2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

bizde de ablası grip. oğlan da hapşırıyor. burnu tıkalı gibi, hırltısı da var , ama o doğduğundan beri var sanki boğazında gıcık var. tükrüğünü yutamıyor , yutmak için değişik sesler çıkarıyor uyuyorsa da uyanıyor.
bizimde haftaya çarşamba 2 aylı aşıları olacak . Allah yardımcımız olsun . acısız ateşsiz ağriısız atlatırız inşallah.
 
kızlar bizde de aynı sıkıntılar var.eşim gripti ondan geçti sanırım bebeğim öksürüyor.çok korkuyorum.cumartesi 2.ay olan aşılarını yaptırcaz.
aşıyı yaptıran güzel anneler size bi sorum olcak CALPOL'ü aşıdan önce mi sonra mı vermek gerekli.ateşlenirse ne yapabiliriz.bide rota virüs aşısını yaptıran varmı ben kararsızım da???
 

sağlık ocağındaki hemşire bize yaptırmaya giderken evden çıkmadan 5 10 dk önce içirin dedi
 

sanırım yalnız olanlar aynı duygularda..
üzülme canım.. geçecek diye düşünelim.. eşim çok meraklı yemek vs. yapmaya çok düzenli üstelik.. asker olmasından kaynaklı sanırım! ama ben kıyamıyorum herşeyi yapıyorum.. sadece gelip salata yapıyor o kadar.. kızımı o doyuyor.. mutfağı ben topluyorum.. allah razı olsun ondan başımdan eksik etmesin..
 
agu :) bunu duydukça enwai çeşit damla ile yeni dünyanın sindirim sistemini taciz etmekten wazgeçiyorum :)
 
merhabalar kızlar benim de mayıs da doğumum olacak inşallah nur89 arkadaşımızın bebek odasını nerden ve ne kadara aldığını bilen varsa ya da nur arkadaşımız cevaplarsa çok memnun olurum..hepiniz bebeklerinizi sağlıkla mutlulukla büyütün.
 

slm kızım gece uykusuna saat 12 gibi dalıyor gece 3 gibi emziriyorum sonra sabah 7 gibi uyanıyor.gündüzleri oturma odasını kullanıyorum zaten evde bi ben bi kızım var. gün içindede fazla uyanık durmuyor gibi 2 3 saatte bir emziriyorum bazen daha kısa da olabiliyor her ağladığında meme vermiyorum emziğe alıstırdık onu verıyorum.


benım kızımında genzine tükürüğü kacıyor ama biraz ugrastıktan sonra kendisi nefes almaya başlıyor ben fazla müdahale etmiyorum tabi kontrollü olarak cıkarması uzun sürerse ben bişeyler yapıyorum.




ben sütün fazlasını hiç sağmadım bir emmede birini diğerinde öbürünü verdim 10 dk falan emiyor sonra cekiliyor.2 3 saatte bir emziriyorum uyanık olursa bu süre daha kısa oluyor
 
kızlar bişey soracam 45 günlük olduk bugün
emziğe nasıl alıştırılır yaaaaaaa
bir türlü beceremedim ne yaptıysam almıyorrrrrrrrrrr
bana bir yol önerin ne olurrrrrrrrrrr
 
merhaba annişler. bebeğim dün zatüre ve verem aşısını oldu. ben grip olduğum için karma aşısını haftaya olacak. aşıdan dolayı bebeğim çok halsiz ve sürekli uyku halinde.normalde çok zor uyur uyusada 45 dakka sora uyanıyo uyanık kalmak istiyo, şimdi böyle olunca korktum bende.sizin bebeklerde aşıdan etkilendimi ve ne kadar sürdü?? birde sütünüzün artması için neler yiyosunuz???
 
hanımlar bebeğimin 3 gündür ağzının suyu akıyor normal mi bir de boynunun altı koltuk altı sürekli kızarık arkadasımın tavsiyesiyle pişik kremi sürdüm bepanthene sürebilirsin dedi ama sürmedim pişik kremi sürebilir miyim bir de yavrumun ellerini hep kapatıyorum eldivenle dokunma duyusu gelişmeyecek diye korkuyorum açan var mı bebeklerinin ellerini yüzünü çizmesine nasıl engel oluyorsunuz sağolun...
 

boyunaltı terlediği için kızarıyor.. her gün pamuklu su ile temizle, we doktor bize yara kızarık olmaması için fito önerdi.. çok ince tabaka halinde unutmazsam:)sürüyorum..
eldiven olayını ben de soracaktım hala takıyorum eline şapka da aynı şekilde.. eldivenler küçük gelmeye başladı:)elleri soğuk olur bebeklerin üşüdüklerinden değil diye billiyorum ama ne bileiyim annelik duygusu işte üşür mü acaba diye korkuyorum..
 
Son düzenleme:

boyun ve koltuk altı kızarıklıkları için dr tavsiyesi ile bepanthen merhem kullanıyorum.1 kere sürünce yileştiriyor hemen tavsiye ederim.eldivenlerini de beresini de son bir haftadır giydirmiyorum.büyüdük artık canım.tırnaklarını güzelce kestim.ilk bir kaç gün ellerini ne yapacağını şaşırdı yavrum sonra alıştı ilk bir iki günden sünra yüzünü gözünü çizmiyor.benim bebeğim 65 günlük bu arada.
 

ben aşılarımızı 2 gün önce yaptırdım.calpolu eve gelir gelmez verdim.gitmeden önce de verebilirsin.ama aşının akşamı oğlumun calpole rağmen ateşi düşmedi.38.8 i görünce fitil kullanmak zorunda kaldım.çok etkili bir fitil.ateşini hemen düşürdü.sabaha kadar rahat uyudu yavrum.paranox ismi fitilin.her ihtimalde evde bulundurun derim.dr tavsiye etti.çok ucuz zaten.fitili diklemesine bıçakla ikiye bölüp kullanmak gerekiyor.rota aşısını da drumun tavsiyesi üzerine yaptırdık.ağızdan damla şeklinde veriliyor.
 
Son düzenleme:
ÇOK GÜZEL BİR KONU ŞU ELDİVEN KONUSU BENDE SORACAKTIM BENDE GİYDİRİYORUM HALA ELLERİ SOGUK OLUYOO AMA BEBEKLERİN ELİ HEP SOGUK OLURMUŞ ANNEM ÖYLE DİYO BİZDE BUGÜN TAM 60 GÜNLÜK OLDUK ÇOK ŞÜKÜR RABBİME BEN KIZIMA HİÇ ŞAPKA TAKMADIM ..
ELDİVENLERİNİ ÇIKARACAM AARTIK .
BENDE PARANOXS FİTİLİ KULLANIYORUM DR BİZEDE ONU ÖNERMİŞTİ ATEŞ DÜŞÜRMEDE ÇOK ETKİLİ AŞIMIZIÇARŞAMBA GÜNÜ OLACAGIZ BAKALIM NELER YAŞAYAGIZ :26:
 
Son düzenleme:
biz 57 günlük olduk.eldiven konusunu 1ay önce hallettik çıkardık.zaten oğluma şapka ve eldiveni ağlatarak takıyorduk ve takmamaya başladık böyle mutluyuz:))dün aşılarımızı olduk.hemşire teyzemiz aşıdan 1 saat sonra yarım ölçek calpol ver dedi akşama doğruda bakarsın ateşi çıkarsa paranox es fitilden yarım at dedi.ben şurubu verdim.hafif ateşlendik ama bünyesi alışmasın direnci artsın diye fitil vermedim.üstünü incelttim.arada ılık ıslak pamukla yüzünü ellerini boyun altlarını sildim.gece huzursuzdu ama sabaha gayet normalleşti.tabiki ateşi çok çıksa fitili dayayacaktım ama çok şükür geçti.rota aşısı konusunda da çok kararsızım.doktorla konuşmadım ama ben çok sıcak bakmıyorum.fazla ilaç ve aşılarında zararları olacağını düşünüyorum.araştıracağım bakalım .kızlar sizler rota aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
kızlar bide bacaktaki aşı yerlerinizde hafif kızarma şişme sertleşme olursa buzdolabından çıkmış soğuk limon kolonyasını pamuğa döküp soğuk olarak hafif bastırarak ovalayacakmışız.soğuk olması önemliymiş ...
 



ohh sen aşı olayını atlatmışşsın darısı başımıza canım :)

ben rota aşısını hiç bilmiyorum :26: çarşamba günü drmuza soracagım bakalım o ne diyecek ona göre karar verecegim canım
 
kızlar merhaba..biz de dun 2.ay asımızı olduk.aksam hafıf ateslendı ama gectı.ama bugun cok hzursuz bebegım uykusunda aglıyo dalamıyor uykuya bır turlu ya sızın bebısler kac kılo ve boyları kac cm? benım kız bu ay az kılo almış dıye uzuldum bende dun,dogum kılosu 3430 gecen ay 1.1 kılo almıştı bu ay 700 gr almış 5300 olmuş boyu da 59 cm.sutum pek yağlı degıl sanırım.sız napıosunuz sütün kalıtesını artrmak ıcın ?
 

tahin pekmez ye, bol süt iç canım bir de elevit kullanmaya dewam ediyorum ben..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…