- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #2.741
aynen aynen ya çok zor geçiooo işşş yanii kafam düştü düşücekk :)) zor tutuooormmm...
yada çalışan hamilelere günde 2 saat uyku izni verilseeesene sonu geçsin ama rapor alınabilir 2-3 günlük
iyide cancazım illa kusacaksın diye bişey yok ,bırak kusma zaten en güzeli ,ben ilk gebeliğimde bir kere bile midem bulanmadı,kusmadım hiç ,gebeliğin ilk 4 ayını böyle geçiren bir arkadaşım var aşırı kilo kaybetti,hastanelerde serumlar yiyerek toparladı ,zehir oldu hamileliği ..
hiç olmasın böyle güzel gitsin inşallah ..
merhaba hamişler,
dün doktora gittik, tahlillerimizde bir sıkıntı yok.
meleğimizi de gördük, ellerinizden öper :))
8+1 günlüğüz, sağlıcakla şu günleri atlatalım inşallah....
var ya korkularım yüzünden hamileliğin tadını bile çıkartamıyorum...
Allah sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah...
çok sevindim.hayırla kucağımıza alalım inşallah hepimiz.
Kızlar beni kınamayın ufaktan sigara içiyorum sürekli azaltıyorum günde 3-4 ama daha alışamadım duruma..
kızlar merhaba... ya hamilelikten midir bilmiyorum çok gerginim,kendimi mutsuz gibi hissediyorum depresif bi halim varbu benim ilk bebeğim olacak onun için elbette çok heyecanlıyım ama bu ruh haline anlam veremiyorum... Eşimle ufacık tartışmalar dünyayı başıma yıkıyo...öyle işte...sizler nasılsınız neler önerirsiniz ?
canım benim bende sigara içiodum aynen hatta ilk öğrendiğimde duramadım içtim ama cumadan beri hiç içmedim.. çok zararlı bebeğe. biliyorum alışkanlık yani çok zor birşey sigarayı bırakmak ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim sana ben daha öncede 6 ay bırakmıştım..
tabakaya 3 tane slim sigara koyuyuosun ve bitane minik makas. her canın istediğinde yakıosun iki nefes çekiosun sora ucunu kesip tabakaya kalan sigarayı geri koyuyosun.. böylece günde baktığında 1 bilemedin 2 sigara içiosun gitgidede zaten canın istemiyor...
bebeğe verdiği zararı düşündükçe zaten insan vicdan azabı çekio tatlım
Ya ne harika bi tavsiye bu! Gerçekten çok teşekkür ederim.zaten bi kaç nefes yetiyo dediğin gibi.ben de söndürüyodumvicdanım öldürüyo beni kesinlikle yapcam.
tamam o zaman artık yanlız degilsin bende 100+ yım hatta 110 diyebilirim umudum çok kılo almamak ama 7 haftadır 2 kilo almısım bile ne yaparız bilmem saat 11 bucuk gıbı mıdem bulanıyordu bır bakmısım uyumusum çok uyuyorum zaten bu ara hatta rüyamda da bi meyve gördüm canım çektı bırazdan eşimi yollayıp aldıracagım kılolu hamılelık zordur sanırım ama dogum da zor olacak herhalde
kızlar yalnız değilsiniz merak etmeyin. bende sizdenim... inşallahdahada fazla kılo almayız..
Bende varım 92 kg şuan kızımada 82 kilo ile hamile kalmışdım kırkımın çıkdığı gün 80 kg idim ama emzirirken kilo aldım ve veremedim
Bende çok dikkat ediyorum şeker çıkar diye endileniyorumOhhh sonunda kendimi çok yalnız hissediyordum. Valla ben kilo verdim birazcık. Şekerden uzak durmak çok etkili makarna pilav yerine ekmek ama tam tahıllı yemeliyiz. Az ama sık ye dedi doktorum. Yemeklerin doymalık değil tadımlık olsun dedi şimdilik bunlar diğer bilgileri paylaşıcam en kısa zamanda :))))
Ohhh ohhhh çoğalalım :))))
kızlar merhaba bende katıldım aranıza,
daa önceden bir boş gebeliğim ve düşüğüm var..
rabbim bu sefer kucagıma almayı nasip etsin inş..
dha yeni öğrendim 2 gün oluyor dooktorada haftaya gitmeyi düşünüyorum ama kasık ağrılarım olunca korkuyorum..
yatınca bişeyim yok gayt iyiym ama ayaga kalkayım biraz dolaşayım hemen ağrım oluyo..
İçimi rahatlatıcak bişeyler söyleyinn
Kızlarrr belki bilen vardır ama bilmeyenler için ben önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum. Ben de tesadüfen öğrendim..
Geçen gün doktorumun istediği tahlili( demir seviyeme bakmak için) aile hekimime yaptırayım dedim çünkü gittiğim hastane çok iyi ama tahlil konusunda biraz pahalı. Gidip aile hekimime 6 haftalık hamile olduğumu demirime baktırmak istediğimi söyledim. Ve doktorum beni çok şaşırttı. Aile hekimlerinde gebeler için özel olarak dosya açılıyor ve bir sürü tahlil yapılıyor, sizi adım adım takip ediyorlar. 2 tüp kan verdim o kadar çok tahlil istedi ki herşeye baktı hiç birşey atlamadı. zamanında olduğum hepatit b aşısının tutup tutmadığına kadar baktı. Gebeler için özel kursları varmış. Sana özel hemşire ve eben de oluyor. Doğuma hazırlık kursları emzirme kursları. ve inanılmaz ilgililer. mesela az önce benim hemşirem beni aradı. işte evlilik yaşı, son adet tarihi, kilom, kullanılan ilaçlar vs bir sürü soru sordu. 20. haftanda tetanoz aşısı yapacağız sana dedi ve doktorda çekilen ultrason görüntülerini de istediler dosyaya bi örnek koymak için. Bu ilgi ve dikkat beni çok mutlu etti aklıma takılan her soru için arayabiliyorum.. Size de tavsiye ederim..
merhaba hamişler,
dün doktora gittik, tahlillerimizde bir sıkıntı yok.
meleğimizi de gördük, ellerinizden öper :))
8+1 günlüğüz, sağlıcakla şu günleri atlatalım inşallah....
var ya korkularım yüzünden hamileliğin tadını bile çıkartamıyorum...
Allah sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah...
selam kızlar,
benim de 6hafta 5 günlük oldular
ikizlerim olacak inşallahhh
Ya burcarı cok ıyı bılmıyorum oglusum kova bebeklıgı cok aglak gectı 1 yasına kadar oldurdu benı
bu sıpada aslan olcak yuksek ıhtımak ben erkende dogururum zamanından once gelır yanı her harukarda
yınede aslan olcak aslanlar hakkında yorum ıstıyorum
oglum gıbı bu burcun ozellıklerıde hemen hemen aynı yandım desene yeterınce ınatcı bır kocam oglum bı tane daha mınnak yavrum olcak vay benım halıme :26: Cevremde hıc aslan yok...daha sabah eşimle konuştuk eğer benim beklenen tarihte olursa başak oluyor ama eğer 1 hafta erken gelirse aslan ben iki burcu da severim çevremde kayınvalidem ablam abim hep başak gerçekten çok düzenli,sevecen arkadaşlık ilşkileri kuvvetli insanlar.
Ablamın kızı,kuzenim ve benim yükselenim aslan aslanların en tipik özelliği inatları ve hırsları hep ben merkezci oluyorlar ama kafalarına koyduklarını da başarıyorlar ve ayrıca bence çoook zekiler...bilmem bana katılır mısınız?
Canım cok dogru soylemissin.Benim aklıma takılıyordu bu testler.Sonra bi arastırdım.Kesin sonuc degil ve cogu da yanlıs cıkıyormus
Aslında merak edenlere soyle anlatabilirim.ilk ikili test yapılıyor sonra bi sonuc geliyor 1000de 1 diye.bunun anlamı yani 1000 tane dogan cocuktan senin bebegine vurma ihtimali 1000de 1. bu risksiz sayılıyomus.yani bu sonuca iyi diyolar.mesela 200 de 1 cıkarsa bunu riskli sayıyolar ve devamında 3lü test ondan sonrada amniyo testi yapıyolarmıs.riskli cıkıpta amniyoyu yaptıranlar hem dusuk riski yasıyormus hemde bunların %2 yada %3 ozurlu doguyormus Allah gostermesin.yani bu sonucların hic biri kesin degil.200 de 1 riskin varsa ee 199 dan biride saglıklı olarak benim bebek olabilir.eltimin yuksek cıkmıs kahrolmus aglaya aglaya.simdi sapasaglam oglu 6 yasında.ve bi cok insandan duydum yaptırıp degerin yuksek cıkıpta pisman olan ve saglıklı bebek doguran.Ve benim gibi kuskulu ve garantici biride yaptırmamaya karar verdim
Doktorlar sadece ihtimali soyluyolar.Allaha kalmıs birsey.Nasibimizde ne ise onu gorecegiz sonucta.Rabbim hic birseyle imtihan etmesin....
keseyi falan gör bence ondan sonra hiç içemezsinkendini de çok strese sokma en kötü dediğim gibi yap yani bi süre...
bence cuma gidicem, gidip bi görsemmm eminim canımın istemeside gidicekkk yanii.. Allahtan işyerindekiler sorgulamuo neden içmiorm diee ben sürekli bırakma çabasındaydım bikere de 6 ay içmeyince şüphelenmediler bu seferçnk 2-3 aydan önce sölemek istemiyorum kimseye...
mariapdr cnm sana katılıyorum benimde sağlık ocağım beni sürekli arıyordu gebelik durumu varmı varsa kesin bildirin hatta dün tekrar uğradım olabilir daha keseyi görmedim dedim o zaman biz ptesi tekrar arayalım sizi tahlillerinizi burda yapalım boşuna özellerde bir sürü para vermeyin dediler gerçekten çok ilgililer bizim buradakiler de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?