2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    463
Canocan slm:)aldigin minnak tencerenin icine oturcak
Gibi bide suzgec al saplida olabilir tencereye suyu koy
Ustune suzgeci koy ne haslicaksan dogra suzgece tencerenin
Kapaginida kapa koy ocaga su sebzelere degmesin ama

hayırlı sabahlar canocan o zaman ben bide süzgeç avına çıkayım :) ayy allahım bugün kocişle kocaman bi züccaciye dükkanına gideceğiz şimdiden çok heyecanlıyım acaba neden bi züccaciyeciyle evlenmedim diye düşünmüyo değilim kocişe geçen gün bana özel günlerde hediye alma götür bi züccaciyeciye bi bütçe ver dilediğini al de dedim tamam dedi :) aman zaten hep çiçek alıyordu daha kârda olurum böyle
 

Bencede zor donemler cnm.bende bir kere cok sinirlendim bagirdim.ama ole pisman oldum ki anlatamam.dedim ki cocugun ne sucu var.biyeri agrimasa aglamaz.ama insaniz iste.uykusuzluk ,yorgunluk, ev karisik .hepsi hepsi ust uste gelince istemsiz yapiliyo.
 

Bencede zor donemler cnm.bende bir kere cok sinirlendim bagirdim.ama ole pisman oldum ki anlatamam.dedim ki cocugun ne sucu var.biyeri agrimasa aglamaz.ama insaniz iste.uykusuzluk ,yorgunluk, ev karisik .hepsi hepsi ust uste gelince istemsiz yapiliyo.
 
ilk defa kayisi tattirdim minnosa bugun 3. gunumuz bi alerji belirtisi de yok cok sukur. Simdi tattirmak bisey degil de ogun olunca baya zorlanicam gibi nasil hazirlicam cesit cesit bilmiyorum
 
Bebişinin gazını hala çıkartmaya çalışan var mı karnını doyurduktan sonra.biz hala sırtını sıvazlıyoz yaa
 
Kızlar merhaba hepinize..İçim çok dolu..Migrenim tuttu ağlamaktan..Benim minnoşun kabızlığı vardı 2 aydır..Bıraksak haftada 1 yapıyor onu da bizim yardımımızla..Bir defa inat ettim bekledim 8. gün gece ben yaptırdım yine..Geçen cumartesi artık bir gastroentoloğa götürelim dedik..Aldık Acıbadem'e götürdük..İnanın istemedikleri test kalmadı..Yavrum 3 tüp kan verdi, ağlamaktan morardı.. Batın ultrasonu istendi..Onu da yaptırdık hepsi temiz çıktı..Doktorumuz d...lac verdi, 3gün devam edelim yapmazsa dozu 2'ye çıkaracağız dedi..Bizimki 6 günde yine bir kez yaptı..Çıldırmak üzereyim.. Çünkü bundan sonraki aşama baryumlu barsak grafisi ve acılı bir işlem...Bağırsaklarında darlık olabilir dedi doktor, ya da sadece bir bölümdeki sinirler işlevini yapamıyor olabilir..Çözüm ???? A-ME-Lİ-YAT...Kızlar çok korkuyorum ya..Melek gibi kızım..Bir görseniz her daim gülücükler atar..Agular..Gece saatinde yatar, sabah saatinde uyanır..Bizi hiç üzmez.. Şimdi ben nasıl kıyayım ona..Acıbadem'i biliyorsunuz maddi olarak bitirdi bizi Testler muayene derken 3.000'i buldu..Şimdi başka prof'lar arıyorum, herşeyimiz feda olsun kuzuma..Yeter ki bişeyi yok desinler.. Lütfen bu sorunları yaşayan varsa, belirtileri yazabilir mi? Belki bir tanıdığınızda, karabanızda olmuştur.. Kızım 7.800 gramdı en son, 3.120 doğmuştu..Bu haftasonu 4 aylık olacak tam.. Bağırsağında problem olab çocukların gelişimi iyi olabilir mi? Offff karmakarışığım kızlar yaa.Kafaları şişirdiysem kusura bakmayın..
 

Allah şifa versin inşallah ameliyata gerek kalmaz mübarek günler.belki ilacın bi alışma süresi vardır dicem ama iyi düşünelim ne bilim.
 

Canim gecmis olsun acil sifalar diliyorum acibadem hast.acibadem sig.olmadan
Gidersen altindan kalkamazsin ben dogumumu orda yaptim
Oglumun dr.orda sigortamiz var egerameliyat derlerse ciddi rakam veriyolar
Dusunki dogum 10 bin tl.eger ameliyatlik durumu olursaki insallah olmaz
Cok iyi bir cocuk cerrahi taniyorum benim oglusu ameliyat edicek 10 aylikken
Aklinda bulunsun ama acibadem sig.yaptirirsan oncelikle verdigin 3 bini
Senelik muayene ve ameliyat parasi seklinde odersin oyuzden dedim sig.yoksa bosa para dokme genede sen bilirsin
 

Çok üzüldüm valla Allah en kısa zamanda şifasını versin minik meleğine inşallah en kısa zamanda bu duruma bi çözüm bulursunuz da gerek kalmaz ameliyata. tekrar çok geçmiş olsun canım.
 

canım merhaba, benim kızım için kabızlık gibi bir teşhis konmadı ama benim kızım da en erken 4 günde bir yapıyor kakasını. hatta bir kez 8 gün sürdü. masaj ve hareket ettirmek dışında bir müdahalede bulunmadık. bizim doktorumuz da Acıbadem'de. o bize 8 güne kadar bekleyebilirsiniz eğer bir rahatsızlık belirtisi göstermiyorsa demişti. biz de bekliyoruz. sadece kaka yapacağı gün daha çok ıkınıp gaz çıkarıyor o kadar.benim bildiğim kadarıyla eğer çok sert kaka yapmıyorsa, keçi gibi, ya da 8 güne kadar rahatsız gözükmeden durup yapıyorsa kakasını sorun yok demektir. hatta ben de endişelenip yabancı forumları da okumuştum. onlarda 12 gün yapmayan var. onlara da doktorları erik suyu öneriyorlar çok uzun sürerse. bir de anne kabız olunca bebeği de etkiliyormuş. o yüzden ben çok kabız olurum, doktorum kendini koru demişti. umarım ciddi bir sıkıntısı yoktur, ama testlerde sorun çıkmadıysa yoktur kendini üzme.
 

Canım kakası bildiğin sulu bebek kakası..Açıkçası tam 2 aydır ben de kabızım, biraz düzeliyor gibi sonra yeniden başlıyor.. 8. gün kendisi yapsa sorun değil de, ben kulak çubuğuyla uyarınca yapıyor..Ama 8. gün bile gülücükler havada uçuşuyor..Yani huzursuz bile değil..Ne bileyim belki kendimi rahatlatıyorum ama bağırsaktaki cerrahi problem çocukta huzursuzluk yapmaz mi?????
 
Bebişinin gazını hala çıkartmaya çalışan var mı karnını doyurduktan sonra.biz hala sırtını sıvazlıyoz yaa

Olmaz mı :) bizim inanllmaz gaz problemimiz var sırtını ovarken çıksa bile rahatlamıyo kuzum ayakları falan da hareketli ama kendi beceremiyor hala
 

Canım özel sağlık sigortamız var.. Eşimin şirketi ödüyor sigorta primlerini ama bizim ufaklığın sigorta başvurusu işleme konmamış ne hikmetse..Eşim İK'cılar atlamış olabilir diyor..İnşallah bu hafta yapılacak onun sigortası da...Ama büyük ihtimalle yine pek çok şeyi karşılamayacak sigorta..Şirketin yaptığı %80'lik oluyor, o da bazılarını hiç kapsamıyor..Zaten prof'lar biliyorsun kendileri anlaşıyor sigorta şirketleriyle, çoğu da anlaşmamayı tercih ediyor.. Soruyoruz o hocamınızın sigorta anlaşması yok 475 tl muayene ücreti diyorlar..Anlayacağın para dökmeden bu memlekette insanca muamele göremiyorsun..Tıp fakültelerinde asistanlarla uğraşmak, sıra beklemek falan ufacık bebeklere göre değil..Ben hasta olsam kendime acımam da, meleklere kıyılamıyor işte..
 
kızlar şimdi 4. ay kontrolümüzden geldik. 7250 gr, 66 cm olmuş kızım. geçen ay çok az kg alıp 1 cm uzamıştı ve doktor sütün yetmemiş demişti. bana malt hapı ve balık yağı önermişti. onları kullandım ve bu ay bizi tebrik etti. hatta mama mı verdiniz dedi. hayır deyince tebrikler o zaman dedi çok sevindim. sütüyle ilgili endişesi olan arkadaşlara tavsiye ediyorum. demek ki hem miktar hem kalitede etkili oldu çünkü kızım çok miktarda emmiyor. az emiyor genelde.
bir de öbür meseleden bahsedeyim. size de olursa aynısı diye aklınızda olsun. gece sabaha karşı emzirdim, bir süre sonra kendiliğinden uyandı huzursuz şekilde. baktım ter içinde. soğuk gibi geldi eşimi uyandırdım, bi bak dedim. normal dedi, hemen ardından kızım kustu. ama normal bir kusma değil. öğüre öğüre tüm midesini boşalttı. yatak göl gibi oldu ben inanılmaz korktum hemen yan yatırdık tabii. kızım da neye uğradığını şaşırdı. midesi boşamana dek kustu. sonra yüzünü silip kucağıma aldım sarıldım. çok uykulu ve halsizdi. bir süre sonra çok soğuk olduğunu farkettim. hemen ateşine baktık, 35.3 çıktı. panik olduk tabii. sarıldım iyice. sonra yatağa geldik üstümüzü çıkarıp sarıldık kızıma ısınsın diye. yarım saat sonra baktık 35.7 olmuş. emmek istedi emzirdim. yine kustu. dedik iyice ısınsın en iyisi. uyuyordu zaten bir yandan. öyle sarıldım kaldım. 2 saat filan uyudu ama ısındı vücudu. uyanınca emzirdim kusmadı. toplam 4-5 saat sürdü ısınması. doktoruna mesaj yazmıştım bugün kontrolümüz vardı şansa. doktor önce tatilden yeni mi geldiniz ve kakasında tuhaflık var mı dedi. ikisine de hayır deyince dedi ki, yoğun kusma sonrası tansiyon düşmesine bağlı bişey şoku(hatırlamıyorum) yaşamış vücut ısısı düşmüş. sarılarak iyi yapmışsınız dedi. panik olmayın, bişey tekrarlarsa kötüdür, bir kez olunca önemsizdir genelde dedi. biz de rahatladık. şu an bir sıkıntısı yok, çok şükür. uyuyor.
bir de uzattım ama yazmak istiyorum. doktorumuz 6. aya kadar sadece anne sütü verilmesini istediğini, 6. aydan sonra sebzeyle tadıma başlayacağımızı söyledi. uluslararası alanda 8. aya kadar uzadı anne sütü içirmek artık, dedi. bir de kan ilacı meselesi. bebeklerde 4. aydan sonra kansızlık olduğunu, ama bunu 1 yaşına kadar tolere edebildiklerini, 9. ayda ilaç kullansın ya da kullanmasınlar hepsine test yapıldığını, o zaman gerçek ihtiyacın ortaya çıktığını söyledi. eğer 9 ay-1 yaş arası kansızlık yüksekse ilaç vereceğiz yoksa vermiyoruz artık çünkü kan ilaçlarında paraben bulunuyor, dedi. şu an neredeyse tüm doktorlar veriyor, ancak biz tavsiye etmiyoruz, dedi. bebeğinizde elleri ve ayaklarında soğuk terlemeler olabilir, normal dedi. öyle yani biz kullanmayacağız ilacı. isterseniz siz de sorun doktorlarınıza, fikir alın en azından. ben çok şaşırdım çünkü herkes kullanıyor ama doktoru dinleyeceğiz napalım.
 

Hangisine gidiyon
 
Burp çok güzel yazmışsın beni çok bilgilendirdi teşekkür ederim. 6. Aydan sonra bebişine yaptığın herşey hakkında arada bir küçük bilgiler verirsen sevinirim

Tabiki vakit buldukca yazmaya çalışırım zira bir de 2 yaşında oğlum var bilgiler taze
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…