doğduğundan beri mi ? iyi de hani sadece anne sütüydü ? neden verdin özel bir nedeni var mı ?
Kızlar slm nasılsınız bebişler nasıl?biz iyiyiz çok şükür oğluşum birazcık hasta ama iyi olacak inşallah.
Size bişey sormak istiyorum haftaya diş için randevu aldım dolgu ve kanal tedavisi yapılacak. Doktor anestezi verdikten sonra bebeğini en az 4-5saat emzirmicen sonrada göğsündeki sütü sağıp dökeceksin yine 2 saat bekleyip sonra rmzirecrksin demişti. Ben ilk başta sütümü ta sağamazsam ve bebeğime geçerse diye vazgeçmiştim sütten kesilince giderim dedim ama bu ağrıya daha fazla dayanamıyorum en kötü bir gün mama veririm diyorum naparım kızlar ya oğlum için dayandım hep bu diş ağrılarını taaa hamilelik öncesinden beri çekiyorum ama çok fazlalaştı siz olsanız napardınız içim çok rahat değil😫
keyfimbilir sizmiydiniz bebeği kaldır bırak gibi bi yöntemle uyutuyoruz diyen. o nasıl bişey acaba gündüz hiç uyumuyo kızım, uyku gözünden akıyo ama hiç uyumuyo
selam kızlar ben oğlumu her seferinde farklı şekilde uyutuyorum beyimiz öyle istiyor. istediği yöntemi bulana kadar canım çıkıyor
neyse sorum şu oğlum birkaç gündür ben su filan içerken bir hevesle bakıyor ki anlatamam. birşeyler yerkende.. bugün yoğurt vermeyi deniycem ne dersiniz? bir de su versem mi? kaynatıcak mıyız suyu ? benim bilgi verecek annem yok ne yazıkki...
ben de doğduğundan beri kaynayıp ılımış su veriyorum sebebine gelince dilinde pamukçuk olmasını engelliyor günde 1-2 çay kaşığı ya da her emzirmeden sonra.
bikaç gün geceleri kalkıp sağ sütünü mama yerine onu içirirsin olmaz mı? ben olsam öyle yapardım
o yöntemi ayrıntısıyla bilmiyorum ama ben şöyle yapıyorum, yatağına yatırıyorum sırtından pışpışlıyorum baktım kendisini sağa sola atıp mızıklıyorsa alıyorum kucağıma sakinleştirip odada bikaç tur atıp tekrar yatırıyorum bu olay yatırdığım yerde sakince uyuma moduna geçene kadar devam ediyor.. bazen 2 kerede uyuyor bazen 3 bazen 1.. bu durum defalarca tekrarlanabilir sabırlı olman lazımmış öyle diyolar:18:
ben ne su ne de ek gıdaya dair hiçbirşey vermiyorum, benimki de bakıyor hevesle ama gerek yok bu kadar erken vermeye bence
evet canim toparladi diger bebislere gore zayif ama gozume cokta minik gelmiyoevett seninki çok güzel toparlamış maşallah.. aslına bakarsan bizimkiler o kadar zayıf görünmüyor ya:)
kızlar günaydın.çok kötüyüm ya.gece emzirmek için kalktığımda bir baktım nasıl hırlıyor göğsü.2 -3 gündür burnu tıkalıydı zaten.bugün iyice göğsüne inmiş.sabah da aynıydı nefes aldıkça acı çekiyor belli ,nasıl ağlıyor.of ya nasıl oldu bilmiyorum.dün falan baya terlemişti o mu etkiledi acaba.bir de evin havası da baya kuru zaten.hava nemlendiriciyi de sürekli açıyorum ama.canım çok sıkkın öyle bırakıp okula geldim.bugün doktora götürcem ama belki de antibiyotik vercek.hiç de vermek istemiyorum ilaç
Günaydın canım geçmiş olsun inş ilerlemez. Bizimde boğazı ağrıyodu doktor antibiyotik verdi mecbur kullanıyoruz ama çok üzülüyorum daha şimdiden ilac aldı diye😞bizimde 3 gündür burnu tıkalı zor nefes alıyo doktor bunla ilgili bişey vermedi napmam gerek ya şu deniz suyu verenler varya acaba bende alsam iyi gelirmi?otri bebe ile temizliyorum burnunu ama yetersiz kalıyo.
canim ben olsam giderim disciye sonucta senin sagligin cok onemli bebisine bakabilmen icin. Ayy o dis agrisini bilirim 20'lik disimi cikarirken oluyodumKızlar slm nasılsınız bebişler nasıl?biz iyiyiz çok şükür oğluşum birazcık hasta ama iyi olacak inşallah.
Size bişey sormak istiyorum haftaya diş için randevu aldım dolgu ve kanal tedavisi yapılacak. Doktor anestezi verdikten sonra bebeğini en az 4-5saat emzirmicen sonrada göğsündeki sütü sağıp dökeceksin yine 2 saat bekleyip sonra rmzirecrksin demişti. Ben ilk başta sütümü ta sağamazsam ve bebeğime geçerse diye vazgeçmiştim sütten kesilince giderim dedim ama bu ağrıya daha fazla dayanamıyorum en kötü bir gün mama veririm diyorum naparım kızlar ya oğlum için dayandım hep bu diş ağrılarını taaa hamilelik öncesinden beri çekiyorum ama çok fazlalaştı siz olsanız napardınız içim çok rahat değil😫
selam kızlar ben oğlumu her seferinde farklı şekilde uyutuyorum beyimiz öyle istiyor. istediği yöntemi bulana kadar canım çıkıyor
neyse sorum şu oğlum birkaç gündür ben su filan içerken bir hevesle bakıyor ki anlatamam. birşeyler yerkende.. bugün yoğurt vermeyi deniycem ne dersiniz? bir de su versem mi? kaynatıcak mıyız suyu ? benim bilgi verecek annem yok ne yazıkki...
Hayır özel bir nedeni yok canım. Ben ilk bebeğimdede vermiştim doktorumuz verebilirsin ama küçük kaşıklar demişti ve kabızlık olmaz demişti gerçektende işe yaradı kabızlık çekmedik hiç buyüzden küçük oğlumada içirdim ama dedim gibi çok küçük miktarda.
o yöntemi ayrıntısıyla bilmiyorum ama ben şöyle yapıyorum, yatağına yatırıyorum sırtından pışpışlıyorum baktım kendisini sağa sola atıp mızıklıyorsa alıyorum kucağıma sakinleştirip odada bikaç tur atıp tekrar yatırıyorum bu olay yatırdığım yerde sakince uyuma moduna geçene kadar devam ediyor.. bazen 2 kerede uyuyor bazen 3 bazen 1.. bu durum defalarca tekrarlanabilir sabırlı olman lazımmış öyle diyolar:18:
ben ne su ne de ek gıdaya dair hiçbirşey vermiyorum, benimki de bakıyor hevesle ama gerek yok bu kadar erken vermeye bence
Selamm, oyy hergun farkli bir yontem miben hergun ayni yontemle bile zor uyutuyorum Allah kolaylik versin canim ben su vermiyorum ama su veren kizlar kaynatip sogutup oyle veriyorlardi bence sende oyle yap
nasılmı?annen yerine nasıl koyabiliyorsun ya çok merak ediyorum bi formülü var mı :)
evet bana da 6. ayda oturt dedi.. olsun canım geç olsun güç olmasın:) nolur nolmaz bebişi riske atamam 6. aysa 6. ay söz dinlerim ben
benimkinde de çıksa keşke ama yok sümük mümük yok!
geçmiş olsun...yaşadığınız yerden kaynaklı olmalı
doktor randevüsü rota aşısının 2. dozu yaptırcaz hem de rutin kontrol
Allah yardımcın olsun ben tek çocuğa zor yetişiyorum 2 çocuk çok zor:18:
bend eozledım dun aldım bugun vakıt bulamadımda yarın kızartmasını yapıcam ustunede sarımsaklı yogurtt hmm mısss: acıktım kızzzbugünkü menüm karnabahar yemeği- şehriye çorbası -biber kızartması ve salata:))) karnabahar yemeğini epeydir yapmıyordum ne kadar sürede haşlandığını unutmuşum netten baktım 2-3 dk da haşlanır diyor ne güzelmiş keşke tüm sebzeler 2-3 dk da haşlansa
admen cımmmKızlar slm nasılsınız bebişler nasıl?biz iyiyiz çok şükür oğluşum birazcık hasta ama iyi olacak inşallah.
Nisa hep sağ baş parmağını emiyor özellikle uykusu gelince bide bakıyorum emerek mayışmış
internette okudumda 1 yaşına kadar zararı yok hatta 3 yaşına kadarda emebilir diyo
şimdi çekersem ilerde yine başlarmış çünkü şimdi anlamıyomuş
teşekkürler canım, buhar makinesini uyumadan 2 saat önce açıyorum odasında eğer gece tıkanırsa tekrar açıyorum geceleyin çok nem yaparsa halı mobilyalar nemleniveriyor zaten. sinbodan çok memnunum canım 6 saat kesintisiz çalıştırıyorum bazen tık demedi dahaya aşk olsun hepinize de yazmak için benim gitmemi mi beklediniz bakiyim
gece 3e kadar hiçbişey yoktu,3te emdi uyudu bakalım nezaman hırlayacak burnu diye beklemeye başladım saat 4buçuk gibi başladı birden, sonra aklıma senin dediğin geldi havluyu ıslattım beşiğine astım yarım saate hırıltısı geçti ben de yattım sabah bi kalktım burun yine tıkalı havlu kurumuşben buhar makinesi alsam daha iyi olacak sanırım demekki kuru havadanmış :/
tecrübeli öğretmen anne sayımız giderek artıyoorr:))
ekim 15te ayrıldım haziran 15te başlıcam, müdür yard. na dedim 14ünde olması gerekmiyor mu diye, bana ekim maaşımın yatmaması için bi dilekçe doldurttu, haziran 15te başlayacağınız şimdiden belli olduğu için haziran maaşınız hesaplanır o gün yatar dedi..
8 öğretmen olduk
peki bu buhar makinesi çalışırken ses çıkarıyor mu? bi de ne kadar sıklıkla açıyorsun? benim de almam lazım sinbodan memnunsan ben de onu düşüneyim
çok geçmiş olsunterleyince değiştirdinmi üstünü? değiştirirken üşüyebiliyolarmış buyüzden terleyince sırtına bişey koyun değiştirmeyin diyolar ne kadar doğru bilmiyorum.. aklın evde kalmıştır şimdi senin? arayıp sordunmu hırıltı devam ediyormuymuş? okul dönüşü götür bence doktora geciktirme hiç üzüldüm çok geçmiş olsun
aynı tartıda mı tartıldın? yine aynı kilo gelmiş olsa belki kıyafetten dicektim ama 200gr eksik gelmiş.. hiçbi huysuzluğu hastalığı felan yok değilmi?
cennetlik 1hafta 10gün öncesinden niye haber vermesi gereksinki zaten ücretsiz izin dilekçesinde şu tarihe kadar ayrılmak istiyorum diye belirtiyor
canım 10 dakika kaynat ve oda sıcaklığına gelince ver suyu ılık verme yuoksa öyle alışır ve en ufak şoğuktan bademcikleri şişer normali neyse ona alışsın suyu ver bence ben de vermiyordum anne sütü alırken doktor ver içebildiği kadar içsin dedi şimdi biderona geçtik zaten nasıl içer gözleri geçer içerken suyuselam kızlar ben oğlumu her seferinde farklı şekilde uyutuyorum beyimiz öyle istiyor. istediği yöntemi bulana kadar canım çıkıyor
anneler bebişler nasıl umarım iyidir hasta etmeden kışı atlatsak iyi sanırım herkeste bi burun tıkanıklığı sorunu var ne yapsak biz sobalı evde büyüdük sobanın üstündeki gümgüm püfürder durudu havayı nemdirme gibi bi sorunumuz olmazdı :) oğluşum tıkanan burnu için dün eşimle yapmadığımız şey kalmadı bebedorun burun aspiratörüyle denedik pek başarılı olamadık ee ayıptır söylemesi kurumuş tabi,zeytinyağı damlattım hafiften gene işe yaramadı son çare banyo yaptırmaktı nasılsa akacaktı sıcak suyun ve buharın etkisiyle annem "sakın çarşamba gecesi banyo yaptırma" dediği halde mecburen bizim pıtırcık nefes alsın diye yıkadık burun açıldığı için rahatça memesini emdi uyudu ben bugün gün boyu hava nemlendirme cihazlarını araştırdım ne diyorsunuz kullanan var mı sızak buhar üfleyenler bakteri üretiyormuş soğuk üfleyenler buhar değilde sis gibi bişey yapıyormuş bunlara göre daha iyi olan ultrasonik buhar makinalarıymış.. evet kullanan anneler ne diyorsunuz
Canım doktora sormadan verebilirmiyim acaba?burdan hep duyuyodum kullananlar var bakalım yarın bi doktoru arayayım ver derse veririm.canim serum fizyolojik damlat sonra cekmeyi dene belki daha iyi sonuc verir
Suzancımmmm bende çok özledim canım eski sohbetlerimiz çok güzeldi şimdi hep boşaldı buralar eskilerden kim kaldıki 😊😊ben hep bakıyorum buraya ama telefondan yazmak çok zor oluyo.ii aksamlar hanımcelerrr
admen senı gordugume seındım canım nasılsınn cok ozledım senııı :
butun gun paaşamm kv ler dısardaydı gezmelerdeeeyenı geldıkk sımdı meyve yıyoruz bırazdan uykuya gececegız paşamlaaaa
nasılmı?
kv bırsey sölemeden once dıyorum kı bızım gelınımız(abilerimiz eşleri aynı seyı anneme söleseydı annem uzulurmuydu ne gıbı tepkısı olurdu dıe dusunuyorum ve cok sukru 5 yıldır hıc ıncımedık bırbırımıze karsınn
bend eozledım dun aldım bugun vakıt bulamadımda yarın kızartmasını yapıcam ustunede sarımsaklı yogurtt hmm mısss: acıktım kızzz
admen cımmm
benımde 2 dolgum cıktı dogumdan sonra dr gel yapalım dedı dedım az daha dursunn ne vakıt yaptırırsam gayrıı AGRILAR bılırr
kızlar melek411 dogurdumuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
benim kızımda emiyo, emmesini hiç istemezdim ama napalım emdi, doktora sorduk sıkıntı olmaz ellemeyin dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?