2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352
Yok be estarabim tomurcuklar cikmisti beyaz beyaz dis zannedip sevinmistik meger enfeksiyondanmis..2 diste kaldik malesef..

2 gundur hic süt iciremiyorum cok canım sıkkın sadece ek gidalari alıyo isallah dönemsel biseydir:KK43:(

İki tane soru
Bebeklerin kıyafetlerini hala uzun mu yikuyisunyz. Benimki bebek kiyafetleri otomatik 40derece 98 dakika.
İki. İyi geceler cayi hic denedinuz mi. Ben hiç denemedim de. İnternette ise yariyo diye okudum.
Yelda ben biraz pimpirikliyim yaptığım doğru demiyorum kesinlikle :) ön yıkamalı ekstra durulamalı 2.30 saat süren pamuklu programda yıkıyorum bazen uykuda sızıyor bezinden mamalı çamaşırlarda oluyor diye uzun yıkıyorum , bizimkilerlede kesinlikle karıştırmıyorum haftada bir makinelik anca çıkıyor zaten

iraz once izimin ve benim hastahane cantamizi hazirladim ben cantayi hazirlarkende oglum etrafimda dolanip durdu cok tuhaf bi duygu ayni seyleri tekrar ayni senesinde yasamak:KK31:rabbim bunuda saglikli sihatli kucagima almayi nasip eder insallah :KK49::KK49:kiz cantasi hazirlamakta ayri bi guzelmis cicili bicili tulumlar renkli rpembis pembis elbiseler tokalar falan :KK49::KK49:
Pariscim seni tanımıyorum ama kendim doğuracakmışım gibi heyecanlandım duygulandım allah yardımcın olsun sağsalim kucağına alırsın inşallah . benim de ara ara geçen yıl bu zsmanlar geliyor aklıma bir koşuşturma bekleyiş heyecan bir garip hissediyorum özlüyorum sanki :))
2 gundur hic süt iciremiyorum cok canım sıkkın sadece ek gidalari alıyo isallah dönemsel biseydir:KK43:(
Sıkma canını dönemseldir büyük ihtimalle erdeminde emmesi değişiyor dönem dönem bide başka bir seçenek ek gıdayla fazlaca doyuyor süte ihtiyacı kalmıyor olabilir mi ? Okuduğum kitapta 1 yaşına doğru büyüme yavsşladığı için besin ihtiyacının azaldığından bahsediliyordu. Bilinenin aksine bebekler yediği için büyümüyormuş büyüyeceği için yiyormuş yani büyümesi hızlı olan bebekler daha çok besine ihtiyaç duyuyormuş büyüme hızıda değiştiği için ihtiyaç olunan besinde değişiyormuş walla dr carlos un yalancısıyım :)) bitıful takdir senin

Benim oğlan bugünlerde aşırı hareketlendi emekleyecek heralde yerinde durmuyor sürünüyor geri geri gidiyor oturuyor tekrar başlıyor önceden ulaşamayacağını bildiği şeylere tepki vermezdi bakardı sadece şimdi dikkatini bişey çekince çıldırıyor ne kadar uzak olursa olsun ulaşmak için çabalıyor çok hoşuma gidyor o halleri . Yürüme uzak gibi çok istiyodum doğumgününde yürüsün diye ama sağlık olsun napalım

iraz once izimin ve benim hastahane cantamizi hazirladim ben cantayi hazirlarkende oglum etrafimda dolanip durdu cok tuhaf bi duygu ayni seyleri tekrar ayni senesinde yasamak:KK31:rabbim bunuda saglikli sihatli kucagima almayi nasip eder insallah :KK49::KK49:kiz cantasi hazirlamakta ayri bi guzelmis cicili bicili tulumlar renkli rpembis pembis elbiseler tokalar falan :KK49::KK49:

Gerçekten çok enteresan bir duygu olmalı, ama çok daha tecrübeli bir anne var artık, aradan az vakit geçtiği için yapılacak her şeyi de hatırlarsın o konuda zorluk çekmezsin. İnşallah sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın.

İnşallah öyledir canım, yapıyorlar böyle şeyler ara ara, bu kadar vakit bırakmadıysa bundan sonra da bırakmaz herhalde.

Fly carlos amcanin dedigi dogru olabilir ama diğer yandan cok enerji harciyolar bilemedim simdi..ek gida tokmu tutuyo diye dün düsünmüstun ve kahvaltidan sonra bütün gün hic bisey vermedim kati olarak, aç ta olsa sonuç değişmedi..istemiyo sütü..ilginc olan aç aç yatmasi..neyse dönemseldir bekliyim bi kaç gün..

Selam tizlar. Uç sorum var
1 cohoslarin kahvaltisina reçel katiyo musunuz.
2 benimki iki gecedir çok kotu agliyo uyaniyo. Ama dis olduğunu biliyorum tam dayandi artik. En zoru bu altinci diş oldu valla neden bilmem. Ve ben iki gece aglamasi kesilmeyince yarim paranox verdim. Ve uyudu sonrasında sesi cikmadi. Yanlis mi yaptim. Siz napiyosunuz. Yoksa calpol mu vermeliydim. Hangisi ya da hiçbiri mi?
3 Çocuk birkaç gündür yoğurt yemiyo. Bu diş bu yüzden bu kadar zor cikiyo olabilir mi. Kalsiyum azligi falan?
Hepinize saygilar sevgiler. Telefondan yazdiklarinuzi begenemiyorum ya.
Uyku kocum bituful bu soru sana özel:) benimki gündüz iki uyku uyyo 45.dakikada uyaniyo bi daha salliyorum. 1 1,5 saat uyyo o zaman. Yoksa 45 dakika mi uyumali?
Paris inşallah kolay bi doğum olur. İnsallah saglikli huzurlu bi kizin olur. Çok zevkliydi ya doğumu beklemek. Her şey yeni yeni. Heyecan dorukta. Bi yil geçecek üstünden. Vay be.

Selam tizlar. Uç sorum var
1 cohoslarin kahvaltisina reçel katiyo musunuz.
2 benimki iki gecedir çok kotu agliyo uyaniyo. Ama dis olduğunu biliyorum tam dayandi artik. En zoru bu altinci diş oldu valla neden bilmem. Ve ben iki gece aglamasi kesilmeyince yarim paranox verdim. Ve uyudu sonrasında sesi cikmadi. Yanlis mi yaptim. Siz napiyosunuz. Yoksa calpol mu vermeliydim. Hangisi ya da hiçbiri mi?
3 Çocuk birkaç gündür yoğurt yemiyo. Bu diş bu yüzden bu kadar zor cikiyo olabilir mi. Kalsiyum azligi falan?
Hepinize saygilar sevgiler. Telefondan yazdiklarinuzi begenemiyorum ya.
Uyku kocum bituful bu soru sana özel:) benimki gündüz iki uyku uyyo 45.dakikada uyaniyo bi daha salliyorum. 1 1,5 saat uyyo o zaman. Yoksa 45 dakika mi uyumali?
Paris inşallah kolay bi doğum olur. İnsallah saglikli huzurlu bi kizin olur. Çok zevkliydi ya doğumu beklemek. Her şey yeni yeni. Heyecan dorukta. Bi yil geçecek üstünden. Vay be.

Cevap verüyürüm:

1. Ben reçel vermiyorum, hatta artık pekmezi de her zaman katmıyorum, demir-kalsiyumun birbirini bağlaması yüzünden. Kuru kayısıyı rende yapıyorum ya da kuru üzümü minicik minicik doğruyorum. Nadiren de Seyidoğlu'nun tüpte Pepee tahin-pekmez karışımı var azıcık ondan veriyorum tatlı niyetine.

2. Bence yanlış değil canım, başlarda karşıydım ilaç vermeye sürekli ama çocuklar ağlamaktan heba olup doğru dürüst uyuyamayınca daha iyi bir durum ortaya çıkmıyor. Ben Paranox değil de Calpol veriyordum, daha rahat uyuyor, sanırım biraz da uyku yapıyor.

3. Üç-beş gün yememekle bir şey olmaz canım onlar bir süre için depoladıklarını depolamışlardır zaten merak etme. Her diş aynı şekilde gelmiyor; kimi daha kolay, kimi daha zor çıkıyor.

Yelda şurup içebiliyorsa günde 4 defayı aşmayacak şekilde 5ml calpol de verebilirsin bebek huzusuz canı yanıyor ise verilmeli o da bir can sonuçta ağrı çekmesinler kuzular
Bizim sıpa 2 gündür doyduktan sonra aldığı lokmayı ağzında tutuyor yutmuyor emziriyorum öyle yutuyor o yüzden istesemde fazla yediremiyorum artık o nekadar isterse :) ve dün gece 1 kez uyandı evvelki günde 2 kez uyanmıştı yelda sen sormuştun galiba yemek uyku ilişkisini sanırım az yediğinde daha iyi uyuyor
Calsiyum konusunda haklısın bizimde 2 diş dayandı ama 1 haftadır yoğurt yemiyor doğru düzgün bende çıkamamasını ona yoruyorum yiyorsa peynir pekmez verebilirsin yoğurt yerine
Baksanıza bizimkinin ağzı hep böyle ağzında muhallebi var son lokması yutmuyor sıkı sıkı kapatmış :KK9: $image.jpg

Pekmezdeki demiri yoğurt ve peynirdeki calsiyumun bağladığı söylenir ama pekmezdede çok fazla kalsiyum vardır zaten 100 g yoğurtta 120 mg ca varken 100 g pekmezde 400 mg ca vardır dolayısıyla pekmezdeki demirin emilimi de çok ds başarılı değildir evet pekmezden yoğurt kadar yiyemeyiz ama gerekli demiri elde edebilmemiz için de litrelerce pekmez içmemiz gerekir zaten
100 g susamda 1200 mg ca varmış oldukça fazla tahinde katılabilir yediklerine

hepinize cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin:KK16::KK16::KK16:
flyg oglun cok tatli masallah bizimkide istemeyince kafasini saga sola salliyor:KK1::KK1:
uykusuz bi gecede biz gecirdik bugun zaten butun gun mizmizdi aksam 10 da zor guc aglaya aglaya uyudu geri saat 1 de oylebi bagirtiyla uyandiki 1 saat susmadi babasi aldi salonda oyaladi biraz bende dayanamadim kalktim saat 3 e kadar oturduk geride cok uyandi agladi :KK31::KK31::KK31:suan iyi gibi oyuncaklariyla oynuyor insallah hasta olmaz:nazar:

Fly yerim onun o pirasa saclarinicok tatli masallah:nazar::nazar::nazar: gercekten istemedikleri bisey yaptirmak com zor bizimki daha 4 aylikken cok profosyonel bi sekilde sirf süt vermiyim diye agzi kapali bi şekilde gülüp ağliyodu..kesinlikle acmiyodu:KK1:

Baltasar seni adin yeldami yivrim bende balta demeyeyim artik.:86:.iyi yapiyosun bende aylardir 2 uyku yapiyorum 1+ 2 yada 1.5+1.5 seklinde tabi gunune gore degisiyo ama 45 dk az boşuna uyusunda büyüsün dememisler:KK1: uyku aralarida 3,5 saat falan oluyo..sabah 7 de kalkiyosak mesela 10.30 da ilk uykuya yatiyoruz..

Recel vermiyorum daha..

Ilk aylarda doyup yatmalari uykularina iyi geliyodu, ama artik bizim icinde tam tersi durum..az yiyince daha uzun uyuyo gece..

Bu arada yogurdu gün asiri mayaliyorum taaaa gecen gun tutkucan sormustu simdi geldi aklima bak nasil önemsiyorum seni..

Bizimki uyuyo suan kalkarsa gezmeye gidecük:86:

Ferda evet kayisi mantikli. Kuru uzumnde de demir var ama di mi. Pekmez onda yapiliyo ya. Ya bu demir isi zaten çok kastiriyo beni oonu verince emzirmiyorum bile. Sutumde kalsiyum varsa demir gitmesin diye:)
Fulyacim evet ben sormustum. İyi iyi sevindim erdemin uyumasina çok da tatli ya maşallah
Bitufulcum evet ben zaten senden duyup iki uyku yapiyodum:) gizli takipcinim haberin ola:) aksam kacta yatiyo. Ben 9 9 buçuk gibi yatiryorum.
Dişi cikmis sabah baktim. Simdi herhalde alttakiler mi cikacak. Artik ben de calpol vercm ya. Hem daha basit.
Bugün kayinvalidem geliyor. Cunku damla annemi bir raz yordu fitik oldu kadin. Büyük ihtimal kayinvalidwm de hasta olacak. Daha önce olmuştu. Dinlene dinleme bakacaklar artik. Optum sizi. İyi eğlenceler

Takip et cancazim:KK54::KK54::KK54:
Bizde 9 da yatiyoruz ama 10 u buluyo uyumamiz..artik oyun pesinde uzun sürüyo dalmasi.eskiden gunduz 5 dk sallardim yatardi simdi yarim saat sallama faslından önce yatmiyo..anneciginede gecmis olsun

benim oglan hic bisey yemek istemiyo(portakal elma fln haric) sutu de cok icmiyo, bugun hapsirmaya basladi sesi de kisiliyo yavas yavas, burnu da akiyo. aglamaya ve huysuzlanmaya baslayinca calpol verdim rahatladi.

boyle giderse kilo almak yerine verecek. yine de gunde iki uc kere kaka yapiyo nerden geliyo bu degirmenin pohu bilmiyorm :KK53:

Selam bayanlar:KK3: evdeki halıları yıkamaya gönderdim annemlere geldim nete giremeye bir türlü fırsat bulamadım hepinizi çok özledim:KK16: geçmişi de okuyamadım ne var ne yok mahrum kaldım yani
Kızlar çok mutluyum:emir_bebek: bugün oğluşum yürümeye başladı:21: yantiri yantiri gidiyo yavrum nasıl heyecanlandım şaşırdım:KK30: nasıl mutlu oldum anlatamam çok farklı duygular bunlar yaa:KK14:
En son bebek hastaydı halaaaaa hasta ufff geçmek bilmedi:KK5: kusuyo öksürüyo burnu akıyo ve tıkalı:2: doktora gittim iki şurup verdi bi işe yaramadı henüz bakalım geçecek inş. bekliyorum sabırla terlemesini demir eksikliğine bağladı doktor gerçekten vermiyorum damlasını kusuyo diye inş. eksik çıkmaz ocakta kan tahlili varmış detaylı bakacaklarmış herşey çıkacak ozman 11,5 kg 78 cm çıktı.
Bituful ,Fulya,Ferda,Yelda,Burçak,Vave,Ruza,Tutku ve yazmayı unutttuğum annişler umarım herşey yolundadır hayatınızda ve bebişlerinizde hepinizi öpüyorum:KK54:

X