2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
emzirmeye devam sütüm bol bol geliyo taşıyo çocuğa fazlada geliyo:KK56: pozitif düşünceler evrene pozitif mesaj gönderiyoruz:KK1: şaka bi yana bebek çektikçe mutlaka gelir diyo uzmanlar pes etmeden bebeğe çektirmeye devam etmelisin gerçekten olumlu düşüncenin katkısı çok oluyo

Olumsuz düşünmediğimi zannediyorum ama belki de düşünüyorum ve kendim bile farkında değilim:) Kusura bakmayın ikide bir bu meseleyi açıyorum ama ne yapayım ancak burada içimi döküyorum başka kimse anlamaz ki:KK43: Galiba doğum yaptığım ilk günlerin sıkıntısını ve yaşadıklarımı atamadım içimden ve hala beni etkiliyor. Babanne tahakkümündeyiz hala biraz, kırılacak diye çocuğu daha tek başıma yıkamadım mesela! Bir yere giderken bile tedirgin oluyorum sanki ondan izin alacakmışım da vermeyecekmiş gibi:) Çok yardımcı oluyor, her şeye koşuyor sağolsun hakkını ödeyemem ama biraz fazlaca da karışıyor. Bazen çocuğun annesi değil de bakıcısı gibi hissediyorum:KK43: Kırmak da istemiyorum. Ezik miyim neyim ya:)
 
4 AYLIK BEBEK BESLENME TABLOSU

BESLENME SAATİ ANNE SÜTÜ VARSA ANNE SÜTÜ YETERSİZSE ANNE SÜTÜ YOKSA

07:00 Anne Sütü Anne Sütü 150 cc. Hazır Mama

10:00 Anne Sütü 150 cc. Meyve Püresi 150 cc. Hazır Mama

13:00 150 cc. Sebze Çorbası 150 cc. Sebze Çorbası 150 cc. Sebze Çorbası

16:00 Anne Sütü Anne Sütü 150 cc. Hazır Mama

19:00 150 cc. Yoğurt ve Meyve 150 cc. Yoğurt ve Mevye 150 cc. Yoğurt ve Meyve

Püresi Püresi Püresi


22:00 Anne Sütü 150 cc. Muhallebi 150 cc. Muhallebi

Gece Uyanırsa Anne Sütü Anne Sütü 150 cc. Hazır Mama




4 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Öneriler:

1. Öğün araları ortalama 3 saat olmalıdır.

2. Her sabah verilmesi gereken vitamin damlasını unutmayınız.

3. Yoğurt evde günlük olarak hazırlanmalıdır.

4. Meyve püresi hazırlandıktan sonra bekletilmeden verilmelidir.

Meyve Püresi Hazırlama: Mevsimine göre meyveler (elma, kivi, şeftali, mandalina veya muz) rendelenir veya çatalla ezilir. Vitamin kaybı olmaması için bekletilmeden verilmelidir.

Sebze Çorbası Hazırlama: 1 su bardağı kadar mevsimlik sebze (taze kabak, bezelye, ıspanak, karnabahar, brokoli, lahana, pazı, enginar vs. ) orta boy yarım patates ve orta boy bir tane havuç yıkanıp, soyulup ayıklanır. Pişirmeye yakın doğranır. Az suda ağzı kapaklı olarak haşlanır. Haşlanan sebzeler ezildikten sonra kaynatma suyu ile karıştırılır. Her 100 cc’lik sebze çorbası için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir.

Yoğurt Hazırlama: 1 su bardağı pastorize süt kaynatılır. Cam bardakta el değebilecek sıcaklığa gelene kadar bekletilir. 1 çay kaşığı yoğurt ilave edilir. Üzeri örtülür, kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.

Muhallebi Hazırlama: 1 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu atılır. Karıştırılarak pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. 1 tatlı kaşığı pekmez ve 5 ölçek “Devam Maması” ilave edilerek karıştırılıp ılıtılır.

Dikkat: bebeğiniz kaşıkla verdiğiniz gıdalara karşı ilk günler istemez davranacak ve tepki gösterecektir. Lütfen sabırlı olunuz ve yemediği öğünü atlamayınız. 15 dakikalık moladan (!) sonra savaşınıza kaldığınız yerden devam ediniz.:KK4:

Beslenem tablosundaki saatlere uymak çok zor. Ben şuan sadece emziriyorum. 3,5 ayı geçtik.İlk kızımda 4,5 aydan sonra çok az meyve suyu verdi. 5 ayı doldurunca yoğurda başldım. 6, aydan sonrada çorbaya geçtim. Yine öyle yaparım sanırım.
 
anladım canım. bnm sütüm de azalmaya başlamıştı bir ara. bol bol su içtim soda filan şimdi yi çok şükür. bir de daha sık sağdım.çok gelmese de uğraştım bayağı. ben de işe yaradı:)

Bende cok denedim simdilik emmedigi zamanlar sagiyorum basta cok taktim simdi biraz daha rahatim iki ayida atlatayim cok tamiyacam ama her cocukta bir olmuyo ilk dogumda sonra cok fazla sutum vardi dondurucu bile sut doluydu kahvaltilarini hazirliyordum bunda cok olmadi belkide psikolojik
 
Olumsuz düşünmediğimi zannediyorum ama belki de düşünüyorum ve kendim bile farkında değilim:) Kusura bakmayın ikide bir bu meseleyi açıyorum ama ne yapayım ancak burada içimi döküyorum başka kimse anlamaz ki:KK43: Galiba doğum yaptığım ilk günlerin sıkıntısını ve yaşadıklarımı atamadım içimden ve hala beni etkiliyor. Babanne tahakkümündeyiz hala biraz, kırılacak diye çocuğu daha tek başıma yıkamadım mesela! Bir yere giderken bile tedirgin oluyorum sanki ondan izin alacakmışım da vermeyecekmiş gibi:) Çok yardımcı oluyor, her şeye koşuyor sağolsun hakkını ödeyemem ama biraz fazlaca da karışıyor. Bazen çocuğun annesi değil de bakıcısı gibi hissediyorum:KK43: Kırmak da istemiyorum. Ezik miyim neyim ya:)

sen anltınca kendimi yaşamış gibi hissediyorum, emin ol normal bunları düşünmen seni iyi anlıyorum ama sütün azalmaması için kafandan atmaya çalışmalı biraz rahat olmalısın.. kayınvaliden sürekli sizinle birlikte mi kalıyor?
 
dün akşam eşimle kawga ettik :KK1: melek diye düşünerek bahsettiğim en iyi arkadaşım dostum adam bir anda canavar oldu :KK53: nazar ettim kendi kendime :KK37: :KK37: :KK37: bana bağırdı şapşal, ben de sustum sonra ağladım şaşkınlıktan :KK31: tartışma konusu da konu değil yani :)ben bişeyden bahsetsem hemen tersi olarak geri deniyor bana :2: :2: napiim bir gün çektik bir daha olmaz inşallah.. allah herkesin yuvasına mutluluk wersin, eksik etmesin..
 
Son düzenleme:
hava çok güzel.. kızımı karşı komşumun büyük kızlarıyla parka gönderdim.. ben de oğlum uyuyunca balkona çıktım, park hemen altta.. kızım kovasını kenara bıraktı, bir kız çocuğu geldi aldı yerde duran kovayı benimki de aniden elinden çekti, bir anda çocuğun annesi kızıma bağırdı! nasıl çekiyorsun öyle!! diye :KK47: ya kızım daha 3,5 yaşında laf bazen anlar uygular bazen unutur çocukluk yapar doğal olarak.. büyük insan mı o? benim yerimde başkası olsa ne bağırıyorsun çocuğuma der, sesimi çıkarmadım izledim kadın benzer hareketlere dewam etti.. sinirim bozuldu iyice eşim geldi, dedi o bilmem hangi arkadaşımın eşi! arıza olmasından anladım zaten :KK53: :KK53: indim aşağıya kadın gidiyordu,komşum dedi ki onun çocuğu çok kıymetli herkese böyle kadın "yok anlamsı lazım kocaman çocuk" demiş, o da" daha 3,5 yaşında o nasıl anlasın" deyince şaşırmış hiç de öyle görünmüyor nasıl 3,5 yaşında! kendi kızı da 3 yaşındaymış!!! benim kız uzun boylu yapılı bir çocuk 6 yaşındakilerle bir.. da insan hiç mi dawranışalrından anlamaz!!kızım çok uyumludur, böyle dawranılmasına sinir oldum açıkçası.. büyük küçük ne farkeder düzgün davranmak lazım onlar da bir birey sonuçta!ben kimsenin çocuğuna bişey demem kızıma vursa bile, sonuçta çocuk o güzel bir dille anlatmak yeterli..
sizinle paylaşmak istedim, çok gücüme gitti kızıma bağırılması.. eşim dedi ki onlar çocuk yüzünden kavga bile etmişler, aman aman dedim.. yanına yanaştırmam bir daha..
 
Son düzenleme:
Herkese selamlar nasılsınız? Bemişler nasıl benimki çok yaramaz hiç durmuyor... Sizlere söyleyeceğim bir yakınımda çok az kullanılmış graco Signature bebek arabası var satmak istiyor eğer hala almayan veya almak isteyen varsa bana yazabilir toplamda5-6 kez kullanılmıştır. Ben biliyorum gördüm yoksa tavsiye etmem.. İlgilenenlere duyurulur . Ben arabamı almamamış olsaydım kesin kaçırmazdım.
 
sen anltınca kendimi yaşamış gibi hissediyorum, emin ol normal bunları düşünmen seni iyi anlıyorum ama sütün azalmaması için kafandan atmaya çalışmalı biraz rahat olmalısın.. kayınvaliden sürekli sizinle birlikte mi kalıyor?

Sağol canım ya, altlı üstlü oturuyoruz ama çocuk doğduktan sonra neredeyse beraber gibi olduk. Eşim en küçük ve tek erkek çocuğu, dolayısıyla ne kadar tersini iddia etse de oğlumun oğlu psikolojisi var. Ben de başkasını kıracağıma kafamı kırarım cinsinden biriyim maalesef, o yüzden kendi kızlarına karışmadığı kadar karışıyor sağolsun. Özünde iyidir ama bazen bunaltıyor. Şöyle kocam çocuğum ben üç kişilik bir tatile gitmek istiyorum biraz uzaklaşmak için ama muhtemelen kayınvalidem çocuğum ve ben üçlüsü olarak gideceğiz yazlığa:) Galiba tek çözüm kırmadan tavır koyabilmem ama o da pek mümkün görünmüyor. İşe başlayınca asıl ne olacak onu düşünmeye başladım. O zaman iyice anne psikolojisine girecek sanırım:KK43: Belki de bebek büyüdükçe karışması azalır. Ne yapalım, halime şükredeyim en iyisi:)
 
bizim kurum 5 gun 5 gun rapor almaya izin vermiyo. 10ar 10 ar alicam. gecen seneden ve bu seneden yillik iznin varsa onlari da kullansana. yazik bebegin azicik daha buyumus olurdu


ben öğretmenim zaten 15 haziranda okul kapanıyo ondan sonra yine beraber olacaz.yani 2 hafta gidecem okula.
 
Sütüm iyice azaldı iki-üç gündür, ben de şimdi dayandım önce suya, sonra humana, üstüne dut kurusu, onun üstüne rezene-ısırgan çayı. Bakalım ne olacak.
Ah bebeğimin ilk zamanları iyilik olsun diye onu geceleri benden ayırıp kucağıma bile vermeyenler ve yalnız süt annesi yerine koyanlar, memeyi tutamıyor diye gecenin bir yarısı başıma toplanıp bebeğimin kafasını ittirerek yardımcı olduğunu zanneden ama beni afakanlara boğan, yetmiyor diye durup dururken mama aldıranlar... Bana iyilik olsun diye yaptınız biliyorum ama hala yanınızda bebeğimi emzirmeye çekiniyorum kötü bir şey yapıyormuş gibi ve geceleri ağladığında elim ayağıma dolaşıyor. İçimdeki bu kapanmayan yarayla sizi galiba hiçbir zaman affedemeyeceğim.:KK14:

üzülme sakın.. sadece emzirmeye devam et arkadasım.. ayrıca süt bazı günler azalıp bazı günler çoğalabilir,aylık gelişimine bak,eger normaol sınırlardaysa sorun yok bence.. biz de her gun aynı mıktarda yemıyoruz sonucta dı mı.
 
hava çok güzel.. kızımı karşı komşumun büyük kızlarıyla parka gönderdim.. ben de oğlum uyuyunca balkona çıktım, park hemen altta.. kızım kovasını kenara bıraktı, bir kız çocuğu geldi aldı yerde duran kovayı benimki de aniden elinden çekti, bir anda çocuğun annesi kızıma bağırdı! nasıl çekiyorsun öyle!! diye :KK47: ya kızım daha 3,5 yaşında laf bazen anlar uygular bazen unutur çocukluk yapar doğal olarak.. büyük insan mı o? benim yerimde başkası olsa ne bağırıyorsun çocuğuma der, sesimi çıkarmadım izledim kadın benzer hareketlere dewam etti.. sinirim bozuldu iyice eşim geldi, dedi o bilmem hangi arkadaşımın eşi! arıza olmasından anladım zaten :KK53: :KK53: indim aşağıya kadın gidiyordu,komşum dedi ki onun çocuğu çok kıymetli herkese böyle kadın "yok anlamsı lazım kocaman çocuk" demiş, o da" daha 3,5 yaşında o nasıl anlasın" deyince şaşırmış hiç de öyle görünmüyor nasıl 3,5 yaşında! kendi kızı da 3 yaşındaymış!!! benim kız uzun boylu yapılı bir çocuk 6 yaşındakilerle bir.. da insan hiç mi dawranışalrından anlamaz!!kızım çok uyumludur, böyle dawranılmasına sinir oldum açıkçası.. büyük küçük ne farkeder düzgün davranmak lazım onlar da bir birey sonuçta!ben kimsenin çocuğuna bişey demem kızıma vursa bile, sonuçta çocuk o güzel bir dille anlatmak yeterli..
sizinle paylaşmak istedim, çok gücüme gitti kızıma bağırılması.. eşim dedi ki onlar çocuk yüzünden kavga bile etmişler, aman aman dedim.. yanına yanaştırmam bir daha..

İşte çeşit çeşit insan var... Yeğenlerim için ben teyzeleriyim, onların anne yarısıyım, ablam alınmaz diyordum kızdığımda ama şimdi anne aklımla keşke bağırmasaymışım diyorum. Yabancı biri kızarsa da bağırmasam da susamam galiba. Valla iyi dayanmışsın hem çocuğa hem çocuk akıllı anneye tahammül etmişsin:)
 
dün akşam eşimle kawga ettik :KK1: melek diye düşünerek bahsettiğim en iyi arkadaşım dostum adam bir anda canavar oldu :KK53: nazar ettim kendi kendime :KK37: :KK37: :KK37: bana bağırdı şapşal, ben de sustum sonra ağladım şaşkınlıktan :KK31: tartışma konusu da konu değil yani :)ben bişeyden bahsetsem hemen tersi olarak geri deniyor bana :2: :2: napiim bir gün çektik bir daha olmaz inşallah.. allah herkesin yuvasına mutluluk wersin, eksik etmesin..

amin diyerek başlıyorum sözlerime :) ee canım bu erkekler gerçekten çocuktan beter.hep dengesiz bir tarafları var.idare etmek gerekiyor sürekli.küçücük şeyler büyüyüp tartışma konusu oluyor maalesef hepimizin evinde aynı durum yani...neyse en azından kırk yılda bir olan bir durummuş....geçer :) ya benimki gibi olsa...kırk yılda bir iyiyiz :)

hava çok güzel.. kızımı karşı komşumun büyük kızlarıyla parka gönderdim.. ben de oğlum uyuyunca balkona çıktım, park hemen altta.. kızım kovasını kenara bıraktı, bir kız çocuğu geldi aldı yerde duran kovayı benimki de aniden elinden çekti, bir anda çocuğun annesi kızıma bağırdı! nasıl çekiyorsun öyle!! diye :KK47: ya kızım daha 3,5 yaşında laf bazen anlar uygular bazen unutur çocukluk yapar doğal olarak.. büyük insan mı o? benim yerimde başkası olsa ne bağırıyorsun çocuğuma der, sesimi çıkarmadım izledim kadın benzer hareketlere dewam etti.. sinirim bozuldu iyice eşim geldi, dedi o bilmem hangi arkadaşımın eşi! arıza olmasından anladım zaten :KK53: :KK53: indim aşağıya kadın gidiyordu,komşum dedi ki onun çocuğu çok kıymetli herkese böyle kadın "yok anlamsı lazım kocaman çocuk" demiş, o da" daha 3,5 yaşında o nasıl anlasın" deyince şaşırmış hiç de öyle görünmüyor nasıl 3,5 yaşında! kendi kızı da 3 yaşındaymış!!! benim kız uzun boylu yapılı bir çocuk 6 yaşındakilerle bir.. da insan hiç mi dawranışalrından anlamaz!!kızım çok uyumludur, böyle dawranılmasına sinir oldum açıkçası.. büyük küçük ne farkeder düzgün davranmak lazım onlar da bir birey sonuçta!ben kimsenin çocuğuna bişey demem kızıma vursa bile, sonuçta çocuk o güzel bir dille anlatmak yeterli..
sizinle paylaşmak istedim, çok gücüme gitti kızıma bağırılması.. eşim dedi ki onlar çocuk yüzünden kavga bile etmişler, aman aman dedim.. yanına yanaştırmam bir daha..

emin ol kendisi evinde kendi çocuğuna da bağırıyordur.küçük bir çocuğa bağıracak yapıda bir kadınsa yapar....şirretinden korkup herkes susmuş demek ki şimdiye kadar..ben olsam tartışırdım sanırsam.. :) aslında öyleleriyle başedilmez. sabrından dolayı tebrik ediyorum seni...
 
dün akşam eşimle kawga ettik :KK1: melek diye düşünerek bahsettiğim en iyi arkadaşım dostum adam bir anda canavar oldu :KK53: nazar ettim kendi kendime :KK37: :KK37: :KK37: bana bağırdı şapşal, ben de sustum sonra ağladım şaşkınlıktan :KK31: tartışma konusu da konu değil yani :)ben bişeyden bahsetsem hemen tersi olarak geri deniyor bana :2: :2: napiim bir gün çektik bir daha olmaz inşallah.. allah herkesin yuvasına mutluluk wersin, eksik etmesin..

Kocadan çok iyi bahsedilmez, hemen nazara geliverir, sürekli şikayet edeceksin:) Belki zor bir gün geçirmiştir, başka bir şeye kızıp hırsını senden almıştır. Sürekli yaşamadığınız bir şeyse çabuk düzelir. Belki de düzelmiştir:))
 
oglum bugun tam 4 aylik oldu ve altaan bi disi cikti buna sevinsemmi uzulsemmi bilemedim :KK31:baska dis cikaran varmi:44:
 
oglum bugun tam 4 aylik oldu ve altaan bi disi cikti buna sevinsemmi uzulsemmi bilemedim :KK31:baska dis cikaran varmi:44:

Merhaba ama erken değilmi benim oğlumunda dişleri çok kaşınıyor yoksa bizimdemi çıkacak, birde oğluna yürüteç kullanacakmısın
 
Merhaba ama erken değilmi benim oğlumunda dişleri çok kaşınıyor yoksa bizimdemi çıkacak, birde oğluna yürüteç kullanacakmısın

erken biliyorum ama cikti iste hatta ustetete 3 tane kabarmis ordan beklerken alttan geldi salyasi cok artmisti surekli kasiyordu dun birazda huysuzlai bugun sabah bi baktim cikmis.yurutecede aradabi koyuyorum ama pe sevmiyor
 
X