82' liyim.. 2.5 yıllık evliyim. o düşüğüm olmasaydı, bu ay bebeğim kucağımda olacaktımoralim fena bozuk... tüp bebeğe geçicem.
Kanın, kan damarlarında pıhtılaşması olan tromboz, hamilelikte ciddi ama az rastlanan bir sorundur.
Tromboz meydana geldiğinde, hamileliğin tüm kalan kısmı ve doğum sonrası birkaç haftada tedavi gerektirir.
Ağrılı bir doğum olan, derin damar trombozunun, hamilelikte iğneyle tedavi edilmesi gerekir.
Hergün ve günde bir kez olmak üzere uygulanmalıdır. Bir pıhtı yerinden çıktığında, kandolaşımı yoluyla, kalbe ve en sonunda akciğere ulaşır Bu noktada durum çok ciddidir. Bu , akciğer ambolisi olarak bilinen, çok tehlikeli bir sorundur.
Akciğer ambolisi, gelişen dünyada, yıllardan beri, maternal ölüm.lere sebep olan üç ana nedenden biridir.
Her ne kadar fetusta akciğer ambolisine neden olmasa da, derin damar trombozu kronik problemler yaratır. Bunları kısaca açıklaya.cağız. Doğruyu söylemek gerekirse, bundan etkilenmiş birçok anne, tedaviyle devam etmeye motive edilir.
Hamile bir kadın, önceden (hamile olmadığı bir dönem de olabilir) bir tromboz yaşadıysa, hamilelikte tromboz riski artar.
Sickle hücre rahatsızlığının tromboz için risk faktörü olduğu söylenir. Bu doğru mudur?
Evet. Bu rahatsızlık damarlarda pıhtılaşmaya neden olabilir. Bundan muzdarip olan kişinin, susuz kalmamaya özen göstermesi gerekir. Sickle kriz riskini arttırır ve tromboza neden olabilir.
...DİYE UZUN Bİ MAKALE VARMIŞ OKUDUM RABBİM GÖSTERMESİN KÖTÜAMA EN AZINDAN TEDAVİSİ MÜMKÜN COK ŞÜKÜR...
merhabalar bnde bugün ilk aşılamamı yaptırdım ve siteye yeni üye oldum kullanmasını çözmeye çalışıyorum
duygukenar----25----1----------------28 şubat-------3,5 yıl-------------?????------bekliyormerhaba arkadaşlar...hadi gelin heyecanımızı burada paylaşalım birbirimize destek olalımBen kısaca kendimden bahsedeyim.4 buçuk yıllık evliyiz.20 aydır da bebegimiz olmuyor.benim tüm tahlillerim yapıldı hsg dahil temiz çıktı.eşimin kan değerleri normal sperm tahlilleri çok degişkenlik göstermekle birlikte genel olarak sorunu morfoloji 0
Bu değerle aşılama yapılır mı yahu dedik çapa tıp fakültesi erkek faktörü yoktur diye rapor verdi ve tabi ki aşılama yapılır dedi.ocak adetimle başlıyoruz.ilk defa aşılama yaptırcaz.benim hiç umudum yok.ama eşim umutlu...bakalım görelim neler olacak
Veeee listemiz...
Isim-----------yaş-----kaçıncı deneme--aşı tarihi-----süresi------------ test günü----------sonuç
naz034---------31------------1------------16 ocak------4 buçuk yıl---------------30 ocak----------
Nebf-----------32-------------3-------------------------4 buçuk yıl---------------???-----------------bekliyor
Boncuk1985----27-------------2-------------------------10 yılnazar:)---------------???------------------
Gage2211-------26------------?---------31aralık--------4 yıl----------------------???----------------bekliyor
Mavera19------27-------------?--------24 aralık--------4 yıl---------------------7 ocak-------------
Lively----------31------------2--------17/18 ocak------1,5 yıl---------------------???----------------
Limonportakal-33-----------2---------28 aralık--------4 yıl----------------------???----------------
Melodi1986-----26-----------2---------5 ocak-----------6 yıl---------------------23 ocak-----------
Nurserci-------29------------1--------26 aralık---------3,5 yıl-------------------15 ocak-----------
Zeysan2013----33------------1---------23 ocak---------3 yıl---------------------7 şubat-------------
Mysnowgraın--24-----------1----------5 ocak----------1,5 yıl--------------------???----------------
Aylin333--------??-----------1----------29 aralık--------5 yıl---------------------???------------------
Orkide2---------30-----------1----------7 ocak----------4 yıl--------------------20 ocak------------
Erdemliii-------23------------1---------12 ocak---------2,5 yıl-------------------26 ocak--- --------bekliyor
özlem1863-----29------------1---------04 0cak----------???-----------------------???----------------
Seybil---------36-------------4---------???---------------1,5 yıl-------------------18 ocak-----------
Ceycey44------24------------3----------6 ocak----------3,5 yıl------------------19 ocak-----------bekliyor
Eloserce-------------------------------4 ocak-----------3,5 yıl--------------------18 ocak-----------
Nhsyn----------26-----------1-----------25 ocak---------------------------------------------------------bekliyor
Perceneige--28------------1-----------???---------------1,5 yıl----------------------------------------bekliyor
Feyzaaa------24------------1----------16 ocak----------3-------------------------30 ocak------------bekliyor
Bambi--------35-------------1-----------24 ocak---------2,5 yıl------------------7 şubat------------bekliyor
Cipsoni-----27-------------1-------------------------------5 yıl---------------------3 şubat---------bekliyor
Atalan------33------------1------------1 şubat----------3 yıl-----------------------16 şubat----------bekliyor
Son-maviumut-25---------1------------4 şubat----------1,5 yıl---------------------19 şubat----------
Hacer35------29----------1-------------------------------4,5 yıl---------------------15 şubat----------
Betoka-------28----------1-------------26 ocak----------2 yıl-----------------------11 şubat----------
Serozi-------30----------1-------------6 şubat----------1 yıl-----------------------20 şubat---------bekliyor
Milkşeykk---31----------1-------------4 şubat-----------2,5 yıl---------------------19 şubat---------
Merve10er---28---------2--------------------------------3 yıl-----------------------------------------bekliyor
Edıtpiah-----38---------1--------------------------------1,5-------------------------------------------bekliyor
Patlaktop---34--------1----------------11 şubat--------5,5-------------------------25 şubat---------bekliyor:emir_bebek
asılaman hayırlı ugurlu olsun insallah bebişn sana tutunurda burada güzel haberler verirsin.bende 2. Aşılamamı yaptırdım 19 subatta.test gününü beklemedeyim:))
duygukenar----25----1----------------28 şubat-------3,5 yıl-------------?????------bekliyor
Araştırman için sağol da benim ki normal yaşantıda sorun çıkarmıyor hamiş kalınca bebiş beslenemeyip ölüyor veya düşüyor bu yüzden hergün iğne yapıyorum gebeyken kendime yani sonucu erken öğrenmeliyim. Tedavisi var ya Şükür 250 iğne ama değer :)))))
Fatmahanım-------37--------1--------19şbt--//---------5yıl-------4mart
geçmiş olsun canım. inşallah herşey yolunda devam eder. istanbuldanmısın
aret beye gidip memnun kalan bi çok hasta var cok iyi bi doktormus ben gitmedim ama görümcem tüp bebek tedavisi yaptırdı ve suan hamile 5 aylık istbuldakilere önerebilirm cok ilgili olduklarını anlattı görümcem ve üstelik devlette yaptırdı onlar tüm tahlilleri hatta rapor aldıkları için sigorta karsıladı tüp bebek için sadece 2.000 lira ödediler ilaçlar hariç tabi ...
çok iyi bir doktor gerçekten , Allah ım sağlıkla kucağına almalarını nasip etsin..Görümcenlerde ne sorun vardı canım
karısı aşırı zayıf ve tirois problemi vardı..eşindede kanser geçirdiği ve küçükten yumurtalıgna darbe aldıgı için sperm yok gibi bişeydi...kemoterapi gördü eşi ve 3 yıl sonra tekrar denediler işte doktor aret bey dmeişki ben hiç ümit veremem size cok zor demiş adamdan 4 tane sperm cıkmıs düşünün 4 tane baska yokmus canlı sperm oda adam ameliyata girerek alındı spermleri ... ve suan hamile işte ...aminnn rabbim saglıkla kucaklarına versin inşallah...
Canım bende senle aynı gunn yaptım asılamamı..su an beklemedeyim zaman gecmek bilmiyor.. Kafama takmiyim diyorum ama aklim hep orda. Senin agrin falan var mi? Nasil hissediyosun kendini su an?
dr çok önemli tabi ama nasip olunca bi kere evlat rabbim hiçbir engel tanımıyor değilmi?
merhaba kızlar benim aşılamamın 7.günü.ilk günlerdeki belirtilerim azaldı sadece ara ara kasık ağrılarım oluyor o kadar.aynı tarihte aşılama olduğumuz arkadaşlar durumunuz nasıl? Merak ediyorum birde ocak ayında aşılama yaptıranlardan tutan varmı????????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?