- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #38.441
Canım benim sıpada bi ara memeyi reddetti hurma sürüp verdiğimde alıyordu. Bazen de parmağımı uzatıyordum onu emmeye başlayınca aradan memeyi sokuyordum. Bazende fön makinası sesinde ayakta hoplayarak yaylanarak emzirmeye çalışıyordum. Valla zor günlerdi. O ara sütüm de azaldı emmediği için. Ama yılmamak gerek. Hem bebek emdikçe süt dahada artar. Allahım kolaylık versin işin zor annesiEn basında sutum yetmedı mecburen bıberonla mama verdık sonrada sıpam agzına bıle almadı gogsumu ondan sebep
Insallh gelır sut az cok yeterkı alsın anne sutunude cok uzuluyrm
Canım dene sırayla besinleri acaba sende ne süt yapıyor bulursun. Herkese aynı şey süt yapacak diye bişey yokmuş hakikaten.Valla çok haklısın şikayetinde bende kızıyorum sutu olupda böyle davrananlara. Benim sutum baştan beri azdı acemilikte vardı bide sarılık olunca dayandık mamaya şimdi duşunuyorum daha sık ve ısrarlı emzirseydim sutum çoğalırdı ve kızıma mama eziyeti yaşatmazdımsutum yetse ağzına bile surmem mamayı.
ayrlmayi bende istiyorum ama 6 ay evde gecermi onu bilmiyorm karar veremedmBen ayrıl derim durumun musaitse çünkü benimde bu ayın onbeşinde bitmişti ücretli hakkım ben ayrıldım altı ay kullanıcam. Daha çok minikler yaa insan kıyamıyor.
Canım aynı şeyleri yaşadım bende bir dönem oldu geçti. Sakın emzirmekten vazgeçme mama verme sütün gitmesin. Bende sütüm gitti diye oturup ağlamıştım. İki göğsümden 70. Cc geliyordu toplam. Şimdi aştık bebek emiyor haliyle sütümde arttı. Yine taş gibi oldu fazlası akıyor habire. Ama emzirmek için çok uğraştım hoplayarak Zıplayarak fön makinası sesinde ayakta emzirdim. Parmağımı alıyordu ağzına memeyi almıyordı. Parmağı verir gibi yapıp memeyi sokuyordum. Acıktıkça mecbur kalacak. Özellikle belli saatlerde huzursuz oluyorsa gazın etkiside vardır.gunaydin kizla bana bir care 2900 dogdu kizim ilk ay 1400 ikinci ay 1200 gr aldi ama bu 22 gunde sadece 500 gr aldi ilk iki ay gozu acik old surece gogsum agzindaydi dr tokluk hissi olusmamis dahs demisti ikinci ay asimizi olduk cocuga bisi oldu aksam7 9arasi ne yapsak susmayan bi aglama krizi mememi almiyo biberon almiyo mama almiyo zorla kandira kandira emziriyorum brni emmeyi birakack die korkmaya basladim sutumde azaldi bi gogsumu emzirirkem sigeri damlardi simdi tim yok zaten sag gogsum den resmen solin yarisi kadar sut geliyo inatla vermeyw calisiyorum ama diliyle itiyo bide 12 de uyiyo gece 3.5 da sonrada 7.5 da kalkiyo bu kadar kucuk bebegin gece bir kere kalkmasi normal mi oglum 2.5 yasinda hala gece iki kere aut icin uyanir sasirdim kalkdim ne yapacagimi sutum azaliyo 3 saat emmese tas gibi oluyosu goguslerim o emmyince sutumde azaldi
bizim baş çevremizde 38cm bende d vitaminini düzenli vermiyorum. doktor başka bir yerden anlamıştır diye düşünüyorum...Bebek mağazalrına uyku tulumu diyimce anlıyolar
canım benim kullandığım slumber diye bir markanın 2.5 tog değeri (yani sıcaklık ayarı) netten butikbebeden indirimden almıştım ama nete yazınca başka markalardada var zaten böyle torba gibi bebeği giydiriyosun üstünü açma derdi falan yok allah korusun üzerine çekme falan drdide yok gönül rahatlığı ile uyuyorum birde bugünde bizim kontrolümüz vardı benim kızımda 60 cm 5500 kg baş çevreside 39 cm olmuş ben hep veriyorum d vitaminini seninki vermiyomusun demekle ne demek istedi benim doktor baş çevresi ile alakalı bişey demedi bizim kafamız küçükmü şimdi anlamadım? birde bidahaki ay demir vitaminine başlıcakmışız sizin doktorlarda söyledimi bana çok erken gibi geldi birde hiç tahlil yapmadan böyle birşeye ne gerek varki?
benim kızımda elini ağzına sokuyor görür görmez elini ağzından çektiriyorum baktım olmadı eline eldiven takıyorum onu bile emmek istiyor. ama internette okuduğum bir yazıda bebeklik döneminde böyle yapmaları normalmiş.Bu arada bebegi ellini agzina sokan var mi? kizim normalde hep emzik emiyordu. Acikinca da aglayip emzigi atiyor bir daha almiyordu. Son günlerde emzigi kendi kendine birakmaya basladi ve son iki uc gündür bütün elini agzina sokuyor. Önce ac mi dedim ama karnini güzelce doyurmama ragmen de yapiyor. Sanki hosuna gidiyor...2.5 aylik. Ayni deneyimi yasayan var mi?
idrar tahlilinde ne çıktıki? kusmasının sebebi neymiş? bizim kızda bir ara çok kusuyordu meğer çok sık emzirdiğim içinmiş. emzirmeyi 2-3 saat arayla yapmaya başladım azaldı.burda bir arkadaş yazmıştı.kusuyorsa idrar tahlili yaptırın diye.doğruymuş.benim kızım da kusuyordu ama önemsemiyordum fazlasını çıkarıyor diye.o sebepten değil ama bizde yaptırdık ve antibiyotiğe başladığımızdan beri kusmuyor
ay canım ya Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum Allah sabır versin. herzamankinden farklı bir ağlaması varsa kendini yorma doktora götür. her zamanki gibiyse iyi gözlemle mutlaka bir sebebi vardır. sebebini bulursan çözmesi kolay olur. çözemesende benim gibi en azından niçin ağladığı bilir geçmesini beklersin...nolurrr artik aglama sesi duymak istemiyorummm bi caree Allahimmm cildircammmm
onların yaptıklarna akıl sır ermez. emzirmek gibi büyük bir nimet varmı ya. emzirmenin faydaları saymakla bitmez. insan elindekinin kıymetini iyi bilmeli.Kızlar küçük bir yakınmam olacak.. Okuyorum bazı yerlerde göğüsleri sarkmasın diye 6 aylık memeden kesenler var. Öyle kızıyorum ki elimde olmadan. Üşendiğinden emzirmek istemeyenler hiç ihtiyaç yokken kendi sütü yettiği halde mama yedirenler vs vs.. Allahım neden böyle yazık yavrucaklara
Salı günü de benim iznim bitiyor 20 gün yıllık izinim var onu da kullanacagim sonra. Ücretsiz izne çıkacağımkizlar pazartesi is basliyo benim. sizce ucretsz izine ayrilmali miyim
bende size katiliyorum beim oglum memeyi almiyo dye gunlrce agladim sanki anne gibi hisstmycm oglum sevmicek dye naptysm olmadi daha hala ugrasyorum ama malesef ama cok zor olsada hep sagiyorum simdi gittim eve oglumda 2saate 120cc iciyor biberonla istahi acildi surekli istiyo sut bide anne sutundenmi ne yuzu kirmizi kirmizi puturlu sizce suttnmi cokmu iciyo bende sutm yetmcek dye korkiyorum kizlar napcm benonların yaptıklarna akıl sır ermez. emzirmek gibi büyük bir nimet varmı ya. emzirmenin faydaları saymakla bitmez. insan elindekinin kıymetini iyi bilmeli.
bence de ayrıl neden kendini 6 ayla sınırlıyorsun ki baktın olmadı dilekçeni verip istediğin zaman işe başlayamıyor musun? bizde başlanıyor da ben öyle yapacağım bebiş 6 ayını dolunca işe başlamayı düşünüyorum...ayrlmayi bende istiyorum ama 6 ay evde gecermi onu bilmiyorm karar veremedm
benim kızda da var o kırmızılıklar, doktor normal dedi sebebi ne diye sordum herhangi bir sebebi yok büyüdükçe geçer dedi. kilo alımı iyi ve günde 5-6 defa tuvaletini yapıyorsa sütün yetiyordur mutlaka. bebeğin istemesine göre telaşlanma onlar hep ister :)bende size katiliyorum beim oglum memeyi almiyo dye gunlrce agladim sanki anne gibi hisstmycm oglum sevmicek dye naptysm olmadi daha hala ugrasyorum ama malesef ama cok zor olsada hep sagiyorum simdi gittim eve oglumda 2saate 120cc iciyor biberonla istahi acildi surekli istiyo sut bide anne sutundenmi ne yuzu kirmizi kirmizi puturlu sizce suttnmi cokmu iciyo bende sutm yetmcek dye korkiyorum kizlar napcm ben
cnm goturdum doktora kan idrar tum tahliller yapildi cok sukur hicbisey yok. gaz sancisi diyolar gazini cikariyo kolayca kakasini falanda yapiyo.belirli bi saatimiz var o saatte aglamaya basliyo.mumkun degil susturmak.o saatte uyuyo olsa bile kalkip agliyo tekrar geri uyuyo anlamadim gittiay canım ya Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum Allah sabır versin. herzamankinden farklı bir ağlaması varsa kendini yorma doktora götür. her zamanki gibiyse iyi gözlemle mutlaka bir sebebi vardır. sebebini bulursan çözmesi kolay olur. çözemesende benim gibi en azından niçin ağladığı bilir geçmesini beklersin...
bende kullansam mi diye dusunuyormSalı günü de benim iznim bitiyor 20 gün yıllık izinim var onu da kullanacagim sonra. Ücretsiz izne çıkacağım
Dun aksam bizde banyo yaptirdik emzirirken ikina ikina baya bir yaptı babası altını bağlamıştı sırti hep kaka olmuş beli filan değil resmen sırt ıslak bezle sildik..prima yeni bebek kullanıyorum birkaç kez oldu aka cok kaka yapmıştı ondan sanirim bilmiyorumkızlar çıldıracağım ya bebişim 2 aylık son dört seferdir üst üste yaptığı kaka doğru beline çıkıyor nedir bunun sebebi hikmeti. kıyafet değiştirmekten bir hoş oldum bizim ki zaten çok üşüyor birde kıyafet değiştirince başlıyo titremeye üşüteceğim ondan korkuyorum. sizde de oluyor mu? ben nasıl tekrar bezin içine sokarım bunu molfiksin 3 numarasını kullanıyorum. bezi göbeğininde üstünden sarıyorum gene çıkıyo gene çıkıyo bir akıl verin lütfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?