2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

canım pirinç unu werme bence.. ben 6. aydan sonra werdim kızıma, sindirimi zor
mama wersene o şişmanlatmor mu
 
Canım neden bebeğin sırf kilo alsın diye pirinç unu ya da mama veresein ki?
Bak benım bebeğim de seninki ile hemen hemen aynı
aynı dönemde doğanlara göre zayıf ama çok şükür sağlıklı
önemli olan kilolu bir bebek olması mı hayır değil bence
doktorun bu ayda olabilcek kilo içerisinde diyorsa bebeğini boşu boşuna şişirme derim
şayet benım doktorum minik doğmuş bir bebek ama sağlıklı anne sütüne devam dedi
zorunda değilsen,bence sütün yetiyorsa bebeğin doyuyorsa başka bir şey verme derim
sonra zayıflatacağım diye uğraşırısın
 

sütün yetiyorsa bilemem ama benim sütüm özellikle akşamları yetmiyor.ben dün itibari ile milupanın sütlü pirinçli kaşık mamasına başladım.30 ml suya göz kararı yapıp verdim.cıvık kıvamda olmasına özen gösterdim.az az başlamak için.sütüm yeterli olsa asla başlamam.bir de irmik bebekler için faydalı diye irmikli olanı var milupanın onu da vermeye başlayacağım.almayı düşünüyorsan 4.aydan sonra başlananlardan olmasına dikkat et.aslında sana şu anlmada hak veriyorum.her gören zayıf değil mi annesi bu bebek,kilo almamış fazla diyorsa insanın sinirleri bozuluyor. benim oğlumun kilosu iyi ama akşamları aç olduğu için ağlıyor ve uyumuyor.o yüzden başlama kararı aldım.
 
Kızlar selam

Benimde gece sütüm azaldı. 3.5 aya kadar çok iyi gidiyorduk.son 1 hafta içinde bayağı azaldı. geçem ay dr a gittiğimizde bana azalabileceğini söylemişti.eğer azalırsa aptamilin 1 numara mamasından ver demişti hem gece rahat uyur dedi. bende ona başladım. akşam humanna falan içiyorum ama yetersiz yine dolmuyor
Bir de başıma şöyle bir şey geldi. paylaşıyorum sizinle akşam oğlumuzu yıkadığımızda yıkandıktan sonra genelde emmek ister tabi suyun içinde su acıktırıyor. memeye tuttum. veriyorum biraz emiyor ağlayarak bırakıyor meğersem süt gelmiyormuş.ağlamaktan bağırmaktan nefesi kesiliyordu nerdeyse.hemen eşimle buzluktan sağdığım sütleri çıkartıp hazırladık.neyse sustu. çok korktuk bu olaydan sonrada mamaya başladım akşamları.birde diyordum işe başlamaya yakın süt arttırıp buzluğa koyacaktım nerde bana az geliyor.
 
merhaba arkadaşlar...gece uyku düzeninin bozulması ile ilgili bende bir kaç şey söyleyecektim. Bir kitapta okumuştum; eğer bebeğiniz gece sık uyanmaya başladıysa ve bu sık uyanma gecenin farklı saatlerinde ise acıkmış olma ihtimali çok yüksek. Bunun nedenlerinden biri diğer arkadaşlarında dediği gibi ya hızlı büyüme dönemine girdiler ya da ki bu ihtimal daha kuvvetli gündüzleri yeterince beslenmiyordur. Beslenmediği içinde gece sık sık acıkmakta ve uyanmaktadır. bunu engellemek için özellikle akşamları beslenme olayına yüklenilmelidir. yani gece kalkmamaları için dolu mideyle yatmaları gerekmektedir. yine bu uyanma ile ilgili; eğer bebeğiniz geceleri hemen hemen aynı saatte uyanıyorsa bu da alışkanlığın göstergesiymiş. bunun engellemenin tek yoluda o öğünü atlamak. ilk bir kaç gün mızmız oluyolar ama hemen unutuyolar o öğünü. bebekler çabuk öğrendikleri gibi çabukta unuturlarmış.
bunu test etmek için bende bişiy denedim. akşamları bebişimi beşikte SALLAYARAk uyuturdum. saatlerce salladığımı bilirim. çünkü öyle alıştırmıştım. hatta beşiğe ip bağlamıştım. bi süre sonra bu durum can sıkıcı olmaya başladı ve araştırdım. evet bizim bebişin sallanarak uykuya geçmesi gerekiyordu. ama bunu unutması için yeni bir yol bulmalıydım( diğer adıyla yeni bir alışkanlık). esnemeye başlayınca( ki esnemeler kaçırırsanız uyutması daha zorlaşırmış) hemen kucağıma alıp en fazla 5 dakka tutup sonrasında yatağına bırakıyordum. bir kaç dakka içersinde derin uykuya geçmeye başladı. benimde sallama problemim çözüldü. bu arada yatağına koyunca hemen emzik veriyorum(yeni alışkanlık)..emziğide yakın bir zamanda başka bir yol bulrak unuturacağım inşallah:)))
 
canım pirinç unu werme bence.. ben 6. aydan sonra werdim kızıma, sindirimi zor
mama wersene o şişmanlatmor mu

şişmanlatmıyor yaa
kızımdan bliyorum hep mamayla büyüdü eveti hemde milupa
ama
hala çok zayıf 2 yaşında 10 kilo
şimdi oğluma farklı bişey denemek istiyorum
 
Son düzenleme:
arkadaşlar bir sorum olacaktı. doğum parasını alanlar kaç gün sonra yattı bankaya?

çok çabuk oldu o gün elden aldı eşim hemen eline saymışlar 180 TL civarındaydı
ama kurumundan kaynaklı benim kurumda çok sallandırır hala alamazdım
kurumlar önemli yaniiiiiiiiiiiiiii
 
ama dediğiniz gibi bu çocuk neden bu kadar zayıf dedilermi üzülüyorum
ondan yani bir parça olsun istiyorum çok değil
ama bir türlü kilo almıyor hiç bişey yemiyorrrrrrr
arkaya arkaya diş çıkarttı halada çıkartıyor ondan yemiyor aslında
yoksa çok sağlıklı çok şükür taş gibi maşallah
 
çok çabuk oldu o gün elden aldı eşim hemen eline saymışlar 180 TL civarındaydı
ama kurumundan kaynaklı benim kurumda çok sallandırır hala alamazdım
kurumlar önemli yaniiiiiiiiiiiiiii

180 tl çok az değil mi?işsizlik ödeneği desem daha doğru galiba. hani maaşım 3'te ikisi kadar olan.
 
Benim yatmış canım. 28 martta doğum iznim bitti. pazartesi yatmış. şirkette vereceğim.

benim doğum iznim de 24 nisanda bitti. 20 gün sonra dediler sskdan. ben işten ayrıldığım için bir an evvel yatsa süper olacak.acep 20 günden önce yatar mı dediydim ama galiba yatmıyor
 
Kızlar ya ben şu süt mama vs olaylarını karıştırıyorum. Devam sütü nedir, devam maması, kaşık maması nedir, bir numara, iki numara filan... Biriniz beni aydınlatabilir mi:)

Bir de garip gelebilir ama bişey sorucam:) Giyim şeklinizde değişiklik oldu mu? Üst iç giyim de dahil. Emzirmek çok zor oluyor emzirme sütyeni de olsa, hele bir yere gidince onu kaldır, atletin çıtçıtı ayrı, öbürü ayrı. Bazen emziremiyorum bile ev dışında. Buna da pratik bir çözümünüz var mı:)
 

ben sadece bi kaç gün kullandım emzirme sütyenini sonra normale gectim göğüs pediyle normal kullanabilirsin
devam sütü sütü bırkatığınızda anne sütüne yakın oldugu için kullanılır veya bırakmadan da 1 yasına geldiğinizde kullanabilirsin die biliyorum onların üstünde sadece numara olarak diil ay yaş olarakta yazar zaten
 

Aydınlatayım canım:) bebek sütü 1 numaradır0-6 ay arası anne sütü alamayan ya da yetersiz alan bebekler içindir.2,3,4 numaralar da 6 aydan sonra kullanılan 3 yaşına kadar istenilirse verilebilen devam sütüdür. Emzirmeyen anneler için. Kaşık mamaları ise ek gıdadır.4 veya 6.ayda kullanılmaya başlanıyor istenilirse.yeterli oldu Mu bilmem :))
İç çamaşırı benim de bir muamma.emzirme sütyeni göğüslerimi yapışık gösteriyor :)))sevmiyorum ama mecburen kullanıyorum. Normal sütyenlerim hafif destekliydi eskiden. Onlarla da emzirmek mümkün değill dışarda.yaz geldi,ince ve açık renk üstlerimi giyemiyorum.ben de fikir bekliyorum.
 

Amma karışık yav Şimdi o zaman ben hem emziriyorum, hem de mama veriyorum. Altıncı aydan sonra 2 numara mama ile mi devam edeceğim? Ya da devam etmem gerekli mi, ek gıdalar zamanla açığı telafi eder mi? Kaşık maması da muhallebi gibi bir şey o zaman di mi:44:

Aynen ben de destekli kullanıyordum ama artık çok zor olacak. Bir de hadi şimdi hava çok ısınmadı, atlet var, emzirirken üstünü kaldırınca altında bir şey oluyor; yazın zor olacak. En iyisi önden düğmeli gömlek, bluz vb giymek herhalde.
 

ben ev dışındayken emzirmiyrum hiç, çok zor misafirlikte ya da gezerken emzirmek filan. buzlıktaki stoklardan alıyorum yanıma:)çok rahat oluyor, sokakta olacaksak eğer biberonuna hazırlıyorum güzelce sğumasın diye sarıyorum.işte bu kadar!:)
 


canım ben emzirme önlüğü kullanıyorum her yerde emziriyorum. sütyene gelince ben emzirme sütyeni kullanıyorum bi arkadaşımda kaplı emzirme sütyeni gördüm marks&spencerdan almış istanbula gidersem alıcam normal sütyen gibi
bide bol penye yada gömlek kullanıyorum neredeyse dışarda hep aynı kıyafetleri giyiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…