2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

selam. ben bir yerde dinlemiştim uyanıp ağlayan bebekler her zaman aç oldukları için ağlamazmış.bebekler korkadabilirmiş. ten kokusu alıp rahatlamak,acaba annem orada mı diye kontrol için de ağlayabiliyormuş. şimdi senin durumunda açlık,gaz,korku,kulak enfeksiyonu,diş ve hatta belkide aklımıza gelmeyecek şeyler örneğin battaniyesi katlanıp rahatsız etmiş bile olabilir.
 
düşünceler yoruyor bazen işte insanı.. hatta insan bazen sadece kendinden yoruluyor..
görüşmek üzere..

Bizim şimdi uzuuun bir süre yoruldum demeye, kendimizi dinlemeye hakkımız yok:) Her ne olduysa boşver, at kafandan, en azından ertele,kalk sevdiğin bir şeyi yap. Ben öyle yapıyorum, önce ben mutlu olmalıyım diyorum. İyi hissetmek zorundayım diyorum ve şu an kendimce çok mühim şeyleri bile boşvermeye çalışıyorum. Çünkü zaten bedenen yeterince yoruluyorum, zihnimi ve ruhumu da yorarsam çökerim. Biraz polyannacılık oyna Umarım çabuk geçer
 
kızlar izmire yaz fena geldi
ben kısa kollulara geçirdim oğlumu
ama br şey soracağım şort tulumların içine çıtçıtlı badı giydirilir mi,yani sonuçta atlet niyetıne

vay hemşerim bende nasipse okullar kapanınca izmirde ailemin yanında olucam.
 

açlık ve gaz olmadığına eminim ,kızım bana çok düşkün ,gündüz odadan bile çıkartmıyor beni ,sürekli gözleriyle izliyor ,odadan çıkınca başlıyor vıyaklamaya ama beni arasa her zaman arar sonuçta ama ilk defa böyle oldu ..
yarın doktora götüreyim kulak enfeksiyonu değilse ben yine dişten şüpheleniyorum
 

hadi paylaşayım da rahatlayayım bari :)

babama kızıyorum, bazı şeyleri yaş ilerledikçe tamam değişiyor ama beni şu 12 saat mesafeden bile düşündürüyor.. emekli oldu 3 sene önce, ama arıcılık yapıyor.. annem tansiyon hastası 58 yaşında, babam 60 yaşında kalp pili war we yüksek şeker.. kendini düşünmüyor annemi zaten hiç düşünmüyor.. nasıl çalışıyorlar anlatamam! özellikle anneme iş konusunda tam tepesinde buyurur buyurur durur.. annem geçen gün rahatsızlandı, bugün yine arılarla beraberler! yaw hiç mi insaf yok, annem de ben iyiyim diyor.. nedir bu hırs? maddi durumları fazlasıyla yerinde meşguliyet arıyorsa 100 değil 50 kovanla çalışsıın.. burdan düşünmekten sıkıldım artık..
konuyla bağlantılı olarak, eşim tokiden aldığımız ev için borç kapatma hakkı tanımışlar süresi sınırlıymış babama sen soruver demiş, oda sormamış! bana dokunmayın şekillerinde! sanki para istiyoruz, çok şükür hiç ihtiyacımız yok bu konuda..oradan hallediverin dedi bana bu sabah, benim de haberim yok bu arada..yapılacak olsa buradan yapılır ama tapusu alınacak mecbur oradan yapılacak zaten dedim ben de.. eşim önümüzdeki hafta 3 günlüğüne gidecek..
ya neyse işte babamı anlatmam çok zor.. ikisini de düşünüyorum sağlıklarını, babamın hırsını.. bişey olur da, hasta olurlar diye düşünüyorum çok üzülüyorum..hele ki annem için..
 
Son düzenleme:

Allah yardımcın olsun çok zor ama düşünme kendini de boş yere yıpratma
sonuçta herşey olacğına varıyor
kendini yormaaaa pollyanacılık oyna dediği gibi arkadaşın 3 günlük dünyada
boşverrrrrrrrrrrrrr
aklına takmayarak mutlu olmanın yollarını bullllll
 

Hele belli bir yaştan sonra insanları değiştirmek mümkün değil. Oldukları gibi kabullenip idare etmek zorundayız. Benim annem 65 yaşında ama temizlik hastası. Her gün halılar kalkar, yerler silinir. Bunun adı da "bir kat ortalığı topladım" olur. Ben haftada bir yapabilsem bayram edeceğim. Başkasının yaptığını da beğenmez. Telde konuşuruz, karnım ağrıyor der, yine yalınayak balkonları yıkadın di mi derim, gülmeye başlar... Çok kızdım söylendim yıllardır ama değişmiyor ne yapayım. O da böyle mutlu oluyor demek ki diyerek vazgeçtim. Herkesin bir iradesi var, biz bir yere kadar müdahale edebiliyoruz. Allah hepsine sağlık, sıhhat, uzun ömürler versin.
 
haklısın değiştiremiyoruz ama bişey olursa da üzüleceğimizi çok iyi biliyoruz.. kayınvalidem iş takıntısı yüzünden geçen yıl felç oldu.. çok zor ve şimdi çok pişman..
insan yaş ilerledikçe yaşlandığını kabul etmiyor we herşeye yetebileceğini düşünüyor..
 
arkadaşlar yardım edin nolurr,bebeğim ne gece ne de gündüz uyuyor doğru düzgün, gece daha iyi tabi ama gündüz uyumuyor,saat 18 den beri sallıyoruz eşim ve ben dönüşümlü şimdiye kadar ssadece 10 ar dk 2 kere uyudu,sizlerde durum nasıl,emmiyor bir de kendini geriye atıyor ağlıyor ne yaptıysam olmuyor çılldıracağım yaaa emmiyor uyumuyor,dr a mı götürsem
 

battaniye ile mi sallıyosunuz acaba? biraz dua okuyun başında belki nazar vardır
 

demek ki süt oranlarımız benzer:) çünkü mama düzenlerimiz ortalama aynı. biz de sabah 7 civarı uyanıyoruz.bir iki kez emziriyorum ondan sonra mama öğlene kadar yine öyle...sabah öğle akşamüstü ve akşam yatmadan önce olmak üzere 4 öğün veriyorum,bu 4 öğünarasında bol emzirmeye çalışıyorum. gecede sadece meme... ben de en fazla 120 cc veriyorum bazen 90 bazen 100 cc.120 cc ye falan daha yeni geçtim zaten.
 
Arkadaşlar moralim çok bozuk artık psikolojimi etkiliyor bebeğimin emme sorunu sütüm az bebeğimde emmek istemiyor zaten uyanıktan ne beni emiyor ne biberon alıyor ancak uykuya dalmak üzereyken yada uykudayken veriyorum. Ondada emiyor bakıyor gelmiyor bırakıyor ağlayarak emmedikçe olan sütümde gidiyor sürekli sağsam acaba sütüm gelirmi başına böyle bişey gelen varmı? Kafam iyice karıştı moralman çöktüm resmen... Doğduğundan beri emmesi beni çok uğraştırdı. Bu arada bizde 4 aylık olmaz 2 gün sonra..
 
kızlar gecende burda sac dokulmesını engelleyen bı tarıf vardı.lavantalı olan hanı.bulamıyoruuuum! bılen varsa lütfen o tarıfı versın yoksa kel kalcam yanlarım falan açılmaya başladı benım cok uzuluyorum.ya bır de ıkıncı doğumu yapanlar yenıden sac cıktıgını söyledi doğrumu cıkıyomu sonradan.ıns cıkıyodur.gercekten uzuluyorum doktora gtcem olmazsa.doktor napcaksa..
 

canım kendım ıcın gırmıstım buraya sana cevap yazıyım dedım:) bak oncelıkle sütü arttıran seylerın basında huzur ve moral gelıyo.moralını bozma.süt arttırıcı seyler denedın mı?.sagmayla süt artıyomu bılmıyorum ben hıc sağmadım.ama sen sütüm az mı cok mu geldı mı gıttımı deyınce olan süt de gider.bır de canım allah her bebegın nasıbını ayrı verır.kımı bbebek 2 yasa kadar emer kımı 6 ay emer kımı hıc emmez.sen bı doktora gıt.mama vercekse de sen de ona göre ayarlarsın kendını.zaten artık ek gıdaya da gecebılrsın yavaştan.bozma moralını bakiiim :)
 

vaveyla_esk yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam...
 
yazdığınız sorunlar bizde de mevcut. misal saç dökülmesi hamilelik öncesi de dökülürdü ama gür olduğundan anlamazdım pek. hamilelikte süperdi dökülmem durmuştu.ancak son bi kaç haftadır şaşıyorum o kadar çok dökülüyor ki :/ bir diğer misal emme problemimiz son üç beş güne kadar emme problemimiz yoktu göğsüm dolu olsa da olmasa da yavrucağım emerdi güzel güzel.bu ara çevreyi inceliyor o ara memeyi ağzından çıkardığında almak istemiyor,ya da ses duyduğunda şap memeyi bırakıyor sırıtıyor sonra da almak istemiyor ağlıyor. Allahtan gece uykulu olduğu için ve çevrede uyaran olmadığından gündüze göre daha iyi emiyor. çözümleri nedir ya da geçici bir dönem midir merakla bekliyorum :/
 

canım ablamın saçları doğumdan sonra çok dökülmüştü.yanları açılmıştı onunda.düzenli olarak badem yağı ve saf zeytin yağını karıştırıp sürdü saçlarına.bir süre sonra hormon dengesi normale dönünce dökülmesi azaldı,normale döndü.tekrar çıktı o açılan yanlarından.sakin o,yağlar sür,lavantalı tarifi ben sana yazayım onu da yap:
bir tatlı kaşığı kuru lavanta çiçeğini 1 lt suda 5 dk kaynat,10 dk demle.temiz saça sür.yarım saat beklet ve durula.kolay gesin :)
 
Son düzenleme:

canım bir ara benim de çok azalmıştı sütüm.düzenli 3 saatte bir sağdım.beslenmeme dikkat ettim.protein ağırlıklı beslendim,et,süt,yumurta.sütü artırıyor.hipp in emziren anneler için çayını içtim.migroslarda bulabilirsin.humanadan daha iyi etki etti bende.sütün dolduğunda önce bebeğini emzir.sonra kalanını iyice sağ.göğüslerin boşken bebeğine göğsünü verme,huysuzlanıp memeden soğumasın.bir de helva ye bence.ben bunları yaptım.
 
Son düzenleme:

Bizimki de çok uğraştırdı, hatta başta hemşire yardımıyla emzirebildim. Şimdi de öyle her emişte boşaltamıyor. Ben de geceleri sağmaya çalışıyorum. Sağarak çoğaltmak mümkün, göğsünde tutup süt kanallarını tembelleştirme, üç saatte bir sağmaya çalış. Önce emzirmeye çalış az da olsa, ondan sonra sağdığını ver. Çok zahmetli ama başka çare yok, sütün devamlı gelmesi için göğsün boşalması lazım; arz-talep olayı. Moralin çökmesin, olacağı neyse o olur, ben de bu beslenme meselesi yüzünden kafayı yiyecektim neredeyse, eski msjlara bakarsan görürsün. Artık doysun da ne yapayım, ben elimden geleni yapıyorum diyorum. İnşaallah durum düzelir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…