• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

vlla çok özendim senin sütlü göğüslerne... keşke benim de öyle olsa da ben de saat başı sağsam...
maşallah diyim :nazar::nazar:
Anne sütünü azaltan baharat ve bitkiler:

Ada çayı
Nane / Mentol
Kekik
Maydonoz
Kara ceviz
Civanperçemi
Kuzu kulağı

Merhaba herkeze yazdıklarınız dikkatimi çekti bunları hamileykende tüketince etki ediyormu acaba:26:

Kızlar yardım edin yaa çıldırcam sağ göğsümü 1 saat önce sağdım şuan şiş gene, dokunamıyorum çok fena şiş yarılcak şanki ağrıyo akıyo şimdi yine sağcam hîçbişeyden değil de sağmaktsn bıktm bu normal değil ne yapmam lazm sol göğsüm normal hatta o tam tersi geç doluyo 3-4 saatte doluyo googleda bişi bulamadm doktora gdeym bari yarın ama hangi bölüme gtcem

kadin dogum'a git bence ,

süt hormonel bi olay en iyi onlar çözer diye düşünüyorum , ayrica sıcak havlu yapip koyyolardi bi yerden duymustum , cok gecikme doktora gitmek için cnm geçmiş olsun.

cnm hıc fıtıl vermıomusn bzm dr cok gerınır ıkınırsa cok aglarsa ver ddı rahatlasın cocuk ddı bızm nasıl basmz agrrda bı hap içsem de gecse dıe bakarsak onlarda bna bse verselerde agrmz gecse dıe bakarmıs hem sen rahat edersın hem bebgn cnm

cnm kaka sorunuza gercekten uzuluyorum yha nıe bu kadar uzun surdukı bı duzene grmedı :50::50:

sen cok guclu bı baynsın cnm hepımız bılıoruz ama insan gercekten laflıcak cay ıcıcek bırını arıo bnde oleyım cnm bırı gelse dıe bakıorum anasını nekadr dusunurmus gelıpte sevmesın bda ozmn kolları agrrsa kucgna almasn sen herseyın ustesınden gelırsın

burdan berı cayımızı kahvemızı ıcelım cnm bızde napalım :9::52::52:

cok emzırıo olabılırmısn tatlım yha dr nedıo bu duruma kusması tokluk anlamına gelıomus ama bılemedım

aynn cnm bnde hıc ıstemıorum odamızda yatmasını ama suanda cok kucuk tıkanır fln bse olur 2 saatte bır uyanıo bde 6 aylık olsun odasına koyucm en azndan gazını fln kendı cıkarr zaten bızm odada kucuk besgnde yatıo yanımıza almıorum hıc( babsı cok ıstesede yanımzda yatsın dıe ben almıorum):9::9:
evet cnm cok emıyor kusunca ustne bdaha ıkı kat emıyor ben artık emzk veryorm emmesn dıye

ben görmedim duymadım ama varsa hakkaten çok komik yaaaa:9::9::9:

varmıs cnm netten gordm bende ınandım:D

ıyı aksamlar kızlarr uzun zamndan sonra ılk defa bole asagısını kalablık goruyorm valla sevndrık oldm bebısler bugun uslu galıba:Daman MASALLAH diyelimde:D

Son düzenleme:
msc cnm bol sutlusun masallah. bende oyleyım gunde 4 kezz ıccamasrı ve ust degstryorm yetstremıyorm kendme emzrme sutyenı atık bıde bırını emerken dıgernden sut bosalıyo aynı anda. benm gogus uclarım cok acıldı yardı oglum saolsun o yuzden de sut durmuyor fıskıryor. bence sag ben oyle yapıyorm

Ateş Ölçer
Merhaba anneler ateş ölçer henüz almadım braun IRT 4020 termoscan kulaktan ateşölçer almayı planlıyorum e-bebekte 109tl başka bir kaç sitede 75tl ye satılıyor buürünü alan kullanan var mı acaba?

Bebek Bezi
Bebek bezi dosyasını açıyorum molfix kullandım sıvı kakayı emmiyordu avantajı ise kakayı sızdırmaması bariyerleri çok sıkı.. fakat bu durum bebeğimin bacak aralarında bayağı iz bırakıyordu.prima premium care çok ince hava aldığı iddia ediliyor ama kaka sızdırıyor ben buduruma sinir oluyorum..sıra geldi prima pampers a kendisini henüz kullanmadık kullananların görüşlerini bekliyoruz.

Bebek Arabası
Arabamız bebecomfort uzuuuun araştırmalar sonrası almıştım sadece Joker satıyor Fransız malı baston yer kaplamıyor kolay taşınıyor ve hafif diye aldım. Kullanırken yer kaplamaması için tekerleri küçük olduğundan güzel ülkemin kaldırımlarında biraz zorlanıyorum acaba hayvan gibi iri tekerli olanlarından mı alsaydım dedirtti ama yinede memnunuz asfaltta sürümü çok rahat :)

Tamizlik Ürünleri
Mustelanın vücut ve saç şampuanı bir arada olanını aldım çoook memnunum ama bebişim 2 aylık olmadan bitti Mustela ya devam edersek batarız gibi 200ml 30 küsürdü sanırım sizler ne tavsiye edersiniz değiştirmeyi planlıyorum. Mustelanın pişik önleyici kremini de aldım ara ara sürüyorum henüz pişiğimiz yok

Sizlerinde değerli deneyimlerini okumak isterim.

bebek bezi kesinlikle huggies.. hiç sızdırmadı. prima bizde hep sızdırdı üst değiştirmekten bıkmıştım artık.
temizlik ürünlerimizin hepsi dalin, çok memnunum.
bebek arabamız chicco liteway.. hafif kolay katlanır fazla yer kaplamaz sürüşü süper, alacaklara tavsiye ederim.
ateş ölçer de koltukaltından digital chicco ydu sanırım ondan da memnunum.

buarada aşımızı olduk oğlum çok ağladı:14::14: ama şükür ateş yapmadı şuana kadar inş bundan sonra da yapmaz.. 2 aşı olduk, verem aşısını ayın sonunda açacaklarmış onun için bi daha çağıracaklar

aman be yaaaaaaa
olsa bi dert olmasa ayrı dert
poooffff
ne zor şey yaaa
duygusu sana bakması göğsüne yapışması maneviyatı fln ayrı bi güzel amaa
şu emzirmek var yaaa doğurmaktan daha zormuş :14::14:
ki ne kadar zor ve berbat bir sezeryan ve doğum geçirdim yani ona rağmen böyle düşünüyorum

Aynenn yarası olan sütü gelmeyen sütü çok gelen pöf

1 saat oldu göğüslerim şişmedi birazcık nazar değdi sanırım
:1::32:
Benim fazla sütlerim yarime paradoksa sütü olmayan arkadaşlarıma gitsin inşallaaaaaah

acmazmı yha fırcayla bebek fırcasıda olsa :31::31: bızm dr bı sabun onerdı baklım ıns gecer yağda surerm bnydn once bnyodada sabnla yıkarım gecer ıns yha
yok canım acımaz hemde çok keyiflenir. kepek gibi düşün onu büyüklerde olunca nasıl kaşındırır onuda kaşındırıyor. fırçada rahatlatıyor bence :34:

Aynenn yarası olan sütü gelmeyen sütü çok gelen pöf

1 saat oldu göğüslerim şişmedi birazcık nazar değdi sanırım
:1::32:
Benim fazla sütlerim yarime paradoksa sütü olmayan arkadaşlarıma gitsin inşallaaaaaah

amiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn:9::9::64:

bu arada bi ark bişey sormuş galiba herkes cevaplıyor bende söliyim madem

ateş ölçerim markasız eczaneden almıştım hamile kalma çalışmalarım için. tekrar bi tane daha almadım
dijital ve koltukaltından ölçenlerden, memnunum

bebek bezim prima premiumcare memnunum sulu kakayı emebiliyor, çift bariiyerli olması biraz daha avantaj tabi ama bazen öle cıvık oluyoki hiç bişey kar etmiyor. pampersta kullandım pişik fln yapmadı ama premium care ın sarı çizgisi var ya dolunca mavi oluyor, o biraz hoşuma gitti açıkçası yandan yandan bakıcam die helak olmuyorum:9:
ıslakmendilde johnsons baby memnunum. kokusuda dokusuda güzel

bebek arabammm, ahhh o bebek arabammmm, :14:
baby max jogger travel sistem
3 tekerlekli olanlardan. tek beğendiğim kısmı sürüşünün rahat olması, onun dışında hantal büyük çok yer kaplıyor açıkkende kapalıykende. tentesi tam kapanmıyor rüzgar içine giriyor hep yağmurlukla kullanılmalı(büyük eziyet)
ve tek yönlü olduğundan bi gözüm hep kızda olmak zorunda,(hiç rahat bi yere bakamıyosun:14:
asla tavsiye etmiyorum ben chicco lite way istiyodum
eşimin emirvakisi ile olmuştu ve bana inat değiştirmedi onun yüzden lohusalığımın 2 haftasını sinir stres ve kavgayla geçirdim
dip not:attığı bu kazığı ömür boyu unutmıcam:43:

temizlik malzemeleri şampuan ve bebeyağı bübchen çook memnunum
saygılarr...:9::54:

ben yatar kızlar kalıp dahada muhabbet etmek isterdim fazlasıyla ama kızı uyuttum azönce benimde yatmam lazım malum
bugün sabah bi yarım sa. uyudu şuana kadarda 3 kere 5dk uyudu :14:
hesap edin ben pertim evi biraz topladım eşimde yoldaymış ama kusura bakmasın bekleyemicem ne bulursa onu yesin
ben bittim okeye dönüyorum valla:9:

ama ece uyurken çooookkkk datttluuuuuu:9::9:

Valla aynen.. Cok sinir edici.. Yani niye emmez ki.. Baslicam onun şaşkınlığına.. Memeyi dayandığım an başlıyor ağlamaya ...

Benim de oyle oldu gecen gun ama ertesi gun gecti canım. Ben memeyi bırakacak mı acaba diye aglamistim o derece dusun artik :)

Ben sampian ve kopuk olarak sebamed, pisik kremi sebamed ve sudocrem kullaniyorum. Memnunum

Arabamiz baby2go proton, memnunum.

Oto koltugu baby2go memnun degilim

Bez hep prima premium care kullandim. Bikac kez kakayi sizdirdi ama o benim kizin tazyikli yapmasindan kaynaklandi bence :) 4 numaraya gecince prima aktif bebek almayi dusunuyorum, o zamana kadar premium care. Bi de gelen bi misafir evy baby getirmis bakalim az once onu taktim, ne olacak gorucez. Huggies ve molfixi de merak ediyorun, keske deneme imkanim olsa, ise yaramazsa astarı yuzunden pahaliya gelir diye almıyorum.

Pompa lansinoh
Ped lansinoh ama kraft jelli olani bi denicem hos gorunuyor. Kullanan var mi?
İslak mendil unibaby

kızlar kusma için sabah doktora gittik,enfeksiyon ya da reflüden şüphelendi :(
idrar verdik yarın hem onu alıcaz hem aşı olucaz :(
aşıdan önce ilaç verme dedi bu arada.3 günde yıkamak yok bebeği.
dua edin birşey çıkmasın bebişimde.
eğer reflüyse gaviscon vericem sütünü sağıp günde 3 kez süte karıştırıp 1 hafta öle vericeksin dedi
bizim kusmamız mideye daha inmedendi bilginiz olsun kızlar

kızlar bir kaç yazı okudum hemen paylaşayım sizle belirtileri,belki anlamlandıramadığınız durumlar vardır benim gibi doktora gidince buymuş dersiniz :(
benim kızımda sürekli hıçkırık
arada süt boğazına geldiğinde günde 1 veya 2 kez öksürme
emdikten sonra kendini geriye atarak gerilme
yediğini ağzına getirip yutma ve bunlar olurken ani ağlamalar
uykuda huzursuzluk ani uyanmalar kısa uykular
sonuç kızımda gaz diye nitelendirdiğim şeyler mide yanmasıymış aynı zamanda

zaten gazda tetiklermiş.
45 derecelik açıyla yatırmak olabildiğince dik emzirmek sırta pıt pıt vurmak değilde ovmaz gaz çıkarırken
yan yatırmak lazımmış.

eğer kilo almasaydı ve dışkıda kan olsaydı buda anne sütü alerjisi oluyormuş.
o yok hamdolsun

aman dikket edin kızlar belirtilere.ben arada gelen bu huzursuzluklar sadece gazdan değil diyordum.bana destek çıkmadı kimse.
fışkırır şekilde kusunca doğru doktora tabi...

bebeğin dilinden bir anne anlıyor gerisi yalan hakikaten...

happymother kızın büyüme atağı geçiriyordur inş.,sıkma canını.enfeksiyon olsa ateş kusma yapar.Allah korusun...
[/QU

çok geçmiş olsun canım yaa bu dediklerin bizim oğlanda d aoluyor doğdugundan beri bi tek fışkırark kusma olmuyor ama özellikle uyurken midesi bulanıyor gibi öğürüyor yüzünü ekşitiyor boğulacak sanıyorum çıkardığı seslerden gece uykumdan uyanıyorum bende mi götürsem acaba doktora :(

vlla çok özendim senin sütlü göğüslerne... keşke benim de öyle olsa da ben de saat başı sağsam...
maşallah diyim :nazar::nazar:
Anne sütünü azaltan baharat ve bitkiler:

Ada çayı
Nane / Mentol
Kekik
Maydonoz
Kara ceviz
Civanperçemi
Kuzu kulağı

maydonoz kekık nane siz yasayamamkı ben bayılırım:43::43::43::43::43::43::43: hergun yiyorum üstelik

msc cnm bol sutlusun masallah. bende oyleyım gunde 4 kezz ıccamasrı ve ust degstryorm yetstremıyorm kendme emzrme sutyenı atık bıde bırını emerken dıgernden sut bosalıyo aynı anda. benm gogus uclarım cok acıldı yardı oglum saolsun o yuzden de sut durmuyor fıskıryor. bence sag ben oyle yapıyorm

yaa ne imrendim şimdi m.s.c ile sana maşallah maşallh :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlar bebek arabam peg prego swiçh easy drive diye bişi acayip memnunum sankı kendısı gıdıyo manevrası cok iyi tavsiye ederim:1::1::1::1::1::1::1::1::1:
benımde deterjanım dalın kakayı cıkartıyo hıc leke kalmadı sımdıye kadar

iyi geceler kızlar.
oğluşum uyudu..
benimde çok uykum var ama bir sürü iş beni bekliyor :53::53::36::36:
Cuma günü tatile gidicez çok heyecanlıyımm. şuanda onun için şimdiden bavulları hazırlamaya başladım. oğluşumun bavulu nerdeyse hazır.
bakalım nasıl 3 gün olucak neler yaşıycaz :51::51:
booll sütlü arkadaşlar maşallah size amannn çok söylemeyinn nazar değmesin.:nazar::nazar::nazar::nazar:
hepinize iyi geceler canlarr. öpüyoruz sizi oğluşumlaaa :54::54::54:

kızlar bir kaç yazı okudum hemen paylaşayım sizle belirtileri,belki anlamlandıramadığınız durumlar vardır benim gibi doktora gidince buymuş dersiniz :(
benim kızımda sürekli hıçkırık
arada süt boğazına geldiğinde günde 1 veya 2 kez öksürme
emdikten sonra kendini geriye atarak gerilme
yediğini ağzına getirip yutma ve bunlar olurken ani ağlamalar
uykuda huzursuzluk ani uyanmalar kısa uykular
sonuç kızımda gaz diye nitelendirdiğim şeyler mide yanmasıymış aynı zamanda

zaten gazda tetiklermiş.
45 derecelik açıyla yatırmak olabildiğince dik emzirmek sırta pıt pıt vurmak değilde ovmaz gaz çıkarırken
yan yatırmak lazımmış.

eğer kilo almasaydı ve dışkıda kan olsaydı buda anne sütü alerjisi oluyormuş.
o yok hamdolsun

aman dikket edin kızlar belirtilere.ben arada gelen bu huzursuzluklar sadece gazdan değil diyordum.bana destek çıkmadı kimse.
fışkırır şekilde kusunca doğru doktora tabi...

bebeğin dilinden bir anne anlıyor gerisi yalan hakikaten...

happymother kızın büyüme atağı geçiriyordur inş.,sıkma canını.enfeksiyon olsa ateş kusma yapar.Allah korusun...
[/QU

çok geçmiş olsun canım yaa bu dediklerin bizim oğlanda d aoluyor doğdugundan beri bi tek fışkırark kusma olmuyor ama özellikle uyurken midesi bulanıyor gibi öğürüyor yüzünü ekşitiyor boğulacak sanıyorum çıkardığı seslerden gece uykumdan uyanıyorum bende mi götürsem acaba doktora :(

geçmiş olsun tatlım.

benim kızın sorunu da kakasında.koyu renkli ve sümüksü yapıyor.dr.gittik.muhtemelen senin yediklerinle alakalı dedi bana.süt alerjisi olabilir dedi.süt ürünlerini bırak hiç yeme dedi.ama anne sütü alerjisiyle ilgili bişey demedi.şikayetimiz sadece dışkısı.kan yok ama yeşil ve sümüksü.dün biraz iyiydi kakası; bugün daha daha kötü geldi.bi ara dışarı çıktık acaba üşüdü mü dışarıda.anne sütü alerjisi olmasında ben süt ürünleri tüketmeyim önemli değil

maydonoz kekık nane siz yasayamamkı ben bayılırım:43::43::43::43::43::43::43: hergun yiyorum üstelik

yaa ne imrendim şimdi m.s.c ile sana maşallah maşallh :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

cnm bu bıraz genle alaklı uzme kendnı sakın bende sut arttıcı hcbısı yemyorm normal ama cıklta flan abur cburu yyorm en cok aslnda zarrlı ama olcagı var olyo ısde sut.

kızlar aynı sorun bende de var ılk dogdugndan berı suutm cok hızlı gelyor emerken bogazna kacyor sonra hıckırıkla bırlıkde kusma dhaa sonra kaldrmym dyorm yatryorm gersnıde kusmasın dıye ozamnda gerılme rahatsız hareketler yattıgı ıcın aglamalar alınca omzuma yatrnca rahtlıyor braz gezyorz sonra peynırlı sekılde bdaha cıkaryor uykya dalamıyor bıde sabahları fazla hırıltı ve burunda tıkanıklık yarım saat emzrmemeye calısyorm emzıkle ıdare ettryorm ama nasıl acc delı gıbı cıldryor resmen yıne emzryom ve tekrar aynı seyle yanı bu mevzuyla cok oyalanıyorm. doktora ısrarla her kontolde soryorm kılo alması ıyı oldgndan suutn yarrlı ve fazla eger kılo almasa sıkntı dyor bısı demyor. smdı mıde yanması flan dynce cok sasrdm

Son düzenleme:
cnm sen o komsunu anlattın yaa benm karsı komsum geldı aklıma
ınanırmısın aynı yaa bunu ben anlrm ancak bazen abrtlyo gıbı gelyor ama cdden bunaltıcı bı durum onun yannda kendı cocugmu goremıyorm. kı suanda zaten konsumyorm sırf stres olyorm dıye bısler oldu buda bahanesı oldu..cok daha huzrlyum eger senı rahtsız edyosa cıkar haytndna drım ben

hergun yerlı yersız kapmı calar musaıtmı deglmı demeden cocugu almak ıster bde kendısı cok sgara ıcyor bzen havuzdan gelır bazende sgra ıcmıs les gıbı geluır bazende dunden kalma ıcklı. cogu zamnda kendnı temzldgnı kantlamak ıcın parfumunu bca eder ustne bn bıle boglyorm kı kokudan bebegmı duusnmek ble ıstemyorum.

dıkkat etmeden ustne basna bende ellrnı yıkadnmı ? sanırım havuzdan geldın? cok sgra ıcmıssın? cok parfum sıkmssın dye uyarılar yapyorm. ayy bı senn cocugun var sankı bız hıc cocuk bakmadık ver sunu dye kucagmdan cekıp alıyor cocugu bıde alınca anan kuduryor ama ohh olsun dıyor cocuga... bole bolee ısde.. yussuzlukmu ınadınamı yapma cozemedım zaten cozmedende hayatımdan cıkardım:)))) cok tuhaf ınsanlar var yaa

Back
X