2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


canım akşam gidene kadar için rahat etmyecek ne söylesek de ... eşinle git.. fakat dediğim gibi ultrasyonda hatalar olabiliyor.. cok duydum bir kusur bulup çocuğun sağlıklı doğdugunu .. inşallah birşey olmayacak .. dualarım seninle..haberini bekliyorum:)
 

canım gönlünü ferah tut, duanı eksik etme. Allah'ın izniyle bir şey olmaz. İnternetten de araştırma doktorun net bir şey demeden. İnternette yazılanlar çok moral bozuyor. Bana da doktorum beyninde bir sıkıntıdan bahsetmişti detaylıda, hastane çıkışında hemen internete bakayım dedim ama vazgeçtim moral bozmamak için. 1 hafta sonra gittiğimde her şey yolundaydı şükürler olsun. Sen de sadece dua et ve gönlünü ferah tut. Haberlerini yaz mutlaka..
 

canım eşimde yarık dudak var tek taraflı bende hamileliğimin başından beri çok sıkıntı ve stres yaşadım 20.haftada hem doktor hemde ayrıntılı ultrasona girdim yk dediler ama hala çok korkuyorum yalnız dudak boyunu filan ölçüyorlar illaki önceden olsa bilirlerdi ki ayrıca her 2000 bebekten 1 inde oluyormuş

olacak diye birşey yok kafanı takma annelerimiz sankı gördü mü olacak diye birşey yok ben eğer eşimde olmasaydı hiç aklıma bile gelmezdi..

şuandada acaba damağı gördü mü diye stres ediyorum raporda damaktada görünmedi diyor bebek ağızını açmamıs doktor görememiş olsa görünmedi derdi değil mi ya aman Allah kimseyi evladıyla sınamasın..
 
Canım moralini bozma iyi şeyler düşün ki iyi olsun hiçbir şey belli değilmiş henüz bebeğini de kendini de yıpratma Allahin izniyle iyi olacak inşallah

işallah dediğin gibi bi anormallik yoktur ama sanki anormallik varmış gibi geliyor,Rabbim beni sınıyor bu gebeliği hiç istememiştim ne bileyim doktor ters durum olabilir filan diyince aklıma ilk o geldi,ya ama ben kötü bi anne değilim daha ilk bebeğim küçücüktü ikisiyle birlikte ilgilenemem filan düşünmüştüm ama sonra kendimi hazırladım yani hep hayırlısı dedim
 
bende aynı durumdayımmm fakat enteresan bir durum var yazın bile dondurma yerken boğazları şişen ben hamile kaldığımdan beri ne kadar dondurma yedim bilemiyorum :44:

:) ben de dondurmadan cabuk hasta oluyorum. o yüzden henüz baslamadim sezona.
beklemedeyim, mayis da ciksin aradan sonra baslayacagim. :)
 

Canimm kendini strese sokmamaya calis. Bazen tecrübeli doktorlarin bile bazi seyler gözlerinden kacabiliyor. Yalniz ters dudak, yarik dudak vs. olaylarinda dudak hic mi görünmüyormus? Insallah bir sorun cikmaz, güzel haberlerle geri gelirsin. Belki bebek cok kipirdiyorsa yakalayamiyordur...
 

Allah razı ols canım işallah bişey yoktur
 

bi doktora gideyim gelip muhakkak yazarım canım ama bugun zaman nasıl geçecek bilmiyorum
 

Üzme canim kendini, insallah bebeginde hic birseycik yoktur. Olumsuz düsünme, doktor tedbir amacli tekrar bakmak istemistir. Allahin izniyle sorun cikmaz.
 



Ben de daha 7-8 haftalikken bir rüya görmüstüm, rüyadaki kisi bana bebegimin ölecegini söyledi. Uyandim sinir krizine girdim nasil agladim anlatamam. Sürekli bebek düsecek mi diye korkuyordum, hala da erken dogum mu olacak, bebek dogumda nefes alamayacak mi korkulari var icimde... Ama düsünmemeye calisiyorum. Cünkü hamile oldugumuz icin bir sürü sey düsünüyoruz ve bu bilinc altimiza isliyor bence. Ben hamile kaldigimi ilk ögrendigimde iste 20. haftalara kadar düsük riski var her kadinin yaziyordu, internette ve ailede de hikayeleri olunca büyük ihtimalle aklima takmistim. Sonra baska bir rüya gördüm 5 yasina geldiginde ölecek diye.
O da iste sürekli kafama takmaktan.
En kötüsü ölü bebeklerle dolu bir rüya gördüm bir kere. Soykirim gibi bir olaydi.

Benim rüyalarim cok cok beter.... Hic dogru düzgün mutlu rüya göremiyorum.
 

ayy tek ben degilmisim ozaman öyle herseyi isteyen :) bide cabuk acikiyorum ya. ne olacak böyle halimiz :2:
 
Arkadaşlar,şeker yüklemesiyle ilgili bilgileriniz neler? Bebeğe zararlı mı gerçekten? Kayınvalidem sağlıkçı.Yaptırmamı istemiyor.Ben de bu fikre yakınım aslında.Sonuçta eskiden şeker yüklemesi mi varmış diyi düşünüyorum.Ama bir yandan da korkuyorum.Kararsızım.
 

yaptır yaptır
benim ilk gebeliğim gayet normalken.durup dururken gebelik şekeri çıktı
çok üzülmüştüm
doktor diyet falan verdi

önemli bişey ihmal etme
eğer yaptırmazda ,şekerin varsa haberin olmazsa
bebeğe çok zararlı
allah korusun kilolu bebekten tut bir sürü şeye sebep oluyor
varsa ona göre beslenirsin
bi kereden bişey olmaz
öbür türlü hergün dondurma çikolata yiyoruz aynı sey
 

Ee bende nie ole bise yazmuo üç nokta dedogin arama motoruyla bildirimlerin yanindaki yer dimi ??
 

Teşekkür ederim.Ama önce bir şekerimi ölçtüreyim diyorum.
 

Canim Türkiye`de ve yurtdisinda herkes yaptiriyor. Hatta benim Almanya`da bir arkadasim var, ebe özellikle önerdi, eskiden yoktu böyle bir olanak, kadinlar seker olma risklerini ögrenemiyorlardi demis. Eger cikarsa seker en azindan gelecegin icin yeme stilini falan degistirirsin demis. Benim doktorum da Almanya`da calismis uzun süre, o da yaptirmami istedi. Ki zaten benim aile soyum diyabetli.

Yine karar senin. Sonucta biz doktor degiliz. Sadece doktorun söylediklerine göre yol aliyoruz. Hangi fikir kafana daha cok yatiyorsa öyle yaptir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…