esra canim ben kızı kurtköy ersoya goturuyorum. genel anlamda memnunum ilgili doktorlar. prof var hatta. ama ben ona goturmedim hic. dogumu orda yaptim cok ilgilendiler dusun mama vermemi istemediler hep anne sütü verdirdiler. hemsireler gece gunduz yanimdaydi. ilac konusunda da ayni ilgiyi gisteriyorlardir herhalde. yakinmisin bilmiyorum istersen dolaptaki anne sutlerinden vereyim . en iyi antibiyotik o cunku. ben oglumada hergun veriyorum. senin gibiyim korkuyorum ilac vermelerinden bir almaya basladimi daha da devam ediyorlar. bir dene istersen kurtkoy ersoy hastanesi kurtkoye varmadan bir durak once yol ustunde.

20160108_190523.jpg

Olmuş canim olmuş oğlumun heralde doğum günleri yaklaşıyor heyecan başladımı hazırlıklar ne alemde anneler

30 ocak oğlumun doğum günü kış olduğu için çok bi seçeneğinimız olmadı bide küçük dışarda kutlamak için evde karar verdik bol alımlı süslü müzikli güzel ikramı bir doğum günü düşünüyorum kısmet se ikramları planladığı ama olanla mümkün değil yapamam kV bakar artık bi gün önceden bide seçimleri genelde 1 gün evvelce yapılan şeylerden yana börekler ve poğaça difrize atcam pişirme o gün pişirin ikramları paylaşalım kızlar neler yapacaksınız fikir alışverişi yapalım bu arada sen ne yapacaksın canım varmı plân

Olmuş canim olmuş oğlumun heralde doğum günleri yaklaşıyor heyecan başladımı hazırlıklar ne alemde anneler
yok canim ya.. oglumun dogum gunu yedi subat. bu eşimle nikah tarihimiz. bizde onemli seyler kutlanir. normalde nikahi kutlamazdik ama esime surpriz yaptim kafa dagitalim diye. yoksa benim psikoloji harap. hem lohusalik hem ruhen ve bedenen yorgunluk hem topuk kaninin ikinci kez alinmasi endisesi hem iki cocuga tek basima daha kendime gelememisken bakmak yipratti beni. bugün icim daraldi sikinti bastı. fotograflara bakayim derken bir tanede size gondereyim dedim. dogum gununde biz bizeyiz. kimsemiz yok

benim hazırlıklar bitti.
24 ocakta kutluyoruz inşallah :)
Hay masallah, hangi ara hazirliklara basladin da bitirdin ;)
Biz bu sene yanliziz. Abimler gelecekti ama gelemiyor. Anneanne ve dede ile evde kucuk bir kutlama yapariz. Ezos anlayabilecek yasa gelene kadar misafirli, buyuk bir kutlama yapmayi dusunmuyorum..

Kızlar Zeynep bronşit olmuş. Hem antibiyotik kullanacağız hem de penisilin iğne olacak 7 gün. Yoksa zature olma riski var. Bu sene hastalıklar çok ağır. Hastanede o kadar çok çocuk vardı ki... Çok şükür Allah beterinden saklasın.

Kızlar Zeynep bronşit olmuş. Hem antibiyotik kullanacağız hem de penisilin iğne olacak 7 gün. Yoksa zature olma riski var. Bu sene hastalıklar çok ağır. Hastanede o kadar çok çocuk vardı ki... Çok şükür Allah beterinden saklasın.
canim cok gecmis olsun..insallah birance atlatir...

slm kizlar bende buarlar cok hastaydim..ustune 20 lik disim sonunda cektirdim..cok kötü sinuzit olmustum..doktor 10 igne verdi..cok sukur biraz daha iyi oldum..kizimla fazla ilgilenemiyordum..mina üzülüyordu durmadam gelip bana sariliyordu onun o halini görünce üzülüyordum...allah kimseyi annesiz babasiz birakmasin..dogum gününden bahsetmissin ben daha hazirlik yapmamisim..bizde evde kutlariz ..zaten dogum günü kapanişi jelibonla biz kapatiriz..cünkü bizim dogum günlerimiz 27 şubat..ayy inanamiyorum kuzularimuz 2 yasinda olucaklar..

kızlar selam. bizde dün ateşliydik. 39 a çıktı bir ara. ılık duş ve ıslak bezle hallettik. doktora gidince daha çok hasta olup gelecekler yakında. o kadar hasta var ki. dikkat edelim kuzulara. onlara bir şey olmasın yaaa. şükür ilaçsız düştü ateşi. öğlen 4 ten gece 10 a kadar ateşliydi ama ben bütüngece takip ettim.

slm kizlar bende buarlar cok hastaydim..ustune 20 lik disim sonunda cektirdim..cok kötü sinuzit olmustum..doktor 10 igne verdi..cok sukur biraz daha iyi oldum..kizimla fazla ilgilenemiyordum..mina üzülüyordu durmadam gelip bana sariliyordu onun o halini görünce üzülüyordum...allah kimseyi annesiz babasiz birakmasin..dogum gününden bahsetmissin ben daha hazirlik yapmamisim..bizde evde kutlariz ..zaten dogum günü kapanişi jelibonla biz kapatiriz..cünkü bizim dogum günlerimiz 27 şubat..ayy inanamiyorum kuzularimuz 2 yasinda olucaklar..
geçmiş olsun canım. evet sanırım en son biz varız. reyyan da vardı sanırım ama o 26 olabilir. daha dün kucağıma almıştım. ne ara 2 yaşına geldi bu kuzular ya. büyüyorlar çabucak. kutlama konusundaa büyük bir hazırlık düşünmüyorum. evde kutlarız. kuzenleri var zaten. kardeşlerimde geldim mi baya kalabalık oluyoruz.

Hazırlık yapıyoruz :) pinyatasını kendim yapıyorum:)

Hay masallah, hangi ara hazirliklara basladin da bitirdin :KK66:
Biz bu sene yanliziz. Abimler gelecekti ama gelemiyor. Anneanne ve dede ile evde kucuk bir kutlama yapariz. Ezos anlayabilecek yasa gelene kadar misafirli, buyuk bir kutlama yapmayi dusunmuyorum..

valla 2 ay önce başladım yavaş yavaş bitirdim sonunda.
http://cekirdekaile0506.blogspot.com.tr/2015/12/dogum-gunu-hazrlklar.html detaylar burda bitsin en ince ayrıntısına kadar paylaşırım.

Bu sene nisa duru anlıyor öyle heycanlı ki evdeki eşyaları görünce falan anne üf iiki doodun diyor :=)

bu arada pinyata ne açıkla bakem bende yapayım :D

30 ocak oğlumun doğum günü kış olduğu için çok bi seçeneğinimız olmadı bide küçük dışarda kutlamak için evde karar verdik bol alımlı süslü müzikli güzel ikramı bir doğum günü düşünüyorum kısmet se ikramları planladığı ama olanla mümkün değil yapamam kV bakar artık bi gün önceden bide seçimleri genelde 1 gün evvelce yapılan şeylerden yana börekler ve poğaça difrize atcam pişirme o gün pişirin ikramları paylaşalım kızlar neler yapacaksınız fikir alışverişi yapalım bu arada sen ne yapacaksın canım varmı plân

Hazırlık yapıyoruz :) pinyatasını kendim yapıyorum:)
Ohh ne guzel hazırlıklar başlasın bende kirtasiyeden grofon kağıdı alcam top gibi süs yapcam oluyo ya balonlar helyumla siscek masanın köşelerine tutturcam prima bezin kocaman kartonundan 2 rakami kestim pembeli peçeteler alıp küçük küçük yapistircam pofuduk kocaman bi 2 olucak yine aynı şekilde mutlu yıllar ceylin yaparım 2 yazan üçgen süsler geçen seneden kalan masa örtüm pecetelerim kullancam bu tema yok yani.Menü olarakta kıymalı börek ,havuç salatası ,mayala puaça ,humus ,patates puresinden civciv yapcam inşallah pastamizda olcak nur pastanesi nden geçen sene çok memnun kaldık taze ve lezzetli kıyafette var siyah etek bide krem elbisesi hiç giymedi daha.geçen sene gelinlik gibi aldık 1 kere giydi işte bizim gelinlikler gibi.ve bu sene aileyle değilde arkadaslarla yapcaz çocuklu ceylin yaşlarında çocuklar eglensin ayy çok uzun yazdım galiba

Back