• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
nerelerdesin uzun zamandır merak ettim seni ... ben de senin gibiyim su dahil hiçbirşey vermedim ama 5. ayda başlayayım diye düşünüyorum... doktor 6. aya kadar sadece anne sütü dedi ama bilemiyorum. eşim de büyük hevesle başlamamı bekliyor bana bağımlılığı azalsın diye:((

Sorma canım acayip bir yoğunlukla işe başladım, bi taraftan iş bir taraftan bebiş derken fırsat bulamadım bir türlü. Ben 6. ay bitimine kadar vermeyi düşünmüyorum, anne sütünden daha değerlisi mi var, gıdaları daha sonra ömrü boyunca yiyecek nasıl olsa :) Evet insan o zamanı görmek için hevesleniyor belki ama ben sütüm yeterli olduğu sürece az ek gıda vermek istiyorum yaşına kadar.

Kızlar epeydir giremiyordum foruma bizde 4 ayımızı bitirdik. Gördüğüm kadarıyla pek çok kişi ek gıda vermeye başlamış, peki doktor tavsiyesi ile mi bu ayda başladınız yoksa sütünüz yetmediği için falan mı?

Ben su da dahil hiçbir şey vermiyorum henüz. 6. ayı bitirip öyle başlamayı düşünüyorum. Bildiğiniz bir bilgi varsa bu ay başlamanın daha iyi olduğuna dair paylaşırsanız sevinirim.

canım bende 4,5 aylıkken başlıcam düzenli olarak tattırmalara dr öyle dedi
ben şuan ara ara rezene çayı ve su veriyorum hiç kabız olmadı bazen 4 defa yapıyo bazen 2 defa yapıyo bazende 1 defa yapıyo diğer bezler sadece minicik bir renk oluyo o yüzden suyu içir bence çay kaşığıyla veriyorum 4 5 çay kaşığı.

Kızlar ben güzdüzleri saat 1 veya 2 giibi emziriyorum gazını çıkarıyorum yüz üstü bırakıyorum koltuğun üstüne
açıyorum trt türkü radyoyu sağa sola dönüyo parmağını emerek uyuyor.bazen 2 saat bazen 3 saat bazen 4 saati bile buluyor
ev deki seslere bağlı.bu sayede bende yemeğimi yapmış oluyorum ama gece uykusuna geçerken acayip mızmız oluyor
uykusu var biliyorum uyumak istiyor haatta bir ses çıksın emerken bile ağlıyor rahatsız etmeyinde mayışim der gibi çok tatlı ya ama gece uykusuna geçerken mutfak odasısnın yanı aspratör açık sonra yavaş yavaş seviyeyi azaltıyorum ve biz salonda dizileri izliyoruz.sonra gece onu hiç uyandırmadan emzirip yatırıyorum biraz mırıldanıyor yatakta bende kapının orda bekliyorum kusar diye sonra 5 dk izleyip yaıyorum sabah 7,30 gibi emziriyorum bırakıyorum ytağa oyalanarak uyuyo uyanıyo filan hiç haberim yok ben uyuyorum kalkıyruz saaat 10 bazen 12 yi buluyor sonra kahvaltı yapamıyorum resmen ilgi alaka sonra öğle uykusu derken hiçbir özel hayatımız yok bu arada tıkırtıolacak diye...

Sorma canım acayip bir yoğunlukla işe başladım, bi taraftan iş bir taraftan bebiş derken fırsat bulamadım bir türlü. Ben 6. ay bitimine kadar vermeyi düşünmüyorum, anne sütünden daha değerlisi mi var, gıdaları daha sonra ömrü boyunca yiyecek nasıl olsa :) Evet insan o zamanı görmek için hevesleniyor belki ama ben sütüm yeterli olduğu sürece az ek gıda vermek istiyorum yaşına kadar.

ben de öyle istiyorum ama dediğim gibi eşim kısa zamanda başlamamı heves ediyor... 5. aya ikna ettim de umarım 6. aya kadar uzatabilirim...

Kızlar epeydir giremiyordum foruma bizde 4 ayımızı bitirdik. Gördüğüm kadarıyla pek çok kişi ek gıda vermeye başlamış, peki doktor tavsiyesi ile mi bu ayda başladınız yoksa sütünüz yetmediği için falan mı?

Ben su da dahil hiçbir şey vermiyorum henüz. 6. ayı bitirip öyle başlamayı düşünüyorum. Bildiğiniz bir bilgi varsa bu ay başlamanın daha iyi olduğuna dair paylaşırsanız sevinirim.
Benim sutum yeterli ama doktorumuza sordum bir seyler tattirayim mi diye elma veya armutu cam rendeden gecir suyundan 1-2 kasik ver bir sey olmaz dedi mandalina ve portakal verme refluyu tetikler dedi.

emzirme aralıklarım da facia gibime geliyor bu aralar. 5 dk emiyor zaten tek meme. gece 10 dk tek meme. kilo alımı iyi şükür. 40 dk da uyandığı için ilk başta uyanır uyanmaz emziriyordum. şimdi en azından 1 saat bekliyorum çünkü dediğin gibi hazımsızlık huzursuzluk yaratıyor gibime geldi. az önce ilk 40 dk mızı yaptık yan yatarak. gözlerini açtı kıpırdandı yüzüstü bıraktım pışpışladım daldı gibi bakalım.. bir de pırrrt yaptı :) hareket ediyor umarım uyanmaz...

Narkosis bizimkide sürekli 5 dk emiyor sütün çok geliyorsa yetiyordur 5 dk da bence. Bizimki bir tek eğer emme vaktinde uyuyor ve o süreyi geçtikten sonra uyanmışsa çok acıkmış olduğu için kıyameti koparıyor o zaman bile en fazla 7-10 dk arası emiyor. Dert etme bence kilo alımı iyiyse ona yetiyordur. Ben beslenme düzenine çok dikkat etmeye çalışıorum, mızmızlansa bile en az 2.5 saat sonra besliyorum. Normalde 3 saatte bir besliyorum.

Kızlar ben güzdüzleri saat 1 veya 2 giibi emziriyorum gazını çıkarıyorum yüz üstü bırakıyorum koltuğun üstüne
açıyorum trt türkü radyoyu sağa sola dönüyo parmağını emerek uyuyor.bazen 2 saat bazen 3 saat bazen 4 saati bile buluyor
ev deki seslere bağlı.bu sayede bende yemeğimi yapmış oluyorum ama gece uykusuna geçerken acayip mızmız oluyor
uykusu var biliyorum uyumak istiyor haatta bir ses çıksın emerken bile ağlıyor rahatsız etmeyinde mayışim der gibi çok tatlı ya ama gece uykusuna geçerken mutfak odasısnın yanı aspratör açık sonra yavaş yavaş seviyeyi azaltıyorum ve biz salonda dizileri izliyoruz.sonra gece onu hiç uyandırmadan emzirip yatırıyorum biraz mırıldanıyor yatakta bende kapının orda bekliyorum kusar diye sonra 5 dk izleyip yaıyorum sabah 7,30 gibi emziriyorum bırakıyorum ytağa oyalanarak uyuyo uyanıyo filan hiç haberim yok ben uyuyorum kalkıyruz saaat 10 bazen 12 yi buluyor sonra kahvaltı yapamıyorum resmen ilgi alaka sonra öğle uykusu derken hiçbir özel hayatımız yok bu arada tıkırtıolacak diye...

:1::1:masallah ya ne guzel kendi kendine uyuyor keske oglumda uyusa:19:

Pıt pıt yaparken uyuyor bazende bi bakıyorum kendi uyumuş sadece sallamamaya alıştırmamak için çok uğraştım
kucağa pek aldırmadım yattığı yerden sevin dedim odasınıda ilk 20.günden itibaren ayırdım.

gece hiç uyanmıyor mu maşallahhh? bizde mırıldanmaya başlasın baba hemen kucağa aldığı için kendi kendine uyumaya alıştırmam imkansız galiba... offf offf...

gece hiç uyanmıyor mu maşallahhh? bizde mırıldanmaya başlasın baba hemen kucağa aldığı için kendi kendine uyumaya alıştırmam imkansız galiba... offf offf...

Bir yerde okudum bazen çocuk kendi sesiyle oynarmış hemen gitmeyin odasına zaten
size ihtiyacı varsa bu gayet belli eder diyordu.

Hanımlar birşey daha sorabilir miyim ? saçlarınız dökülüyor mu? benim 1,5 aydır dökülüyor öyle böyle değil kel kalacağım gibime geliyor her duşta ve her saç taramamda koskoca bir yumak atıyorum.. saçlarım da oldukça uzun bu arada... toplarken bile ya da herhangi bir zamanda saçıma dokunduğumda elime 3-4 tel geliveriyor... ne yapmam gerek ??

bir de benim doktorum doğumdan sonra 3 ay demir kullan demişti. şimdi oğluma demir damlasına başladım artık kullanmama gerek yoktur di mi ?

slm kızlar dün 4. aylık aşımızı olduk ve kontrolümüz vardı bebeğim sadece 370 gr almış şuan 6870 olmuş kilosu çok cnm sıkıldı ilk iki ay çok iyiydi kilo alımı hatta doktorlar mama veriyorum zannediyordu sadece anne sütüyle besliyorum geçen ayda 600 gr almıştı bu ayda iyice düştü çok moralim bozuldu sütümde gayet iyi bebeğimde doyuyor ama niye kilo alımı azaldı anlamadım dr takip edelim dedi ama bnm kafama çok takıldı

slm kızlar dün 4. aylık aşımızı olduk ve kontrolümüz vardı bebeğim sadece 370 gr almış şuan 6870 olmuş kilosu çok cnm sıkıldı ilk iki ay çok iyiydi kilo alımı hatta doktorlar mama veriyorum zannediyordu sadece anne sütüyle besliyorum geçen ayda 600 gr almıştı bu ayda iyice düştü çok moralim bozuldu sütümde gayet iyi bebeğimde doyuyor ama niye kilo alımı azaldı anlamadım dr takip edelim dedi ama bnm kafama çok takıldı

Bu ay genelde bebeklerin kilo aliminda azalma var hem hareketlendiler iyice hemde artik 1 ay sonra ek gidaya gecicez sutumuzde yetmiyor olabilir ama genelde butun bebekler az kg aldi bu ay endiselenme bence:34:

Hanımlar birşey daha sorabilir miyim ? saçlarınız dökülüyor mu? benim 1,5 aydır dökülüyor öyle böyle değil kel kalacağım gibime geliyor her duşta ve her saç taramamda koskoca bir yumak atıyorum.. saçlarım da oldukça uzun bu arada... toplarken bile ya da herhangi bir zamanda saçıma dokunduğumda elime 3-4 tel geliveriyor... ne yapmam gerek ??

bir de benim doktorum doğumdan sonra 3 ay demir kullan demişti. şimdi oğluma demir damlasına başladım artık kullanmama gerek yoktur di mi ?
canim hepimizin dokuluyor facebookta da bu konu bayagi bir konusulmustu :1: kimse care bulamadi:9::9:

Son düzenleme:
uykusu gelince mi yapıyorsun bunu ? benimki bana kriz geçirtiyor 2 gündür saat 16 sularında !! bir de uykumuz ne yazıkki 40 ar dk. senin oğlanınki nasıl ? uzamıyor ne yazıkki başında durup yakalamam gerekiyor.. bu aralar uyku pozisyonunu da değiştirtip duruyor mesela az önce yüzüstüydü şimdi yan duruyor...

bir de benim oğlan bütün gün huysuz takılıyor mızmız mızzz ! uykusunu alamadığından düşünüyorum ama uzun da uyumuyor ki.. deli olacağım allahtan çalışmıyorum çalışsam kimbilir nasıl süründürecekti beni.. gözlerinin çevresi ve kaşları kızarıyor uykusu olduğunda...
bir de dün gece emerken canımı öyle bir acıttıki.. koparttı zannettim çok kötü ısırdı (sıkıştırdı mı desem). 2 haftadır emerken canımı acıtıyor yara yok ama sıkıştırması acıtıyor. ya çok sıkıştırıyor ya da diş geliyor diye düşünüyorum ? işaret parmağıyla da durmadan uğraşıyor damaklarıyla parmağını emmiyor kaşıyor anladığım kadarıyla?

senin oğlanın kaka potansiyeli nasıl peki ??

bu yöntemi sadece gece uyguluyorum, gündüz onun canı nasıl isterse öyle uyutuyorum o kadarını hakediyor çünkü:)
gündüz uykumuz şöyle, emdikten sonra 1-1,5 saat uyanık kalıyor sonra ııhh ıhhh diye mızıldanmaya başlıyor anlıyorumki beni uyut diyor :1::1: sonra uyuyor 1-1,5 saat felan uyanınca yine emme saati gelmiş oluyor hep bu şekilde her emmeden sonra uyuyor ama bazen yarım saat veya 2 saat boyunca uyuduğu da oluyor..

kakamız da 4 günde bir yapıyor doktorumuz 72 saatte yapması lazım yoksa bağırsakta birikip sertleşir kabız olabilir anüsü yırtar dedi sen kulak çöpüyle uyar anüsü dedi bi defa uyardım ama değişen bişey olmadı yine 4 günde bir yapıyor yaptığı zaman da sıvı şeklinde zaten oyüzden bi daha da kulak çöpü felan yapmadım

biz geldik iyiyiz keyfimiz yerinde şükür haftabaşı eceyi kntrole götürcez çok merak ediyorum gelişimi nasıldı bu ay :9:
dr sebze sularına başlıcaz demişti 5ayı dolunca bakalım neler duyucaz :9:
herkes iyidir umarım bu aralar boş topic, çok sakin görüyorum her girdiğimde :14:

evet doğru her ilçede farklı işliyor ben süreyi belirttim dilekçede başlangıç tarihi bitiş tarihi süre istediler

çok geçmiş olsun 3 haftada grip nasıl geçmez ya nasıl gripmiş o :P grip dediğin en fazla 1 haftada geçerrr

buharda nasıl haşlıyorsun ayrı bi makinası felan mı var yoksa bildiğimiz usul mü (bildiğimiz usül yani tencereye suyu koyuyorz alttan su kaynarken üstüne de tabakta sebzeyi koyup buharıyla pişiyor:1: )

makarnayı nasıl çektiriyosun ay ne kdr bilmediğim şey var benim :D
canım benim bi tencerem vari onun delikli bi aparatı daha var üstünde oraya koyuyorum sebzeleri altınada su koyuyorum kapağını kapatınca çok süper haşlanıyo çabucak :9: tencerem bundan :9:
Korkmaz A1521 Perla Buharlı Tencere Seti | Arces Dtm
makarnayıda sıvıyağda kuru kuru kavuruyorum biraz rengi dönene kadar, sonra bi bulyon atıyorum, suyunuda göz kararı koyuyorumönce 3 bardak fln koyuyorum sonra pişme duruma göre ekliyorum. ama her cins makarnadan olmuyor tabi, genelde yüzük burgu kelebek fln güzel oluyo, spagetti bu usül pişmiyo meselaa :9: dene bi kere yarım paketten, seversin bence :9:
öpüldün cnm :54:

aynen bnmde çok dökülüyo ya hamileyken durmuştu yine başladı. ama senin uzun olduğundan daha bi fazla geliyodur gözüne
bide günde 100tele kadar normal diolar nası oluyosa?
demir için kan tahlili yaptır ona göre bırakırsın bence

evet ya her branşın ayrı bir zorluğu var.öğretmenlik göründüğü kadar kolay değil.bir de bakan bey öyle mi demiş.bunlar adamı deli eder var ya.ağzımı açmayım ben hiç ,yoksa çok şey söylüyorum

suriyelileri başımıza bela ettiler ya.

valla ben izinliyken böyleydim işte.kafayı yedim kendi başıma.şimdi annemle kayınvaldem sırayla bakıyorlar.bir yandan yemeğim hazır oluyor.bir temizlikçiyle de anlaştım,2 haftada bir gelip temizlik ütü yapıyor.oh rahatım şimdi.2 çocuk da gerçekten kolay değil.birinin işi bitse birinin başlıyor.sana tavsiyem durumun müsaitse en azından ev işlerinde arada bir birini al.

ben de anaokulu öğretmeniyim canım

Canımherhafta temizlik ve ütü için gelen bir bayan var eve çok şükür ama gel görki iki gün demeden ev yine berbat heryer yine ütü doluyor

Back