2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

burda bir arkadaş yazmıştı.kusuyorsa idrar tahlili yaptırın diye.doğruymuş.benim kızım da kusuyordu ama önemsemiyordum fazlasını çıkarıyor diye.o sebepten değil ama bizde yaptırdık ve antibiyotiğe başladığımızdan beri kusmuyor

kızlar bebişleriniz kafasını sallamadan dik tutuyor mu.hastane de bir bebek gördüm .3 aylıkmış.dim dik tutuyordu.3 aya yaklaştık biz de ama sallıyor.sizlerde durum nasıl

burda bir arkadaş yazmıştı.kusuyorsa idrar tahlili yaptırın diye.doğruymuş.benim kızım da kusuyordu ama önemsemiyordum fazlasını çıkarıyor diye.o sebepten değil ama bizde yaptırdık ve antibiyotiğe başladığımızdan beri kusmuyor
Kusmanın nedeni neymiş? Neden antibiyotik

Aynen benim oğlum gibi değişiyor saati ama genelde 3 gibi başlıyor ıkınmaları ve zor bela uyutsamda yarım saat sonra kendini kasıp ağlayarak uyanıyor. Ah hayırlısıyla biran önce bitse şu gaz sancıları yoksa ben biticem
Demmekki hepimiz aynı durumdayız benim oğlumda aynı dörtten sonra başlıyor ıkınmalar sonra uyanıyor acaba gece ğününü daha mı azaltmalıyız ben 3-3.5 saatte bir biberonla veriyorum siz nasıl yapıyorsunuz?[/QUOTE]
Benim fark etmiyor 6 saat emzirmesem aynı yine var gazı yine var. Büyüdükçe düzelecek dediler tam tersi iyice kötü oluyor bu

Canım emmıyo kı mama yıyo sutum gitmedn pompa aldım bgnden ıtıbrn onuda vercm okuyrm ya valla cok zorms yemeyen bebek allh hpmzn yardmcısı olsn bende dynamıyrm ztnverıyrm cok entrsn aglıyo uc saatten once acıkıyo hdı dedım denıyım emzıkwerdım yawmuc saat doluncada dgrudurust yemedı yanı uzun sre ac bırkmakta fayda etmedısık sık yedırdgmedndaha az yıobugun
Canım yazıktır bebeğe ne zaman isterse ver öyle 3 saat kuralı güven duygusu açısından da iyi değil

canımcım bizim doktor rezene veriyoruz bari aktardan alınan rezeneyi vermeyin demişti işlenmemiş oldugu için mantar oluşumuna sebep olabiliyormuş.onun için eczanelerde satılan rezene çaylarından alın dedi.ben humananın rezenesini(kimyonlu)kullanıyorum.onuda üstünde 100cc için bitatlı kaşığı yazıyor.ama tabi ben okadar vermiyorum 30cc veriyorum
Canım cevap verdiğin için teşekkürler hiç içime sinmemişti zaten

Canim ayni durumdayim. Bakimsizliktan kirilacagim. Ama mesela elime oje süreyim diyorum sonra tirnaklarimi uzatmak istemiyorum bebek icin. Banyo yapayim dedigim halde iki gün ertelemek zorunda kaldigim günler dahi oluyor. Saclarim zaten koyun yünü gibi oldu, bicim desen yok. Göbegim kocaman oldu. Ben 5.aydan sonra kendimize gelecegimizi tahmin ediyorum
umarim daha uzun surmez kendimi hic iyi hissetmiyom :KK12:

Kızlar küçük bir yakınmam olacak.. Okuyorum bazı yerlerde göğüsleri sarkmasın diye 6 aylık memeden kesenler var. Öyle kızıyorum ki elimde olmadan. Üşendiğinden emzirmek istemeyenler hiç ihtiyaç yokken kendi sütü yettiği halde mama yedirenler vs vs.. Allahım neden böyle yazık yavrucaklara :(

kızlar ben eylül başında doğurmuştum biliyorsunuz 2. ayı tamamlanacak yakında... çok zor durumdayım bebeğimde reflü var çok kusmasa da çok öğürüyor sürekli dili dışarda kusacak gibi yapıyor kahroluyorum doktor gastraus gibi adı bi ilaç verdi herkes gavison kullanırken bana niye onu verdi anlamadım... bebeği reflü olan var mı??? çok çaresizim sürekli ağlıyor ya derin bir depresyona girdim uyumadığında ağlıyor sürekli yani şöyle oturup bi bakındığı hiç olmadı.... anlamıyorum sizin bebekler şu anda neler yapıyor arada uyanık durup bakındığı oluyor mu??? reflü evet kusmasını anlıyorum ama hep ağlıyor hep ağlıyor ...dik tutuyorum açılı bir yatakta yatırıyorum gazısını emzirmeden önce alıyorum falan yani doktorun tüm tavsiyelerine uyuyorum ama emiyor bitiyor hemen ağlıyor bizde sürekli uyutmaya çalışıyoruz...dik tutmakta kolay değil nasıl dik tutacam ki altından desteklesem kemiklerine alttan baskı oluyor yani sakatlık olacak diye korkuyorum. öyle kolunun üzerine falan asla yatmıyor sürekli bağırarak ağlıyor çünkü yardım edin...............

kızlar ben eylül başında doğurmuştum biliyorsunuz 2. ayı tamamlanacak yakında... çok zor durumdayım bebeğimde reflü var çok kusmasa da çok öğürüyor sürekli dili dışarda kusacak gibi yapıyor kahroluyorum doktor gastraus gibi adı bi ilaç verdi herkes gavison kullanırken bana niye onu verdi anlamadım... bebeği reflü olan var mı??? çok çaresizim sürekli ağlıyor ya derin bir depresyona girdim uyumadığında ağlıyor sürekli yani şöyle oturup bi bakındığı hiç olmadı.... anlamıyorum sizin bebekler şu anda neler yapıyor arada uyanık durup bakındığı oluyor mu??? reflü evet kusmasını anlıyorum ama hep ağlıyor hep ağlıyor ...dik tutuyorum açılı bir yatakta yatırıyorum gazısını emzirmeden önce alıyorum falan yani doktorun tüm tavsiyelerine uyuyorum ama emiyor bitiyor hemen ağlıyor bizde sürekli uyutmaya çalışıyoruz...dik tutmakta kolay değil nasıl dik tutacam ki altından desteklesem kemiklerine alttan baskı oluyor yani sakatlık olacak diye korkuyorum. öyle kolunun üzerine falan asla yatmıyor sürekli bağırarak ağlıyor çünkü yardım edin...............
Canım geçmiş olsun reflü olduğuna emin mi doktorun, benim bebeğim 4 günlükken başladı kusmaya reflü dedi doktor motilium verdi fakat en ufak bir değişiklik olmadı gaz çıkarirken kusuyor zaten ben bıraktım ilacı büyüklerin kullandığı bir ilacı vermiyorum.bakinmaya gelince bakar daha eylül başı daha iki aylık olacak ,fakat reflü olduğundan emin olman lazım. .Her kusan bebeğe reflü diyor kimi doktorlar

Canım hiç telaş etme gelir tabi. Bol bol sağ. Beslenmene dikkat et. Ama merak ettim neden emzirmedin
En basında sutum yetmedı mecburen bıberonla mama verdık sonrada sıpam agzına bıle almadı gogsumu ondan sebep
Insallh gelır sut az cok yeterkı alsın anne sutunude cok uzuluyrm

kızlar bebişleriniz kafasını sallamadan dik tutuyor mu.hastane de bir bebek gördüm .3 aylıkmış.dim dik tutuyordu.3 aya yaklaştık biz de ama sallıyor.sizlerde durum nasıl
Genelde dik tutuyo benım kızımda ama sallamalar hala var

Kızlar küçük bir yakınmam olacak.. Okuyorum bazı yerlerde göğüsleri sarkmasın diye 6 aylık memeden kesenler var. Öyle kızıyorum ki elimde olmadan. Üşendiğinden emzirmek istemeyenler hiç ihtiyaç yokken kendi sütü yettiği halde mama yedirenler vs vs.. Allahım neden böyle yazık yavrucaklara :(
Valla çok haklısın şikayetinde bende kızıyorum sutu olupda böyle davrananlara. Benim sutum baştan beri azdı acemilikte vardı bide sarılık olunca dayandık mamaya şimdi duşunuyorum daha sık ve ısrarlı emzirseydim sutum çoğalırdı ve kızıma mama eziyeti yaşatmazdım :( sutum yetse ağzına bile surmem mamayı.

Senin bu anlattığın tam kolik. Kolik bebekler hergün belirli saatler arasında ağlarlar 3-4 aylık olunca kendiliğinden geçer diyorlar. Allah yardımcın olsun

Kizlar ben de gece isik acmadan işleri halletmeye çalışıyorum gece olduğunu anlasın gece gunduz ayrimi yapsin diye.temmuz annelerini okumustum onlarda oyle yapmis.bezini bile öyle hemen degistirmiyorum uyuyacak gibiyse bırakıyorum uyusun diye.ama gazi cok oluyo ikina ikina uyaniyo gozleri kapali ikiniyo ona ne yapacam bilemiyorum sabbah dortten sonra basliyo bazi gunler ucten sonra kakasini yapamıyo gece ondan ikiniyo.
Aynen benim oğlum gibi değişiyor saati ama genelde 3 gibi başlıyor ıkınmaları ve zor bela uyutsamda yarım saat sonra kendini kasıp ağlayarak uyanıyor. Ah hayırlısıyla biran önce bitse şu gaz sancıları yoksa ben biticem[/QUOTE]

canım ben kaka rutini yaptım;gece uyutmaya başlamadan önce emziriyorum sonra mama veriyorum.mamadan hemen sonra gazını çıkartıyorum ,sonra ana kucağını dik konuma getirip konuşa konuşa yatırıyorum ve bacaklarını karnına bastırıpgülümseyerek konuşuyorum.sakinse konuşmadan o şekilde beklemeye başlıyorum yani resmen çiş tutuyorum.sonrasında artık o da anlıyor ve ıkınıp ne var ne yok boşaltıyo beze.değiştirip hooop uykuya.öyle gece rahat uyuyo benimki de ıkınmaktan uyumazdı yada gecenin ortasında uyanırdı.tavsiye ederim.

Valla çok haklısın şikayetinde bende kızıyorum sutu olupda böyle davrananlara. Benim sutum baştan beri azdı acemilikte vardı bide sarılık olunca dayandık mamaya şimdi duşunuyorum daha sık ve ısrarlı emzirseydim sutum çoğalırdı ve kızıma mama eziyeti yaşatmazdım :KK43: sutum yetse ağzına bile surmem mamayı.
Tomrisin emzirme notlarını okudun mu netten?

Back