2014 Kasım Anneleri

günaydınnn canlarr ..slm canlar nasılsınızz..
arada okuyup çıkıyorum yazamıyorum..
ya size birşey soracağım...
aranızda bebeğinin bıngıldağı kapanmayan varmı...bizim az birşey açık duruyor tedirgin oldum..
dr umuz 2 yaşa kadar normal ama yinede testleri falan yapalım isterseniz dedi tedirgin oldum

aranızda bebeğinin bıngıldağı kapanmayan varmı...bizim az birşey açık duruyor tedirgin oldum..
dr umuz 2 yaşa kadar normal ama yinede testleri falan yapalım isterseniz dedi tedirgin oldum

18 -24 ay arası ancak tam kapanabiliyormuş. Zaten ilk 1 yıl düzenli bıngıldak Kontrolü Yapılıyor genelde. Sonra sonra bizim Dr hiç bakmadı bile. Gelişimde bir problem olmadığı sürece sıkıntı yoktur. Bazı bebeklerin 6 aylıkken bile kapanabiliyor.

Kızlar dün A101 e girdim. Mini bowling vardı, Erene alayımmı derken, almadan çıktım, oynamayacağıni biliyorum. Işe gittim, arkadaşım erene almış. Akşam bizimkini oynattım biraz. Tabi bunu da amacına uygun oynamak yerine, gidip parçaları tek tek lavaboya atıp musluğu açıp yıkıyor, etrafı kendini ıslatıyor. Akşam kaç kere Kıyafet değiştirdim:KK43: Sonra onu uyutup oyuncaklarının çoğunu toplayıp kaldırdım. Oynayacağı 5-6 tane oyuncak bıraktım. Bence oyuncak fazlalığı oynayacakları varsa da oynamalarını engelliyor. Bir süre böyle devam etmeyi, Ara ara oyuncakları değiştirip önüne koymayı düşünüyorum. Inşallah faydası olur da oyuncakla oynamayı öğrenir

Bacakta çok şişlik yapıyor çok ağrı yapıyor diye duydum facede bir grupta bir anne çocuğunun bacağını çekip yayınlamış. Bacağı epey kızarık ve şişti çok ateşide olmuş bende endişelendim. Cevabınız için çok sağolun.

Kırmızılık oluyo sertli ve şişlikte ama bi sıkıntı olmuyor ateşlenmesi
falan da yapıdan bazıları ateşleniyo bazıları ateşlenmiyor rahat ol cnm.

Burdan birisi bana ağız ve iki koldan demişti ya

bende şimdi okudum koldan yapılanlar da olmuş
ben bebeklere pek koldan yapıldığını duymamıştım
zor olur ya öylee.

slm canlar nasılsınızz..
dr umuz 2 yaşa kadar normal g

slm cnm biz iyiyiz sen nasılsın.
oğluşun napıo.bilmem tam kapanmadı ama
sıkıntı olduğunu düşünmüyorum aşı ya gittiğimizde
doktor baktı bişey olsa sölerdi niye tedirgin oldun ki sen
bende 2 yaşına kadar kapanır biliyorum ama.

Bizimde kapanmadi isyancigim

Kızlar dün A101 e girdim. Mini bowling vardı, Erene alayımmı derken, almadan çıktım, oynamayacağıni biliyorum. Işe gittim, arkadaşım erene almış. Akşam bizimkini oynattım biraz. Tabi bunu da amacına uygun oynamak yerine, gidip parçaları tek tek lavaboya atıp musluğu açıp yıkıyor, etrafı kendini ıslatıyor. Akşam kaç kere Kıyafet değiştirdim:KK43: Sonra onu uyutup oyuncaklarının çoğunu toplayıp kaldırdım. Oynayacağı 5-6 tane oyuncak bıraktım. Bence oyuncak fazlalığı oynayacakları varsa da oynamalarını engelliyor. Bir süre böyle devam etmeyi, Ara ara oyuncakları değiştirip önüne koymayı düşünüyorum. Inşallah faydası olur da oyuncakla oynamayı öğrenir
Canim bende aynisini yapacagim Yagiz Selim oyuncak bollugundan neyi oynayacagini sasiritor ve sonuc olarak hic biri ile oynamiyor gelipmutfaktaki dolaplari cekmeceleri indirip cezve ve tencerelerle oynuyor

18 -24 ay arası ancak tam kapanabiliyormuş. Zaten ilk 1 yıl düzenli bıngıldak Kontrolü Yapılıyor genelde. Sonra sonra bizim Dr hiç bakmadı bile. Gelişimde bir problem olmadığı sürece sıkıntı yoktur. Bazı bebeklerin 6 aylıkken bile kapanabiliyor.

saol canım ya bizimde kontrollerde birşey dememişti..

zor olur ya öylee.

çok şükür canım bende iyiyim..
oğluşta büyüdü teyzesi artık.. koşturuyoruz..
ya dün kendi dr umuzu aradım getirin bakalım fim falan çekeriz kemik gelişimi için dedi korkuttu..ama sonra kendi bölüm hocalarımla konuştum d vitamini eksikliği olan bebeklerde geç kapanırmış korkulacak birşey yok bol bol güneşe çıkar deyince rahatladım..

Bizimde kapanmadi isyancigim

tamam tatlım saol ..

zor olur ya öylee.

Büyüdüler artık kol bacak farketmez sıkıntı olmuyor yapılan bölge aynı

Merhaba kızlar. Güne yine stresli başladım poyraz kahvaltı yaptı oyun oynamaha başladı. Bende o ara afedersiniz tuvalete gittim sonra bir ses gümmmm diye.hemen çıktım baktim cocuk tv unitesi cekmecesini açmış icine girmiş oturmuş kenarina demek arkaya yaslandi boşa geldi düştü sirt üstü yere.ben odaya geldm baktm yerde ağlıyor kafasi beli yere gelmiş. Cok korktum düşünün artık kalbimdeki sancıyı. Ağladı agladi hemen parka gotrdrm orda sakinlesti oynadi .ama aklimda deli sorular acaba dr a gitsek mi.kusmadi kafa sismedi fakat ne bileyim icten iyi mi değilmi.psijolojim boZulmuş surekli dusmelerine

Kizlar biz bugun gecikmeli olarak asimizi olduk. Ama sormayi unuttum ebeye. Bu asilarda banyo yapmama gibi birsey var mi? Emir'i yikamam lazım ama bilemedim napsam...:KK24:

Merhaba kızlar. Güne yine stresli başladım poyraz kahvaltı yaptı oyun oynamaha başladı. Bende o ara afedersiniz tuvalete gittim sonra bir ses gümmmm diye.hemen çıktım baktim cocuk tv unitesi cekmecesini açmış icine girmiş oturmuş kenarina demek arkaya yaslandi boşa geldi düştü sirt üstü yere.ben odaya geldm baktm yerde ağlıyor kafasi beli yere gelmiş. Cok korktum düşünün artık kalbimdeki sancıyı. Ağladı agladi hemen parka gotrdrm orda sakinlesti oynadi .ama aklimda deli sorular acaba dr a gitsek mi.kusmadi kafa sismedi fakat ne bileyim icten iyi mi değilmi.psijolojim boZulmuş surekli dusmelerine
Canım Dr da takip edecek kusma uyumaya meyil vb. Bence normal hareketlerinde bir değişiklik yok ise gerek yok.yinede sen bilirsin. Geçmiş olsun

Gunaudın kızlar bugun ilk defa denediğim bi tostu yazim dedim hani su yaglı kağıt serip patatesli kasarlı yumurtalı yapıln tostu denedim ve oğlum çok sevdi farklı yaptgınız bi cesit olursa yazarsanz sevnirm artık ne yedirecegimi sasryrm

Merhabalar kızım 18 aylık bugün aşıları olduk. Boy kilo ölçümü yapıldı. Boyu 83 cm. kilosu 13.400. 6 ayda 8 cm uzayıp 3 kilo almış. Fakat ebe 6 ayda çok kilo almış. Boyuda uzamış siz ondan farketmemişsinizdir dedi.
Pilav makarna ekmek börek vs. hiç yemesin dedi.
Yani bence çok değil gibi kilosu sizce kızım şişman mı sizin 18 aylık bebeklerini kaç kilo?

Merhabalar kızım 18 aylık bugün aşıları olduk. Boy kilo ölçümü yapıldı. Boyu 83 cm. kilosu 13.400. 6 ayda 8 cm uzayıp 3 kilo almış. Fakat ebe 6 ayda çok kilo almış. Boyuda uzamış siz ondan farketmemişsinizdir dedi.
Yani bence çok değil gibi kilosu sizce kızım şişman mı sizin 18 aylık bebeklerini kaç kilo?
18 aylık oğlum 11 kilo 82 cm

18 aylık oğlum 85 cm 13 kilo 1ay oldu kontrole götüreli dr hiç olumsuz bişey söylemedi hatta ellerinize sağlık dedi yolladı:-) bence fazla takma canım tam hareketli zamanları gelişim zamanları enerjiye ihtiyaçları var kısıtlama yavruyu eger kilo börek çörek makarna yapıyosa bebişlere benim oğlum bu saydıklarımın hiç birini yemiyor mesela

18 aylık oğlum 85 cm 13 kilo 1ay oldu kontrole götüreli dr hiç olumsuz bişey söylemedi hatta ellerinize sağlık dedi yolladı:-) bence fazla takma canım tam hareketli zamanları gelişim zamanları enerjiye ihtiyaçları var kısıtlama yavruyu eger kilo börek çörek makarna yapıyosa bebişlere benim oğlum bu saydıklarımın hiç birini yemiyor mesela
Benim kız yiyor böyle şeyleri ama her zaman değil ve aşırıda yemiyor zaten ve gün içinde 5 dakika sabit durduğu yoktur çok hareketli ve çok uyumazda sürekli hareket halinde. Bazen yaptığım yemekleri yemeyince alternatif olarak sebzeli makarna ve pilav yapıyorum ya da tarhana çorbası yapıyorum. Yemediği sebzeleri ancak makarna ve pilavın içinde yiyor

18 aylık oğlum 83 cm 11.700 kg.
Kızınız cok değil ama güzel kilo almış maşallah. Benim oğlum 10 aylıkken 10kiloydu makarna ve pilav delisi ama 8 ayda aldıgı kilo 2 bile değil.
Bence kısıtlamayın gelişme ve büyüme dönemindeler herseyden ayrı vitamin alıyorlar. Yetişkin değiller ki bizim gibi börekten makarnadan kilo alsınlar :)

Oglum sadece hamur isi sevio ne sebzenin ne etin tavugun tadina bile baktiramiorum corbalarina karistip tukutio sadece 18 aylik ve 10.7 kilo ve 83 cm ole olsa bnm oglumun suan tosun olmasi lazimdi

X