2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
Hadi ya:):) Belkide karşılaşmışızdır görmüşüzdür birbirimizi muayeneye gittiğimizde...Bende çok memnunum çok şeker çok seviyorum onu...

bilmiyorum ki olabilir..ben daha bir defa gittim ve cok sevdim..Demet hanıma devam etmeyi düsünüyorum..karşılaşma ihtimalimiz cok yüksek..tesadüfe bak:))))
 
bilmiyorum ki olabilir..ben daha bir defa gittim ve cok sevdim..Demet hanıma devam etmeyi düsünüyorum..karşılaşma ihtimalimiz cok yüksek..tesadüfe bak:))))

Aynen ya şaka gibi:) Sen 1 defa gitmişsin görmemiş olaiblirm ama ben 10 defa gittim belki ilk öğrendiğimden beri.Bide ben kanama geçirdim bigün de orda akşama kadar yattım.Sonra 3-4 günde bir gittim mecbur kontrole sonra haftada bir gittim.Daha bu p.tesi gittğimde artık aydan aya görüşürüz dedi:)
 
çok geçmiş olsun canım..umarım şimdi daha iyisindir..bende aydan aya gidiyorum..bir dahaki randevü 30 temmuz dörtlü test için..bakalım hayırlısı..
 
çok geçmiş olsun canım..umarım şimdi daha iyisindir..bende aydan aya gidiyorum..bir dahaki randevü 30 temmuz dörtlü test için..bakalım hayırlısı..

:):) Aynı benimde öyle 2 li 3 lü yapmadı 4 lü test için gidicem.1 agustosta denk geliyor benimkide 1 gün önce alırım olmazsa:) Ense ölçümü yaptı dimi?
 
:):) Aynı benimde öyle 2 li 3 lü yapmadı 4 lü test için gidicem.1 agustosta denk geliyor benimkide 1 gün önce alırım olmazsa:) Ense ölçümü yaptı dimi?


yaptı yaptı..hepsi cok güzel dedi..birde bebişimin gelişimi bir hafta önden gidiyormuş..herşey yolunda bir sorun yok dedi..decavit ve coraspin yazdı bana..sanada yazdı mı? birde ben kan surupları varya onlardan kullanıyorum vegaferon diye, onu ama dahiliye uzmanı yazdı..
 

Benimkide 3-4 gün önde gidiyor.Çok şükür herşey yolunda.Bizede Gynoferon ve Decavit yazdı.Foliksiti bırak dedi.4 gündür onları kullanıorum işte.Kımset olursa sonuna kadarda aynı Dr.umuza devam edicez...
 
Kızlar, 1 hafta tatildeydim, 1 haftadır da birikmiş sayfaları okuyorum, maşallahınız var, ne kadar hızlı ilerliyorsunuz :) 1 haftada anca yetiştim hızınıza :) Benim ikili randevum 11 Temmuz’da. 21 Haziran’dan beri bebişi görmüyorum, çok meraktayım. İkili yaptıran arkadaşlar, sonuçlarınızı kaç günde aldınız?
Kan uyuşmazlığı ile düşük riskinin hiçbir ilgisi yok. Herşey aynen Demet’in anlattığı gibi… Mavi Masal, zor bir tecrübe yaşamışsın, Allah bir daha göstermesin, hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin inşallah. Bu hassas konuda incinmeni istemem fakat bir bilgiyi düzeltmek lazım. Kan uyuşmazlığında, ilk bebeğin doğumundan sonra o iğnenin bir kere yapılması yeterli. Sonraki kürtajlarda ve düşüklerde yapılmasına gerek yok. Yani bebeğinin kaybetmenin sebebi bu değil, ilk doktorun doğru bilgi vermiş, ikincisi kendine bağlamak için show yapan ticari doktorlardan… Seni incitmek istemem ama bunu bilmenin faydana olacağını düşündüm. Ayrıca herkesin bilmesinin de öyle… Ayrıca eğer ilk hamilelik düşükle yada kürtajla sonuçlandıysa bile, belli bir haftadan önce (yanlış hatırlamıyorsam 8-10 hafta) son bulan hamileliklerde o iğneye yine gerek yok. Yani farketmeden yaşanan düşüklerle ilgili kimse endişelenmesin. Belli bir haftadan önce annenin kanıyla bebeğin kanı karşılaşmadığı için iğneye gerek yok.

Arkadaşlar ben günde illaki bi fincan türk kahvesi içiyorum çok içmediğin sürece zararı yok biliyorum ama ben içmezsem bi eksiklik hissediyorum sanki .Sizlerdede günlük içen var mı kahveyi?
Canım, 4-6 hafta arası çok az kahve içtim, 6-10 hafta arası ağzıma bile sürmedim. 2 haftadır günde 1 türk kahvesi ben de içiyorum ve zararı olacağını düşünmüyorum.

gülüm alakalı deilse o zaman nie kahve yasak??yani zararı neye?bende yeni doğan çok gördüm ama kara doğan görmedim genelde kırmızı olur bebekler
İlk 3 ay kafeinin “aşırı” tüketiminde gelişim anomalisi riski ve düşük riski söz konusu. Ancak aşırıdan kasıt, günlük hayatta hamile olmayan bir kafein bağımlısının tükettiği gibi, mesela her gün 4 fincan kahve vs gibi… Tabii ki kesin sınırını koyma yetkim yok :) Sınır konusunda herkes kendi doktoruyla görüşmeli. Fakat günde 1 fincanın bir zararı bence yok. Özellikle nescafedense türk kahvesi tavsiye ediliyor. Hem pişmiş kahve daha zararsız olduğundan, hem de sanılanın aksine türk kahvesindeki kafein oranı nescafeden daha az.

Bende göbek deliğim etrafında birkaç kıl hep vardı, karnım şu an için aynı şekilde devam ediyor. Ama bacak, koltuk altı ve kasık tüylerim benim de çok hızlı uzuyor hamileliğimin başından beri. Normalde az tüylüyümdür ve haftada bir duşta jiletle cırt cırt alırdım, yeterdi. Şimdi gün aşırı almam gerekiyor. Tırnaklarım da çok hızlı uzuyor. En son ergenlikte bu kadar hızlı uzuyordu tüylerim ve tırnaklarım :)

Ya kızlar aşırı derecede adet olcakmışım gibi belim ve ayaklarım ağrıyo aklıma kötü kötü şeyler gelio yardımcı olabilcek varmı doktoramı gitsem ilk defa böle oldu
Ayaklarım değil ama belim ve kasıklarımda ara ara ağrı oluyor. Devamlı ve çok şiddetli değilse sorun yoktur bence. Yine de doktoruna danış. Ama ara ara olup geçen ağrılar normal diye biliyorum. Hele ki 13. haftada rahim yukarı doğru hareket ettiğinden, biraz daha fazla olması normal birkaç günlüğüne.

nasıl yaaaaaaaaaaa koptum burda:)
deli mi bunlar ne zaman söylüyolar? hiç söylemiyolar mı:)
Kızlar, halk arasında bilinmiyor ama aslında cinsiyet söylemek ülkemizde hukuki olarak yasak. 9 ay boyunca yasak. Fakat yazılı olup uygulanmayan yasaklardan biri. Özeller zaten uygulamıyor. Devlette de bazı yerler geç söylüyor, görüldüğü üzere bazı yerler yasağı tam uyguluyor demek ki :) Devlette olup yasağı delen doktorlar da vardır, sonuçta doktorun insiyatifine bırakılmış gibi…

kızlar hepinize bişi sormak istiyorum hamile kaldıgınız andan beri göğüslerinde dolgunluk ve hassasiyet olup hala devam eden varmı ben aynen anlattığım gibiyim
Benim 75i doldurmayan göğüslerin 85B oldu, o kadar diyeyim sana :) Tabi kilo almamın da katkısı olmuştur ama, daha çok dolgunluk ve hassasiyet… Yan yatarken bazen rahatsız ediyor mesela.. Yüzüstü zaten yatamıyorum… O rahatsızlık hala devam ediyor yani bende de.

Normalde sıkça baş ağrısı yaşayan biriyimdir ve hamileliğimin başından beri ağrımadığı için çok mutluydum. Nihayet 12 haftayı doldurduğum gün ağrı başladı, 2-3 gün sürdü ve çok şükür yine geçti. Bu haftalarda normal canım. Kan hacminin artmasıyla ilgili ve geçici.

Bu arada kızlar, cinsellik konusu konuşulmuş. Maşallahınız var, ne diyeyim… Ben en başından beri hiç mi hiç istemiyorum maalesef. Üstelik bulantılı, sıkıntılı bir hamilelik de değil benimki. Risk de, yasak da yok çok şükür. Ama canım istemiyor işte. Bir kere oldu nasıl olduysa. :) iki kez de başarısızlıkla sonuçlanan girişim oldu, yarım kaldı yani, çünkü ben korkuyorum o esnada, elimde değil. Nereye kadar bakalım… :/
 
Son düzenleme:
Benimkide 3-4 gün önde gidiyor.Çok şükür herşey yolunda.Bizede Gynoferon ve Decavit yazdı.Foliksiti bırak dedi.4 gündür onları kullanıorum işte.Kımset olursa sonuna kadarda aynı Dr.umuza devam edicez...

insallah canım insallah..ben en çok Demet hanımın normal dogum taraftarı olmasını sevdim..ilk cocuk zorda kalmadıgım sürece sezeryan düşünmüyorum, normal dogum istiyorum..cok araştırdık eşimle ve sonunda gönlüme göre doktor bulduguma inanıyorum..hayırlısı bakalım..ben sadece bir konuda takıldım..normal dogum hastanede oluyor dedi..doktor dogumu ebe takibi yok dedi..peki yataklı odalar nerde? alt katta falan mı ben göremedim de..
 
kızlar 2 gündür gelemedim....
dün dr a gittim ama bebek sakin sakin oturuyordu ense kalınlığını alamadık yarım saat yürüdüm sonra tekrar baktık, dönmüş ense kalınlığı 0.9 çıktı iyi dedi tansiyonum biraz değişmiş 10-7 olmuş, kilom değişmemiş. Cinsiyeti göremedik,ama çıkarken dr a biraz ısrar ettim hiçbir tahmininiz yok mu dedim "erkek olsa şimdiye kadar görürdük ama benimki bir fikir görünen bir şey yok" dedi, o yüzden kesin kız diyemiyorum sadece eşime ve anneme söyledim o yüzden

bir de bel ağrılarım ve lekelenmelerim düşük tehlikesi anlamına geliyormuş "tekrar 10 gün rapor yazacağım" dedi itiraz ettim ama risk alamam yazacağım dedi, şimdi evdeyim dinleniyorum öyle işte, dua edin kızlar hepimiz için inş sağ salim alırız kucağımıza bebişleri
 


çok çok geçmiş olsun canım..Allah şifalar versin ve seni hayırlısıyla bebeğine kavuştursun..evde sakın iş falan yapayım deme..güzel yat dinlen ki biran evvel iyi olasın..
 
KiZlar nasılsiniz ben hiç ii değilim midemi üşütmüsüm dün gece hiç uyumadım bulantidan dolayı kusamadimda sabah kalktım nane limon ictim biraz ekmek ve ceviz yedim şimdide yoğurt yiyorum ama midem çok kötü ilaçta içermiyorum napcam kiZlar akıl verin bana
 

ense kalınlığının normal olmasına sevindim benim de dün dr kontrolüm vardı ve aynen ense kalınlığı vs. baktı, bizde de herşey yolunda, eller kollar maşallah pek hareketliydi ve onu öyle görmek harikaydı :))

düşük riski olmasına üzüldüm, ama dinlenirsen dr un dediği gibi bir sorun olacağını sanmıyorum. inşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza :))
 

Banada sağlık ocağındaki aile hekimimiz önerdi.Onunda eşini doğum yaptırmş.Ben sordum zaten hangi Dr a gidebiliriz die bende buranın yabancısıyım 1 yıldır izmitteyim.O önerdi ve o kadar mennun kaldımki çok yardımcı oldu o kanamada filan bide sanki onun bebeği gibi ultrasyonda izlerken de öyle sevdiki ay yaprak çok tatlı ayy yaprak çok şeker bu böle bacaklarımı iterek çok sevindirmişti o ilgisi beni:) normal doğuma gelince evet orda oluyor sezeryanda orda oluyor aslında çok acil riskli bi durum olursa akademi ile anlaşmalı orda yapılıyor.Ben geçen sayfalarda yazmıştım geçen gittiğimde normal doğuma şahit oldum die yani o çığlıklara düşün artık..Bizim Dr yaptı hem sezeryan sonra hemen normale girdi 1 saat içinde ikisinide doğruttu:) Odalarda var zaten hem girişte var hemde aşağıda vardı.Ben serum yediğimde aşağıdaki odada kaldık.Herşeyide güzeldi tek kişilik zaten tv filan klima herşey var.Tabi herşeyden önemlisi kolaylıkla kurtulmak hani derler ya bi nefeste doğurursun inş die Allahım öyle kısmet etsin hepimizede....
 

daha cok nişastalı şeyler tüketmeye çalış, bulantını bastırır.. nane limona da devam et diyebilirim.. cok geçmiş olsun.. havalar da cok sıcak ve bir cok şeyi tetikliyor. allah yardımcımız olsun..
 

canıımmm gördün demek bebeğinin tepiş tepiş hallerini aynen dediğin gibi harika birşey herşeyin yolunda olmasına çok sevindim..
 

Ay cnm neden itiraz ediosunki bebeğinin de seninde sağlığın önemli zaten 10 içinde toparlarsın inş.Çok şükür herşeyide normalmiş sen dinlenmene bak en kısa zamandada atlatırsın zaten 13.haftdasın maşallah büyümüş de.Bırakmaz artık annesini...Dularımız seninlede olsun canım.Geçmiş Olsun....
 
merhaba kızlarcığım hayırlı uğurlu cumalar.bu gün bebişimiz bir gün daha büyüdü.benim göbeğim iki gündür belli olur oldu
 
daha cok nişastalı şeyler tüketmeye çalış, bulantını bastırır.. nane limona da devam et diyebilirim.. cok geçmiş olsun.. havalar da cok sıcak ve bir cok şeyi tetikliyor. allah yardımcımız olsun..

Çok tes ederim Canim msj i yazar yazmaz lavaboya gittim ve çıkarttım biraz rahatladım hen bı nane limon daha yapcam tekrar çok saol :)
 

evet çok ilgili bir doktor..banada bir arkadaş tavsiye etti..Allah razı olsun..benimlede çok güzel ilgilendi..ultrasonda cok detaylı bakıyor ve anlatıyor..öyle olunca, insan bebeğini hareket ederken görünce, içi rahat ediyor..tamam şimdi rahatladım..ben odaları fark etmedim hiç..aklıma takılmıştı beni aydınlattın teşekkür ederim..amin Rabbim hepimizi bir nefeste kurtarsın..
 

mide bulantısı için ilaç içsene tatlım niye çekiyorsun boşu boşuna?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…