2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    463
Kızlar hastanelik olduk çok üzgünüm dün ateşlemesi bebeği m bugün doktora geldik enfeksiyon çıktı kanında antibiyotik alıyoruz miniğim delik deşik oldu idrar yolundada enfeksiyon varmış

canım benim ya geçmiş olsun miniğe Allah tez şifalar versin..
 

Hic bilmiyorum ki cnm
 

Ayy sagol canim ya. Ben sabah kalktigimda feci tas gibi oluyo gogsum.hatta kizim zor tutuyo. 4 saat emmeyince tabii doluyo cok. Demek ondan boyle oldum. Bundan sonra zorda gelse sagcam gece
 

Canim doktorlar soyle bi dokunuyolar bebegin karnina anlayiveriyolar durumu nasil oluyosa. Bikere oglumda soguk alginligi vardi goturduk dr.a . Karnina dokunarak bakti.gazi cok var isal olabilir bikac gune dedi. Ertesi gun isal oldu cocuk. 3yasinda filandi ozaman.buyum ihtimalle sen de gotursen bi dokunup anliycaktir diye dusunuyorum.zaten kabizsa cok settir karni.
Ben gecenlerde adacayi yagi aldim.aci elma yagida deniyomus.onunla karnina bide topuklarina masaj yapiyorum cok kivranirsa gazdan. Cok gecmeden yapiyo kakasini rahatliyo. Bi dene istersen.karnina masaji saat yonunde yapmak gerekiyomus bu arada
 

Benim bildiğim 4-5 gün yapmazsa kabızlığa giriyor.biz doktorumuza yaparken zorlanıyor demiştik fitil verdi.adı;gliserin-Kansuk Suppozituar küçükler için kabızlığa karşı. İlaç değil zararı yok yarım kullanılıyor.kullanmadan önce o bölgeye bunla masaj yapın biraz demişti.faydası var denemek istersen.
 

Doktorumuza sordum 10 gün önce göz rengi kesin mi diye 8 aydan önce kesinleşmez dedi.
 
Kizlar biz bugun oglumu sunnet ettirdik 87 gunluk. Gaz sıkıntısi coook fazla gecmesini beklesekmi diye dusunduk sonrada nasil olsa agliyo 2-3 gun de boyle aglar dedik. Niyetim hic sunnet olurken girmemekti dayanamam diye ama doktor annesi sen ellerini tut yoksa daha cok aglar dedi. Mecbur durdum ama bana sorun o anlari artik yerleri tekmeledim aglamamak icin. Eve gelince oglum 2 saat uyudu sonrada bir aglamaya basladiki akillara zarar can dayanmaz. Sizce artik acisi gecer mi aglamaya devam eder mi ? Yaptiran anneler nasi gecirdiniz ?
 

cnm biz bugün 101 günlük olduk gaz sancımız yok denecek kadar az çok şükür ama bende senin gibi düşünmüştüm gazlı dönemlerinde zaten ağkıyor bide buna ağlasın diye ama eşim daha çok küçük bekleyelim dedi 6-7 aylık gibi yaptıracağız nasip olursa. bence en iyisini yapmışsınız ne kadar aklı ermezse o kadar iyi bennce geçmiş olsun ..
 


sağolun kızlar fitili doktor bizee de verdi ama korkuyorum kullanmya :26: elma yağını da denemedim bi daha olmaz inşallah bu durum az önce yaptı çok şükür kakasını . olursa deneyeyeim teşekkürler bilgileriniz için..
 

Fitili kullanmak zor değil korkma.sadece içeri tam itemeyebiliyorsun ona da kulak çubuğu yardımcı olabiliyor söylemesi ayıp
 

Canim havluyu sicak suyla islayip sikip sar tekrar tekrar yap biyandanda o havluyla sert yeri ov lavaboda yap sut akavaktir kendi kendine bu islemi yaparken obur gogsunde acik kalsin ordanda sut bosalicak cunku insqllah ise yarar bende hep yaradi
 

Canim ayni durumdaydim ama sagma sagdikca sutun gelicek yada yavas yavas sagmayi azalt 100ml cjkiosa ertesi gun 60 40 20 yoksa hep devam edicek ...kokunden cozum bu zamanla bebeginle sutun ayni dengeyi sagliyor ve birikme olmuyor.
 

Canım biz ilk kızımda 8. ayda geçtik ek gıdaya..Onun öncesinde sadece 1 çay kaşığı tadına baktırdık yiyeceklerin o kadar.. Devam sütünü de hiç vermedik..Doktorum sen çok optimistsin anne sütü konusunda, süt de var..Gel ek gıdaya geçmeyelim dedi ve geçmeme kararı aldık 6. ayda..Eğer aman şundan da yesin, bundan da yesin derseniz karnı doyar ve anne sütünü kahve niyetine içer..Niye kahve niyetine içsin ki, zaten hayatı boyunca diğer yiyecekleri yiyecek ne kadar uzun anne sütü ile beslenirse o kadar iyi bence.. Bu arada benim kızım 8. ayından sonra da hiçbirşeyi reddetmedi, çok kolay geçtik, kilosu da hem %100 persentilde oldu..Şu anda boyu ve kilosu %100 persentilde, kolay kolay hastalanmaz maşallah..Koca kışı ilaçsız geçirdik mesela..

Küçük bebişimizi mecburen 6. ayda bakıcıya teslim edeceğiz, 3-4 saat ayrılacağız ama..Belki bu erken geçmemiz gerekir ek gıdaya..O zamanda sadece 1 fincan yoğurt olabilir mesela diye düşünüyorum..Benimki hiç biberon bilmiyor çünkü..Ya da çay kaşığıyla anne sütü verebilir bakıcı..Offf içim sıkıldı düşününce..
 
[SUB][/SUB]
aynı durumu biz de yaşıyoruz. oğlum 5. günde yaptı geçen defa. doktora sordum. kaka yaptığında sıvı yapıyorsa, çocukta bir rahatsızlık görmüyorsan bekle dedi. fitil vermemeye çalışıyorum. çünkü fitil verince fitilsiz yapmamaya başlıyormuş. çok da telaşlanmamak lazım. 2 aydan sonra görülebilen bir durummuş. verilen d vitamininden de olabiliyormuş
 

biz sünneti 24 günlükken yaptırdık. ameliyathaneden getirdiler ağlıyodu, emzirince sustu. 4saat kadar sonra bir fitil verdik. hiç ağlamadan atlattık ama sizinki biraz daha büyükken olduğu için herhalde ağrılı oluyor.
 
Ben de İstanbul'da yaşıyorum bizi de arayan yok aşı için..
Bu arada kızlar 2 haftadır benim fıstık gündüzleri 10'ar dk uyuyor ama sürekli uyku modunda ve huysuz..Çıldırmak üzereyim..Sürekli emiyor sonra lak kusuyor ama ne kusma..Üst baş, halı, koltuk temiz hiç bir yerimiz kalmadı..Hep çok kusuyordu zaten ama 2 haftadır korkunç durumdayız.. Sizlerde gündz uykularında azalma var mı? Özellikle 20 Mart civarı doğumlularda..
Dün doktora götürdük 20 günde 1 kilo almış çok fazla dedi..demek 1 ayda 1,5 kilo olacak hemen emme aralıklarını uzatın dedi ama ne mümkün..Sürekli emmek istiyor gören sabahtan beri aç zanneder..Verdikten sonra da yine bir laak sesi ve ortalık toz duman :)
Sadece anne sütü alıyor kızlar doktor yine de aralıkları uzatın diyor, sizin doktorlarınız en fazla ne kadar kilo alınması gerektiği konusunda birşeyler söylüyor mu? Kızım 20 Mart doğumlu 3.100 gr doğdu, hastane çıkışı 3.000 gr 2,5 aylık kilosu 6,870 gram..Doktor demek ki 3. ayda 7.300 gr civarı olacak çoook fazla dedi..İlk kızımda anne sütüyle alınmış kilonun üst sınırı olmaz derdi doktorlar, şimdi ne değişti anlamadım..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…