2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Güzel bir İstanbul sabahından hepinize merhabaamaşallah havalar çok güzel...evdeyken soğuktu işe başladım günlük güneşlik oldu...şimdide eve gidergitmez oğluşumla oynuyorum sonra hemen hava kararıyo .buyüzdende gezemiyoz artık eskisi gibiben normalde kışı çok severim ama bebek olunca keşke hep yaz olsa diyorum...üşüyüp hasta olma derdi yok..eve tıkılıp kalma yok ohhh cıbıl cıbıl olsunlar çıksınlar dışarı yaz geldiğinde.....

size bişey danışmak istiyorum...ben anne sütü veriyorum ama 4 aylıkken yavaştan alışsın diye azar azar çorbalar meyveler falan verdim..6.ayına girdiğimde ise artık bi düzen oluşturdum ve kahvaltı,öğlen çorbası,akşama doğru meyveli yoğut hiç aksatmadan yaklaşık 1 ay verdim...ama annem,yengem,kv başından beri ek gıda veriyorum diye çok kızıyolardı bende ilk başlar sadece tattırıyorum son zamanlarda artık öğün olarak az miktarda vermeye başladım diyodum..neyse oğlum geçen hafta kakasını hep sert yaptı yani afedersiniz büyük insanların gibi yapıyordu ve çok zorlandı yavrum benim:18:birde hafif bi kan gördüm o an bittim işte kendimi kötü hissettim...belkide annemler haklıydı bukadarcık bebeğin bağırsakları hazmememiştir boşuna zorladım falan dedim ve geçen haftadan beri çorbayı kestim iki günde bir yoğurt veriyorum..ayrıca gece mamaları aldım pirinç unu falan....kafam allak bullak....acaba devam ediymmi bu seferde bebeğim ya doymuyorsa diye düşünüyorum...işede başladım kv bakıyo..sürekli söylüyorum böyle böyle yap diye ama aklım hep onda benim gibi yapıyormudur....haaa birde sabahları pekmez,cici bebe ve devam sütü karışımı kahvaltı yapıyo onu bırakmadık içinede yumurtanın sarısını atıyormuş güzelce yiyormuş....
gece mamasını sevmedi oğlum....acaba bir hafta ara verdim diyemi kaşıkla yemeyi bıraktı ....pöffff ne zormuş ya böyle en güzeli emzirmek valla...ayyy ne çok yazdım çenem düştü gene

sinir oldum bir türlü yayınlanmıyordu...baksanıza kaçtane olmuşsilinmiyoda..artık kusura bakmayın kızlar..

günaydın.dün benim bebeğim hiç uyanmadan sabaha kadar uyudu maşallah.aşıdan kaç gündür uykusuzdu.heralde dün rahatlayınca uykuya verdi kendini.ben de uzun süreden beri deliksiz uyuyunca bol bol rüya görmüşüm.

canım ben de başladım ek gıdaya yavaş yavaş, dediğin gibi benim oğlumun kakası da sertleşmişti, hemen 3-4 kayısı ve eirk kurusu haşladım, püre yapıp verdim, yine eskisi gibi cıvık yapmaya başladı hergün düzenli veriyorum, hatta meyve püresine katıp, karıştırıp yediriyorum.

günaydın.dün benim bebeğim hiç uyanmadan sabaha kadar uyudu maşallah.aşıdan kaç gündür uykusuzdu.heralde dün rahatlayınca uykuya verdi kendini.ben de uzun süreden beri deliksiz uyuyunca bol bol rüya görmüşüm.

bende düğün vs yapmam aile arasında bir yemek oda konyaya gidince.

havlu bende koyuyorum ama ne fayda.
canım anne olarak endişe duyman çok normal ama bence çok takma neden nersen o hep ağlar eğer aç olsa emin ol devamlı emiyor benim oğlum 5 aydan beri yoğurt veriyorum sadaece oda her gün değil arada. daha yeni yeni püre çopbalar meyveli muhallebiler vs veriyorum oda günde 1 çay bardağı ancadır belki değildir bile. cici bebe pekmez yumurta süt bir anda hepsi ağır gelebilir özellikle tatlı şeyler vememeye çalış bence cici bebe verme haızr ise evde yapıyorsan olabilir şekersiz. ama endişe etme benimde annem bakıyor 1 ay sonra kv bakacak onlarında canı bakarlar içini ferah tut. ama en doğru kararrı sen vereceksin

oh canım ne güzel darısı başıma :)

slm kızlar bugün öğleden sonra kontrol var oğlumun kalça çıkıklığı bakılacak ilk başta bakıldı 2 aylıkken birde öksürüyor. hava buz gibi ya sabah -30 dereceydi iş yerine girerken cep telefonundan baktım uvvvv bakalım nasıl gideceğiz doktora. kızlar benim asıl sıkıntım şu benim oğlum bu 2-3 haftaya kadar hep yatağında uyurdu en kötü ihtimalle odasında baza var birlikte uyurduk odasında ki bazanın olduğu duvar dış cephe malum bizim burası gündüz bile -30 gece düşünün olduğu için yatak oadasında yatırdım uymadığı zamanlar direnmedim işe gideceğim diye oda bizim aramızda yattı toplasan 3-5 kez yattı ama lşimdi odasında yatsa uyanıyor benimle yatarsa deliksiz yatıyor emmek için kalkıyor o kadar ne yapacağım hiç istemediğim en korktuğum şey ya bizimle yatmaya alışması

Gunaydin canim
Benim Dr arkadasim var oğlundan 3 ay büyük oğlu var ben ona sordum ve aynen senin dediğin gibi anlatti ben de aynisini uyguladim.
Kabizlik sorunu bizde de var canim. Ben kahvaltisina kendi yaptgm kaysi puresini koyuyorum. Biraz kuru kayisi ve biraz üzümü yikayip yumusacik olana kadar pisiriyorum ve iyice eziyorum. Ve corbalarina yedirecegim zaman zeytinyağı ekliyorum. Üstelik çatlak yirtik falan olmasin diye sürekli poposuna zwytinyagi duruyorum ve hatta kakasini yapacagi yüzünden anlasilinca poposini acip siringa ile içeri zeytinyağı püskürtüyorm. Ancak bu şekilde idare ediyoruz.buna rağmen zor yapiyo. Bunu da kan damlasina bagliyorum. Bence o kabizlik yapiyo.
Ben hic pirinç unu veriyorum canim.
Aynen senin bebiste de yirtik plabilir canim dikkat et.
Gurmebebek.com'daki tarifleri uyguluyorum. Bebe biskuvisini de evde kendim yaptım. Tereyagli pekmezli kayisi pureli misir unlu buğday unlu falan. Çok sevdi tadini.
Bi de hergun mutlaka 1 ceviz ve 1 findik vermeye calisiyorum. Yogurduna muhallebisine ya da kahvaltisina ekleyerek.
Yumurtaya 8. Ayda baslaniyo diye ben hala baslamadim. Ama yiyosa ve alerji falan yapmadysa sorun yok.

allah hayretsin rüyalarını:))) gözün aydın canım bende maşallah diyimde 3 gündür akşam yatıp sabah kalkıyorum...devamınıda bekliyorummmmmmm:)))

umarım sorunsuz geçer canım kontrolünüz:))-30 mu ??sen nerdeydin canım görev nedeniyle olduğunu hatırlıyorum sadce...bence bebeğin üşüyüp hastalanacağına bırak yanında yatsın onun sağlığı herşeyden önemli alışırsa alışssın...ben bikaç kez denedim yanımda yatırmayı ama yatağına alıştı galiba uyanıp durdu ...onun kokusuyla uyumak harikaaaa...hiç sıkma ve üzme kendini koyun koyuna yatın...missss misssss

kızlaaarrr oğluşum artık yüz üstünden sırt üstüne de dönüyoooorrr :))) çok şeker oluyor yaaaaa:)))

Biz doktorun tavsiyesi ile başladık, benim kızım da kakasını yaoarken çok zorlanıyo, ek gıdaya geçtiğimizden beri uyku düzzeni de bozuldu.. Sanki bu ek gıdaya geçince olacak bi süreç.. ertelesekte bağırsakları alışana kadar böyle olacak gibi geldi bana..

Merhaba arkadaşlar bugün doktora gittik oglumla. Sırtından alerji testi yapıldı. Yumurta akina tepki verdi. Hoca bir de kan testi yapip duzeyine bakalim dedi. Kan alan hemşire mahvetti yavrumu. Kolunu o kadar zorladı ki anlatamam. Meğer enjektorun ağzı tikaliymis. Cok kızdim. Sonra diğer kolundan aldılar. Yavrum çok ağladı. Eve gelince sakinlesmesi için banyo yaptırip Emzirdim. Şimdi uyuyor.
Bu arada doktor kulağına bakti ve bir sey olmadığını söyledi icim rahatladi. Orta kulak iltihabı felan mi var diye endiselenmistim.

Kızlar benim cimicime hiç dönmüyor hiçbir çabası yok habire ellerine balıyor yattığı yerden kalkmak istiyor
sizinkiler nasıl döndü bişeylermi yaptınız neyaptınızda döndüler...

benimki çalışmalarını hep bezi açıkken yapmıştı ben bi süre açık bırakıyorum günde

canım aynı sorun bende de var biz de beraber yatıyoruz ama benimki benle de olsa saat baı uyanıyo dayanamadığım için yatağına koymuyorum yoksa koyarken tekrar uyanıyo

keşke benm oğlum da benimle yatsa deliksiz uyusa daha ne isterim :) bnm oğlan burnumla gözümle oynamaktan uyumuyor yanımda sıpa illa yatağında arabasında uyuyacak ki benim en çok istediğim şey yanımda koyun koyuna uyumasıydı...
ne güzel yavrunun kokusuyla uyuyorsun daha ne istiyosun ki :))

Bebeğim altı aylık oldu hala akşamlari iki uc saat emzirerek uyutabiliyorum. Uykuya dalamadigi zamanlar gok hircinlasiyor. Bebegine kendi kendine uyumayi ogretebilen var mi?varsa nasıl basardi???

ay inşallah vazgeçer bir an önce.çünkü şimdi önemli değil de biraz büyüdü mü çok zor beraber yatmak.sürekli kıpırdar uyutmaz seni.
Selam 6. Ay aşısını yaptıran varmı 2. Ay gibi zor mu

benim 2. ay aşısında hiçbirşey olmamıştı.bunda huzursuz oldu ateşlendi.

kızlar çok komik birşey oldu ya.size sabah oğlum nihayet gece boyu uyudu iyi artık demiştim ya.öğlen okuldan geldim kayınvaldeme dedimki oh ne güzel rahatladı artık gece boyu da uyanmadı.demez mi kızım sen 2 buçukta geldin emzirdin ya.sen gittikten sonra da 4e kadar uyumadı.halime güldüm ya gelmişim emzirmişim,kesinlikle hatırlamıyorum.bir de size sabah iyi haber veriyorum güya.çocuk gece de uyumamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…