• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Merhaba burada ben uzun süredir okuyordum ama fırsat bulup yazamadım hiç. 18 Temmuz'da oğlum dünyaya geldi çok şükür iyi. Birde dokuz yaşında oğlum var. Ben bankacıyım şuanda ücretsiz izindeyim Mart'ın 17 şinde işe dönüyorum. Evde çok bunaldım eşim geç geliyor işten ve tüm gün iki çocuk ev işi derken sıyırmaya başladım büyüğün ödevleri küçüğün uyuması emmesi büyüğe yemek hazırla çamaşır ser topla katla yemek yap bunaldım çokkkk. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz ben mi çok abartıyorum? Fikir verirseniz çok sevinirim.

Canlar siz dr kan ilaci verdi diyorsunuz bana hic vermediler ben devid veriyorum arasammi acaba saglik ocagini

4. ayın sonunda veriyorlar canımcım bir sor istersen.

oooh burada ne çok öğretmen varmış :) ben de Kilis te matematik öğretmeniyim :)) keyfimbilir ücretsize mi ayrıldın ?

ben de anaokulu öğretmeniyim. :)

Bu arada bn artk yurutec almayı dusunuorm aranızda alan veya dsunn varmı cunku kızım sreklı oyun kucak ıstıo oyun halısı ana kucagı mama sandalyesı var ama cabuk sıkılıo onlardada bı salıncakta duruo ondada sreklı yatma pozsyonnda uzuluorum bıraz otrsun harekt etsn kmıklerı gelıssn ıstyorm

ya bende var yürüteç ama erken diye düşünüyorum ben.

bu demir damlası nolacak ya ben 2 gün verdim parabeni okuyunca vermedim.bize sağlık ocağı vegafrom vermişti. napacam bilemedimm..dr arkadaşım var diorki ilaçların içerisinde az miktarda bulunur.ferro sanol ver dedi ama benim kafa çorba gibi oldu

valla ben veriyorum benim kızım da kansızlık da var. ferro sanol kullanıyoruz biz.

evet cnm cok sukur ıyı anlasıyoruz elhamdulıllah karsındakını annen yerıne korsan hıc bır sorun olmaz tabı oda senı kızı yerıne koycak tam olmasada bu böle ınsll cok sukur 5 sendır beraber oturuyoruz daha 4 sene daha beraberız kısmetse ve sorun olmadı daha hıc :)

ben verıyorum dr dıyorsa ver dıe ver bence her ılacda az da olsa var demıs bırd eyanıı ben verıyorum 2 haftadırr

annen yerine nasıl koyabiliyorsun ya çok merak ediyorum bi formülü var mı :)

Yaa dr kalsa 7.aydan once oturtmada dıo e o aylar cocugun tam emekleme zamnı o zamn otrtmya baslsm yasında anca emkler

evet bana da 6. ayda oturt dedi.. olsun canım geç olsun güç olmasın:) nolur nolmaz bebişi riske atamam 6. aysa 6. ay söz dinlerim ben :P

neredeyse iki gündür benimki de öyle... sabah bir çektim maşallah yetişkinin afedersiniz sümüğü dersiniz :) aşırı sıcaktan kaynaklı gibime geliyor..

benimkinde de çıksa keşke ama yok sümük mümük yok! :D

ne randevusu bu kız ?? bizim bugün çocuk felci aşımız yapıldı...1. doz eve geldiler. suriyeliler yüzündenmiş...

geçmiş olsun...yaşadığınız yerden kaynaklı olmalı
doktor randevüsü rota aşısının 2. dozu yaptırcaz hem de rutin kontrol

Merhaba burada ben uzun süredir okuyordum ama fırsat bulup yazamadım hiç. 18 Temmuz'da oğlum dünyaya geldi çok şükür iyi. Birde dokuz yaşında oğlum var. Ben bankacıyım şuanda ücretsiz izindeyim Mart'ın 17 şinde işe dönüyorum. Evde çok bunaldım eşim geç geliyor işten ve tüm gün iki çocuk ev işi derken sıyırmaya başladım büyüğün ödevleri küçüğün uyuması emmesi büyüğe yemek hazırla çamaşır ser topla katla yemek yap bunaldım çokkkk. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz ben mi çok abartıyorum? Fikir verirseniz çok sevinirim.

Allah yardımcın olsun ben tek çocuğa zor yetişiyorum 2 çocuk çok zor:18:

Son düzenleme:
kayınvalide ile yaşamak nasıl bi duygu :D gerçi okuduğum kadarıyla aranız iyi seviyorsun sen:)

evett seninki çok güzel toparlamış maşallah.. aslına bakarsan bizimkiler o kadar zayıf görünmüyor ya:)

ben de ekim 14 te ayrıldım ekim maaşını almadım.aa seminer olayını duymamıştım zannetmem ya öyle bişey olduğunu umarım yoktur .. bizim meslek lisesi olduğu için en az bir hafta sorumluluk snavları ondan sonraki bir hafta da çıraklık sınavları oluyor ama kolay geçiyor okul gibi yorucu değil.. evet bizim okulda 7 tane bölüm var birisi de bilişim teknolojileri. formatörlük ilköğretimde oluyor meslek lisesinde zaten kendi bölümümüz var ama derslerimiz atölye dersleri ağır ve yoğun. bi tane ders 13 saat mesela.

senin branş ne?

çok uyanık gördüm bizi:1::1:

canım branşım edebiyat, Anadolu lisesindeyim ama meslek liselerinde çalıştım ondan biliyorum biraz...

ya çok yazdım ama bişey daha var.. benim oğlanın 4 gündür geceleri burnu tıkanıyor. gündüz normal hiçbişeyi yok ama geceleri fısır fısır, bakıyorum burnu da temiz yani bişey görünmüyor, aspiratörle çeiyorum bişi de gelmiyor ama niye tıkanıyor anlamadım, evin havası kuru desem, kalorifer peteklerinde sular var ve yeterince nemli ortam diye düşünüyorum bulamadım ne olduğunu..

sabahları burnu tıkalı uyanıyor emince geçiyor

peteklere ıslak havlu koyabilirsin...

Yaa valla tebrik ediyorum hem 28 aylık hemde 4 aylık iki bebeğe nasıl yetişebiliyorsun benim oğlumun biri 9 yaşında diğeri 4 aylık bunaldım çok...

ya sonra sonra uğraşmayalım tekrar başa dönmeyelim diye beraber büyütmeye çalışıyoruz... sonra gezeceğiz eğleneceğiz diyoruz bakalım neler olacak...

canım ben de ücretsiz izindeyim kolay değil evet ama planlı gitmeye çalışıyorum işleri bölüyorum temizliği falan kasmıyorum haftada bir yapıyorum yalnız ev fazla dağılmadan topluyoruz yemekleri 2 günlük yapıyorum, kız kahvaltıda yarın haşlanmış yumurta yiyecekse aklımda; eşim işe gitmeden haşlayıveriyor, çamaşır çok çıkmaya başlayınca kurutma aldık eşim 5 buçukta işten çıkıyor 6 buçuk 7 gibi akşam yemeği biter; o çocukları alır ben mutfağı toplarım... kız uyuyacakken oğlan onda olur... evet yoruluyorum az uyumuş oluyorum ama ilerde daha güzel olacak diye bekliyoruz ve o kadar güzel ki.. oğluş gülümseyince, kızım " annem, canım annem, sen benim bitanem " diye şarkı söyleyince yorgunluk sinir uykusuzluk bitiveriyor...

süper ya sizin branşın çalışma saatlerine bayılıyorum ama işiniz zor, o kadar küçük çocukla uğraşmak kafa bırakmaz insanda.. gerçi öğretmenliğin her türlüsü zor bence biz de ergenlerle uğraşıyoruz :D

atama demişken bakanın açıklamasını okudunuz mu? einstain da atanamayan öğretmendi demiş yaaa :1::1::1:
evet ya her branşın ayrı bir zorluğu var.öğretmenlik göründüğü kadar kolay değil.bir de bakan bey öyle mi demiş.bunlar adamı deli eder var ya.ağzımı açmayım ben hiç ,yoksa çok şey söylüyorum
biz Kilisteyiz suriyelilerden kaynaklı 10 çocukta mı ne çocuk felci görülmüş hataydaki eltim dedi. aşı kampanyası başlamış çocuk felci için ev ev dolaşıyor sağlık ocakları...
suriyelileri başımıza bela ettiler ya.
valla ben izinliyken böyleydim işte.kafayı yedim kendi başıma.şimdi annemle kayınvaldem sırayla bakıyorlar.bir yandan yemeğim hazır oluyor.bir temizlikçiyle de anlaştım,2 haftada bir gelip temizlik ütü yapıyor.oh rahatım şimdi.2 çocuk da gerçekten kolay değil.birinin işi bitse birinin başlıyor.sana tavsiyem durumun müsaitse en azından ev işlerinde arada bir birini al.
4. ayın sonunda veriyorlar canımcım bir sor istersen.

ben de anaokulu öğretmeniyim. :)

ya bende var yürüteç ama erken diye düşünüyorum ben.

valla ben veriyorum benim kızım da kansızlık da var. ferro sanol kullanıyoruz biz.
ben de anaokulu öğretmeniyim canım

ben anasınıfı öğretmeniyim.4 yaşında bir de kızım var.

ben de konyadayım.sen karatayda öğretmenim demiştin sanırım hatırlıyorum.

bebeğini biraz büyütünce atanırsın inşallah canım.özel ders verebileceğin bir branşın varsa daha iyi işte.

benim bebeğim mama içmediğinden cevap yazamamıştım sana canım.laktoz intoleransı olduğunu nasıl anladınız,kilo alamamaktan başka bir belirtisi var mıydı
Konya karatayda öğretmen olan benim canım ingilizce öğretmeniyim :) Canım emmesi çok zordu kakası mukuslu yeşil ve ishal gibiydi bide yüzünde döküntüler oluyordu gitgide kilo alımı azaldı 3. ayda hiç kilo almadı. bu belirtiler olunca doktor tahlile gerek yok yüksek ihtimalle laktoz intoleransı var dedi. laktozsuz mamaya başladık onun da tadı iğrenç zorla içiyor işte az az ne yapacagım bilemedim çok yoruldum beslenme işinden

benim de 3 yaşında bir oğlum var arkadaşım ilk 3 ay oğlum da bütün gün yanımdaydı gerçekten çok zor oluyordu şimdi yarım gün kreşe gidiyor da o kadar rahatladım ki oğlumun ödevlerini ve yemek yedirme işini babamıza verdik

6 öğretmen olduk vay be:)

Ben 2 yıl aldım izni ve Allah izin verirse başlamayacağım ama haziran döneminde tayin için bozdurup tekrar başlamak istiyorum sonra müdürle aramız bozuk o okuldan ayrılmam lazım. Bide haziran maaşını almak için ayın kaçında başlamak lazım? 16 sında mı?

ben de bu sene karataya geldim, daha önce güneysınır da görev yapıyodum, hergün gidip geliyodum malesef..

Konya karatayda öğretmen olan benim canım ingilizce öğretmeniyim :) Canım emmesi çok zordu kakası mukuslu yeşil ve ishal gibiydi bide yüzünde döküntüler oluyordu gitgide kilo alımı azaldı 3. ayda hiç kilo almadı. bu belirtiler olunca doktor tahlile gerek yok yüksek ihtimalle laktoz intoleransı var dedi. laktozsuz mamaya başladık onun da tadı iğrenç zorla içiyor işte az az ne yapacagım bilemedim çok yoruldum beslenme işinden

benim de 3 yaşında bir oğlum var arkadaşım ilk 3 ay oğlum da bütün gün yanımdaydı gerçekten çok zor oluyordu şimdi yarım gün kreşe gidiyor da o kadar rahatladım ki oğlumun ödevlerini ve yemek yedirme işini babamıza verdik

Ben 2 yıl aldım izni ve Allah izin verirse başlamayacağım ama haziran döneminde tayin için bozdurup tekrar başlamak istiyorum sonra müdürle aramız bozuk o okuldan ayrılmam lazım. Bide haziran maaşını almak için ayın kaçında başlamak lazım? 16 sında mı?
ay doğru ya sendin canım.aklıma geldi şimdi.işin zormuş ya allah kolaylık versin.ama inşallah en kısa zamanda mamaya alışır kilo da alır

ay doğru ya sendin canım.aklıma geldi şimdi.işin zormuş ya allah kolaylık versin.ama inşallah en kısa zamanda mamaya alışır kilo da alır

Sağolasın canım ben kilosunu pek takmıyordum boyu uzuyor çünkü çok şükür ama doktorumuz normal kilosundan 1 kilo daha az ne yap yap yedir dedi ben de korktum yani

iyide buhar makinesi zararlı da deniliyor diye hatırlıyorum ?

ben buhar makinesini hep kullanırım zararı ne olabilir ki? oğlumda 3 yıl hergün kulandım nerdeyse şimdi kızımda burnu tıkanınca açıveriyorum çok rahat uyuyor pek de iyiymiş hiç bozulmadı sinbo yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı :)

kızlar günaydın.çok kötüyüm ya.gece emzirmek için kalktığımda bir baktım nasıl hırlıyor göğsü.2 -3 gündür burnu tıkalıydı zaten.bugün iyice göğsüne inmiş.sabah da aynıydı nefes aldıkça acı çekiyor belli ,nasıl ağlıyor.of ya nasıl oldu bilmiyorum.dün falan baya terlemişti o mu etkiledi acaba.bir de evin havası da baya kuru zaten.hava nemlendiriciyi de sürekli açıyorum ama.canım çok sıkkın öyle bırakıp okula geldim.bugün doktora götürcem ama belki de antibiyotik vercek.hiç de vermek istemiyorum ilaç

kızlar günaydın benim bebişim 4 buçuk aylık oldu 4 aylık kontrolünde 7 kiloydu 2 hafta oldu tartıldım fakat 6800 gibi geldi bu aylarda olabiliyomu acaba hareketli bebek ama uykusu falanda normal mama yiyo acaba aptamilimi değiştirsem

kızlar günaydın benim bebişim 4 buçuk aylık oldu 4 aylık kontrolünde 7 kiloydu 2 hafta oldu tartıldım fakat 6800 gibi geldi bu aylarda olabiliyomu acaba hareketli bebek ama uykusu falanda normal mama yiyo acaba aptamilimi değiştirsem

Back