2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Canım insan bir an kendine konduramıyor ama dikkat etmen lazım demekki. Ben şişmeyi görünce bu sabah ilk il tansiyonu ölçtüm ama birşey yok.
Sende de olmaz inşallah. Belki sıcaktandır ?
 
Geçmiş olsun canım terzi söküğünü dikemezmiş durumu olmuş sende dikkat et kendine inşallah geçici bir durumdur atlatırsınız.
Sindere miydi dün bebeği hareket etmiyordu yazdı mi kaçırmış olabilirim ,acaba ne yaptı

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Evet canım bende takip ediyorum ama henüz bir cevap gelmedi. Bende merakla bekliyorum ne oldu acaba
 

Geçmiş olsun canım inşallah önemli değildir sıcaklardan anlık yükselmiştir
 
hayırlı olsun Rabbim hep guzel gunlerini gostersin kuzunun

 
37. hafta açılan analık kaydı nedir acaba?

şuan sisteme girildi 32.hafta raporu ama haklarımızdan yararlanabilmek, doğum izninde biriken maaşları sonradan SGK'dan alabilmek için birdaha 37+0 gibi gidip tekrar raporlanması gerekiyor. SGK kaçıncı hafta doğum yaparsak yapalım 40 haftadan hesaplıyor ve 3 hafta kala işten çıkmak durumundayız yasal olarak, 32de aldığımız raporla 5 hafta daha çalışıp o süreyi doğum sonrası izne atabilmek için sanırım 37'de tekrar görüyor.
 
geçmiş olsun canım dikkat et kendine stres yapma çok şükür sağ salim kavuştun bebeğine bak negüzel.

Kız merve güldürdün kız beni Allah da seni güldürsün kişileri karıştırdın kız , doğum yapan akabe değil , dmsdmf nickli arkadaşımız doğum yaptı...
 

Bu 37 haftalık raporu almam gerektiğini iyiki söyledin bana. Bunu hiç bilmiyordum.
Peki 32. haftada çıktım diyelim, sonraki ayların maaşının üçte ikisini sigortadan mı alıcaz? İşyerinden almıcaz sanırım..
 

32'de çıksan da çalışamaz raporu alacaksın, umarım aldın?? kimse uyarmadı mı alırken aman atlama canım 37hafta yani devlete ben artık çalışamam doğum izni sürem başlatılsın raporu oluyor.

32'de bırakıyorsan evet sigorta kurumu raporuna istinaden sisteme girilecek ve sonrasında bankaya yatacak paran diye biliyorum. 3'te iki mi hepsi mi onu bilmyorum ama. fakat çalıştığın şirketle anlaşabilirsen, ben öyle yaptım. doğum iznimdeki 4 ay maaşımı yatıracaklar bana sonrasında ben SSK'dan yatan paramı bankadan alıp getirip muhasebemize vereceğim. her şirket yapmıyor ama yapılabiliyor da...
 

Canım brüt maaşın 3/2 sini Ziraat bankasına yatırıyorlar doğum izninin bitiminden yaklaşık 1-2 ay sonrasında. Dolayısıyla maaşın tavan rakamı geçmiyorsa net ücretin ile neredeyse aynı oluyor.
 

Ben şuanda 28. haftamdayım canım. Ağustos başı 32. hafta raporumu alıcam. Ama çalışıp çalışmama konusunda kararsızım. Doktoruma sorucam tabi sakınca var mıdır yok mudur..
Şu 3'te ikisini mi hepsini mi veriyorlar onu da bi öğreneyim tamamdır :))
Teşekkür ederim bilgiler için:)
Hayırlı doğumlar sana da :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…