Bebeğim altı aylık oldu hala akşamlari iki uc saat emzirerek uyutabiliyorum. Uykuya dalamadigi zamanlar gok hircinlasiyor. Bebegine kendi kendine uyumayi ogretebilen var mi?varsa nasıl basardi???
evet yaa yaz gelsin artik tek badiyle dolasiyordu bebisler ne guzelGüzel bir İstanbul sabahından hepinize merhabaamaşallah havalar çok güzel...evdeyken soğuktu işe başladım günlük güneşlik oldu...şimdide eve gidergitmez oğluşumla oynuyorum sonra hemen hava kararıyo .buyüzdende gezemiyoz artık eskisi gibi ben normalde kışı çok severim ama bebek olunca keşke hep yaz olsa diyorum...üşüyüp hasta olma derdi yok..eve tıkılıp kalma yok ohhh cıbıl cıbıl olsunlar çıksınlar dışarı yaz geldiğinde... ..
size bişey danışmak istiyorum...ben anne sütü veriyorum ama 4 aylıkken yavaştan alışsın diye azar azar çorbalar meyveler falan verdim..6.ayına girdiğimde ise artık bi düzen oluşturdum ve kahvaltı,öğlen çorbası,akşama doğru meyveli yoğut hiç aksatmadan yaklaşık 1 ay verdim...ama annem,yengem,kv başından beri ek gıda veriyorum diye çok kızıyolardı bende ilk başlar sadece tattırıyorum son zamanlarda artık öğün olarak az miktarda vermeye başladım diyodum..neyse oğlum geçen hafta kakasını hep sert yaptı yani afedersiniz büyük insanların gibi yapıyordu ve çok zorlandı yavrum benim:18:birde hafif bi kan gördüm o an bittim işte kendimi kötü hissettim...belkide annemler haklıydı bukadarcık bebeğin bağırsakları hazmememiştir boşuna zorladım falan dedim ve geçen haftadan beri çorbayı kestim iki günde bir yoğurt veriyorum..ayrıca gece mamaları aldım pirinç unu falan....kafam allak bullak....acaba devam ediymmi bu seferde bebeğim ya doymuyorsa diye düşünüyorum...işede başladım kv bakıyo..sürekli söylüyorum böyle böyle yap diye ama aklım hep onda benim gibi yapıyormudur....haaa birde sabahları pekmez,cici bebe ve devam sütü karışımı kahvaltı yapıyo onu bırakmadık içinede yumurtanın sarısını atıyormuş güzelce yiyormuş....
gece mamasını sevmedi oğlum....acaba bir hafta ara verdim diyemi kaşıkla yemeyi bıraktı ....pöffff ne zormuş ya böyle en güzeli emzirmek valla...ayyy ne çok yazdım çenem düştü gene
ahahahay inşallah vazgeçer bir an önce.çünkü şimdi önemli değil de biraz büyüdü mü çok zor beraber yatmak.sürekli kıpırdar uyutmaz seni.
benim 2. ay aşısında hiçbirşey olmamıştı.bunda huzursuz oldu ateşlendi.
kızlar çok komik birşey oldu ya.size sabah oğlum nihayet gece boyu uyudu iyi artık demiştim ya.öğlen okuldan geldim kayınvaldeme dedimki oh ne güzel rahatladı artık gece boyu da uyanmadı.demez mi kızım sen 2 buçukta geldin emzirdin ya.sen gittikten sonra da 4e kadar uyumadı.halime güldüm ya gelmişim emzirmişim,kesinlikle hatırlamıyorum.bir de size sabah iyi haber veriyorum güya.çocuk gece de uyumamış.
hahahaBizim düzenimiz şöyle kızımız uykum geldi diye bağırıp çağırmaya başlıyo, iki saat uğraşıyorum, ayağımda sallıyorum, emziriyorum uyumuyo bi türlü mızıklayıp duruyo, sonra aman uyuma hadi oyna bari diyoruz bırakıyoruz yere bi bakıyoruz orda uyumuş kalmış.. Uykusu gelince direk yerine yatıralım uyusun diyoruz kesinlikle uyumuyo, bağırıp çağırıyo, önce bizim iki saat uğraşmamız lazım sonra kendisi uyuyo
muştayız canım görev icabı memurum ama konyalıyız. :)allah hayretsin rüyalarını:))) gözün aydın canım bende maşallah diyimde 3 gündür akşam yatıp sabah kalkıyorum...devamınıda bekliyorummmmmmm:)))
umarım sorunsuz geçer canım kontrolünüz:))-30 mu ??sen nerdeydin canım görev nedeniyle olduğunu hatırlıyorum sadce...bence bebeğin üşüyüp hastalanacağına bırak yanında yatsın onun sağlığı herşeyden önemli alışırsa alışssın...ben bikaç kez denedim yanımda yatırmayı ama yatağına alıştı galiba uyanıp durdu ...onun kokusuyla uyumak harikaaaa...hiç sıkma ve üzme kendini koyun koyuna yatın...missss misssss
canım o şırınga devamlı çocuğu rahatsız etmez mi ya ben fitil verirken bile korkuyorum bişey olacak diye. doktor şırınga olayına ne dedi. çünkü bir yerde okudum o kısımda ince kılcal damarlar olduğu için diklkat edilmesi gerekirmiş yazık yavrum ya.Gunaydin canim
Benim Dr arkadasim var oğlundan 3 ay büyük oğlu var ben ona sordum ve aynen senin dediğin gibi anlatti ben de aynisini uyguladim.
Kabizlik sorunu bizde de var canim. Ben kahvaltisina kendi yaptgm kaysi puresini koyuyorum. Biraz kuru kayisi ve biraz üzümü yikayip yumusacik olana kadar pisiriyorum ve iyice eziyorum. Ve corbalarina yedirecegim zaman zeytinyağı ekliyorum. Üstelik çatlak yirtik falan olmasin diye sürekli poposuna zwytinyagi duruyorum ve hatta kakasini yapacagi yüzünden anlasilinca poposini acip siringa ile içeri zeytinyağı püskürtüyorm. Ancak bu şekilde idare ediyoruz.buna rağmen zor yapiyo. Bunu da kan damlasina bagliyorum. Bence o kabizlik yapiyo.
Ben hic pirinç unu veriyorum canim.
Aynen senin bebiste de yirtik plabilir canim dikkat et.
Gurmebebek.com'daki tarifleri uyguluyorum. Bebe biskuvisini de evde kendim yaptım. Tereyagli pekmezli kayisi pureli misir unlu buğday unlu falan. Çok sevdi tadini.
Bi de hergun mutlaka 1 ceviz ve 1 findik vermeye calisiyorum. Yogurduna muhallebisine ya da kahvaltisina ekleyerek.
Yumurtaya 8. Ayda baslaniyo diye ben hala baslamadim. Ama yiyosa ve alerji falan yapmadysa sorun yok.
ben yaptırdım 2. ay aşısı çok ağır geçm,işti ama bu o kadar zor olmadı 2. gece biraz oldu o kadarSelam 6. Ay aşısını yaptıran varmı 2. Ay gibi zor mu
keşke benm oğlum da benimle yatsa deliksiz uyusa daha ne isterim :) bnm oğlan burnumla gözümle oynamaktan uyumuyor yanımda sıpa illa yatağında arabasında uyuyacak ki benim en çok istediğim şey yanımda koyun koyuna uyumasıydı...
ne güzel yavrunun kokusuyla uyuyorsun daha ne istiyosun ki :))
günaydın.oğlum çok zor olmaya başladı kızlar ya inşallah geçicidir kucaktan inmiyor.hep mız mız.çok sıkıldım ben bu arada.küçük bir ilçedeyiz,gezecek yer yok.konyaya da 2 haftadır gitmiyoruz.bayılcam artık evin içinde.bu hafta sonu gidicem.bu soğuklarda inşallah çocuklar hasta olmaz,bir de grip salgını var.ama dayanamıycam gidicem
günaydın.oğlum çok zor olmaya başladı kızlar ya inşallah geçicidir kucaktan inmiyor.hep mız mız.çok sıkıldım ben bu arada.küçük bir ilçedeyiz,gezecek yer yok.konyaya da 2 haftadır gitmiyoruz.bayılcam artık evin içinde.bu hafta sonu gidicem.bu soğuklarda inşallah çocuklar hasta olmaz,bir de grip salgını var.ama dayanamıycam gidicem
zaten gidince eve girmiyorum.eve çocukları bırakıp eşimle bol bol geziyoruz.sonra eşim arkadaşlarıyla buluşunca da bebeği de alıp annemlerle çıkıyoruz.evde duramam ki ben.tam gezme delisiyim.doğumdan 1 hafta sonra gezmeye başlamıştım ben.bizimde aynı devamlı zıplamak istiyor ya kolarımız koptu artık. ay bizde ya kabus gibi canım diyorum uya çok soğuk çıkamnıyorum eşim çıkalım diyor zaten muş ta alışveriş merkezi vs yok hiç bişey yok annem evde yalnız bırakmak istemiyorum bütün gün çocuğa bakıyor ben evdeyken bari rahat etsin diyorum. git gez canım ya kulede realde kentplaza da felan bişey olmaz topluma karışşın çocuk
günaydın kızlar oğlumu götrüdük kontrole. konyadaki doktor 2. ayda kalça usg yaptı 6. ayda bakılsın demişti burdaki gerek yok dedi 6 ayda bakmaya. öksürük ciğerden değilmiş allahdan burnu tıkalı olduğu için dedi boyuna kg suna baktı normal dedi gelişimi. göz damlası kullanıyoruz bitince bir kaç hafta sonra yine iltahap oluyor normal değil bir yaşına kadar beklesin doktor müdahile eder ama sen bi göz doktoruna götür dedi. testislerinden bazen biri yukarıda biri aşağıda oluyor normal dedi baktı bezine. kullağını tutuyor devamlı dedim bazen saçını çekiyor dedim kulağında bişey yok huzursuz olduğu zaman dedi. salak adam dişerine baktı belli olmaz ne zaman çıkacağı dedi. diş jeli sordum kesinlikle tavsiye etmiyorum en geç 30 ayda 20 diş çıkması lazım ne kadar kullanacaksın 30 ay mı gerek yok ver havucu eline kemirsin dedi. ek gıda konusuna gelelim. bak adı üstünde ek gıda bu çocuk seni emecek gıda ek olacak yani temel gıda değil dedi. bir liste verdi bunları vermek yok dedi liste evde kaldı öğleden sonra yazarım buraya. 9. ayda gelin tekrar eğer herhangi bir aksilik olmazsa dedi kan ilacına devam kg su ile orantılı verecek 8 damla ver artık dedi. muhallebi verme çocuğa bir besleyici bir özelliği yok pirinç unu bebe biskuvisi yumrta akı vs verme besinleri tatlandırmaya çalışma dedi. 1 yaşına kadar zorla yedirisen 1 yaşından sonra seni mahveder benden söylmesi yemez intikam alır dedi. bırak yemesin bu bitecek demeyeceksin dedi çocuk dış tatları aldığı an anne sütünü bırakır yada sen bi muhallebiyi biskuvi yada başka bişeyi tatlandırısan bu sefer tatsız olan bişey yemez ne kadar geç tat öğrenirse o kadar iyi dedi. bende zaten çok ısracı değilim ek gıda konusnda çünkü hayatım boyunca annem bize yemek yerdirmek için savaş verdi bende diyet yapmak kg vermek için savaş veriyorum :) demiştyim çocuğum olursa asla yemek ye demeyeceğim doktor da bu noktoda tam benden annem de geldi kontrole bana hak verdi annem oğluma yemek yedirmeye çalışıyor ben yedirmemeye duydu kulağıyla doğruymuş diyor :)
Selam 6. Ay aşısını yaptıran varmı 2. Ay gibi zor mu
bizimde aynı devamlı zıplamak istiyor ya kolarımız koptu artık. ay bizde ya kabus gibi canım diyorum uya çok soğuk çıkamnıyorum eşim çıkalım diyor zaten muş ta alışveriş merkezi vs yok hiç bişey yok annem evde yalnız bırakmak istemiyorum bütün gün çocuğa bakıyor ben evdeyken bari rahat etsin diyorum. git gez canım ya kulede realde kentplaza da felan bişey olmaz topluma karışşın çocuk
muştayız canım görev icabı memurum ama konyalıyız. :)
canım o şırınga devamlı çocuğu rahatsız etmez mi ya ben fitil verirken bile korkuyorum bişey olacak diye. doktor şırınga olayına ne dedi. çünkü bir yerde okudum o kısımda ince kılcal damarlar olduğu için diklkat edilmesi gerekirmiş yazık yavrum ya.
ben yaptırdım 2. ay aşısı çok ağır geçm,işti ama bu o kadar zor olmadı 2. gece biraz oldu o kadar
canım şimdi çok güzel oluyor eşimde diyor sana sarılıyor yatıyor aramızda ne güzel keşke bana sarılsa sabaha kadar ben uyusam diye. ama büyüdükçe sıkıntı işte ya benimde hoşuma gidiyor onun kokusu sıcaklığı. bi arkadaşımın çocuğu 5 yaşına geldi ayırtamadılar birde bebekleri oldu 4 kişi uyuyorlar kabus tam
Verdiğiniz ek gıdalardan alerji yapan oldu mu kereviz lahana verebilirmiyiz
Balkabagi yapti canim. Kabizligina iyi gelir diye biraz ezip yogurduna karistirmistim. Bir iki klasik verdim ve bulastigi yerler kipkirmizi oldu. Hemen biraktim vermeyi. Eşim doktor ve o gün nobetteydi ona sordum hemen diğerlerinin olduğu yere bak kizariklik döküntü var mi dedi vaktim yoktu muhtemelen deri yüzeyine alerji yapmistr dedi ama tabi ki 5 yasina kadar filan vermemesi düşünüyorum. Benim de kerevize alerjim var dolaysıyla hic kereviz vermedim.
nacizane fikrim SAKİN GİTME!!!
ayni hatayi yapip ankarada salgin olduguni bile bile gittik ve esim de ben de kendimizi o kadar korumamiza ragmen salgin olan o virusten kaptik haftasonundan beri perisan durumdayiZ dun gozumuzu acabildik biraz esim sabah aksam igne vurundu ben de antibiyotik kullanmak zorunda kaldim annem geldi cocuga bakmak icin evde devamli maskeyle dolasiyoruz. biz de bisey olmaz diyerek gitmistik sonuclari cok agir oldu :-(
haklısın canım ya zor bu kaka konusu birde onları düşünYok zaten ucunu sokuyorum azicik puskurtunce ileri gidiyor :) napiyim canim ya walla çaresizlik bu hallere düşürdü
facebook da da okudum canım yazını. bende geçen hafta özel bir hasatnede şöyle bir sıkıntı yasadım; sabah telefon ettim dediler telefondan randevu almıyoru zsaat 08-17 arası gişeden alabilirsiniz ok dedim 12 de gittim 13:15 de gişedeki hanımefendi sallana sallana geldi sıra yok vs 2 kişiye verdi kimsi telden almış ki bize almınmıyor dediler. muamele desen beş para etmez uzatmayayım aradım sağlık bakanlığını anlattım üniversitye hastanesi askeri hastane ve özel hastane ,ile ilgili ölümlü durum ruhsat olmaması gibi konulara bakıyoruz ama şikayetiniz asla havada kalmaz bimere yazın muhakkak dönüş olacaktır dediler. bende bimere yazacağım. eminimm dönerler çünkü bende bir kamu kuruluşunda memurum bizide şikayet ediyorlar hemen bimerden bize dönüt geliyor. sana tavsiyem bimere yaz gitmesen bile bilsinler insanlar yutmuyor yapılanı. ben gitmem o sorun yaşadığım hastaneye ama şikayetin peşini bırakmayacağımMerhabalar;
Mega medipol üniversite hastanesi Bağcılar kompleksi hakkındaki şikayetim aşağıdaki gibidir.
1.hamilelik sürecim ve doğumumu gerçekleştirdiğim hastanede bu süreç içerisinde yaşadığım bir sıkıntı olmadı.12 temmuz 2013 tarihinde doğumum gercekleşti doğum sonrasında 3.gün bebek kontrol için götürdüğümüz çocuk doktoru mesut öksüz beyfendi bebeğin aşırı kilo kaybettiğini sarılığının yüksek olduğunu fototerapi görmesi gerektiğini söyledi bizde bunu kabul etmedık yatırma taraftarı olmadık bunun üzerıne doktor heemn yatırmalısınız yoksa bebeğiniz ölür yada ileride gerizekalı olur diyerek bizim psikilojımızı sözleriyle ve tavırlarıyla altüst etmiştir.kendisinin insan psikolojınden anlamadıgını düşünüyorum ve ilk bebeklerı olan kışılere bu sekılde davranılmaması gerektiğinin farkında değil anlaşılan.bu doktoru burakarak yıne aynı hastanede başka doktorla kontrollerımıze devam ettık...
2.yine medipol hastanesinde bebeğimin doğumundan beri kontrollerını devam ettiren çocuk doktoru zeynep arı...2 ocak 2013 tarihinde saat 17:25 te muayene ücretımızı ödeyerek kendısıne muayeneye gittik fakat kendisi mesai saatının bıtmemiş olmasına ragmen servstekı hastalara bakacagım alamam dedi düşünebiliyormusunuz.6 ay boyunca mesai saati içinde kontrollere giderken iyi fakat acil gitmişiz yoksa bende gün içerisinde gitmeyi bilirim ama malesef bebeğimin kontrollerını yapmadı ben o kadar yolu geliyorum bebeğim için ama doktor hanım bakmıyor.ya benım bebeğimin ateşi yüksek olsaydı risk taşısaydı o zaman mı bakılacaktı acaba.bu insanlarda artık vicdan kalmadığına inanır olduk sonuçta bu bebek ya iki dk kontrol edilecek zaten saatlerce kontrol hiçbir zaman olmadı en fazla 5 dk.yeri geldiğinde özel aşıları yapıp gereksiz oldugu halde tahlil yapıp para almasını biliyorlar ama kendi menfaatleri oldugunda nedenlse işer terse dönüşüyor.neyse doktor bızı kabul etmedi nöbetçi doktorda 18:30 da gelecekmış yanı o 1 saat içerisinde ben sürekli ağlayan ateşli huysuz bebeğimle orada doktor bekleyeceğim özel hastanede bunu yaşıyoruz ya pes.....
Hastane çıkışında hasta haklarını arayarak aldığım cvp ta tatmıne dıcı değil hatta bıze geri dönüş dahı yapılmadı.doktorun mesai saatlerınde servıstekı hastasını görmesi normalmiş net bir cvp veremediler malesef...
Bu güne kadar o hastaneye verdiğimiz paraların haddı hesabı yok karşılığı bu olmamalıydı ve sürekli kontrole gittiğimiz doktorun bunu yapması da çok ayıp annelik duygusu yokmuş demekki...
Bu saatten sonra ne medipol hastanesini birine tavsiye ederim(daha önce hep tevsiyelerim arasındaydı) ne de kapısının önünden geçerim...
İnsan haklarından bi haber bir hastane...
canım kanama için göğüs kalkanı al bence. ek gıda konusnda da doktorum bana çook vermeyeceksin dedi günde 1 çay bardağı dedi sen ne kadar veriyorsun 1 bardaktan fazla mı ? doktor eğer fazla verirsen tadını alırsa besinlerin anne sütünü bırakır demişti ondan sordummerhabalar ;
02 temmuz tarihli oğluşum var. 15 gün önce ek gıdaya başladık 2 gün önceye kadar hiç problemimi yoktu lakin 2 gün ve gecedir yavrum
mememi tutmak istemiyor alttan 2 dişimi çıktı doktor üsttende 2 tane geliyor dedi mememi ısırıyor kanıyor mam ne yapayım vermeye emzirmeye çalışıyorum akşam zorla 10:30 da meme tuturup uyttum sabah 5:30 kadar ne yaptıysam tutmadı
ısırmasın diye ne yapabilirim? benimle aynı sorunu yaşayan varmı ? birde ek gıdayı kessem mi acıkıp memeye mecbur kalsın fikirlerinizi tecrübelerinizi bekliyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?