2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bayanlar,Dil damak ve agiz içinde sol tarafta yara olustu bir anda oldu. Yara sisme ve uyusma aynı anda. Acaba vitaminsizlikten midir. Yasayan oldumu emzirme surecinde

Ucuncu ayimiz bitmek uzere. Rota aşısı yaptirdiniz mi yaptiracak misiniz? Yan etkileri neler oldu. Yaptirmayi dusunmeyen var mi? Yan etkileri neler bilgisi olan var mi ?
Ben yaptirmadim cnm yaptirmicamda. Doktor arkadaslarima ve birkac prof. A danistim. Yaptirmama karari aldim, ama yaptiranlarda genelde yan etki olmamis bazilarinda ishal yapmis cnm.

meraba ben foruma yeni katıldım agustos annesiyim sizin gibi.. bişi danısmak istiyorum benim oglum ilk 2 ay ayda 1200 kilo aldı ama 2 gun sonra 3 aylık oluyo daha 600 gr alms acaba sutummu yetmiyo szce ?

Merhaba anneler, günlerdir kizimla süt savasi veriyorum. Internete bile giremedim. Bildiginiz gibi emziremiyordum ve sütümü sagip veriyordum. Kizim yaklasik bir haftadir anne sütünü icerken debelenip duruyor, biraz kabul edip sonra aglamaya basliyor, cirpiniyor, elleriyle yüzümü ciziyor hatta.... Ama aptamili iciyor ben anlamadim ya :KK43:

Ne yani önce biberona alisti memeyi birakti, simdi de aptamilin tadina alisti da anne sütü icmek mi istemiyor? :KK43:

Moralim cok bozuluyor. 10cc, 20cc süt daha cikarabilmek icin gece yarilarinda ellerimle pompanin cekemedigi sütü de cikarmaya calisiyorum belim agriyor egilmekten... Sonra kizima sütü isitiyorum icmiyor süt cöpe gidiyor. Bu sabah da ayni seyi yaptim. Ac yani eminim ama 60cc`nin 30 unu zorla icirdim kalani yine cöpe gidecek...

Böyle bir sorun yasayan var mi??? Baska ne olabilir?

meraba ben foruma yeni katıldım agustos annesiyim sizin gibi.. bişi danısmak istiyorum benim oglum ilk 2 ay ayda 1200 kilo aldı ama 2 gun sonra 3 aylık oluyo daha 600 gr alms acaba sutummu yetmiyo szce ?

Canim kilo alimi aylik 600-900 arasi diye biliyorum ben. Seninki de 600 aliyormus yani minimum degerlerde. Ama erkek bebeklerin kiz bebeklere göre daha kilolu olmasi gerektigini düsünürsek belki bir doktoruna danissan iyi olur. Ya da sütünü arttirmaya calis. Belki sadece geceleri devam sütü versen sadece kilo alimi hizlanabilir. Ama doktoruna danis.

Canim kilo alimi aylik 600-900 arasi diye biliyorum ben. Seninki de 600 aliyormus yani minimum degerlerde. Ama erkek bebeklerin kiz bebeklere göre daha kilolu olmasi gerektigini düsünürsek belki bir doktoruna danissan iyi olur. Ya da sütünü arttirmaya calis. Belki sadece geceleri devam sütü versen sadece kilo alimi hizlanabilir. Ama doktoruna danis.

tesekkr ederim cevabın için bnde oyle dusunuyrum ama ne biliyim ilk 2 ay iyi kilo alınca bu ay uzuldum az olunca

Bilmiyorum ki benimki 3ay oldu bugün dr. Göz temasindan kaynaklı otizm olmaz dedi hic göze bakmazlarmis bana iki ay daha bekle dedi.iste kafasını tutuyor, canlı bakıyor bos bakmıyor takip ediyor temas var dedi ama ben nedense taktım allahım hep böyle olacak gibi geliyor. .
Cingarakla baya uyarin dedi.. mesela artık sesli gülüyor kahkaha atıyor babası gaz alırken bana bakıyor ben konuşunca sesli gülüyor dakikalarca bakıyor..
bak herşey yolunda çok kafana takma, baktın işin içinden çıkamıyorsun daha zor durumdaki bebekleri düşün Allaha şükret, Allah korusun biz armudun sapıydı üzümün çöpüydü derken ne zor durumda olanlar var. pazar günü yeni tanıştığımız bir arkadaşa gittik doğuştan engelli oğlu varmış o kadar üzüldüm ki anlatamam. sonra kendimden utandım ufacık bir şeyi kafaya takıyorum bu kadın ne yapsın diye. Allah kimsenin başına vermesin çok zor.

arkadaşlar çok kötüyüm.Allah rızası için bana dua etmenizi istiyorum.1.5 aydır kulağımda işitme problemleri vardı.hep antibiyotik kullandım.bugün genzimde bir şey görüldü.biyopsi alındı.lütfen anneler dua edin bana sonucu temiz çıksın.hayırlısıyla iki evladımı büyütebileyim
İnşallah birşey yoktur aklına kötü şeyler getirme hastaneler hep öyledir ama elini veren kolunu kurtaramaz birde araştırma hastanesine gittiysen işin var demektir.Ama dualarım seninle inşallah bütün sonuçların temiz çıkar da kafan rahat birşekilde evlatlarını büyütürsün

Kizlar bebegim emzik tutmuyor onceleri biraz tutuyodu istemeyerek mama yerken uyuya kaliyodu bende vermedim simdi unuttu sanirim azcik recele degdirip verdim agzinda geveliyo öyle sakiz cigner gibi tutup emmiyo.uyurken zor oluyo cok uykuya gecemiyo soylene soylene uyuyor artik napayim alistirmaya ugrasayimmi pesmi edeyim herkeste rahat edersin diyo napcam ben
sen şansını zorla arkadaşım 2,5 ayda alıştırdı. bende hala uğraşıyorum. bende sadece uykuya dalması kolay olsun diye istiyorum.

erzurumda yaşıyorum canım söylediğin şey mümkün değikl :) bundan bi kaç sene evvel bende de çıkmıştı ve dr.erzurumda hemen hemen herkeste var dedi.allahtan yazları memlekete gidicem depolarım d vittamini :)bebeğimede iyi gelir :)
her insanda oluyor malesef bende istanbulda yaşarken çoooook düşük çıkmıştı. d vitamini direk güneş ışığıyla alındığı için zor alınıyor

Tamburcum merhaba
3 gundur bizde savas halindeyiz ayin 19unda 3 aylik oluyor ve simdiye kadar biberonla da icmedi mamada icmedi sadece gogsumden emiyodu ( bunu soylememin amaci gogsumden emmekten baska bir alternatifi yok bilmiyor cunku)ama ne olduysa 3 gundur uyanikken ciglik cigliga gogsume yaklastirdigim anda basliyo bir aglama... Emme yada meme grevi denen birsey varmis onu yasiyoruz galiba =(( gerci sen mama emiyor diyosun ama mamayi az mi emiyo yoksa normal mii .. normal emiyosa dedigin gibi onun tadina alismis olabilir
Merhaba anneler, günlerdir kizimla süt savasi veriyorum. Internete bile giremedim. Bildiginiz gibi emziremiyordum ve sütümü sagip veriyordum. Kizim yaklasik bir haftadir anne sütünü icerken debelenip duruyor, biraz kabul edip sonra aglamaya basliyor, cirpiniyor, elleriyle yüzümü ciziyor hatta.... Ama aptamili iciyor ben anlamadim ya :KK43:

Ne yani önce biberona alisti memeyi birakti, simdi de aptamilin tadina alisti da anne sütü icmek mi istemiyor? :KK43:

Moralim cok bozuluyor. 10cc, 20cc süt daha cikarabilmek icin gece yarilarinda ellerimle pompanin cekemedigi sütü de cikarmaya calisiyorum belim agriyor egilmekten... Sonra kizima sütü isitiyorum icmiyor süt cöpe gidiyor. Bu sabah da ayni seyi yaptim. Ac yani eminim ama 60cc`nin 30 unu zorla icirdim kalani yine cöpe gidecek...

Böyle bir sorun yasayan var mi??? Baska ne olabilir?

Kizlar ogretmnnolup ücret siz izne ayrilanlar vardi. Bende ucretsiz izin icin dilekçe vermistim ama islemler yetismefi heralde maasim yatms bunu ben nasil ve nezamn iade ederim accaba bilgisi olan varmi sizin maaslarnz yatmsmi
ben önce dilekçe verdiğim için bana yatmadı ama ilçeden hallediyorsun galiba. sen parayı çekme dilekçen işleme girerse geri çekerler belki...

Ucuncu ayimiz bitmek uzere. Rota aşısı yaptirdiniz mi yaptiracak misiniz? Yan etkileri neler oldu. Yaptirmayi dusunmeyen var mi? Yan etkileri neler bilgisi olan var mi ?
ben yaptırmayı düşünüyorum yan etkisi var mı bilmiyorum ama yakalanızsa en az bir hafta yoğun bakımda yatması gerektiğini duydum. birde ben bebeğimin zehirli ishal olduğunu fark edebilir miyim bilmiyorum anne sütü ile beslendiği için zaten hep kakası sıvı. o yüzden yaptırırım herhalde

Bayanlar,Dil damak ve agiz içinde sol tarafta yara olustu bir anda oldu. Yara sisme ve uyusma aynı anda. Acaba vitaminsizlikten midir. Yasayan oldumu emzirme surecinde
bende önceden hep olurdu herhalde vitaminsizlikten hamileyken doktor decavit kullandırmıştı Allaha şükür uzun süredir olmuyor.

bir ayda ortalama 600 gr alması gerekiyor zaten. bende de aynı şey söz konusu ama ben ilk iki ay çok emzirdir bebek hık dese verdim biraz fazla vermişim haliyle :) bence normal

X