- 4 Eylül 2013
- 2.081
- 135
- Konu Sahibi birdileksin
Ay nolsun canım gaz muhabbeti iste vok sukur geciyo bizim bu ara daha rahatız agulara başladık etrafı seyrediyoruz aksama kadar emzir gaz cikar salla uyudu uyumadı kaldır indir bi bakıyorum aksam olmus ben bitmisim...:)Slm kızlar,nasılsınız?umarım bütün anneler ve tatlı bebişleri iyidirler.
Ben 1 şubatta doğum yapmıştım,5 ayımızı bitirdik çok şükür.her yeni gün yeni yeni güzellikler ve daha farklı problemlere bırakıyor yerini.günlerin nasıl geçtiğini bile anlayamıyorum :)
Siz neler yapıyorsunuz,nasıl geçiyor günleriniz
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Vok sukur canım ya saglikla kucağımıza aldık dedigin gibi etrafı seyrediyorlar artık gazımız azaldı baya eski günlere nisbetten rahatladım biraz ama ikiz annesi ne kadar tahat olabilir ki?Canim 40 gunlukten 7 aya kadar hic de fena degildi uykulari,7. Aydan sonra gunduz yaptiklarini gece de yapmak isteyip uyumamaya basladilar, 3 saat 4 saat gece ayakta duruyorlardi.canimiz cikiyordu.simdi simdi duzelmeye basladi.her bebek farkli hepsi boyle olacak diye birsey yok tabii.
Masallah cok iyi bir haftada Dogum yapmissin canim hayirlisiyla buyut yavrularini saglikla insallah.sikintili zamanlari atlatiyorsun,etrafi incelemeye kurcalamaya basladiklarinda daha zevkli olacak.
Canim ben hep buralardayim,haziran annelerinde devamli yaziyorum,sormak istedikleriniz olursa buradan yanitlarim tabii ki.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Masallah canım gercekten iyi kilolarda dogum yapmışsın..rahmin de bu kilolar için yeterliymis demekki ben 37+1 de dogum yaptım..kilolarımız 2525-2575 di..daha az bekliyorduk cunku doktor bana rahmin artık kapasitesini doldurdu daha fazla beslemiyo buyuyemiyor demisti..bu dogum meseleleri biraz da anatomik yapiyla da alakalı..gercekten az kilo almışsin ben 12 kilo aldım ama o saydığın herseyi yedim 😂😂 doğumdan sonra 10 lilo gitti cok sukur depresyona girmedim hala 2 kilo fazlam var kiyafetlerimin hepsi oluyo ama eskisi kadar fit degilim tabiki zamanla toparlar ins..bu arada 29 haftadan sonra doktor tavsiyesiyle gunde 1 saat yürüdüm..Uzun zaman aradan sonra MERHABA,
Bir zamanlar kocaman karnimla saga sola dönemedigimden uykusuz gecen gecelerimde takip ettigim bu foruma bu kez anne olarak MERHABA!
37.haftamda 3,250 gr agirliginda kizim ve 3.400 gr agirliginda oglum dunyaya geldi. Hamileligimde toplam 9 kg almistim ve tamamindan dogumum esnasinda kurtuldum. Bebeklerim suan 3 aylik ve göbegim hic yok.
Kendisi ve esi doktor olan biri olarak ikiz hamilelere 5 tavsiyem var.
1) Günde 3 lt su ictim. Sabah sisemi esim doldurur yanima koyardi ve aksama kontrol ederdi
2) Hamileligimde stresten uzak durdum, rapor alarak hic calismadim. Kanamam veya rahim agzi acilmam olmadigi halde sik sik yatarak istirahat ettim. Ikiz gebelik oldugu icin hizli yürüyüste dahil spor hic yapmadim. Ayakta 3 saatten fazla kalmadim. Hicbir ev isi yapmadim.
3) Karnim hic catlamadi çünkü sabah aksam linerac krem ve bebe yagi sürdüm.
4) Bebeklerim 3 kg dan fazla iken toplam 9 kg aldim cünkü seker, cikulata, pasta, börek, kizartma, cips, gazoz, kutu meyvesuyu gibi seyleri agzima koymadim. Hergun 1 avuc ceviz, 1 yumurta yedim ve 1 lt light süt ictim.
5) Ikiz anneleri erken dogurur muhabbetlerine kulak tikadim ve bu muhabbetleri yapanlardan uzak durdum.
Dogum yapan arkadaslara ikiz bebek bakma sabri:) ve tez vakitte ikiz annelik logusa bunalimindan cikmalarini(ben 2 ayda zor ciktim!) ve dogum yapmamis arkadaslara hayirli dogumlar dilerim.
Son düzenleme: