2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530

bnm de doğumum 15 temmuz gorunuyor sizin gibi. Ben de nisan ayı içinde siparişimi vereceğim. Mobilyalar gelene kadar da duvar kağıdınıfilan kaplatırım. Bence erken değil sizinki de. Zaten teslimi en az 6 hafta. Nisan sonunda sipariş versem Haziran ortasına anca gelir. 1 ay da kokusunun çıkması gerek. Zaten Temmuz oluyor. Bence erken değil yani ilk başta o odada yatmayacağı için aslında doğumdan sonra da gelse olur ama bebekle ilgilenirken her gün o mobilyaları silmek sora koku cıkınca bebek kıyafetlerini yerleştirmek, bakıcısı olmayan arkadaşlar için çok zorl olur... O yüzden bana Nisan ayı en doğru zaman gibi geliyor oda siparişlerini vermek için. Ha bir de boyasız mat ahşap alacak olanlar varsa onlar daha da geç verebilirler nasılsa koku cıkma derdi yok.
 
hımm evet mete dını bı ısım dgıl kuranda gecen bı ısım koymalıyız aslnda cok zor yhaa isim koyması

Neden Kur'an da geçen isim koymalıyız? Benim bu konuda bilgim yok merak ediyorum çünkü kızım için karar verdiğim ismin Kur'an'da geçtiğini sanmıyorum. Dünyadaki bütünvarlıkları Allah yaratmış hepsine biz isim vermişiz, çoğunun adı da Kur'an'da bizim koyduğumuz şekilde geçmiyor. Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama bu durumda Arapça isim koyulması gerektiğini anlıyorum?!?
 
Kizlarr yarin kontrolum varr.hafta sonu da abant a gidecegimm.foto atarim bende artikk.bakalim bebegim ne kadar olmusss.yarin 22+3 olacagim.bu haftada sizde kilo kacti bebegin.boyunu soruyom ama artik olcemeyiz yanlis cikar diyor.
 
kızlar emzik kulllanın bence..zamanı geldiğinbde bıraktırırsınız..yoksa parmak emiyorlar ve onu bıraktırmak zor oluyor..hatta imkansız..ve dişleri cok bozuyor..emzik bozmuyor 18 aydan önce bıraktırılırsa..
yine de siz bilirsiniz..ben ilk oglumda öyle yaotım..bunda da dogar dogmaz emziiikkkk
 

Bende bu konuda senin gibi düşünüyorum canım. Yani Kur'an da geçen değilde bence güzel anlamlı olan bir isim koymak daha doğru bence.
Araştırdığım kadarıyla din adamlarıda Kur'an da geçiyor diye bilmediğiniz isimleri çocuğunuza koymayın diyor. Sonuç orda şeytanında ismi geçiyor. Anlamı güzel olması önemli olan bence de
 
Az önce Adiyeff te aynısını söyledi. Emzik alıcam bende büyük ihtimalle.
 
Günaydınlar kızçelerrrrrrr
Bu sefer geçmişi okuyup yanınıza kıvrıldık
Sabah kızçemin tekmelerine uyandımmm deli gibi atıyordu
Sanki sol kasıkta sıkışmış gibiHemen uyanıp babamızla
kahvaltı ettik bir güzel.Bugün anneannem ve annemle buluşacağız
Kaç nesil bir arada olacağız ALLAH'ım izin verirse..Anneme akşamdan
muffinler yaptım bakıp yiyemiyorum bile nasıl olsa bugün yiyeceğim
diyorum bol bol
Kızlarrrrr şeker yüklemesinden korkmayınnnn içiverin bitsin hemen
Ben 1.bardakla,2.bardakta pek zorlanmadım sadece 3.bardağın son
yudumunda zorlandım ama içiverdim.Eşim bile şaşırdı senden korkulur
diyor..Umarım bir çırpıda da normal doğum yaparım da çatır çatır
doğururumKorkmuyorum yeter ki kalbim sorun çıkarmasın
(kalp çarpıntım var da)Dualarınızı okudum dün duş alıp KUra'n okudum
hepimiz adına bağışladım ALLAH'ım kabul eylesinnnnnnn(amin)
 

tamamen katılıyorum..kuran da geciyor diye cocugun ömür boyu söylemeye utanacagı bi isim koymamak lazım..kuran da iblis te geciyo yani..sonuçta iyi niyetle iyi anlamlı kulağa hoş gelen sıkıntı yaratmayan isterse tevrat ta geçsin...katılıyorum..

Az önce Adiyeff te aynısını söyledi. Emzik alıcam bende büyük ihtimalle.

şiddetle tavsiye ederim..emmek bebeklerin en haz aldıgı sey..bizim kahve içmemiz cay canımızın istemesi gibi..onları bu zevkten mahrum etmeye gerek yok bence..tek bildikleri şey ağlamak ve emmek yavruların..belli bi süre..
 
yalnız araştırmalar B harfi ile başlayan isimlerin kişilikte cok önemli oldugunu ve B harfli içinize sinen isimler varsa koymanızın cocugun zeka kişilik gelişimi için cok faydalı olacagını söylüyor..
araştırın bi isterseniz..

bilal
belma
begüm
bilge
bilgin
bade
baha
bahar
burak
bora
banu
buse vb....
 

merhaba canım biraz gec cevap verdiğim için özür
bizim beşiğimiz dün akşam geldi kurdu acar bebe çok ta tatlı oldu maşallah:)
tatlım acar bebe beyaz center varya türksan duragı hemen orda tek mağaza zaten hemen bulursun yanyolda umarım anlatabilmişimdir.
yeni açılan bir otel var büyük hemen yanı :)
 

çalışıyorum canım ama yinede sütü kaşıkla versinler diye düşündüm


yok anacım daha hiç yemedim inşallah son ayda :)

Kizlarr yarin kontrolum varr.hafta sonu da abant a gidecegimm.foto atarim bende artikk.bakalim bebegim ne kadar olmusss.yarin 22+3 olacagim.bu haftada sizde kilo kacti bebegin.boyunu soruyom ama artik olcemeyiz yanlis cikar diyor.

benim oğlum 22 haftalıkken 500 gr dı teyzesi :) şimdi kaç oldu salı öğreneceğiz inşallah.


ya işte bende parmak emmesinden korkuyorum bende kardeşimde emzik almamışız ama ben emmedim parmak kardeşim de tırnak yedi acaba undan mıki diyorum ben meme çok emmişim o hiç emmedi. birde ben kocaman olunca bırakamaz emzik diye korkuyorum hiç yakışmıyor kocaman çocuklara emzik bebekken sevimlide sonrası sevimsiz özellikle konuşurken :)
 

parmağı bıraktıramazsın ama emziği bıraktırırsın..benim minik oğlan 16 aylık..sadece gece uyurken veriyorum gündüz kaldırıyorum dolaba hiç istemiyo unutuyo daha doğrusu..
bir aya gece de vermicem..2 3 gece arar sonra unutur..

ben bade ismine cok ısındım.. aşk kutsal sevgi demekmişşşşş
 
kızlar ya maşallah konuş allah konuş ne kaynatmışsınız beeaahhh
iki gün giremedim eşim evde malumunuz, dünde komşu günümüz vardı
şaşı olcam, şimdi yarısını anca okudum iki dürteyim sizide devam edicem şimdi 20küsür sayfa kaldı hadi bi gayret daha bana
herkes iyidir umarım bol tepikli güneşli mutlu huzurlu bi gün olsun hepimizeeee
 
dün de aybeniz ve gülbeniz diye iki isim duydum..ayyüzlü gülyüzlü demek...cok ta güzellerdi zaten..
aysın ismini cok seviyorum ama cocukla ayısın diye dalga gercerler korkuma koymicam..koyamicam..
 
Ne yazıkki Bade isminin anlamı bazı yerlerde yanlış anlamalara neden olacak şekilde eksik yazılıyor. Oysa Tasavvuf içindeki ve aşık edebiyatındaki "aşk" ve "şarap" a denk gelir. Bahsedilen içki alkol anlamı ile değil ilahi aşka ulaşma yolu olan bir mecazdır. Bazı aşıklar rüyalarında bade içerek bu ilhamı alabilmişlerdir. Kuran’da da "sonra" anlamında Basu Bade’l Mevt’de geçmektedir...

bakın aslında içki anlamında sanılıyor ama manevi içki...ne kadar güzel...
 


Uzun araştırmalarım sonucunda, iberonda avent pes ve dr brown arasında kaldım ama dr brown aldım ikisi de doğal akışlı anne memesine yakın ve gaz yapmıyormuş, ama hala kararsızım gidip değiltirsem mi diye, emziği de nuk aldım ben, bide biberon almazsa diye silikon uçlu 0+ kaşık aldım...
 
Canım duanı okudum allah kabul etsin inş....

Günaydın kızlar nasılsınız bakalım bugün biz iyiyiz kızımlan teyzeleri yarın kontrolümüz var özledik kızımıza hemen yarın olca keske
 


Bade sare beğendiğim isimlerden anlamı aşk ama şarap olsa bile güzel bence şarap gibi yıllandıkça güzelleşir işte Benim de türkçe olacak takıntım var
 
bugun bana dua okuyanlara allah bin katı güzellikler versin inşallah...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…