2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Ben buraya geç başladım işte, ondan haberim olmadı yoksa kaçırmazdım. :)



Geçmiş olsun arkadaşım, içini ferah tut. Ben test olumsuz çıkarsa kesinleştirmek için amniyosentez yapılması gerekir kısmına takılmıştım. Zaten senin ki temiz çıkmış, endişelenecek bir durumun yok. Rapido kendinin de dediği gibi o heyecanla kendini riskli gruba sokmuş 32 yaşında olmasına rağmen, aynı panikle 36.5 yaşında olan ben 35'i daha yeni bitirdim gene mi riskli dediydim Hamilelik psikolojisi işte


Sağlıklıdır Allahın izniyle, senin test sonuçlarında da risk yok zaten. Benimki oldu da bitti maşallah'a geldi biraz. Hemen bugün yapalım demeselerdi, yaptırmazdım herhalde diye düşünüyorum şimdi. Sağlıklı doğacak yavrularımız kuzularımız, eskiden ultrason mu varmış? Annem üç çocuğunu da evde doğurmuş. (ben doktora sormadan vitamin içemiyorum yahu)
 

2. erkek olur hayırlısıyla canım. ama erkekler inanılmaz anneci oluyorlar yaa:))


evet canım çok korktuğum için dr.um full anestezi önerdi. izmir de de aile dr.umuz var o da anneme önermemişti epidurali çünkü bel ağrısı çok kalıyormuş. ama belden yapanlar çok memnun sadece acı hissedilmiyormuş ama diğer bütün hareketler hissediliyormuş.. işt göbeğin açılması falan.
ama ben doğar doğmaz görmek istediğim için ve o anı yaşamak istediğim için sezeryan olusa eğer belden isterim herhalde bilemiyorum doğumun her türlüsü zor. ALLAH ım kolay kurtarsın inş canım ya. inş normal olur

hakkına hayırlısı neyse onun olmasını temenni ederim arkadaşım..

sağol canım. sizin de fikirlerinizi söylemeniz benim hoşuma gitti onlarda aklımın bir kenarında dr.umla da konuşup karar vericem. zaten nasipte ne varsa o olur. ben biraz kaderciyim

Kiz bebek rahme erkek bebek sirta baski yapar dedikleri kadar varmis. Allahim agliyorum artik sirt agrisindan napsam bilemiyorum gozlerimden yas akiyor resmen.. 2 kurek kemigimin arasi. Napsam kizlar bi fikri caresi olan var mi?

ayy evet yaa bu kerataların ne bu istediği bizim sırtlarımızdan benimde sırtım fealket ağrıyor.. bakıyorum dayanabilcek gibi değilim dr.un verdiği ağrı kesici kremim var dolgit onu sürüyorum bayağı iyi geliyor o..
 
Kiz bebek rahme erkek bebek sirta baski yapar dedikleri kadar varmis. Allahim agliyorum artik sirt agrisindan napsam bilemiyorum gozlerimden yas akiyor resmen.. 2 kurek kemigimin arasi. Napsam kizlar bi fikri caresi olan var mi?


Canim benimki kiz, cok asiri cekmiyorum sirt agrisindan ama isim geregi bilgisayar basinda cok oturunca bana da oluyo dedigin gibi iki kürek kemiginin arasi... Internetteki cözüm önerileri...

1) Fazla ayakta kalmayın, çok uzun süre hareketsiz oturmayın, otururken ve ayaktayken dik durmaya çalışın, bu esnada kasları fazla germeden en rahat pozisyonu seçin.
2) Fazla kilo almayın ( 8 – 12 kg idealdir ).
3) Doğru yatağı seçin ( sert veya orta sertlikte, ortopedik ).
4) Yan yatarak uyuyun, uyurken bacaklarınızın arasına ve karnınıza destek yumuşak yastıklar kullanın.
5) Yataktan kalkarken yan dönüp dirseğinizden destek alarak yavaşça doğrulun.
6) Otururken belinize destek olarak tercihen ortopedik yastık kullanın.
7) Baş seviyesi üzerinde bir yere uzanırken sırt ve belinizi zorlamayın.
8) Çok yüksek ve çok düz ayakkabı giymeyin. Kısa topuklu ortopedik ayakkabıları tercih edin.
9) Ağır kaldırmayın. Yerden bir şey almanız gerekirse alçak bir sandalyeye oturun veya dizlerinizi kırarak eğilin.
10) Gebelik egzersizlerinizi düzenli yapın.
Bel ağrıları için en iyi egzersiz tercihen her gün, en az haftada üç gün 20 ila 30 dakika rahat bir elbise ve ortopedik spor yürüyüş ayakkabısı ile yapılan yürüyüştür. Bu esnada fazla zorlanmayın, aşırı terleme ve çarpıntıdan, aşırı nefes sıklığından kaçının, bol sıvı alın.
Pelvis kaslarınızı çalıştırın (KEGEL ekzersizi),çok basittir, idrarınızı ve büyük tuvaletinizi tutar gibi makat, vajina, idrar yolu kaslarınızı sıkın 5-10 sn tutup gevşeyin, bunu günde 3 kez onar kez tekrarlayın, her zaman ve her yerde yapabilirsiniz.
Pilates gebelikte tercih edilen bir spordur. Doktorunuzun önerisiyle size en uygun eksersiz programını uygulamanız en doğru davranıştır.
Bütün bunlara ilave olarak dengeli, bol protein içeren bir beslenme diyeti gerekirse vitamin ve mineral desteği sağlıklı bir hamileliğin olmazsa olmaz şartıdır.

(Kaynak: Hürriyet Gazetesi)

Bak bir de su var: Benim de çok ağrım oluyor arkadaşlar, birde fıtığım var. 24.haftadayım. Size tavsiyem mutlaka dik oturun, eğer çalışıyorsanız sandalyenizde belinize destek olacak ortopedik yastık kullanın. Hergün en az 10 dakika bacaklarınızı kalbinizin seviyesinden yüksekte tutun. Bir de en çok işe yarayan şey sola yatıp anne karnındaymış gibi bacakları hafif karına çekmek ve dizlerin arasına ince bir yastık koymak. Bu şekilde yatış inanın hayat kurtarıyor. 8 ay fıtık çekmiş biri olarak çok net söyleyebilirim işe yaradığını :) Birde yapabilirseniz kedi sırtı dedikleri bi hareket var, kedi pozisyonunda yerde duruyorsunuz hafifçe sırtınızı dikleştiriyorsunuz yukarı doğru sonra da da aşağı doğru tekrar düzeltiyorsunuz. Bu da işe yarıyor :)

Su linkten: http://www.kadinlarkulubu.com/archive/t-349723.html

Ne guzel sen dilinden anlamaya baslamissin bebisinin canim. Benimki bi inat etti mi glikozlu seyleri birak dunyayi yesem oynamiyor kime cekecek inadi bilmiyorum ki

Canim senin bebis baska seylere tepki verecek demek ki, müzik dinletince falan tepki veriyor mu? Benim kiz da komik bazen.. Sabah karnimi tekmeliyor, arkama yastik aliyorum, yorgani aciyorum izlemek icin duruyor. Bekliyorum bekliyorum yok. Sonra yorgani kapatiyorum vuruyor, aciyorum duruyor. Anneyle dalga geciyor!!!
 
Aycaa, vallahi ben doktoruma sirtim cok agiriyo diyorum olur olur normal diyo bacaklarim agiriyo diorum normal normal dio, bol bol sut yogurt peynir diyo da baska bisi demiyo ilac vermemek icin kirk takla atiyo hayirlisi bakalim. O keratalar bi dogsun poposuna poposuna vurcam yerim onlari ben
tamburr, canim cok sagol denicem bunlari bakalim ozellikle cenin pozisyonunu hatta hemen su an gidip deniyorum benim oglan diyorum ya bi inat etsin hicbirseye tepki vermiyo.. senin kiz da oyuncu olcak simdiden belli masallah ona.. benimki de oynuyo oynuyo babasina gel dinle diorum babasi elini koydu mu duruyo oynamiyo yaa adam oyle kaliyo
 

En iyisi iyice arastirmak sanirim evet birkac yerde daha okudum epidural ile bel agrisi kaliyormus diye. Ama dedigin gibi hangi duygu daha agir basacak bilmiyorum, bebegi görme duygusu mu yoksa korku mu?!!

Bu arada bol bol pozitif dogum hikayeleri okuyorum, güc geliyor.

http://pozitifdogumhikayeleri.wordpress.com/2010/05/10/pinar-ve-elif-nergisin-hikayesi/#more-801
 

Rica ederim canim, insallah biraz katkisi olur. bu arada doktorlarimiz ayniymis. ben de ne desem normal diyor. cok bulantilarim vardi, zayifladim basta 4 kilo kaybettim, olsun olsun dedi. arada agzima aci su geliyo, midem sisiyo sanki dedim, olur olur dedi. ne dersem diyim normal diyor, dedigin gibi ilac vermemek icin ugrasiyor resmen. agrim falan olunca internette okuyorum, doktorum hemen bana sunu sunu önerdi diyenler cogunlukta. bizimkiler bence ilac vermek istemiyorlar cok fazla o yüzden.

Hahahah evet esime de ayni seyi yapiyo bizim kiz ama bazen esim konusunca tepki veriyor. Haftalar ilerledikce bakalim neler olacak.
 
Bu sabah yine ayrıntılı ultrasona girdim. Amniyosentezi yapan profesör özel not aldırmış "bu hastayı ben göreceğim" diye. İlk önce organlardan başladı pek birşey seçemedim. Sonra baş kısmına geldi... Ağzı, burnu herbirşeyi görünüyor. Bir ara ağzını açtı esnedi sanırsam. Sonra elini kafasına götürüp, başparmağı ile işaret parmağını "v" şekline getirdi. (check işareti gibi) anne herşey yolunda demek istedi herhalde kuzum.

Amniyosentez sonucum iyi çıktığından, doktorlar oldukça rahattı. Gene ne hikmetse başımda 3 doktır vardı. Alışkanlık olmasa bari, doğumda da üç doktor istemiyim...

Kuzum 591 gr. mış. Buradaki tarihe göre düşük gibi biraz ama benim en büyük korkum şekerimden dolayı iri bebek doğurmak. Doktora sordum ne zaman belli olur iri bebek olma olasılığı dedim. 28. haftadan sonra dedi. O öyle söyleyince normal doğum yapabilirmiyim diye sormadım bir daha çünkü anlamı kalmadı. Bir ay sonra gidişimde artık. :44:

Şekerim bu ara biraz yüksek çıkıyor. Aynı düzende devam etmeme hatta diyete daha da çok dikkat etmeme rağmen... Üç basamaklı rakamlar görüyorum sabah aç karnına dedim. Bu dönem yükselmesi normal insülin dozların yeniden ayarlanmalı dedi. Bu sebeple ölçümlerimi arttırmaya karar verdim. En azından bir hafta on gün, günde 4 defa ölçüp dozları ayarlamalıyım. 1-2 dozdan fazla değişiklik olursa zaten hemen doktoruma gideceğim. (çok önemli bir değişiklik olmadıkça dozları kendin ayarla çok oynama olursa bana tekrar gel demişti doktorum)

Hastaneden sonra bize katılan annem ve babamla birlikte Eminönüne gittik. Havuzluhan, kürkçü han, yeşildirek... Dönüşte arabayı bıraktığımız natilus'ta tur...

Kendimi fazla zorlamışım meğer, üstümü değiştirdim oturuyorum. Burnum akar gibi oldu dedim üşüttüm işte. Burnumu silmemle eşime seslenmem bir oldu. Beni korkutmaya yetecek kadar bir kan boşaldı burnumdan. Eşiminde eli ayağına dolaştı. Lakin önemli birşey olduğunu düşünmeden hemen toparlandık. Burnumun içinden zaten zaman zaman kanlı sümük geliyor özellikle hamilelikte, burun içi mukozam çok kuruyor ondan. Peteğin üzerine koyduğum su pek işe yaramıyor anlaşılan belki bir buhar makinesi alırız. Zaten Kore dizilerinden özeniyordum hep...

O kadar dolaştık ama Eminönünden pek birşey alamadım. Annem bir havluyu çok beğendi. Bir tarafında mermerşahi varmış, eskiden böyle değilmiş, kendisi ayriyeten alıp dikermiş filan falan. Birde aaa bunun pazeni çok güzel diyerek bir pazen battaniye aldı. Bende daha dün burada gördüğüm ve 38 tl indirimli fiyatı olan cotonbox denizci bebek nevresim takımını 32tl'ye aldım. Tesadüf işte dün görüp fiyatını yazmışım, yoksa bu kararsızlıkla onu da alamazdım ben Bir iki çorap, bir iki çıtçıtlı body alındı. Hastane çıkışlarına baktım, 5'li, 10'lu, 20'li çeşit çeşit, lakin yüreğimi hoplatacak birşey bulamadım. Eşim deniz subayı benim, sanki herşeyim denizli balıklı gemili tekneli olmalıymış gibime geliyor...

Çok uzun yazmışım, kim okuyacaksa
 

bende bir tek vitamin ve bu kremi kullanıyorum canım oda kremi daha 3 kez falan kullanmışımdır yani..
benim dr.umda ilaca karşı ama bu sütlük yoğurtluk bişey değil ki
daha çok yorulunca dayanılmıcak hal alıyor.. zira ben çok süt,yoğurt, peynir tüketiyorum
hiç olmaması lazım ..
o tarz ağrılar kemik ağrıları olur ve en şiddetlisi bacaklarda hissedilir uyku bile uyutmaz o kemik ağrıları kalsiyum eksikliğinden olur çok şükür öle bir sorun yaşamadım şimdiye kadar
 

ben okudum tatlım
amnyosentezin iyi çıkmasına çok sevindim..
sanırım ayrıntılıda da bir sorun çıkmadı maşallah..
inş şeker yüzünden de bir problem yaşamazsın canım
bebişin aldıklarını güle güle kullansın :)
sen deniz figürlerine takmışsın, ben de bu sefer papyonlu ve miki mouseli şeylere taktım sanırım
 
Haklisin canim. Bu gidisimde ben de isteyeyim tekrar en azindan cok siddetli olduginda kullanirim
 

Gule gule kullan aldıklarını kacinci haftandasin simdi? Şeker benim tam terso düşük çıkıyo hep ac miyim acaba bişiler mi yesem modundayim bebek için. Ama gereken her seyi yiyince zaten coook doyuyorum ve kilo yapio ama napalim artik ☺☺

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
kızlar kızlaaaaaaaaaaaaar gelem miiiiiiiiiiii
yanağızdan öpemm mi

GÜNAYDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN ANNELER
nasılsınız bakalım
giremedim bi süre

o dolgunluk hissi gecti
şimdi kasılmalar var hala
devam ediyor
rahmim böööle top gibi oluyor
onun dısında
dün akşam 2 kere gecenin yarısında
sağ bacağımın üst kısmına kramp girdi
ama kazık gibi oldu bacağım..sonra
biraz dalar gibi oldum bu seferde sol bacağımın alt kısmına kramp girdi
şimdilik vukuatlarımız bu kadar
 

canım nasılsın bebiş nasıl annesi..benim halen sabah bulantım devam ediyo safra kusmadan geçmiyor her sabah..ilk sıralar benimde boğazım yanıyor ve sesim kısılıyordu şimdi geçti artık alıştı bogazım heralde:) isim düşündünmü pepişimize annesi biz daha karar veremedik:))
 
Günaydın herkese gecem kabus gibiydi doğru düzgün uyuyamadim acayip terledim ve nefes darlığı çektim

ahhh bacım aynı dertler bende de var
her akşam habire çişe kalkıyorum zaten
ondan sonra uyuyabilene aşkolsun
dün akşam saat 3 gibi çişe kalktım sonra daa sabah ezanları allahuekber ben uyanık..bi de 2 kere kramp girdi
kızıma hamileyken hiç böle şeyler yaşamadım
walla bu erkekler
ana karnından itibaren çektiriyor arkadaş
 
Günaydın herkese gecem kabus gibiydi doğru düzgün uyuyamadim acayip terledim ve nefes darlığı çektim

Gunaydin zumrem. Sen kac haftalik oldun? Ben de artik.merdiven cikamiyorum nefesim yetmiyo yaslilar gibiyim 😯😯

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…